Vidi rezultate ankete: Kada ste dobile strije u trudnoći?

Glasači
283. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • U prvom tromjesečju

7 2.47%
  • Koje strije?

116 40.99%
  • U drugom tromjesečju

24 8.48%
  • U trećem tromjesečju

94 33.22%
  • Nakon poroda

42 14.84%
Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 107

Tema: strije

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj violet prvotno napisa
    A idu li ovi Decleorove kremice uz dojenje?
    Idu uz dojenje, jer nema nikakvih opasnih sastojaka. Sve su esencijalna ulja.
    Moram priznati da mi nisu baš pomogli. Anchie76 veli da su njoj taj gel i ulje bili čudotvorni, ali meni nisu. A već trošim 3. komplet.

Budem javila napredak, ukoliko ga bude...

p.s. Ja sam se, ipak, riješila većine celulita uz pomoć ribljeg ulja i limunova soka te Montignacove prehrane u kombinaciji s dojenjem. Mislim da je moguće i dokrajčiti ga do kraja ljeta.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lex...moze li recept ili neki link u vezi ribljeg ulja+limun i te dijete?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

natural, da rasteretimo ~lex~... odi na Recepte, tamo se detaljno pisalo o tome:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9291

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9994

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam ih dobila par dana prije poroda a rodila 4 dana iza termina ( po trubhu) i to ne puno i dosta su nisko tako . Cijelo vrijeme sam se trackala i eto. Od puberteta vučem nešto njih po bokovima. A po cicama sam ih dobila nešto ranije u trudnći ali to sam si sama kriva jer nisam nosila grudnjak a one su samo buknule za dva broja. U trudnoći sam dobila 17-ak kg. Sad sam u minusu 1kg. Strije po trbuhu mi se skoro više ni ne vide. Vide mi se one koje su mi nastale oko ožiljka od operacije s.crijeva.

Početno

mene je spasila Vichy-jeva krema protiv strija, inace bi ih sigurno dobila jer sve zene u obitelji koje su rodile imaju cijelo brdo strija svuda.
    S tom kremom sam se mazala toliko puta dnevno da mi je koza uvijek bila polumasna,odvratni ljepljivi osjecaj, sva odjeca sa flekama, ali, isplatilo se.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Do sada sam dobila 12 kg (37 tjedan trudnoće). Mazala sam se stalno i to sa svim i svačim i što se toga tiče bila sam dosta savjesna. Mislila sam da sam od onih sretnica koje neće imati ni jednu.
    No, dobila sam strije unazad 2-3 tjedna i pala sam u totalni bed.
    Cijelo vrijeme sam mislila da su strije bijele i da koža izgleda kao da je popucala. Moje su strije ljubičaste i imam ih dosta s donje strane, ispod pupka. Kao neka mreža. Mazala sam se, nisam se puno udebljala i eto ih usprkos svemu :? .
    Bit će da je to genetika i mama mi ima isto tako.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Za vrijeme prve trudnoce uopce nisam dobila strije - tek nakon poroda i to na bokovima. Tada sam se mazala povremeno NIVEA mlijekom.

Do danas su te strije skoro izblijedile, a sada u drugoj trudnoci nemam nista. Mazem se Weledinim uljem za trudnice "9 mjeseci" (super je) i uljem psenicnih klica ("Aromatica" ne kosta puno, oko 100 kuna). Za sada, funkcionira no budemo vidjeli kak ce biti nakon poroda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto ja sam u 35. tjednu i još niti jedna,nadam se da se neće niti pojaviti.Dobila sam 10 kg.Mažem se navečer kremom od guam-a i to je to!

mary

Početno

Ja sam rodila prije 2,5 mjeseci. Udebljala se sa 61 kg. na 88 kg. Punih 27 kilograma a nigdje nisam ispucala. Mazala sam se od pocetka svaki dan najmanje jednom. Sestra mi iz Njemacke donijela ulje, zove se FREIOIL. I stvarno niti jedne strije :D . Ali zato jos 14 kg za skinuti.
    Mora nesto biti ili kile ili strije.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja u trudnoci nisam dobila niti jednu striju,ali zato nakon poroda(kad je mlijeko navalilo)-eto strija na cickama!! :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dobila 12 kg, svi se "otopili" pri izlasku iz bolnice, mazala se čistim bademovim uljem iz apoteke, nula strija

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dobila 12 kg, svi se "otopili" pri izlasku iz bolnice, mazala se čistim bademovim uljem iz apoteke, nula strija

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kreme protiv strija su mi toliko smrdjele u ranoj trudnoći da sam nadljudskim naporima nekoliko puta pomackala trbuh i odustala. zaključila sam da ionako moje pubertetske strije nikakva trudnoća ne može nadmašiti. i bila sam u pravu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

+17 kg, danas nakon 5 tjedana +5 kg, a nakon poroda otišlo odmah 10!
    U trudnoći potrošila 10 litara bademovog ulja, ali pošto na trbuhu nisam imala ni mrve sala, koža ipak nije podnjela mog veeeelikog sineka pa sam malo spucala oko pupka s jedne strane, ali nije strašno! Strašniji je celulit na nogama

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tri trudnoce prije kojih sam uvijek imala bar 13-15kg viska.
    u prvoj dobila 18, u drugoj 10, u trecoj oko 8-10.
    nakon zadnje jos imam 15kg viska.

nikad nicim mazala.

niti jedna strija.

cice su mi se ostrijale u pubertetu kad su ponaglo porasle ;namig: - elem, uvijek ima neka kvaka :smijesak:

Početno

Dvije trudnoce u kratkom razmaku, niti jedna jedina strija, mazanje Vichyevom kremom "Anti-stretch marks creme" ili tako nekako se zove.......jeza od 250 kuna po tubici, zbog toga si nisam kupila skoro niti jednu trudnicku haljinu ili bilo kakvu garderobu, potrosila na tu kremu malo bogatstvo.
    Da li je ona pomogla ili je jednostavno genetika?...to je tesko pitanje.
    Moja mama ima strije svuda, cak i na nadlakticama.....bila sam uvjerena da i mene to ceka...a ono nista....ali zato mi je otpala kosa skoro do daske, sad je spasavam kako znam i umijem...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Još su mi rekli da se mažem, sljedila upute ali nije pomoglo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prva trudnoća 20 kg, mazala colistar, bez strija, druga 23 kg, nisam mazala opet bez strija, al celuliiit

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja mama ima dizano tijesto na trbuhu. Sve manje od toga za mene je Super :D , jer kažu da tu genetika ima glavnu riječ. Mazala sam se Striet melemom protiv strija (koji mi je preporučila jetrva) i nešto sam strija dobila po bokovima (kojima nisam posvećvala previše pažnje kod trackanja) i oko pupka koji je pred kraj bio u takvom stanju da sam mislila da će se sve raspasti. Ništa strašno i upadljivo, mogu obući bikini bez problema (kad skinem ove šlaufove )

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam dobila, mazala sam sa mješavinom jojoba ulja i neke kreme/maslac za jako suhu kožu :D

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I u prvoj i drugoj trudnoći samo 9 kg (uzevši u obzir činjenicu da od 6.-og osnovne imam istu kilažu - 48 kg, dakle već 23 god- nije ni čudo). Mazala sam se samo sa niveinim losionom poslije kupanja i nemam ni jedne jedine strije. Ipak mislim da je to genetika jer moja mama ni nakon 3 trudnoće nije imala nijednu striju i isto je dobivala po 9 kg.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prestrašne strije po donjem trbuhu i bedrima. Doduše te po bedrima su već sad blijede. Ali one na trbuhu... Mazala sam se, i ništa. Mama ima samo dvije (brojem 2) strije od nas oboje. A ja katastrofa. Još ožiljak od carskog ide preko njih A sve sam ih dobila u nekoliko dana. Bili mi naredili da mirujem, pa mirovala dva mjeseca. U to vrijeme se, naravno, ugojila. Kad su skinuli zabranu i ja krenula sa uobičajenim aktivnostima (pješačenje) imala sam šta vidjeti...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nemam niti jednu striju na trbuhu al zato su mi bedra ispucala i to zadnje dane trudnoće kad noge više nisam niti vidjela. grudi ispucale nakon trudnoće i to poprilično!
    Tražim lijek!

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji receptura za STRIJE, ukoliko te zanima rjesavanje problema etericnim i biljnim uljima.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dojim a koliko sam vidjela ova receptura nije prikladna za dojilje. Ima tko pozitivno iskustvo s već gotovim pripravkom dozvoljenim za vrijeme dojenja?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

glasala sam u trećem tromjesečju,
    ali u biti ne znam, nisam ih ni vidjela, sve dok se slijedeće godine nisam posunčala i to samo sa strane na bokovima, par komada
    no dobila sam neke strije u pubertetu na cicama

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anitalu, za dojilje se koristi ista kao za prevenciju (tj moze se dodatno modificirati, ali nikako sa spanjolskom lavandom i ruzmarinom verbenonom). Rezultati su, naravno, skromniji, iako velik dio posla odradjuju plod divlje ruze i centella, ipak je najvise upravo na spanjolskoj lavadni i ruzmarinu verbebonu.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

u trudnoći nisam dobila strije, ali ih imam masu na bokovima od puberteta kad sam se u tri mjeseca udebljala 15 kila (bilo je i vrijeme, jer sam na 183 cm imala 51 kg) pa sam mislila da ću u trudnoći sva popucati, ali ništa.mazala se sa Afrodita kremama, u trudnoći dobila 14 kg, za sad ostalo +2.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dvije trudnoće, raširila se k'o brod oba puta, mazala se k'o luda očito uspješno. Rodila , prsi buknule na brzinu i još brže popucale sada su onako skroz "fino" prošarane kao neka bordura...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bademovo ulje (od Holiplanta) zakon!
    Mazala od 1. mj trudnoce i cikice i trbuh, bedra, bokove, jednom dnevno i sad malo mazuckam poslije poroda da se koza lijepse stiska i evo mjese dana nakon poroda, niti jedna jedina strija na tijelu :D :D :D
    Dakle, definitivno bi svakom preporucila ovu najjeftiniju varijantu...
    A kad bi gledala na nasljedni faktor... moja mam ih je puna, i ja ih imam od ranije, pubertet, debljanje, mrsavljenje... dakle, tvrdim, meni je bademovo ulje UPALILO!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mažem s mama "babylove " iz dm-a i super mi je još nisam popicala po trbuhu jedino u prvom tromj. lijeva cicca :/

imače košta 20 kn a jedna bočica mi traje oko mj. dana

gdije i koliko košta to ulje od Holiplanta?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mama marela prvotno napisa
    Rodila , prsi buknule na brzinu i još brže popucale sada su onako skroz "fino" prošarane kao neka bordura...
    meni isto ovako, a po tijelu nijedna

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja vucem strije po bokovima jos od puberteta.
    Za vreme sve tri trudnoce ni jednu nisam dobila :D
    U prvoj sam bila u frci da cu sva popucati i trackala se do iznemoglosti Saljicevom Striet emulzijom.
    U drugoj mi se nije dalo mazati,i nista.
    U trecoj sam nesto malo na pocetku mazala pa odustala.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    ja mažem s mama "babylove " iz dm-a i super mi je još nisam popicala po trbuhu jedino u prvom tromj. lijeva cicca :/

U DM-u, kosta oko 35 kn, tako nesto

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kad bi se inače trebale dobiti te strije u trudnoći?
    ja sam 39i tjedan i još ih nemam.
    možda poslije poroda?

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mazala sam se običnim bademovim uljem, u kojeg sam dodala par kapi lavandinog, od samog početka trudnoće, i nisam dobila strije (a udebljala se 20 kg)

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

inače ih imam po guzi i bokovima od puberteta,
    u prvoj trudnoći - ništa - ugodno iznenađenje,a sad u drugoj......popucala sva uza svo moje mazanje i trackanje

Baš puno....i to mi dosta smeta,sad nakon godinu dana,i nisu toliko vidljive al je ostalo viška kože..to se ne vraća

a baš sam bila ponosna na svoj trbuščić,sad više nisam...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam ih dobila uopće - doslovno nemam niti jednu striju na trbuhu. Bedra - e to je već jedna duga priča i nevezana na trudnoću (dobila ih u pubertetu jer sam se naglo izdužila i smršavila). Nikakvu kremu nisam koristila.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    možda poslije poroda?
    pa valjda ti je jasno da ne trebaš očekivati da ćeš ih dobiti sad ako do sada nisi :D :D :D

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mimolina prvotno napisa
    Citiraj dorica prvotno napisa

U DM-u, kosta oko 35 kn, tako nesto

ja sam u jednom dm-u platila 19 kn a u drugom 21
    valjda im je bila neka akcija
    poma nemam

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

37.tjedan,ispucala ko kokica u roku 2 dana od dole do malo vie pupka,bokovi ko prst debele-crvene strije...Sad su izblijedile...I nekako me nije strah kad znam šta me opet ćeka u ovoj trudnoći

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    možda poslije poroda?
    pa valjda ti je jasno da ne trebaš očekivati da ćeš ih dobiti sad ako do sada nisi :D :D :D
    ne mora značiti...
    nisam ni ja u T imala nijednu, a imala sam ogroman trbuh, al sam zato tjedan-dva nakon poroda primjetila, ne puno, ali malo sam popucala

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja nisam dobila niti jednu striju.Stalno sam se mazala afroditinom kremom proptiv strija za trudnice i beby uljem... :D

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dobila sam 24 kile i strije u prom tromjeeču 2-3..a zadnji mjesec dana postala sam kak zebra.....mazala sam se kremom protiv strija od avona..ali ipak dobila...dok moja mama nema niti jednu..i ničime se nije mazala.....

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nisam se mazala s ničim osim Niveinim mlijekom za tijelo u cijeloj trudnoći,i nisam dobila niti jednu jedinu striju

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a jojjj ja se mazala s baby uljem u drugom tromjesecu popucala sva ali mislim da ih nebi nikako izbjegla jer sam imala ogromannn trbuh .... dobila 16kg u trudnoci sad su tu ali nek su

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

U dvije trudnoce nisam dobila niti jednu, a mama ih je puna.
    Mazala sam se collistar kremom i prije i poslije poroda.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

u pubertetu sam dobila hrpetinu-po nogama, križima i cicama
    u trudnoči niš ali zato 2 tj poslije poroda-katastrofa. nastale su kod ožiljka od carskog(koji mi se zagnojio i izgleda i sad nakon 10 mj ružno)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Dobila sam strije krajem 2 tromjesečja. Odjednom su se pojavile na guzi. Mazala sam se od početka, čim sam saznala da sam trudna, s bademovim uljima od (kršitelj koda)a, Babylove iz DM-a i Beauty Baby uljem iz Mullera. Sad sam 40+5 i imam ih sve više na guzi i malo manje na bokovima. Trbuh mi je bez i jedne strije :D , a ogroman je (svi ga uvijek komentiraju, već mjesecima, da kako je veliki). Dobila sam 21 kilu (do sad, a nadam se da ću konačno roditi). Strije s guze mi se stalno šire gore prema leđima. Mažem redovito svaki dan, ali izgleda da ne pomaže, kad stalno dođe neka nova.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U pubertetu dobila strije po bokovima, jer sam naglo smrsavila (20 kg u par mjeseci) u trudnoci nista.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •