Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Jamiejeva čokoladna pita

  1. #1
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno Jamiejeva čokoladna pita

    Jel ima tko taj recept? Nisam ga vidjela u njegovim knjigama već je bilo na TV-u.

    Onak je klasična pita, dolje rahlo tijesto, a gore "krema" od tamne čokolade. Nešto preeefino i preeekalorično.

  2. #2
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Ne ali imam od Ane Ugarkovic ako te zanima mogu postati

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Obično prhko tijesto i ganache?
    Ovu Aninu sam probala, ok je ali ništa posebno, slična je Jamievoj.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    188

    Početno

    Imam ja, ali na engleskom...treba mi par minuta da to prevedem...

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jelda da ti je dosadilo peći mafine za rasprodaju

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    188

    Početno

    Oprostite na gramatičkim greškama, na brzak sam prevodila jer se žurim to napraviti prije što moram okupati malenu, ali što je, tu je...

    Čokoladna pita

    Tijesto:
    25 dkg maslaca
    20 dkg šećera u prahu
    mrvicu soli
    50 dkg brašna
    4 žumanjka
    4 žlica hladnog mlijeka/hladne vode

    Izmijesite maslac, šećer i sol, pa dodajte brašno i žumanjke. Kada smjesa izgleda kao krušne mrvice, dodajte vodu ili mlijeko. Formirajte tijesto u loptu sa što manje pokreta – što više dirate tijesto, to će tijesto biti tvrđe.

    Omotajte tijesto u celofan i ostavite u frižideru barem sat vremena.

    Ohlađeno tijesto režite na kriške debljine 5 mm. Složite kriške u modlu, i pritisnite ih prstima, pokrivajući sve rupe. Odstranite ostatak tijesta i ostavite da se ohladi u škrinji oko sat vremena.

    Izvadite iz škrinje i pecite na 180 °C oko 15 minuta, (ili 12 minuta ako planirate filati s filom koja se mora peći).

    Fila
    31,5 dcl slatkog vrhnja
    2 žlice šećera
    par zrna soli
    11,5 dkg maslaca na sobnoj temperaturi
    45,5 dkg fine tamne čokolade, u komadima
    10 dcl mlijeka
    kakao za posipavanje

    Stavite vrhnje, šećer i sol u lonac i zakuhajte. Čim zakuha, maknite s vatre i dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se sve ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi, pa dodajte mlijeko, miješajući dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Ako se smjesa "razdijeli", dodajte još malo hladnog mlijeka i miješajte dok ne postane glatko. Ulijte cijelu smjesu u polu-pećeno tijesto i pustite da se hladi 1-2 sati do sobne temperature. Posipajte kakaom.

    Apri, upravo sam ispekla još 3 ture muffina za kumove

  7. #7
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    klamarice,

    Doduše, sjećam se da je on na telki i filu pekao, ali jedva čekam bacit se na ovo.

  8. #8
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj klamarica prvotno napisa
    Oprostite na gramatičkim greškama, na brzak sam prevodila jer se žurim to napraviti prije što moram okupati malenu, ali što je, tu je...

    Čokoladna pita

    Tijesto:
    25 dkg maslaca
    20 dkg šećera u prahu
    mrvicu soli
    50 dkg brašna
    4 žumanjka
    4 žlica hladnog mlijeka/hladne vode

    Izmijesite maslac, šećer i sol, pa dodajte brašno i žumanjke. Kada smjesa izgleda kao krušne mrvice, dodajte vodu ili mlijeko. Formirajte tijesto u loptu sa što manje pokreta – što više dirate tijesto, to će tijesto biti tvrđe.

    Omotajte tijesto u celofan i ostavite u frižideru barem sat vremena.

    Ohlađeno tijesto režite na kriške debljine 5 mm. Složite kriške u modlu, i pritisnite ih prstima, pokrivajući sve rupe. Odstranite ostatak tijesta i ostavite da se ohladi u škrinji oko sat vremena.

    Izvadite iz škrinje i pecite na 180 °C oko 15 minuta, (ili 12 minuta ako planirate filati s filom koja se mora peći).

    Fila
    31,5 dcl slatkog vrhnja
    2 žlice šećera
    par zrna soli
    11,5 dkg maslaca na sobnoj temperaturi
    45,5 dkg fine tamne čokolade, u komadima
    10 dcl mlijeka
    kakao za posipavanje

    Stavite vrhnje, šećer i sol u lonac i zakuhajte. Čim zakuha, maknite s vatre i dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se sve ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi, pa dodajte mlijeko, miješajući dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Ako se smjesa "razdijeli", dodajte još malo hladnog mlijeka i miješajte dok ne postane glatko. Ulijte cijelu smjesu u polu-pećeno tijesto i pustite da se hladi 1-2 sati do sobne temperature. Posipajte kakaom.

    Apri, upravo sam ispekla još 3 ture muffina za kumove

    Zbog čega treba biti polupečeno tijesto ako se ne peče fila??

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    188

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa

    Zbog čega treba biti polupečeno tijesto ako se ne peče fila??
    Jer Jamie tako kaže

    Mislim da je fora u tome što se vruća fila ulije u tijesto tako da se tijesto dopeće dok se fila hladi...

    Jelka, što se tiče file, naletila sam na još jednu Jamievu filu koja se peće:

    14 dkg maslaca
    15 dkg fine čokolade
    8 žlica kakaa
    mrvicu soli
    4 jaja
    20 dkg šećera
    3 žlica zlatnog sirupa (nisam sigurna, ali ja bi probala s običnim šećernim sirupom, s omjerom vode i šećera 1:1, ili možda s javorovim sirupom...)
    3 žlica kiselog vrhnja

    Rastopite maslac, čokoladu, kakao i sol u zdjeli u loncu vruće, lagano kipajuće vode. U posebnoj zdjeli, izmiksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane glatka i kremasta, pa dodajte zlatni sirup, i kiselo vrhnje. Dodajte čokoladnu smjesu u žutu smjesu, i dobro promiješajte, pa ulijte u polupećeno tijesto. Pecite 40-45 minuta na 150 stupnjeva. Pažljivo izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi na rešetki barem 45 munuta. Kora koja se formirala tijekom pećenja će se napuknuti i stisnuti.

  10. #10
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj klamarica prvotno napisa
    Jelka, što se tiče file, naletila sam na još jednu Jamievu filu koja se peće:
    eeeee, to je ta! Hvala, hvala, hvala!!! :D

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    188

    Početno

    Nema na čemu...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •