Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: To zagonetno dobivanje na težini

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno To zagonetno dobivanje na težini

Evo ovak, znam da se o tome već 100 puta raspravljalo, al ja sam trebam da me se opet ohrabri . Imam bebolinu od 8 tjedana, dojim i do sad je dobivala oko 450 ml nadohrane. Na zadnjem vaganju je u 10 dana dobila 390g ali sad na ovom u 20 dana samo 350. Ja sam više - manje sve radila isto jedino kaj je par dana imala strašne grčeve pa bi onda druge dane jadna sam spavala.

Princip je taj da jede kad je gladna i to prvo sisu pa onda bocu. Ona vrlo jasno pokaže da bi klopala, od mljackanja do rukica u ustima i na kraju cendranja (koje se trudim izbjeći i regirati prije jer inače zna odbijat sisu). Jede svaka 2-3 sata s tim da nije boca svaki put nego cca 4 puta dnevno i količina varira.

Piški ok, kaka dva - tri dana uzsastopce pa dva dana ne (tak je od 6 tjedna), i koliko znam to je sve normalno.

E, sad, kako nije imala grčeve zadnjih par dana malo je češće na cici i ono kaj me zbunjuje je da je nadohrana počela rapidno opadati. Zadnjih dana ne pije preko 400 a čak zna proći dan i sa 350ml. Znam da se to ukidanje uvodi postupno pa me zanima kaj da radim ako ona jednostavno ne treba tu bočicu? Vidim i da je dobila manje na težini pa me sve to zbunjuje jer je stalno hranim po istom principu. Po noći smo samo na dojenju i to mi je isto novost. Ne bi htjela da nekaj zeznem jer je banana beba, dugačka i mršava pa me stalno strah da mi ne gubi na težini (inače smo prvih 10 dana gubili pa smo sad u dva mjeseca minus tih 10 dana dobili cca 1500g)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Minimum dobijanja tije 110 g tjedno, tako da ona ocito dobija dovoljno.
    Glede adaptiranog, smanjujes po 30-50 ml svakih 3-4 dana. Znaci, napravis mililitara prema planu,a ako ona popije manje - super.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tak malo? Moji svi padnu u duboku komu ak ne dobije barem kilu mjesečno, ko da odojka imam a ne bebu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja je isključivo dojena i zadnji mjesec, znači od 2. do 3. je dobila 450g.
    Malo sam bila s upitnikom i zašto, ali su me brzo uvjerili da je sve to ok.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Tak malo? Moji svi padnu u duboku komu ak ne dobije barem kilu mjesečno, ko da odojka imam a ne bebu
    A kaj bi? Da beba ima 15 kila sa godinu dana? žive vage

Mislim da vam super ide, podrška

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A je, ak ti kažem da su mamini Slavonci, jasno otkud to .

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

450 g mjesecno je minimum, a cak i ako dobije manje, bitno je i je li dobila i u opsegu glave i duzini
    prosjek je 600-700 g prva 3 mjeseca
    preko 900 g je vec jako puno

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

NatasaM:
    A što reći na 560 g u 11 dana, odnosno skok s 2480 g na 3040 g za bebu staru 2mj (na izdojenom mlijeku, obroci 70-90 ml)? Da li previše dobiva na težini?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

u takvim slucajevima mame obicno otvore nekakvi hvalisavi topic i natjecu se cija je beba vise dobila

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lucky, hocu reci da je to super

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lucky prvotno napisa
    NatasaM:
    A što reći na 560 g u 11 dana, odnosno skok s 2480 g na 3040 g za bebu staru 2mj (na izdojenom mlijeku, obroci 70-90 ml)? Da li previše dobiva na težini?
    na majčinom mlijeku nema gornje granice
    moja je dobivala 1200-1400 mjesečno, s 5mj je imala ravnih 10kg

za bebe na adaptiranom je prevelik dobitak na težini problem, za majčino mlijeko nema problema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •