-
SINDROM SAMOZADOVOLJAVANJA MALOG DJETETA
Poštovani imamo jedan problemčić pa vas molim ako netko ima slična iskustvo da me savjetuje.Naime moja ljepotica ima 11mj. i prije dva mjeseca je počela stalno trljati se od pelenu,pregradu u kolicima itd.Izgledalo je kao da je nešto svrbi pa nas je pedijatrica uputila napraviti bakterološki test i urino kulturu.Sve je bilo negativno.Prijateljica mi je rekla da je negdje čitala o sindromu samozadovoljavanja malog djeteta,a ja u nevjerici odmah na internet i nadjem baš to.Pedijatar piše baš o tome kao o nekakvoj fazi i da nije potrebno voditi djete psihologu nego samo ju zainteresirati za nešto drugo kad počne to raditi.Suprug i ja smo zaključili da to radi kad je umorna ,kad joj je dosadno,ili kad je na nepoznatom terenu,kad ju prekinemo plače i protestira.Samo da još napomenemo da još doji i da je jedna napredna,vesela i zadovoljna beba. :?
-
Već se pisalo o tome, pogledaj ovdje.
-
-
Ako je riječ o samozadovoljavanju (iako to roditelju zvuči malo :shock: ) evo odgovora:
-dijete to radi u velikom broju slučajeva da se riješi napetosti ili dosade(neka djeca kopaju nos, grizu nokte itditd)
-ne treba prekidati ili nedajbože posramljivati dijete ili zabranjivati
-najbolje je ignorirati, proći će ju
-ukoliko vidiš da se sprema to raditi odmah ju preusmjeri na nešto drugo, čim vidiš prvi znak
-treba imati na umu da dijete to ne radi iz nekakvih seksualnih pobuda (kao mi odrasli) nego se jednostavno rješava dosade ili napetosti
Ako je to to, ne brini
proći će ju.
Ali isto provjeri kod dr da nije ovo kaj leonisa spominje.
-
Maša je to radila. Počela je negdje sa 6-7 mj. Izgledalo je ko da joj se kaka pa se napinje.
Intenziviralo se kad je počela sjediti. Ljuljala bi se naprijed-nazad, obično bi u rukama stiskala neku igračku. Nismo ju smjeli prekidati jer bi se rastulila.
Prestalo je otprilike kad se počela ustajati i stajati.
Nismo tome pridavali nikakvu pažnju, kad bi neko pitao šta radi ja bi rekla šta radi. Reakcija je bila :shock: . I nije bilo nikakvih podpitanja
.
Kako došlo tako prošlo.
-
ne vjerujem!!!!!!
od prije 2 tj primjecujem da se L grci. cijelim tijelom, uvuce glavicu u ramena, ili sirom otvori usta ili ih jako stisne, zatvorenih ociju, zgrci nogice i cvrsto stisne stogod ima u rukama. kad ju pozovem okrene se i odmah prestane, bez placa, igramo se dalje. to radi u kolicima, na krevetu dok se igramo, na podu na puzzlama...
za par dana idemo k pedici (kontrola jer kaslje) i namjeravam ju pitati sto bi to moglo biti. ja ludim jer sam prvo pomislila da nesto nije u redu neuroloski. onda okrivila nekakanje. jos uvijek nisam nacistu sto je, ali sad vidim da bi i ovo moglo biti...
majko mila!
mislim, snebivam se zato jer nisam nikad cula da to tako male bebe rade, za jaslicarce/vrticarce znam, ali 7mj?...
:?
-
od rođenja. navodno je zabilježeno i u majčinoj utrobi. :D
-
Da, i moj Josip to radi, moj stariji kaže da se braco seksa s garniturom
-
Osoblje foruma
posve normalno.
kod margite sam to već par puta primijetila (ima skoro 9 mjeseci)
-
ja bi nesto malo procitala o tom, a ne mogu nista naci na netu.
ima li tko kakav link?
engleski, njemacki
thnx
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma