Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Imunitet-kako ga ojačati

miffy

Početno Imunitet-kako ga ojačati

Otvorila sam novu temu jer čitajući koliko neka djeca imaju problema sa bolestima (naročito u temi Noah i prehlade) imam potrebu reći vam svoje iskustvo, pa možda nekome pomogne.
    Luka će uskoro imati 3 g. i do 1.5 g. ne bi prošlo mjesec dana a da nije bio barem prehlađen, nije to bilo ništa tako strašno ali kako je on jako slabog apetita u dane bolesti ne bi gotovo ništa jeo i onda bi me to dotuklo.
    Kada je imao cca 1,5 g. počela sam mu davati med za imunitet od Petrovića i moram priznati da nakon toga jedva da je uopće bio bolestan. Ako bi i zaradio neku prehladu brzo bi se povukla i ne bi dugo trajala. Razgovarala sam i sa samim Petrovićem koji mi je objasnio sve o medu i da mi mali može početi ga koristiti, a i na Rodi sam našla zanimljivih članaka o bebama i medu. Med baš i nije fin ali ga moj mali hoće popiti sa čajem ili sokom (hladnim). Ove jeseni je krenuo i u vrtić i svi su se čudili da uopće nije bio bolestan, tek je nakon 3 mj. zaradio streptokok u nosu i zbog toga morao biti doma ali nije bilo tako strašno.
    Sada smo napravili malu pauzu od tog meda i počeli koristiti kapi za imunitet koje radi jedna fitoterapeutkinja jer smo se htjeli malo odmoriti od meda a kapi mi je i lakše mu uvaliti da popije. I one mi se čine jako dobre i stvarno nemamo problema sa bolestima.
    Također se sjećam starog foruma Roda i teme o sličnim medovima i sredstvima gdje su mame hvalile Sibila med koji radi jedna doktorica u ZG i da im klinci nisu skoro uopće bili bolesni nakon što su pojeli određenu količinu tog meda.
    Također se sječam da je jedna moja prijateljica prije cca 5 g. problem sa imunitetom riješavala sa matičnom mliječi.
    Eto toliko, htjela sam svoje iskustvo podijeliti sa vama i možda nekome pomognem jer je moje iskustvo sa ovakvim preparatima zaista pozitivno a ono što mi je jako bitno da je sve prirodno i da se ne radi o nikakvoj kemiji i tabletama.
    Možda ovakva tema već postoji na forumu, ali nema veze mislim da ovakvih informacija nikada dosta, jer znam koliko sam ja utrošila vremena i truda pokušavajući pronaći nešto što bi poboljšalo malome imunitet.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I nama su preporučili Petrovićev med. Lea je bila tjedan dana na Srebrnjaku radi bronhiolitisa i tamo smo razgovarali sa mnogim roditeljima čija djeca imaju problema sa bolestima dišnih puteva i alergijama; i svi preporučuju Petrovićev med za imunitet. No, ja ne znam da li bih se odvažila datu Lei koja ima tek 6 mjesci med. Nažalost, ona je očito dijete kojemu će prehlade i infekcije završavati problemima s bronhijima i dišnim putevima a obzirom da u obitelji MM-a ima i astme i svekolikih alergija bojim se da bi mogli imati i većih problema.

No, liječnici ti sigurno neće reći da je med zaslužan za poboljšanje imuniteta tvog djeteta Probaj pitati dr. Richtera (šalim se - bolje nemoj). Kažu da se imunitet djeteta i razvije oko treće godine, pa ste se vi vjerojatno spasili boleština

miffy

Početno

Ne bih ti preporučila davati med bebi prije godine dana a i onda se posavjetuj.
    Znam da pedijatri vjerojatno neće reći da moj mali nije bolestan zahvaljujući samo tom medu, ali evo moja pedijatrica veli da je taj med ok. Moram priznati da ipak volim slušati iskustva drugih mama a znam ih dosta koje koriste slične stvari i isto kažu da su im klinci znatno manje bolesni od kada to koriste. A i ja sam se u to uvjerila tako da ipak mislim da ima nešto u tome i da je taj med pomogao.
    Niti jedan doktor vjerojatno neće izričito reći kako je to ok jer mora raditi u skladu sa svojoj strukom i ne može vjerojatno preporučivati takve preparate. Imam ti ja jedan primjer za to: drugi sin mi je sa mjesec dana imao konjunktivitis i jedna dr. mi je rekla da mu ne stavljam nikakve masti već da mu kapnem kap svojeg mlijeka u oko jer majčino mlijeko ima imunoglobulin koji to rješava najbolje, ali mi je isto tako rekla da nikome ne kažem da je to ona rekla jer ona kao dr. to ne bi trebala reći a to je stari recept naših baka za rješavanje takvih problema i ona je to tako rješavala kod svoje djece
    U svakom slučaju podržavam i volim koristiti ono što je prirodno i vjerujem da isprobavajući takve stvari ne mogu pogriješiti naročito ako je netko već imao pozitivno iskustvo.
    Naravno apsolutno nikome ništa ne namećem samo govorim o svojem iskustvu i što mislim da je nama pomoglo.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi kombiniramo razlicite stvari:
    biljne kapljice npr. Esberitox ili neki homeopatski pripravak
    u kombinaciji s vitaminima za djecu npr. Bio Strath Elixier ili AFA algama

Osnovno nakon 1-2 mjeseca promijeniti proizvod i onda se vratiti na stari

Med nam se nije pokazao dobrim. Vjerojatno je jako bitno kakav je i koji med. O medu i kvaliteti meda se vec pisalo na forumu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi idemo na bazen na "Bebe ribe"

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da preduvjet za sve ostalo je dovoljno svjezeg zraka i fizicke aktivnosti. Trudimo se provesti 3 mjeseca na plazi, barem 1 tjedan iznad 1000 m nadmorske visine ljeti i 10 dana na snijegu ....

A u meduvremenu pripravci...

margita

Početno

mozete li mi reci gdje nabavite taj med....????mi smo iz solina...

miffy

Početno

To je med za imunitet od medara Radovana Petrovića i u Zagrebu ga drži skoro svaka apoteka, tako da vjerujem da ima i u Solinu ili da barem u apotekama znaju za njega i mogu ga naručiti.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita, ja sam uzimala u ljekarni "krstarica", to je na dnu pothodnika u splitu 3, a mislim da je u "pelade" koju kunu jeftiniji

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    a to bi kao trebalo ojačati imunitet :/
    ja sam već neko vrijeme u dvojbi za Petrovićev med i super su mi ovakve inoformacije

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A kapi propolisa za djecu, da li su ona dobre za podizanje imuniteta?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

S vrtićem su krenule prehlade i slično. Ritam je bio dva dana vrtića, pet dana doma, i tako dva mjeseca. Onda sam mu počela davati Petrovićev med za imunitet i sve se sredilo. E sad, je li to do meda ili do standardnog privikavanja na vrtićke boljetice, nemam pojma. No, za svaki slučaj sam ga kljukala s njim i sljedeću sezonu. Ne sjećam se kad je bio bolestan. (Osim kozica, ali to nema veze s tim.)
    Uz sve to, naravno, puno svježeg zraka i skakanja.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dam ja jutros Juri, sva nadobudne Petrovićev med , kad ono :shock: . Maaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaa, neću ovo i sve ispljune!
    Mogu li mu ga davati otopljenog u prvo jutarnje mlijeko?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi P. nikada ni nismo uspjeli drugačije dati nego otopljenog, ali u soku jer u mlijeku se ne da otopiti osim u toplom, a na medu piše da tekućina ne smije biti toplija od 40 stupnjeva jer gubi svojstva

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    A kapi propolisa za djecu, da li su ona dobre za podizanje imuniteta?
    Mi otkad je P. krenuo u jaslice dajemo baby propolis bez alkohola (od spechiasola - ne znam točno kak se piše), i to možeš direktno u usta ili u tekućinu

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja samo malčice zagrijem mlijeko, da ne bude ledeno. I kaže mi da joj je fino. Navečer uzima s žličicom,a ujutro tako jer doručkuje tek u vrtiću, a med ne ide na tašte. Promiješaj ga prije nego mu daš zato što je onda bolji okus.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala, do sad sam mu kapi propolisa davala u mlijeko, sad ću umjesto njih umiješati med, nadam se da će uspijeti.
    Mlijeko samo malo zagrijem, da je mlako, sve iole toplije mu je vruće pa traži da mu ga hladim.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Doktor mi je preporučio kapi Ehinaid u vodenoj otopini, isto je ehinacea, ali tražila sam u 3 ljekarne i nisu ni čuli. Ima li netko s tim iskustva?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo cijelu proslu godinu vukli prehlade, vrhunac je bio upala angina i uha iza koje je dobio Sumamed. Kako je Mihael atopicar med kod nas ne dolazi u obzir, takodjer ni agrumi, medjutim doktorica nam je preporucila SANOSVIT Multivitamin u obliku sirupa. Otkako je to popio u 10.mj lani (jednu zlicicu na taste dnevno) (da kucnem), dobio je apetit, dobio na kilazi, i jos nije se nije prehladio (smrcanje ne uzimam u obzir, mislim da upale grla, febru....)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo je pitanjce za one koji su koristili Esberitox. Vidim da on sadrži čak 30% etanola, pa me malo strah...jel to ok za bebe :?
    U čemu ga dajete? Koliko dugo za pojačanje imuniteta?
    Ovo je ustvari bilo više nego jedno pitanjce

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne smeta klor? To me zadužila prijateljica da pitam jer se ona boji voditi kćer na bebe ribe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja curka je s navršenih godinu dana krenula u jaslice i prebolila sve moguće bolesti u dva mjeseca i otada 5 mjeseci nije uopće bila bolesna.
    Nikakve pripravke joj nisam davala niti to mislim radit, još dojimo i time se bildamo.
    Mislim da postoji puno takvih slučajeva gdje djeca sama stvore imunitet al se onda bezrazložno to pripisuje nekim dodacima koji su korišteni..

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    a to bi kao trebalo ojačati imunitet :/
    Odi na www.educarena.com pa na "plivanje za bebe". Tamo ćeš moći pročitati kako voda utječe na organizam djeteta

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je jedan čovjek koji se cijeli život bavi proizvodnjom meda objašnjavao kako dijete do 2 godine ne može probaviti neke sastojke iz meda i ono se pretvara u toksine u tijelu...
    nebi znala, samo prenosim informacije...

btw, mi smo naparavili super imunitet ječmenim sladom...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Esberitox? Nitko?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •