Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ispadi jednogodišnjakinje?!?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Ispadi jednogodišnjakinje?!?

Ne znam kako drugačije nazvat ovo što se događa zadnjih par dana.Al kulminiralo je sinoć kad je mm mrtavladan izjavio da ja nisam objektivna jer sam mama i da je naša mica malo živčana. :shock: Sreće njegova pa nisam imala čekić u blizini da ga zatučem. 8)
    Uglavnom zadnjih par dana Lana strašno protestira kad mi za nešto kažemo da se to ne smije - odmah klima glavom ne-ne ali i dalje po svom. npr -mlatit bočicom koja je puna čaja tako da tekućina frca van- i kad joj uzmeš bočicu ona odmah počinje plakati i izvijati se -ili kad ju želim posjesti u stolicu da jede a ona hoće stajati na stolici - moja !taktika" je fino objašnjvanje da se to ne smije, pa ju malo smirujem ali ako se neće odmah primiriti spustim ju na pod i ostavim da se sama smiri a ja sam u blizini.
    Danas je zbog stolice toliko cvilila i hvatala mene da sam ostala bez teksta- uzela sam ju i nosala dok se nije primirila i onda sve 5.Klopala je bez problema. trudim se objasniti da se to ne smije i pri tom biti dosljedna svojim riječima.
    Pretpostavljam da ona sad odlučuje to hoću -to neću i onda svoje negodovanje izražava plačem i izvijanjem ali ja ju nikada nisam tjerala na nešto što neće - kad neće jest ne mogu joj silom trpat u usta i gurati nogice da sjedne.
    Imate li vi slična iskustva i savjeta kako prebroditi ovu fazu?
    Nadam se da neće dugo trajati. :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam skužila da općenito : ne smiješ .. uopće ne pali
    ono šta pali je osobni izraz: ja ne želim, ja hoću, ja neću ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ta "faza" je počela unazad 2 tjedna, uz činjenicu da ako joj nešto zabranimo počne "kao" plakati, počne pljuskati okolo, baci se na pod.. eh!
    Nisam pametna što da radim, tek ima 14.5 mj, kada se kaže ne ili nemoj, ona viče "ne,ne", ali i dalje radi tu istu stvar što ne smije npr. okreće gumbić od dvd player-a, pa kada ga naveče upalimo glasnoća je na 40 i automatski izlete stakla iz prozora i svi psi počnu lajati..i problem je što je ona meni toliko, u toj svoj maloj nepodopštini, preslatka
    Polako počinje shvaćati što znači što, pa se nadam da će naučiti i što smije što ne smije - s vremenom..

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Njima je ne ne samo jedna zanimljiva riječ koja nema baš neko posebno značenje. A u ovoj dobi imaju snažne osjećaje i ne znaju ih obuzdavati kao odrasli pa ih snažno iskazuju. Nisu djeca živčana, samo pokazuju što osjećaju

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da je to faza koja će proći kad shvati da jednostavno u životu postoje stvari koje su NE i koje su dozvoljene. Samo tu fazu treba proći sa puno živaca. Kad se Iva (sada 18 mj-počelo sa 13,14mj. sad je ipak malo lakše) recimo na moje peto ili šesto NE ogluši, lijepo ju primim ispod pazuha i maknem od dotične stvari 2m i okrenem u suprotnom smjeru govoreći po sedmi put to se ne smije. Ona protestira, ja ne reagiram na protest i smiri se za 10 sek. (sada sa 18 mj.) a prije je znala protestirati dulje i bacati se po podu i svašta nešt. ja ne reagiram, nego odem najčešče svojim poslom. I eto nje za mnom, sve u redu. Ako neće iz hranilice kažem dobro i ostavim ju sjediti unutra, a ja svojim poslom-eto nje za 3 sek. ona bi ipak sišla. I tak. Hoću reći-sad je puno lakše ali taj napeti period mora proći. Biti ustrajan u svome jer neke stvari su zaista NE. I mama mora biti smirena jer zna zašto je nešto NE i uvijek može reći djetetu zašto je to tako.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo u toj fazi ufff!

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u potpunosti vas razumijem
    i ja trazim u sebi snage i zivaca da prevladam ta njegova raspoloženja
    nama je najveci problem oblacenje, skidanje pelene: ja ga fino stavim na ledja da skinem pelenu on se okrene i ode puzat, ja ga opet vratim (po jedno 50 puta) i kad napokon skinemo pelenu onda je još veci problem staviti je, jer on jednostavno ne može lezati 20 sekundi na ledjima dok ga presvlacim
    ponekad ga uspijem nekom igračkom zabaviti ali vec slijedeci put samo je baci i ode čovjek svojim putem, a mama mlati s pelenom u ruci
    a sto se tice ne ne stvari jos uvijek ga samo maknem od mjesta zločina, a mu treba malo vremena da shvati da smo ga prevarili

sto sam se raspisala
    necu vise

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

oblačenje,skidanje, stajanje u hranilici za vrijeme jela,diranje svega što ne smije,a premala da joj se išta pošteno objasni..kuham u sebi ...a ona vrišti, baca stvari, suze ko kišna godina liju...dokada tako neznam ...i onda mi kažu ti si je tako odgojila ...a nisam jednostavno ima taj neki svoj karakter i neferma nikoga ...valjda bu bolje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    I mi smo u toj fazi ufff!
    Uffff,uffff,ufff i mi smo duplo u toj fazi, samo je kod currice izražajnije,
    preko noći od malog divnog anđela pretvorila se u vrištavo dijete koje se izvija, pada, lupa nogama, rukama ako ne može dobiti što želi, suze joj se spoje sa slinom pa je sva mokra.
    Ali ja to prihvaćam kao fazu, oni sada istražuju granice i svijet oko sebe,
    dijetetu treba objasniti da je to ne i biti dosljedan u svom ne bez obzira na ispade, oni će se smanjiti isto tako kao što su se i pojavili.
    Ne treba sumljati u svoj odgoj nego prihvatiti razvojne faze djeteta i biti smiren koliko dopušta situacija.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i mi smo ..u fazi
    ali, to me uopće ne dira..kao malo plače-glumi, pa po svome...ali , kod mame no means no..zato tih no imam što manje, a kada sam stvarno ozbiljna lakše ju je uvjeriti ..
    uglavnom mi je ti još uvijek skoro pa simpatična faza - zovemo je - " ženska ima stav.."

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne znam kako drugačije nazvat ovo što se događa zadnjih par dana.Al kulminiralo je sinoć kad je mm mrtavladan izjavio da ja nisam objektivna jer sam mama i da je naša mica malo živčana. Sreće njegova pa nisam imala čekić u blizini da ga zatuč

Jesi ga pitala kako bi on riješio problem živčanosti kod vaše mice?

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ima nas još. Kod nas ne pali ni na osobnoj tipa "Ne želim" " Ne sviđa mi se" "LJutim se"...to je sve Ok i nadam se da će urodit plodom kasnije ... valjda se barba Juul nije prevario i ima dovoljno pozitivnih iskustava

Inače, meni je sinek uvijek puno cmizdraviji i neposlušniji nego MM. Valjda jer sam mu MAMA.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh,sjecam se da mi je najtezi period bio do 19 mjeseci. Nista nije kuzila,sve je htjela...
    A tada se pocela jako razvijati-puno prica,slaze vec i recenice(a do tad je znala samo mama i tata) I skoro sve vec kuzi,mozes s njom pricat i zna vecinom reci sto hoce.
    Meni je sad pjesma s njom!

znam,znam..do neke druge epizode

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nema mm riješenje on je to valjda ustanovio na temelju objektivnog promatranja sa strane! 8)
    Njemu je glavna rečenica- to ne smiješ dirati jer mama neda ili mama će se ljutiti ako prosipaš čaj - i sl.
    mada sam mu objesnila da nije samo mama ta koja se ljuti
    ali upali tek od treće kad ja kažem da da mama je vještica koja ništ ne dopušta

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Ispadi jednogodišnjakinje?!?

Citiraj NANNE prvotno napisa
    Ne znam kako drugačije nazvat ovo što se događa zadnjih par dana.Al kulminiralo je sinoć kad je mm mrtavladan izjavio da ja nisam objektivna jer sam mama i da je naša mica malo živčana. :shock: Sreće njegova pa nisam imala čekić u blizini da ga zatučem. 8)
    Uglavnom zadnjih par dana Lana strašno protestira kad mi za nešto kažemo da se to ne smije - odmah klima glavom ne-ne ali i dalje po svom. npr -mlatit bočicom koja je puna čaja tako da tekućina frca van- i kad joj uzmeš bočicu ona odmah počinje plakati i izvijati se -ili kad ju želim posjesti u stolicu da jede a ona hoće stajati na stolici - moja !taktika" je fino objašnjvanje da se to ne smije, pa ju malo smirujem ali ako se neće odmah primiriti spustim ju na pod i ostavim da se sama smiri a ja sam u blizini.
    Danas je zbog stolice toliko cvilila i hvatala mene da sam ostala bez teksta- uzela sam ju i nosala dok se nije primirila i onda sve 5.Klopala je bez problema. trudim se objasniti da se to ne smije i pri tom biti dosljedna svojim riječima.
    Pretpostavljam da ona sad odlučuje to hoću -to neću i onda svoje negodovanje izražava plačem i izvijanjem ali ja ju nikada nisam tjerala na nešto što neće - kad neće jest ne mogu joj silom trpat u usta i gurati nogice da sjedne.
    Imate li vi slična iskustva i savjeta kako prebroditi ovu fazu?
    Nadam se da neće dugo trajati. :/
    Ovo mi je tako poznato. S tim što Ksenija ne plače, nego doslovno divlja, vrišti, grebe i udara sve oko sebe da to liči na horor! Sva sreća da još i ne ujeda, ionako smo mm i ja počesto u modricama i ogrebotinama, ubi nas sopstveno dijete! Najgore je što me je strah da se ne povrijedi, jer u tom trenutku se samo bacaka i ne gleda može li glavom udariti o nešto. A kad se samo sjetim kako sam govorila kako mrzim vidjeti da se djeca tako ponašaju i bila ubijeđena da su roditelji krivi. Eto sad bar znam da roditelji nisu krivi.
    Ja se samo nadam da je to faza i da će proći. Čini mi se da u poslednje vrijeme malo manje divlja ali vidjećemo. Strašno je impulsivna i svojeglava, tako da teško onome ko joj stane na put.
    Ja je takođe ni na što ne silim, a i sve i da hoću nema šanse da mogu da joj priđem kad ona nešto neće!
    S druge strane jako je vesela i druželjubiva, tako da je dovoljan jedan njen smiješak i sve joj je oprošteno.
    Ma proći će je valjda, to je samo faza.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ufufufufff sad mi je lakse, i stefan je poceo divljati na tu krasnu rec NE... juce je bila prava drama citav dan, samo se dernjao za svaku sitnicu... a presvlacenje pelena u lezecem polozaju ne dolazi u obzir, vec duze se presvlacimo stojeci prosto nisam imala ni zivaca ni snage da se rvem sa njim 50 puta na dan
    no proci ce i to valjda

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo dakle isto u protestnoj fazi! Ali, polako idemo ka napretku! Npr. mrzi presvlačenje. Kad mu mijenjam pelenu, dam njemu u ruku jednu i kažem"Ajde pomozi mami i pridrži joj pelenu" Onda on,sav bitan, drži tu pelenu i zabavi se s njom dok ga ja u jednoj nanosekundi uspijem presvući. MM jadan zna provesti pola sata s njim dok ga "nagovori" da legne da se presvuče, ali ne miješam se..nek se sami snađu.
    Primijetila sam da ima djece koja jednostavno ne diraju"zabranjene" predmete, ali mi očito nismo te sreće, a u svom dugogodišnjem stažu tete čuvalice shvatila sam da faza diranja svega prođe..i tako dan po dan nekako izdržimo..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock: djeca od 13 mjeseci ne mogu biti živčana, pa kaj je njemu!?
    Nek' se tatica lijepo malo skulira, napokon shvati da ima dijete i da je ovo tek prva faza u djetotovom razvoju, a slijede još brojne .........

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi smo ušli u tu fazu Pokušavamo različite pristupe, upali kako kad. Najveća je drama obično na prematalici, u hranilici i AS. To joj se tako neeeeda.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad imam novu taktiku ---ajde mico povadi sve šerpe! pa me malo gleda uzme jednu i ronda pa imam bar malo mira
    ali penjanje po namještaju :shock:
    mislim da i baka dosta zakuhava situaciju jer tamo cicamica sve smije al danas sam obavila jedan roditeljski razgovor (sumnjam da će pomoć - al bar sam naglas izrazila neslaganje)

imam jedno pitanje (da ne otvram novu temu)
    jel i vaši klinci i klinceze globaju papir karton i sl. pa ja to uopće ne kužim - tješim se da je to celuloza i da je probavljivo al opet ...
    jučer je napala kartonsku kutiju za igračke i dok nije sva četiri ćoška razvalila poglodala i poslinila ...
    nemojte me tješit da je to zbog zubi jer za zube glođe nogu od stolice--- isto :shock:
    čak mi palo napamet da nije u pitanju kakav manjak vitamina - mislim svašta i meni padne napamet

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj NANNE prvotno napisa
    nemojte me tješit da je to zbog zubi jer za zube glođe nogu od stolice--- isto :shock:

moj isto jede papir i karton ali nastojim da mu to nije na dohvat ruke, mičem od njega sve za šta mislim da nije za igru, ili jelo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

o daaa, papir, omiljena poslastica
    ima one tvrde slikovnice od debelog kartona ali kad ju primi u ruke prvo nađe stranicu gdje je napravila "rupu"
    a novine, katalozi, časopisi...ako ih se dočepa, nema vece srece nego pri zvuku paranja listova ili gužvanja..a komadići u usta, naravno...
    i sve to uz prst u zraku i njeno "ne, ne"..Zna da je NE i opet po svom :shock:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da i baka dosta zakuhava situaciju jer tamo cicamica sve smije al danas sam obavila jedan roditeljski razgovor (sumnjam da će pomoć - al bar sam naglas izrazila neslaganje)

ovo mi zvuci jako poznato
    kad pokusam objasniti zasto nesto nije u redu, onda se baka samo smjeska i veli da su oni kompici
    mislim da cu i ja morati obaviti razgovor, jer jos koji dan i moram nazad na posao... a baka ce cuvati... boze pomozi....

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mihovil već neko vrijeme ima bijesne ispade. Jučer ih je, pretpostavljam u čast punog mjeseca, imao četiri ili pet. Ako mu ne dam nešto što želi, a pri tom (sačuvaj bože) kažem riječ "ne", počne bijesno vrištati, a suze frcaju na sve strane. Prvo je i mene znalo to razbijesniti (a djeca itekako znaju kako se osjećamo, pa bi to bio samo dodatni okidač), onda sam pokušavala svašta - od nekakvog nosanja, do pokušavanja srektanja pažnje, ali uglavnom ništa ne pomaže. Pomirila sam se sa sudbinom. Ne reagiram na njegove ispade (jer ako je ne, onda je ne) i čekam da prođe...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •