Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: BEBA i DUDA

HYPO

Početno BEBA i DUDA

Caos svima,

Hteo bih vas sve pozdraviti i pitati nesto....

S obzirom da sam postao tata pre 10 dana, ne snalazim se bas najbolje sa bebom jer nemam iskustva...ali dobro sve je bolje i bolje.. nego hteod da vas pitam:

Beba ima 10 dana i sisa na dojku tj prirodno mleko, medjutim posle svakog sisanja ona cokce i ima potrebu da ima nesto u ustima....pokusao sam sa dudom ali neki kazu da to ne valja da steti nepcima i da moze zeludac da osteti.... sta vi mislite o ovome???

UNAPRED HVALA,

Pozdrav...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čestitam, tata! Čuj, ovdje će ti samo rijetke preporučiti dudu, i uvijek ćeš dobiti dobar odgovor i pregršt savjeta što se dojenja tiče. Filozofija je: isključivo dojenje, nikakvo adaptirano mlijeko, nikakva duda.

Izlažući se 'opasnosti' da ću sada biti popljuvana, dajem ti savjet iz vlastitog iskustva: u prvo vrijeme nikako duda, niti išta drugo osim mamine dojke. Bebice imaju oooogromnu potrebu za sisanjem, tj. imaju ogromnu potrebu biti blizu mame. Tek kasnije, kad beba dooobro zapamti što je dojka, možete pokušati nekad dati dudu varalicu, i to u situacijama kad je dijete pouzdano sito, ako se želi malo zabaviti, pa da mama može i otići pojesti na miru, istuširati se, i sl. .... U svakom slučaju, savjetujem vam da osluškujete potrebe svoje bebe, samo će vam ona znati reći što joj stvarno treba. Mi smo ovdje samo hrpa 'baba' s dobronamjernim savjetima .

Meni je žao da moja beba ne želi dudu (ajde, popljujte me sad ) jer znam da će jaaaako plakati kad počnem raditi ili nedajBože odem na put i već me sad srce boli radi toga.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

beba je jednostavno možda još gladna ili je ostao refleks...tako je bilo kod nas

HYPO

Početno

Hvala puno na odgovoru ali meni je malo meverovatno da bi sikila ceo dan da nije malo previse?

hVALA

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni je žao da moja beba ne želi dudu
    Neću te popljuvati ,ali kako ti može biti žao?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Gago, žao mi je jer znam da će biti neutješan prije spavanja i u x drugih situacija. Sve češće sam ljubomorna na mame čije bebice se lijepo potješe s dudom. Apsurdno, znam. A još jučer sam bila turbo ponosna jer moj bebač nema dudu.

Hypo, da, neke bebice bi stalno sisale. Kako ćete znati jede li dovoljno? Pratite popiškane i pokakane pelene. Pretraži ovaj forum pa ćeš naći pregršt stvari o tome. I pročitaj tekstove o dojenju s ovog portala, jako su dobri. Ako slučajno stvari zaguste - zovite na SOS telefon za dojenje. A i ovdje će ti se vjerojatno javiti koja od savjetnica za dojenje. Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa
    Gago, žao mi je jer znam da će biti neutješan prije spavanja i u x drugih situacija. Sve češće sam ljubomorna na mame čije bebice se lijepo potješe s dudom. Apsurdno, znam. A još jučer sam bila turbo ponosna jer moj bebač nema dudu.

Hypo, da, neke bebice bi stalno sisale. Kako ćete znati jede li dovoljno? Pratite popiškane i pokakane pelene. Pretraži ovaj forum pa ćeš naći pregršt stvari o tome. I pročitaj tekstove o dojenju s ovog portala, jako su dobri. Ako slučajno stvari zaguste - zovite na SOS telefon za dojenje. A i ovdje će ti se vjerojatno javiti koja od savjetnica za dojenje. Sretno!
    Vjerujem ti,ali ja ne volim dude.nama ih je pedica preporučila zbog grčeva...ali ubrzo sam je bacila...

A moj mali je papao prvih mjesec dana svakih pola sata...dobio 2000g do prve kontrole...
    svako dijete je za sebe,tako i tvoje Hypo...
    Budi podrška ženi i pokušaj joj obezbjedit mirnu sredinu,barem dok doji.dok malo ne uhvate ritam ona i beba...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj HYPO prvotno napisa
    Hvala puno na odgovoru ali meni je malo meverovatno da bi sikila ceo dan da nije malo previse?
    HYPO, možda tebi i jest previše, ali bebi očito nije.
    Bebin nagon za sisanjem je stvarno velik i stalan i njima bi bilo najnormalnije da po cijeli dan imaju cicu u ustima.

Kako bismo bili sigurni da je beba zadovoljila svoje nutritivne potrebe, reci mi, molim te, koliko mokrih i koliko pokakanih pelena ima u 24 sata, to je jako važno znati?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

apricot ,Hypo možda misli na ono "beba jede svaka 4 sata...ako traži ciku češće nije kvalitetno mlijeko"
    savjeti mame,svekrve i ostalih nedojilja bar u mom okruženju

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dodala bih samo da duda varalica moze dovesti do konfuzije djeteta na dojci. Tj. Duda varalica se drugacije duda (siše) od hranjanja na dojci sto posljedicno moze dovesti do nepravilnog hvatanja i sisanja mlijeka na dojci te ostecenja bradavica i bolnih neefikasnih podoja. Iz tog razloga se duda varalica ne preporuca. Ako beba hoce sisati treba joj ponuditi dojku.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure Hypo nas se prestrašio i pobjego???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bebica raste.... vjerojatno imaju pune ruke posla (sjeti se: jede - ne jede, spava - ne spava, je li gladno, zašto plače, kad je jelo, koliko je piškilo, koliko je kakalo, kad se budilo, treba li mu dati umjetnog mlijeka, što je rekla patronažna, što je rekla baka, što je rekla susjeda, ......)......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •