Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: osip ili gljivice - kako izgledaju

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno osip ili gljivice - kako izgledaju

čitam i čitam po forumu, a od toliko tema nigdje naći opis (pa isprika osoblju ako sam totalno nespretna i postoji već na stotinu mjesta) - kako izgleda taj famozni pelenski opis, a kako gljivice?

šimunu se u petka iznad piše pojavili mali prištići u boji kože koji su sad već polako postali male crvene mrljice, a evo sada vidim da se isto pojavilo i na jednom mjestu na guzi. tako ja sad ne znam da li da samo luftam ako se radi o osipu ili da hitam pedijatriic po kremu protiv gljivica?

i da li da mažem pavolovićevom ili je bolja neka druga krema? inače nisamo previše mazali s tom kremom jer nije ni bilo potrebe.

inače smo u platnenim pelenama (pusa), a preko noći u jednokratnim (priznajem, još uvijek sumnjam u upijajuću moć i taj osjećaj da je sve mokro).

prematam ga inače svaka max 3 sata, odmah ako je pokakan, brišemo s običnom vodom i vaticom, luftamo, pelene perem s malo praška, naravno bez omekšivača... ne mogu vjerovati da nam se to dogodilo.
    danas je bio čitav dan u običnim tetrama, mijenjala svakih sat (osim kad je spavao), luftala i ništa nije bolje.

thx

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

helouu, pa zar baš nitk da se javi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re:

pa probaj s plimikolom, to je za gljivice..ako već nisi..ne može škoditi ako i nisu gljivice..ja se samo sjećam da je moja mala dobila tak neki osip..i da je pedijatrica davala neke kreme, antibiotske..ništ nije pomagalo..a, patronažna mi je rekla preko fona namaži ti plimikolom i sve prošlo..a, dobro..sad ne znam kako je kod vas..ja bi probala s plimikolom, ako ne prođe onda s betrionom, a ako i s tim ne prođe onda s triderm kremom..pozdrav..

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imas ovdije o pelenskom osipu. http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=pelenski+osip Inace su ti pelenski osip i gljivice usko povezani.

Ukoliko vam osip ne prolazi mozda najbolje da se javite pedijatru.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hm... i moj Luka zadnja tri tjedna ima nekakav grizasti osip ispod vrata, ujutro bude manje više ok i tijekom dana se pojača, pretpostavljam od znojića... ništa strašno, niti ga svrbi, ali nikako ga se ni riješiti, mazala sam i sa Pavlovićevom i sa Daktarinom, no ništa...

napominjem da on uopće u području pelena nema nikakav osip, samo po vratu i malo prema sisicama

glupo mi ga nekako voditi pedijatrici zbog toga, da ne pokupi tamo neki virus još, zdrav je inače kao dren...a opet, nervira me taj osip i brinem se non-stop...

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mojoj curiri od 5mj.izašao neki osip po licu i nešto malo po tijelu.
    Išli kod pedijatra jutos i kaže da može biti reakcija na nešto što sam ja pojela,na kozmetiku...da ne može znati.
    Dao nam recept za kremu koju prave u ljekarni da je mažem s njom.
    Pitala sam da li ima kortikosteroida u njoj i kaže da ima vrlo malo i da su maksimalno razblaženi i da se ne trebam brinuti zbog njih.
    Bi li vi mazali svoje dijete tom masti?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je belobaza ili beloderm, bih.
    Ako je išta drugo, nazvala bi pedijatra i pitala bili možda neki sirup (Claritine, Rinolan) bio bolji, ako već misli da je alergija.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Krema je Elocon

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Elocom se ne radi u ljekarni, proizvodi je Schering-Plough. :?
    I dobiva se na recept.
    1 g kreme sadrži 1 mg mometazon furoata, sintetičkog kortikosteroida.

Ne znam puno o kortikosteroidnim kremama, govorim čisto iz svog iskustva. Probajte prije mazati nekim neutralnim kremama, melem, pavlovićeva, Bepanthene, belobaza.
    Mi Elocom ponekad (2-3 puta godišnje) koristimo na jako maloj površini nogice zbog tvrdokornog lišaja koji se ponekad zna razbuktati. I nikad duže od 3 dana.
    Mala je to beba da je mažete s tim po ličeku. Moje osobno mišljenje.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma napravili su mi je u ljekarni a na računu piše Elocom.Bojim se tih kortikosteroida,probat ću nešto drugo.
    Dosta joj se raširilo

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vratili se od pedijatrice i kaže osip. dala nam je mustelinu kremicu, protiv pelenskog osipa.

ima li netko iskustva s time?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •