i ja se slazem sa mamomzikom...

bas sam nesto u zadnje vrijeme mozgala o tome....da li je to sada deal velikih lobija: ok-industrija se povlaci u prvoj godini zivota (iskljucivo dojenje!), ALI zauzvrat idemo u jos jacu kampanju propagande adaptiranog mlijeka i pripravaka do 2. ili cak 3. godine...meni se to cini malo pretjerano...

i zasto generalizirati-nisu sva djeca anemicna, odnosno alergicna...? ukoliko ne postoje zdravstvene indikacije-zasto ne oprezno uvoditi kravlje mlijeko zdravom dojencetu, uz nastavak dojenja dokle to god beba zeli?

Molim suvisao odgovor koji cu u svako doba dana i noci moci ponuditi mami i sveki. Od Barbarinog rođenja sam se natezala oko pitanja dohrane (te daj joj navecer bocicu(moja mama), te daj joj malo limunova soka sa 4.mj!!!(sveki) i slicni biseri.....Dojena je iskljucivo 6 mj (ja bih i duze iskljucivo dojila,al' padoh pod pritiskom dohrane i uvedoh 2-3 zlicice soka od jabuke i tako smo krenuli...) i sve sam radije uvodila 15-30dana kasnije (tipa meso, zitarice)od mpg tablica...i dijete mi sve jede od ponuđenog voca i povrca, a ne jede nikakve smokice niti bobice,niti kekse i gluposti....

Dakle, nastojim svoje dijete hraniti zdravo i ispravno, al mi stvarno treba suvisao odgovor PROTIV uvođenja kravljeg mlijeka NAKON godinu dana (sa prehranom od 0-1 se svi slazemo...), ukoliko je dijete zdravo (hemoglobin uredan, no alergies). ...Uz naravno, sto duzi nastavak dojenja.....
Thanks, ajde me stvarno prosvjetlite..a ja onda imam krvav zadatak prosvijetlit sveki koja ce se inace zgrazat da dijete depriviram osnovne joj hrane-kravljeg mlijeka