Citiraj Mima prvotno napisa
ja bih rekla da doktor Sears ovdje piše o prelasku na kravlje mlijeko u smislu hrane. dijete do 1 god, a i kasnije, treba uz dohranu popiti (hranjenja radi) 500 - 800 ml mlijeka dnevno, i TAJ dio mlijeka bi do prve godine svakako, a i do druge trebao biti ili mamino ili adaptirano mlijeko, a ne kravlje. Ali neke male količine kravljeg mlijeka - kao dodatka hrani, npr, špinat na mlijeku, mislim da uopće nisu štetne, ukoliko naravno dijete nije alergično ili ima intoleranciju na laktozu.
dr. sears, odnosno americka akademija pedijatara ovdje pise o tome da kravlje mlijeko nije dobro za djecu do godinu dana, a koliko ce se netko toga cvrsto drzati, te da li ces ti odluciti da je OK u spinatu, ali nije OK u bocici, to je sasvim osobna stvar.
cak i u onoj knjizici "moja prva godina" koja se dobije u rodilistu preporucuju uvodjenje mlijecnih prozvoda tek sa 11 mjeseci.
anvi je postavila pitanje zasto ne kravlje mlijeko prije godine dana, a ja sam joj odgovorila.
a mogu li sad ja vas pitati zasto da kravlje mlijeko? i ako mi imate za ponuditi neki izvor koji bi tvrdio suprotno od ovoga sto sam ja izlozila?