Gle Anvi, vrlo je ocigledno da ti imas vrlo jasno misljenje o ovom pitanju i ja zaista ne vidim poante da se o ovome vise razglaba.

Htjela si argumente, dali smo ti... no ti nisi zadovoljna. Ok, ne moras biti. Slobodno radi kako ti mislis da je najbolje, kao i sto svi mi drugi koji mislimo drugacije radimo jer mislimo da je tako najbolje za nase dijete.

A ovaj komentar od penelope leach je zaista Isto kao sto sam u jednoj am. knjizi procitala da ako dijete koje pije adaptirano ima zatvor, da je ok staviti mu orange juice u adaptirano :shock: Da li je potrebno komentirati? Ja sam zivjela u uvjerenju da bi takve stvari samo mogla preporuciti necija prabaka (bez uvrede), a americki pedijatar je pisao knjigu i izdao je prije par godina.... Prestrasno...

A sto se razlike izmedju amerike i europe tice, ne bih se slozila da tu postoji neka bitna razlika... to sto je Penelope rekla, je ONA rekla, ne europski pedijatri U konacnici ak te muce preporuke amerike i europe, drzi se preporuka Hrvatskog Pedijatrijskog drustva - eno ti tablice dohrane u "moja prva godina" knjizici - sve ti jasno pise... mlijeka na listi NEMA...

A to zasto da jabuke ili kruske, a mlijeko ne... E pa postoje namirnice koje su vise alergene od drugih jel tako? Vrlo logicno, ne? I zasto je tesko prihvatiti da je mlijeko recimo vise alergeno od jedne jabuke ili kruske.. kad zaista je... isto kao sto je alergena soja, ili kikiriki i isto se ne preporucaju... a to sad sto ima djece koja sa 6 mj trpaju smoki... a boze moj... Ja nisam bila spremna riskirati da mi dijete pokupi alergiju zbog cari smokija, no ima roditelja koji se ne opterecuju s time. Svatko radi po svom nahodjenju.