-
Drago mi je da je tema još uvijek aktualna i da dobiva na kvaliteti. Eto što čovjek sve nauči, samo ako se zapita....
Ako se alergija na mlijeko javlja u 2.5 % dojenčadi i djece do 2. godine žiovota, što je s preostalih 97.5 %? Onda valjda ta djeca smiju normalno konzumirati mlijeko u dohrani. To koliko je mlijeko lako/teško probavljivo i koliko je u njemu proteina , masti... tada postaje nebitno jer se sa 7. mjeseci uvodi meso koje je tako reći čisti protein. Valjda se onda nakon toga može uvesti i mlijeko.
Jedna digresija: Mislim da je ova tema o kravljem mlijeku vrlo važna, činjenica da se o mlijeku raspravlja na više mjesta govori u prilog tome. Koliko vidim, mnogo je stavova o mlijeku formirano na temelju predožbi i osobnih iskustava. Pogrešno je donositi zaključke o (ne)štetnosti na temelju vlastitog iskustva jer uvijek će se naći netko s potpuno suprotnim iskustvom. Zato postoje studije.
Anchie je navela citat o štetnosti mlijeka... Bio mi je zanimljiv pa sam otvorila link. Kad ono, citat je sa sitea milksucks.com. Koliko objektivan i pouzdan izvor može biti site koji je pristran već u svom nazivu? Ako već tražite podatke, držite se neovisnih i nepristranih, po mogućnosti znanstveno-obrazovnih i stručnih siteova, ukoliko vam nisu dostupne znanstvene publikacije koje su najbolji izbor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma