-
Elem, nakon ove poduže rasprave i skromnog radnog iskustva od 5 godina u industriji mliječne dojenačke hrane, evo što sam ja apsolvirala:
Adaptirano mlijeko = kravlje mlijeko u prahu + vitaminska smjesa (da ne ulazimo sad u one hipoalergene i "laktobacilne" dodatke). Proizvodi se tehnologijom tzv. suhog miješanja, a možda nije loše za znati da se u Europi industrija koncentrirala, tako da npr. jedna madžarska tvornica "miješa" formule za 2-3 vodeća proizvođača adaptiranih mlijeka (hoću reći - "isto ...., drugo pakiranje"
). U adaptiranom mlijeku su svi proteini kravljeg mlijeka koji mogu biti potencijalni alergeni: kazein, laktoalbumi, laktoglobulin. Adaptirano se zove jedino stoga što su poštimani odnosi ugljikohidrata, bjelančevina etc.
Kad je tome tako, beba koja je na adaptiranom, a ne pokazuje znakove alergije, neće ju dobiti niti prelaskom na kravlje mlijeko.
Eh, 'ajd' sad ja sa jednim direktnim pitanjem koje mene muči: Što dati bebi koja s godinu dana još doji, ali samo 2x dnevno, a odbija progutati adaptirana mlijeka - ovo će biti naša situacija za 3 mjeseca kad počnem raditi? (Naravno da kravlje još nije okusila). I da li će dijete iz ta 2 podoja i 3-4 obroka dohrane koju normalno prihvaća dobiti dovoljno svega potrebnog za rast i razvoj? I kakvo mlijeko djetetu dati kad prestane dojiti, a adaptirana mlijeka neće piti?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma