Citiraj mary prvotno napisa
ide mi na zivac toliko forsiranje da se doji pa da se ne daje kravlje mlijeko itd. Kao da su nase majke nama zeljele zlo sto su nas hranile sa onim sto su imale.
Naše mame nisu znale ono što mi znamo danas, naše mame( ili mi) su bile pokusni kunići za adaptirano mlijeko.
Mogu shvatiti da netko iz objesti ne želi dojiti, da netko nije dovoljno informiran pa nije uspio dojiti, da netko ima zdravstvenih problema pa nije mogao dojiti, da je netko učinio sve što je mogao pa mu nije uspjelo dojenje...., ali svjesno pored svog mlijeka izabrati kravlje mlijeko.. to nikad neću shvatiti

Ja i moje obje sestre smo othranjene na umjetnom mlijeku. Ja i starija sestra nemamo nikakve alergije, dok mlađa ima blažu alergiju u vidu curenja nosa par dana u godini. Sve 3 imamo odličan imunitet, ali isto tako naši i mama i tata, dakle to smo naslijedile genetski.
Tako da se primjer tebe i tvoje sestre može objasniti genetskim naslijeđem ili ostalim faktorima, tipa jela sarmu sa 6 mjeseci, ali sigurno se ne može reći da je majčino mlijeko uzrokovalo alergije.
Tužno mi je da netko tako danas pored svih informacija i zdravog razuma može tako razmišljat, da je bolje za bebu nešto što je namjenjeno kravi od onoga što je namjenjeno upravo njoj.