Ma sve je to danas prehrambena industrija. Nije zanatski proizvod kojem znaš podrijetlo, način uzgoja i/ili sastojke. I to je taj zajednički nazivnik. Kod intenzivne proizvodnje više nema respekta prema čovjeku nego samo prema uloženom novcu.tridesetri prvotno napisa
Mlijeko koristim jer mi je to uzus. Znam da ima i hormone, antibiotike, mlijeko u prahu...ali ga volim i mnogo mi je manje stran od sojinog/rižinog mlijeka koje ne volim i koje isto tako može imati koješta. To su dva proizvoda. Nijedan nije superlativan u odnosu na drugi i nema potrebe veličati jedan u odnosu na drugi kod zdravih ljudi. Stvar ukusa.
I da, cijelo sam svoje djetinjstvo imala izvor pravog prirodnog punomasnog mlijeka. Koje pola današnje djece ne bi pilo jer mijenja okus s ispašom.
Tko što voli, nek to i konzumira. Sve može biti korisno u raznovrsnoj prehrani. To je i moj point. Samo nemojmo odbacivati nešto na temelju korelacija kojima se svašta može dokazati, a to je da će mali udio kravljeg mlijeka u dohrani zdrave djece više štetiti nego koristiti. Meni je to totalno neprihvatljivo.