Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Porez na promet nekretnina- oslobođenje!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Porez na promet nekretnina- oslobođenje!

... da ne duljim... kupili stan, predala zahtjev za oslobađanje u 8 mjesecu, danas zvala poreznu da pitam šta je s tim jer nikakve obavijesti nisam dobila. Službenica mi kaže da tek rješavaju slučajeve od 2006 :shock: . Zar se to stvarno tako dugo čeka??? Kakvih vi imate iskustava?

Tnx

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo stan kupili 20.11.. ,a rješenje o oslobođenju dobili oko 20.12.Dakle za mjesec dana.
    Sjećam se da smo trebali platiti razliku na višak kvadrata (oko 1000kn),ali službenica nam je rekla da smo i za to oslobođeni ,tj. da nam je to "božićni dar od porezne uprave"?!
    A što se tiče tvoje priče i tako dugog čekanja na rješenje,možda je presudna i veličina mjesta u kojem živiš,tj.obima posla PU. Mi smo u V.Gorici pa nema gužvi nigdje. :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Porez na promet nekretnina- oslobođenje!

Citiraj emira prvotno napisa
    ... da ne duljim... kupili stan, predala zahtjev za oslobađanje u 8 mjesecu, danas zvala poreznu da pitam šta je s tim jer nikakve obavijesti nisam dobila. Službenica mi kaže da tek rješavaju slučajeve od 2006 :shock: . Zar se to stvarno tako dugo čeka??? Kakvih vi imate iskustava?

Tnx
    ovako, ako si skroz oslobođena poreza (ovisi o kvadratima) tada porezna to dosta sporo rješava i treba ti dugo da dobiješ rješenje o oslobođenju. Ako trebaš nešto platiti, pa makar i razliku, tada su puno brži i to dolazi za mjesec dva

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo za oslobođenje čekali oko 15 mjeseci naravno, zg

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo u Osijeku predali zahtjev za oslobođenje poreza na nekretninu početkom siječnja 2007. i rekli su da će rješenje valjda biti do kraja godine. Još nismo dobili nikakav odgovor.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U Zg-u smo, a valjda se tako dugo čeka... kao i sve...
    Samo mi je malo bed što ne mogu bez toga upisati vlasništvo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i bez toga vlasništvo čekaš. Mi ga još nismo dobila, a pred godinu dana su nam rješili porez (mi smo trebali platiti razliku)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U Zg-u smo, a valjda se tako dugo čeka... kao i sve...
    Samo mi je malo bed što ne mogu bez toga upisati vlasništvo.
    to je vrijedilo nekad, po novom možeš predati dokumente na gruntovnicu i bez razrezanog poreza - mi smo predali čim smo kupili stan, angažirali odvjetnicu i za manje od mjesec dana smo se upisali kao vlasnici, a od poreznog rješenja ni p

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naravno, masno platili odvjetnika

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... ma ne žuri mi se s dobivanjem vl. lista... tek smo kupili stan pa ga ne planiramo tako skoro prodavati

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    to je vrijedilo nekad, po novom možeš predati dokumente na gruntovnicu i bez razrezanog poreza
    Točno. Ja imam vlasnički a još čekam rješenje o oslobođenju od plaćanja poreza.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

... ma ne žuri mi se s dobivanjem vl. lista... tek smo kupili stan pa ga ne planiramo tako skoro prodavati
    nema veze kad ćeš dobiti vlasnički list, važno je da predaš papire na upis čim prije, pa si mirna - jer u protivnom prodavatelj može stan prodati još 3 puta ili uzeti kaparu, ovi koji su dali kaparu stave prije tebe zabilježbu, a ti se lijepo možeš slikati - ovo je samo hipotetski, većini se to ne dogodi, no opreza nikad dosta, pogotovo kada su tolike tisuće eura u pitanju. ljudi na žalost uglavnom i razmišljaju na način da vlasništvo ne treba upisivati dok ne namjeravaš prodati stan, što je potpuno krivo.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E vidiš vidiš... Znam da se prije nije moglo predati na upis vlasništva bez riješenog poreza. Sada ne mogu naći na netu što sve trebam od dokumenata za predati. U sadašnjem vlasničkom listu je ime investitora tj. tvrtke koja je gradila stan i treba samo promjeniti vlasnika jer je stan već upisan u zemlčjišne knjige.

Zna li tko što mi treba ili gdje mogu naći popis dokumenata?

Tnx

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E vidiš vidiš... Znam da se prije nije moglo predati na upis vlasništva bez riješenog poreza. Sada ne mogu naći na netu što sve trebam od dokumenata za predati. U sadašnjem vlasničkom listu je ime investitora tj. tvrtke koja je gradila stan i treba samo promjeniti vlasnika jer je stan već upisan u zemlčjišne knjige.

Zna li tko što mi treba ili gdje mogu naći popis dokumenata?

Tnx
    ako imas "ciste"papire - znači prodavatelj iz tvoga ugovora mora biti upisan kao vlasnik + da je zgrada etažirana - od papira ti treba:
    1. prijedlog za uknjižbu (kupiš na zemljišnim knjigama)
    2. original ugovor o kupoprodaji
    3. tabularna izjava, ako već nije sastavni dio ugovora o kupoprodaji
    4. potvrdu da je kupoprodajna cijena isplaćena u cjelosti (ukoliko se kupovalo na kredit ili nije plaćeno prije potpisivanja ugovora ili je takva odredba u ugovoru)
    5. preslike osobne/ih iskaznice/a kupaca, originali na uvd,
    6. potvrdu o plaćenoj sudskoj pristojbi

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala!

Negdje sam pročitala da treba i domovnica... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala!

Negdje sam pročitala da treba i domovnica... :?
    treba ti dokaz o hrvatskom državljanstvu - ili osobna ili domovnica ili putovnica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •