Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Klavax, Garasone i dojenje?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Klavax, Garasone i dojenje?

Liječnica opće prakse prepisala mi je zbog upale grla i uha antibiotik Klavax Bid i kapi Garasone. Za Klavax se konzultirala s ginekologinjom koja je rekla da Klavax mogu piti dojilje.

Međutim, u uputama uz lijek piše da se Klavax izlučuje u mlijeko, a za Garasone piše da "treba razmotriti mogućnost prekida dojenja za vrijeme upotrebe preparata" i da s njim treba "postupati oprezno" kod dojilja.

"Razmotriti mogućnost" i "postupati oprezno" ne govore ništa konkretno. Molim nekoga medicinske struke da mi napiše smiju li ili ne dojilje piti Klavex i uzimati Garasone kapi za uho.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zavod za kliničku farmakologiju
    Klinika za unutrašnje bolesti
    KBC Zagreb
    Kišpatićeva 12
    10 000 Zagreb

Tel. +385 1 2388 275
    +385 1 2388 288
    Fax. +385 1 2421 875

e-mail: klinfarm@zkf.hr

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala ti, Nataša M.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mmmama pliiiizzz pomagaj.
    Da li si ti koristila te garasone kapi uz dojenje odnosno dl li se smije?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

anne, najjednostavnije ti je nazvati ovaj broj gore od zavoda za farmakologiju i pitati njih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislila sam da ne rade za vikend :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anne, da li si slucajno saznala nesto vezana za garasone kapi??

Ja sam zvala na ovaj broj, ali ne zele davati savjete telefonom, trebala bih otici u njihovu ambulantu na Rebro, sto mi je trenutno neizvodivo..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dzani_sa ja sam se savjetovala sa pedijatrom, otorincem i svojom doktoricom opće prakse i svi su rekli da može,
    ali da kad ukapam u uho da za svaki slučaj pričekam koji sat pa onda podoj, znači da nije direktno kapi pa za pet minuta podoj.
    Tako da sami ih ja koristila, inače bih trebala prestati dojiti a to mi nije bila opcija :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anne, hvala puno.. Ja ih isto moram korsititi, imam upalu oba srednja uha, zapravo bi trebala antibiotike, ali zbog dojenja ne dolaze u obzir.. Nadam se da ce sve biti ok..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, ja sam ljecila upalu usiju garasone kapima i amoksilom i dojila..
    bilo je uzasno bolno, pa sam pila neke analgetike koji se ne izlucuju u majcino mlijeko pa ako treba potrzim da vidim kako se zovu..
    sve proslo ok..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lelita prvotno napisa
    evo, ja sam ljecila upalu usiju garasone kapima i amoksilom i dojila..
    bilo je uzasno bolno, pa sam pila neke analgetike koji se ne izlucuju u majcino mlijeko pa ako treba potrzim da vidim kako se zovu..
    sve proslo ok..
    Molila bih ako možeš, ako se sećaš, koji su ti analgetici koji se ne izlučuju u MM. Imam česte glavobolje pa ako ikako mogu da to preživim....

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je dr. opće prakse dala Klavax (za anginu) tek nakon što sam rekla da je mali već malo veći i da jede i druge stvari. BTW, od njega mi se vratio užasni ekcem na rukama koji sam već par godina uspješno držala pod kontrolom. Sad sam opet na tom području.

Ne znam baš da li to što pomaže.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    . Imam česte glavobolje pa ako ikako mogu da to preživim....
    ne znam kakva si sa prehranom

pojačivač okusa E 620 i E621 Mononatrijev glutaminat izazivaju pojačanu reakciju neurotransmitera pa ljudi postajku osjetljiviji na glavobolje
    pisala sam o Vegeti i netko od forumaša (ne pamtim tko) mi je potvrdio nestanak kronične miglrene nakon izbacivanja tih aditiva iz prehrane
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...0fa280b6a41f6f (vidi 16. post)

E620 Glutaminska kiselina
    Aminokiselina, biljnog ili životinjskog podrijetla (iz mlijeka, ribljeg mesa, peradi). Služi kao pojačivač okusa i zamjena za sol (vidi E621 - E625). Može se proizvesti tehnikom genetskog inženjerstva. Ako hrana (npr. kineska Wong-Tong juha, umak od soje) sadrži visoke koncentracije, može doći do predoziranja. Kod osjetljivih osoba može se u roku od dva sata nakon jela javiti osjećaj obamrlosti u zatiljku, leđima i rukama, lupanje srca, glavobolja i osjećaj slabosti (tzv. sindrom kineskog restorana). Djeca i osobe koje boluju od astme i neurodermitisa trebali bi je izbjegavati. Moguće su alergijske i pseudoalergijske reakcije. Pri povišenim koncentracijama, zbog pretjerane aktivacije receptora, može doći do oštećenja moždanih stanica, što se povezuje s neurodegenerativnim bolestima (Alzeheimerova, Parkinsonova i Huntingtonova bolest).
    E621 Mononatrijev glutaminat
    Pojačivač okusa, biljnog ili životinjskog podrijetla. Natrijeva sol glutaminske kiseline. Mononatrijev glutaminat nalazi se i u mesu ribe, mlijeku, rajčici, no tada ne stvara probleme, jer nije u slobodnom obliku. Kao aditiv koji može imati štetne posljedice dodaje se u hranu u konzervama i u mnoge pikantne namirnice, i to pod raznim imenima, a često kao"prirodna aroma". Učestala upotreba može uzrokovati napadaje glavobolje, mučnine, vrtoglavice, lupanja srca, depresije, tjeskobe, bolove u prsima, promjene raspoloženja, napetost, hiperaktivnost, nadutost, žeđ, hladan znoj, crvenilo lica. Postoje sumnje da izaziva alergijske reakcije, posebno kod astmatičara. Smatra se ekscitotoksinom - može potaknuti živčane stanice na odumiranje, što je uočeno i u pokusima s eksperimentalnim životinjama. Smatra se da velika količina mononatrij-glutaminata izaziva snažno pobuđivanje receptora živčanih stanica, što vodi do njihova uništenja. S tim je povezan i nastanak neurodegenerativnih bolesti (Alzheimerova, Parkinsonova, Huntingdonova). Posebno može biti štetan u kombinaciji s aditivima E626 do E635. Stoga ih proizvođači često razdvajaju, ne bi li barem na ambalaži učinili opasnost manje očitom. Zabranjen u dječjoj hrani. Vidi E620 - E265.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •