Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Strah od pasa

Kikikai

Početno Strah od pasa

Nova sam ovdje pa ne znam je li već ima koji topic na ovu temu.

Moj Kiki (7 god) ima velik strah od pasa.
    Ovo ljeto ga je tijekom igre sa dvoje susjeda napao susjedin pas.
    Ne baš napao u pravom smislu riječi, već samo oštro režao na njega i ostalu djecu.

Nakon tog događaja, on ne može više vidjeti psa niti na slici.

Problem su sada i odlasci u školu i iz škole, jer tamo se motaju neka 2 ogromna psa svakodnevno.
    Ja ga moram dovesti, ići s njim do stepenica, čekati da on uđe. Poslije škole ga moram čekati skoro kod ulaznih vrata, jer ako to ne napravim, slijedi plač i panika.

Pokušali smo sve moguće razgovore, sa svim osobama koje imaju imalo utjecaja na njega.
    Imamo i svog psa Rexa kojeg se također sad boji, no ne u tolikoj mjeri.
    To ponekad odlazi u takvu krajnost da se čak boji i mačke ako ju vidi.

Što raditi? Kome se više obratiti?

Molim vas savjete, iskustva etc.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Adi odrastao sa psima i sve je bilo super dok ga nije napao neki mali švrčo jedno popodne u šetnji na hipodromu. Od tada se boji, nekad jače nekad manje. Meni se čini da njemu pomaže vrijeme, ne uvjeravanje nego jednostavno često dolaženje u situacije gdje su psi blizu, i ako od toga ne radimo nauku. On se još uvijek boji ali nije više onako histerično kao prije

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. je bio veliki, veliki ljubitelj pasa dok ga prije dvije godine nije jako ugrizao jedan pas na lancu. Od tada mu je ušao strah u kosti, kojeg razumijem, jer se i meni desilo isto: ugrizao me pas na lancu i nakon toga sam se bojala pasa valjda do gimnazije. M. se ne boji toliko kao ja, ali zazire od pasa, sakrije se iza mene, teško mu je u njihovoj blizini. Njemu pomažu poznati psi kojih se ne boji: dvoje labradora i jedan tornjak. Oni mu pomažu da savladava svoj generalni strah i sada se već mnogo manje boji nego prije dvije godine.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kikakai, moja preporuka ti je da se obratiš osobi koja se bavi psima profesionalno. Takve osobe imaju pse (koji su) pod kontrolom te su također vrlo dobri do odlično psiholozi i sigurna sam da bi mogli pomoći tvome sinu.

Naime, problem je u tome što dijete ne poznaje svijet pasa i ne zna što od psa u kojem trenu može očekivati. Osoba koja se bavi psima može tvome djetetu objasniti kako psi razmišljaju i djeluju te kako prepoznati namjere psa u određenom trenutku i kako na njih reagirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •