Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: nesto s tvrdim slanim sirom?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno nesto s tvrdim slanim sirom?

    molim vas, kuharice moje cijenjene, dajte nekakav recept da iskoristim greskom neiskoristenu polovicu paskog sira. sir je tvrd ko kamen, suh, slan...

    mislila sam nesto s tijestom, ali znate kako mene leze tijesta....

    u stvari, zamisljam to kao nekakvu pitu, dole tijesto (uspjelo, naravno), gore sir - naribani/nacupani/narezani na tanke fetice... pa preko svega toga malo neceg svasta, malo vrhnja?

    znate na sto mislim, ne?

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Evo ti jednostavan recept: u lastijeru poslažeš neke odreske (puretina, piletina, svinja...), gore naslažeš sira i zaliješ vrhnjem.
    pečeš u pećnici dok meso ne bude gotovo.

    Možeš ga i naribati i koristiti kao parmezan.

    A možeš ga i nama poslati!

  3. #3
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    tako suh i slan sir moze biti prilicno jak ako ga koristis samog za neki fil. ja bih ga probala ubaciti u neku pastu ili bih ga umijesala u fil za sirnicu sa mladim sirom i 1-2 jaja (kupis gotove jufke). mozes probati napraviti i proju ili praviti rolice od piletine ili nekog drugog mesa s komadima sire unutra, tako da se sir rastopi.

    mozes probati praviti i pohovane ili zapecene palacinke sa ovim sirom...

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    .... ili bih ga umijesala u fil za sirnicu sa mladim sirom i 1-2 jaja (kupis gotove jufke)...
    e ovo mi zvuci zanimljivo... sirnicu sam cak i jela, vrlo, vrlo fino, ali ne znam recept. ajde, please, ako znas, otovri novi topic s receptom za sirnicu.

    sto je jufka? opet neki bosanski izraz?

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ...A možeš ga i nama poslati!
    ne bis znala sto bis s njim.

    osim ako ne mislis nekog ubit. tolko je tvrd da bi ucinkovito posluzio ko hladno oruzje...

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Jufka je vučeno tijesto.
    Ono u koje se motaju pite. Burek i to...
    Kupuju se ili na placu (komadno ili na dekagrame) ili u dućanima zarolane oko kartonske tube (Tena, Ledo...)

  6. #6
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ledo jufke/kore su dobre, ali za baklavu, inace su predebele. hmmm, mozda da potrazis od nekog drugog proizvodjaca.

    eno sam se javila na receptu za sirnicu

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Naravno da me nova ko-moderatorica preduhitrila.
    Baš sam htjela napisati 'a što, ŠTO sa sirom - samo ga pošalji'
    Kod nas uvijek pršuta i maslina ima, baš bi i paški dobro sjeo

    A ako nećeš slat, nareži ga na tanko za quiche lorraine, na prhko tijesto staviš kravljeg sira, pa gore paškog, pa još gore mrvicu vrhnja. Imaš recept na forumu.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    zvala sam mamu. rekla je da nema sanse da ga iskoristim u piti/strudli/sirnici... on postane zilav i zvakacast. nish, bit ce umjesto parmezana...

    ili ako me mm naljuti...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •