uf da se javim- u ponedjeljak hitno sam jurila po njega u jaslice-poceo se gusiti i hroptati-odjurila pedici-laringitis,bronhitis-dobio pikicu, pijemo ujutro i nacever claritin sirup + fliksotide na pumpicu![]()
uf da se javim- u ponedjeljak hitno sam jurila po njega u jaslice-poceo se gusiti i hroptati-odjurila pedici-laringitis,bronhitis-dobio pikicu, pijemo ujutro i nacever claritin sirup + fliksotide na pumpicu![]()
jassi ~~~~~~~~~~~ za![]()
kuc,kuc,kuc![]()
pljuj,pljuj,pljuj i sve one abrakadabra da nas ne ureknem...![]()
nema kašlja,nema hripanja,nema sviranja,ničeg nema ...mojdiše super...
jucer kako tako..........danas ujutro opet kaos...zaista vise neznam sto ga tako pokrene...sto mu je okidac......vrijeme je bolje nego jucer....ma k jarcu,on je prenervozan i kao osa,ja sam umorna i nervozna,,,,neispavani smo i samo se dernjamo i svadimo.kaslje fest. zamolila sam tetu u vrticu da mu cesce brise nos i da mu ne da da trci i skace da bude mokar po glavi, jer sam jucer dosla po njega a niz njega se cijedi znoj i glava mokra :shock: -pitam tetu sto se to desava-kaze igraju se. e pa on se ne moze tako igrati a mislim da i drugi roditelji ne bi htjeli da im klinci budu tako mokri-jasno da onda sve krene ponovo :?
drenirat ne smijes ako ne kaslje produktivno jer ces ga prenadraziti, prestani s drenazom cim prestane iskasljavat![]()
mislim da sada znam kako zvuci skripanje jer skripim ja prv i put u zivotu :shock:![]()
imam valjda ja sada bronhitis ..
Slažem se sa lunahor i ovime da ih se ne drenira prije nego kašalj postane produktivan. M. je bio na Srebrnjaku u bolnici i drenirali su ga tek treći ili četvrti dan, znaći tek kad je lagano krenulo na bolje.Gago prvotno napisa
Ovo dreniranje kod nas najbolje djeluje ujutro nakon buđenja, prehitam ga preko jastuka s glavom prema dolje i lupkam tri minute i u tome položaju nakon lupkanja mu kažem da se nakašlje, ono, ostanem u šoku koliko iskašlje van.
I dalje Vam preopuračam Petrovićev med, M.od kad ga uzima više nije imao to famozno škripanje u plućima.
jassi ~~~~~~~~~~~~~![]()
Gago :D za poboljšanje, bit će na kraju sve dobro, budeš vidjela
sad je takvo vrijeme kad su te respiratorne infekcije u punom jeku i samo se lijepe jedna za drugom
svima![]()
Gago, super za poboljsanje!![]()
Petrovicev med... hm, kupila ga prije tjedan dana, ali ga pokusavam zakamuflirati u kasu od zobenih pahuljica jer ga nece samog jesti. Malo je jak i gorkast...
Mi evo vec mjesec dana stabilno, bez ijednog curenja nosa, kasljanja, kihanja... :D Samo da nas ne ureknem.
Lunahor, puse ozdravilice tebi!![]()
momze, čitala sam tu negdje na forumu da je petrovićev med puno manje gorak ako ga se dobro izmješa
osobno nemam pojma, mi bježimo od meda ko vrag od tamjana![]()
meni petrović ne da med do treće godine ...bila kod njega...
ne dreniram više...
jel stavljate sveži bor za Božić ili umjetni s obzirom na alergije???i bronhije...
A ventolin nam rekla dr na srebrnjaku do 20.12. a on je bolje...da ukidam terapiju postepeno ili produžim do 20.12?????
[i][b] Terapija kod kroničnih upala (tonzilitis, faringitis, upala pluća, bronhitis, bronhalna astma)
1. Biokalcij gumene tablete – 1 tabletu 2 puta dnevno ili Biokalcij za smanjenje šećera ili Biokalcij
ja sam odulucila poceta davat encijanov noni.
inace mi nocas prokasljala![]()
lunahor![]()
nama je boljke...ne znam da ga skidam s ventolnia ili ne...ne škripi,ne kašlje,ne curi mu nos...a dr ostavila ventolin u terapiji do 20.12.
gago, si pitala na astmafon?
Ja stvarno zazirem od tog ventolina i trudila sam se davati baš onda kad je bilo najpotrebnije.
i nikad, ali nikad mi nije nitko propisao v. na toliko dugi rok
da se radi o mojem djetetu, ja bih ga probala smanjivati do 20.12. pomalo
par dana svakih osam sati, pa svakih 12 i na kraju 24
naravno, ako vidiš da opet počinje jako kašljati, a nije bio izložen nekoj eventualnoj infekciji onda bi vratila na staro
ovo sve govorim ako još uvijek uzimate flixotide, njega nemoj ukidati
flixotide uzima i dalje 2x2 potiska...a ventolin sam mu dala jutros i neću do navečer pred spavanje...tako dva dana...i onda mu neću više davat...
ček,ček
ako si do danas davala svakih 6 sati bit će prenaglo odvikavanje
svakako smanji na svakih 8 i zadrži tako nekoliko dana
pa svakih 12 par dana...
ne davala sam svakih 6h,koka je reko dr Ć na hitnoj u bolnici,zatim od nedjelje svakih 8h kako je rekla dr naša na u bolnici jer smo morali na kontrolu...DR. Ć nas je naručio odmah za nedjelju![]()
dala sam ujutro i neću do navečer...
A i oni su mu u dnevnoj bolnici davali ventolin svaki dan i mi kod kuće tjedan dana i samo su rekli više ne...
nije bilo postepenog skidanja... :?
mi ne prestajemo s kasljem i pistanjem.........a ponadala sam se nekako.....i dalje na pumpici i sirupu.....ventolin sam mu dala u ponedjeljak jednom i utorak...ostalo flixotide i clinical.......od ventolina je sav uznemirem i tresu mu se ruke -kaos
ni mi nismo nikad posteprno skidali![]()
ma ja mislim da zapravo od tog v. i nije tako panika neg da to oni nas samo plase jer je ozbiljan lijek. jer
postoji lijek seretide koji djeca uzimaju po vise godina a po sastavu je lijek kombinacija ventolina i flixotide ...
a i na ventolinu nigdje ne pise da ima neko ograniceno uzimanje. mislim da je to vise zato da se javis k doku jer ocito stvari nisu pod kontrolom u tom slucaju ak ti duze treba v.
jassi a koji v. ti uzimas da mu se tresu ruke ? ja to nisam nikad primjetila..
jassi![]()
![]()
![]()
![]()
mi ok - kad glumimo "noinu arku" tj. doma smo....
Samo do dučkasa, park, gosti i to je to...
U vrtiću ih je 7, od 24 - svi imaju viroze, vodene kozice, virusne bronhitise, viruse sa 40 temp.... ne kužim kaj je to došlo!
Mi smo u POS-ovom novom vrtiću - kakvo je kod vas stanje?
Svim malim bolesnicima -,
,
,
!!!
:?
što volem kad se dr. ne mogu međusobno dogovoriti
kad sam bila pitala da li mogu prestati s ventolinom dr. na hitnoj me pogledala maltene ko da sam rekla da ću ga otrovati
"ne, mama, to se tako ne radi, znate, morate polako, organizam se navikne..."
![]()
idem kopati kako onda
Bok cure, mi smo bili na kontroli na Srebrnjaku i ne znam jesam li jadna, ljuta ili razočarana. Svi govore da je bitno što prije postaviti dijagnozu, a imam osjećaj da tamo sve tako olako shvaćaju. Mojje stvarno mali, već smo tri mjeseca na flixotidu, 1,5 mj. na Singulairu i cca svaka 4 tjedna imamo terapiju ventolina (s kojeg se UVIJEK postepeno skidamo; nakon terapije 3 dana smo na 2 x dnevno pa 3 dana samo navečer). Unatoč tome on stalno kašlje
Ne znam imam li prevelika očekivanja od dokotora, ali sam sigurna da sama stalno o astmi ne "kopam" po internetu ne bih imala pojma ni o čemu. Sada nam je drugi put rečeno da se radi o "pretežno alergijskoj astmi". Nisu nam radili testiranja na koži nego su nam vadili krv i rekli da ćemo nalaze dobiti za dva mjeseca na kontroli - pa ko živ ne bi poludio čekajući ! ? Imali smo uputnicu za kompletan pregled i obradu - dr. je poslušala kako dišemo i rekla da vadimo krv. Šta je to to ? Kompletan pregled i obrada !? A da ne govorim kako se ne mogu uskladiti naša pedijatrica i ova dr. Prestrašno.
ventolin u sirupu. ma ja se ventolina bojim ko vraga, jer ga je morao uzimati kao beba od 3 mj i imao je strasnu reakciju-vristanje,tresenje i kocenje cijelog tijela,pa obamrlost-boze kao da mi je na rukama...da ne kazem sta...strasno...tako da je on meni zadnja opcija
romi thx-kissi kissi
pozdravi mi malog frenda
mas vrtic.tj grupa isto desetkovana
ma ovo je strasno kako je odjednom pocelo se razboljevati toliko klinaca. sutra kupujem ionizator.............
poljupce ozdravilice saljem svima
jassi zasto sirup ??? pa daj mu kupi babyhaler ili airchamber i daj v. na pumpicu :hug
ja sam negdje čitala da se djeci daje taj v. aerosol zato što djeluje lokalni i ima najmanje nuspojava
da baš tako sam čitala![]()
mama Marina, pa zasto treba cekati 2 mjeseca nalaze krvi!? to je zaista dugo.
nama su nalazi alergoloske obrade na Srebrnjaku bili gotovi za 6 dana. inizistiraj da ti ranije jave, nemoguce je da im trebaju 2 mjeseca za to.
ma ne trebaju joj dva mjeseca...
već je doktorici tak lakše,dođeš na kontrolu za dva mjeseca pa ti kaže nalaze...ali ja sam ju zvala ...nisam htjela čekat mjesec dana
mislim da ovisi što se radilo
IgE nalazi su brže gotovi od npr. ECP-a
i nama će ECP biti gotov tek na drugoj kontroli,
nešto je sestra promrmljala da se radi samo na jednom mjestu i reagens je skup pa se čeka da se nakupi dovoljno uzoraka
ili muljaju :/
jassi kako ste danas?
šaljem puse ozdravilice,
,
,
!!!
I naravno KISSY KISSY...
vidim da ste se povukle,nadam se da je to dobar znak i nema problema...
mi smo stvarno dobro,još samo četvrtak da obavimo pretrage,daj bože da bude ok...
pozdrav svima![]()
ukratko,malo bolje no kaskljemo. kupila ionizator i danas ga nosim kuci pa vam javim promjene
kissi kissi
kakav ionizator :?
bok cure, evo i mene. M. je noćas imao takav napad kašlja da je ostajao bez zraka. Prestrašno, srce mi puca kada mu je tako teškoKašlje kao da ima nešto što mu smeta, ali je premali pa ne zna iskašljati. Preko dana je super, kašlja nema ni u tragovima. Sve me strah kako će biti noćas. Zvala sam danas Srebrnjak za one naše nalaze, ali nam nema dr. pa moram zvati sutra jer nitko drugi ne može dati informacije o nalazima.
Drago mi je da je barem Vašim anđelima malo bolje![]()
tako je i nama bilo pa nam je dr Ć na hitnoj rekao da ima šlajma sastrane koji ga guši i tjera na kašalj...
~~~~~~~~~![]()
jassi - javi odnah kako djeluje ionizator!!!![]()
Mi i dalje u kući.... no on je super! Držim fige svima - i na nogama bum ih nekak spetljala u figu......
šta raditi kad je tako !? On panično plače, ja ga privijem uz sebe i šetam po stanu, lagano lupkam po leđima i pjevam - od malena voli kad mu se pjeva. U principu to radim jer ga to smiruje.
ne znam šta raditi...vodit dr?ne znam stvarno...![]()
Ovo što radiš mu je najbolja terapija koja postoji.mama Marina prvotno napisa
![]()
Ako ne bude gore, pričekajte nalaze, pa onda u akciju sutra.![]()
mama Marina slaže se s romi![]()
a jel plače od tog straha od kašlja ili misliš da zbog nećeg drugog?
da nije uho upaljeno ako tako jako plače?
Jojjj curke - kak ste mi sve drageeee na ovom topicu, kao da smo jedna malo proširena obitelj!
![]()
Dugo me nema, a nismo baš dobro. Bili dva tjedna suuuper i onda nas je stilsnulo prošli tjedan. Emti streptokoke i antibiotike. Cim pobere streptokok i popije antibiotik, padne mu imunitet i prvi virus je njegov. Evo i sad je tako.
Ljuta sam, ljuta...., i žao mi ga je. Ne znam kud bih krenula, a pedica samo na sve klima glavom i ponavlja što joj govorim. Ni makac od na bolje, a ona uopce nema ideja kako i što dalje.
mama Marina, drž'te se, baš je teško kad su još tako mali, uf
tileo02, krenuli ste u vrtić? Nama je tako cijelu prošlu godinu bilo, antibiotik pa viroza pa komplikacija pa opet antibiotik, začarani krug...
i svaki antibiotik nanovo ruši taj malecni imunitet
imaš kuda pobjeći barem na tjedan - dva: more, planine, svježi zrak?
mi vam šaljemo puno![]()
, nismo 100% zdravi ali nismo ni bolesni, nosić je curio par dana, sada samo par puta dnevno iskašlje šlajm, nema temp. nema antibiotika :D
još samo 4 dana vrtića...
U takvom sam ja bila bedu prije jesec dana, isti problem, ista dijagnoza - ponavljam kao papiga - mi otišli homeopatici. Dino super!
ukratko ni toni ni ja nismo zakasljali cijelu nocmozda taj ionizator fakat sljaka
alergološko testiranje imamo u četvrtak...moramo li biti natašte?
i jel postoji kakva reakcija koja se može javiti kasnije?npr nakon 12h?
nemoras nataste ali bez claritina , i sl, najmanje 10 dana,a l to znas![]()
ne bi smejlo biti nikakve reakcije poslije. nema je ni nakon duze od 20 min kad ocitavaju pa pogotovo ni poslije je ne bi smjelo biti.