tile jeste rijesili krajnike? jesi se narucila negdje na s. ?preporucam ti dobrog orl , i promijeniti na s. doka .![]()
tile jeste rijesili krajnike? jesi se narucila negdje na s. ?preporucam ti dobrog orl , i promijeniti na s. doka .![]()
Jučer sam ponovo zvala za nalaze od vađenja krvi i objasnila da smo ponovo imali napad i da smo opet na ventolinu pa mi je doktorica srvarno ljubaznopročitala nalaze, ali iz njih se ne vidi ništa što bi nam moglo pomoći
. I opet smo na početku. Baš sam tužna.
Cure, koliko dugo Vam traje terapija ventolina koju prepisuje pedijatar, mislim u danima ?
Gago, sretno sutra.Nama su jednom radili al. testiranja i nismo imali reakciju niti nakon 20 minuta niti poslije. Samo smo dugo čekali na red.
lunahor to sam znala![]()
ali drago mi je da ne mora biti natašte...bar da pojede čokolino...
mama Marina![]()
Imga, i svakako planiramo zbrisati u planinu barem 10 dana. U vrtiću smo već 3-ću godinu i to mi je (što se tiče lavićevog zdravlja) jedna od najlošijih odluka, ali...nitko me u tome ne podržava.
Romi, šta ste dobili od homeopatice ?
Jassi,, da li je to ionizator ili pročistač zraka ? Da li je jako skup ?
Lunahor, nismo vadili treći krajnik. Niti jedan od simptoma (osim postnazalne sekrecije) koje je orl u Sisaku pokušao povezati s trećim krajnikom kod lavića na zadnjem pregledu, ne poklapa se s lavićevim simptomima i nitko me još nije uvjerio da je to stvarno uzrok problema.
Ali, ne odustajem, hvala na savjetu, tako ću i učitnit, plus homeopatija.
cure, mi se vratili iz italije - isli smo jednom vrsnom pulmologu pedijatru i alergologu.
potvrdjena astma.![]()
obzirom da je mali ne mogu raditi spirometriju vec su mu stavili maskicu slicnu babyhaleru koja na kraju ima monitor i mjeri (ne znam sto, valjda kolicinu kisika). zatim mu se na babyhaler usprica nesto sto suzava bronhije, pretpostavljam i onda opet ta maskica za mjerenje. nakon toga, njegova pluca su radila sa 30% manje kapaciteta!
doktor mi je rekao da je je iznenadjen da tako malo dijete ima tako puno alergija (oktrivena je jos alergija na psecu dlaku i na gljivice Asperigillus (koje zive na liscu))
rekao je da obicno prodje do puberteta, ali obzirom na tako puno alergija (grinje i jaja izrazito jaka) moguce je da i ostane...
prick test su mu radili na ledjima - mislim da je imao oko 50-ak testiranja, sva ledja su mu bila zasarana, ali barem nije grebao.
terapija, zapravo vrlo slicna onoj koju smo dobili na Srebrnjaku - flixotide 50 2x2 i rekao je da bi u zimskim mjesecima trebali uzimati i Singulair mini.
receno nam je da more/planine nista ne pomazu kod astme vec da je jako vazno osigurati cisto okruzenje - posebice spavaca soba. kupili smo antialergijsku posteljinu.
to su dva lijecnika koja rade istrazivanja upravo na podrucju atopijskog dermatitisa i alergijske astme. razvili su svoje vlastite proizvode, tako da smo kupili i kreme za dermatitis i soli za kupanje. samo nakon dva dana mazanja mu je puno bolje.
Mi smo bili danas na alergološkom
prick test,negativan
dr. nećete djeteu davati voće osim jabuka,kruške...povrće ništa korijenasto,orašaste plodove nikako,konzervanse,sokove ni med
ja:pa zašto
dr:zbog alergije
ja:pa nije alergičan
dr:to ne znamo
Ja:pa sad ste rekli da nije alergičan
dr:možda je alergičan ali to ne znamo
ja:kako možemo saznati
dr:e pa onda mu moramo vaditi krv,ali ja ne bih danas
ja:e pa ja bih danas jer želim da se otkrije šta je mom djetetu,da budem sigurna da nije alergično
dr:ajde onda ako baš želite,onda ćemo ga testirat i na grinje i prašinu samo da znate...
ja:pa zar to nismo radili na prick testu
dr:ne nije bilo potrebe
ja:jel mogu dijete normalno hranit
dr:ne znam ,valjda
I tako sam se izborila za pretrage a ni sama ne znam koje...ak mi netko može objasnit ...
eo u komori,eo iz nosa,ELF,IEF,uIGE,RAST:dermat. pt.
kakve su to pretrage?
ajme, Gago, prestrasno!
pa sto je tim ljudima!??
to su ti alergoloska testiranja (ne znam bas sto svi znace), ali manje-vise standardni testovi
gago slicno smo i mi prosli .
eo su eozinofili u nosu su vam radili i krvi valjda, imas na cybermedu opisane sve te pretrage..eozinofilija
Momze stavila hyperlink
zasto uopce misle da je alergija ako je test negativan ?
momze jesu to oni radili onaj metakolinski test ? zvuci tako samo kod nas se radi spirometrija nakon svakog ustrcaja metakolina.
hvala ti sad kužimOriginally Posted by lunahor
a zbog osipa koji se povremeno javlja...
jučer cijeli dan srebrnjaka danas mu curi nos...![]()
lunahor, hvala na linku!
vjerojatno je to to.
znate sto su nam jos rekli za flixotide i ventolin tj. nacin njihove primjene?
napisao je 'flixotide 50 1x1 ujutro i 1x1 navecer'
ja ga pitala sto mu znaci to 1x1, a on kaze da najprije moras protresti flasicu, onda ju staviti u babyhaler, pa onda izvaditi pa opet protresti i opet spricnuti u babyhaler.
navodno, ako se to ne napravi, izlaze samo plinovi van.
ja bi samo prvi put protresla, ali ne i drugi. sada radim ovako kako je rekao.
i ja isto jednom tresem
hvala na informaciji!
znači: tresem, stavim (ali ne stisnem), izvadim, stresem, stavim opet u bh. i tek onda stisnem
bit će da se sve slegne kad se prvi put umetne u bh?
Nama su rekli da je bitno malo protresti prije nego se stisne pumpica.
Je li ta procedura dovoljna i kod dva potiska ili prije svakog potiska treba tako ? Bedasto pitanje, ali ....
meni je receno da se treba protresti, pa staviti u babyhaler pa dati jedan potisak, onda izvaditi, opet protresti, staviti u babyhaler i dati jos jedan potisak.
naravno, to je u slucaju kada vam je propisan Flixotide sa dva potiska.
Aaaa-ha!
ti daješ dva potiska!
mi samo jedan, onda valjda samo jednom tresem, ne?
ja sam tresla rijetko. nitko nije spominjao![]()
uglavnom bili smo na kontroli . sve ok, nema nis na plucima, grlo ok, th ista, kontrola krajem zime. ona inace kaslje po noci![]()
ni nama nije nitko spominjao...![]()
Cure, mislim da piše u uputama za lijek
Mislim da se i mi možemo registrirati na ovaj topic.
Mia ima 21 mjesec.
Da ne pišem baš cijelu povijest evo počnemo od zadnjih problema.
Prije tri tjedan počelo bezveznom virozicim, završilo bronhitisom, inekcijom solumedrola i antibiotikom Augmentinom.
U petak zaključila bolovanje, od subote 5 dana stalno tem 37,2; 37,3 do 37,7. Vadili krv, veli dokica sve OK, leukociti 6,5...
Kašalj sve jači i jači i evo upravo sam se vratila sa Srebrnjaka.
Dg: akutni bronhitis
usisali joj nos, dali inhalacije ventolinom- 2 kapi u 2 ml fiziološke
E sad ono kaj mene brine, napisala da joj kupim Ventolin sirup i dajem 2x 1 žlicu kroz 5 dana.
Zvala za savjet frendicu kojoj je mala isto u ovoj skupini, jer mi nekak zvoni da ne bi trebali taj sirup.
Ona mi veli nek si odem kupit babyhaler (od prošle godine imamo el. inhalator kojeg koliko čujem pulmolozi ne preporučaju) i nek joj dam 1 potisak Ventolina i 10 udaha
Ja nisam pametna kaj da radim, dal da uzimam nešto na svoju ruku, dal da ne dajem ništa do ponedjeljka pa vidim kaj će naša pedica reći...
ja bi poslusala tvoju frendicu i na svoju ruku dala tako kako ti je rekla. ventolin uzet na taj nacin nema nuspojava a dolazi gdje treba - u pluca![]()
cudno jako da su ti na srebrnjaku dali sirup :? to jos nisam cula, znam da su oni uvijek za babyhaler il bar elektricni inhalator al sirup :? kupi si aerchamber jeftiniji je od babyhalera a vele cure i bolji . ak sumnjas pitaj rihtera i sigurno ce ti i on ovo reci![]()
Hvala!
I ja sam se začudila kaj mi napisala sirup- mlada specijalizanica je, da ne pišem ime javno.
Mislila sam da ću tamo dobiti najstručniji i najbolji savjet, a izgleda da baš i nije tak...
Valjda blagdani pa već svi doktori na skijanju, bez uvrede i čast iznimkama
Sreća pa sam se već malo informirala i kaj imam frendicu koja ima puno iskustva. Strah me kaj bi bilo da sam samo dala sirup- svih nuspojava.
ubuduće kad ideš gore na hitnu ta mlada spedcijalizantica je dužna pozvati dežurnog dr...
za ubuduće,koja god bila...
a mi smo isto danas koma...vodila sam ga kod pedijatra...
dg. upala uha
kašlje šmrče,curi mu nos i ima tempicu koja skače i pada sama...boli ga uho...
dobili smo klavax sirup i kapi za nos...
moj miš je prvi put na antibiotiku...
Evo samo da se malo javim da smo bolje. Valjda sam došla taman u trenutku da sasječemo u korijenu i bila joj je dovoljna ona inhalacija ventolinom i čišćenje. Sad je Ok, usudila bi se reći kao da joj niš nije ni bilo. Bili smo danas kod naše dokice veli super je... I stvarno nismo imali prek vikenda ko prije dva-tri tjedna napade spazma, gušenja...
veli dobro da nisam dala sirup jer nije bilo tak strašno i da je doktorica ordinirala preveliku dozu sirupa, da sam i davala da je i pola žlice njoj dosta...
Kaj se tiče babyhalera veli da mi nismo za to jer kod nas nije u pitanju kronično (zasad)
Pozdrav svima i vesele i zdrave blagdane
ja sam nabavila jos dvije bocice irsa 19 i poceli smo ga davat , prvi put u 8 mj, i mogu reci da je odmah nos prestao curitibas sam zadovoljna. samo uzasno ga je tesko nabaviti ,ima ga samo u poljskoj .
A jel ga Ok davati na oslabljen imunitet? Nismo u 8 mj (rekla nam dokica tek u 9om kad nas napala prva virozica, pa dok sam se ja raspitala i odlucila), a sad stalno neke virozice i boleštine...pa ne znam- da ne oslabi još više :?
Sve najbolje svima sa ovom dragog topica i poseban pozdrav svim trenutnim bolesnicima - uz zelje da sto prije ozdrave!!!![]()
![]()
![]()
Mina dobrodosla.
Dino je i dalje super - kuc, kuc, kuc....
No i dalje smo doma, krece u vrtic 7.1. pa se onda pripremam na kojekakve peripetije, do tada je nadam se mir, sto zelim svima vama!!!
Svaki dan smo po dva sata vani i vidim da mu jako pase zrak i snijeg, no jeste vi znali da se djeci bronhiticarima ne preporucuje ici na visine vise od 1000m nadmorske visine, jer kao preostar im je zrak, pa mogu lako dobiti bronhitis ili cak napadaj laringitisa???
Mi iz tog razloga neidemo sa njim na Sljeme. Ni sama ne znam jel ta teorija stoji - znate li kaj o tome?![]()
boooooooooooooooooooooookkkk putniceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
NEGO SAM JA SKUZILA DA TONI UZIVA NA SNIJEGU NO OBVEZNO DAN KASNIJE ILI PAR SATI KASNIJE KRENE KASALJ-JUCER NPR SETALI IZ VRTICA DO KUCE,BILI NA SNIJEGU,MALO SE BACALI POSTO SMO IMALI SKI ODIJELO I ZAMOTAN NOS I KAPU,NO NAKON PAR SATI KRENUO KASALJ I NOS I EVO GA SAD NA SIRUPU I KASLJE KO LUD....sorry na velikim slovima...ne da mi se prepisivati![]()
cuj ja sam ga dala sada na oslabljen imunitet i smrkav nos, zuto zeleni i mogu ti reci , a tako je bilo i ljetos, nos je prestao curiti u roku dva dana potpuno, prestaso je osjecaj zacepljenog nosa a i kasalj![]()
na njemu i pise da se u virozi treba davat i cesce, al ja spricam kak pise 2x1 u svaku nosnicu dva tjedna![]()
zakljucujem da u nosu imaju svakakvih bestija koje sprej potamani![]()
on dize imunitet inace tak da se moze davat u infektu. davala sam ja lani i bronhovaxom no od njega su mi zakurile svaki put![]()
ni mi necemo u vrtic do 7.1 .![]()
nakon sto smo mjesec i pol bili super, vec tri dana ima virozu. srecom, uspjeli smo izbjeci skripanje i kratak dah pravovremenim dozama ventolina + flixotide 50 i singulair mini.
ali smo zato jucer opet zaglavili jer je Zach imao febrilne konvulzije.![]()
srecom EEG je bio uredan, ali sam sada jos vise u panici od svake, najobicnije viroze i temperature.
Romi, to sa planinama tj visinom preko 1000 metara je individualno. Nama je dr. R. rekao da idemo na planine vise od 1200 jer nema grinja (obzirom da je alergican na grinje). kod neke djece, hladan zrak uzrokuje suzenje bronhija i napade, a kod neke se ne desava nista.
Ne znam da li mi tu spadamo, ali prije nekoliko dana David je počeo jako kašljati, pa hroptati, pa izbacivati katar, i onda je jadan dobio spazam i jedva je disao![]()
Hitno su ga inhalirali u bolnici sa ventolinom i sada prima ventolin u sirupu 3xdnevno + 2x Augmentin.
Dan prije inhalacije u bolnici bilo smo na pregledu kod dežurne pedijatrice u bolnici i ona je rekla da je sve ok, preko noći je moj muž skužio da mali ima spazam jer je inače on asmatičar i odmah smo otišli našoj pedici koja je to i potvrdila.
Nije mi jasno kako to doktorica nije primjetila :/
Danas smo bili na kontroli i mora još par dana primati sirup, a ne moram ni govoriti da mi ga ili povrati ili sve zbljucka, tako da razmišljam o kupnji babyhalera.
Ajme Momze strašno, šaljem puno vibri mališanu
~~~~~~~~~~~~~![]()
mi smo na badnjak išli pedijatru(dr na zamjeni),bolilo ga uho...
dr nam dala klavax...
danas naša pedica ljuta ko pas kaže da mu uopće nije upaljeno to uho,več drugo...i da je mogla sve riješiti kapima jer dijete ima virus...
a dr na zamjeni je rekla da to desno uho ne može ni vidjeti koliko je dlakavo iznutra,kao ni bubnjič se ne vidi...
naša pedica danas kaže da uho nema dlaka a da ništa nije vidjela ova zbog upale...
i tako smo tri mjeseca uspjeli sve riješavati bez antibiotika,a ova nam zaje***** sve u jednom trenu...jako sam ljuta jer mi dijete mora klavax piti do ponedjeljka a nema potrebe...![]()
Uh, ne znam... Ja bih za uho uvijek rado prihvatila antibiotik... Kažu liječnici da upala moždanih ovojnica može od upale uha nastati začas. Ne bih riskirala.
Budući da su naše dvije curke sklone bronhitisu, nabavili smo kremu Just od majčine dušice za smirivanje kašlja, i javljam da smo jako, jako zadovoljni. Puno je učinkovitija od svega što smo dosad probali - barem našim curkama. (Romi, na kraju su mi iz Justa odgovorili na mejl pa nisam kontaktirala tvoju tetu. Svejedno hvala.)
Ja sam imala problema s bolovima u uhu i dr opće prakse me kljukao pencilinom,konstantno i na to uho sam privremeno oglušila...na kraju izdavali privatniku jako puno novaca da mi izlječi to isto uho...Originally Posted by mmmama
i kaj će ti antibiotik ak je upala virusna...opet nema pomoći...
Prodaju je akvizireti švicarske firme Just (Natural Just), meni ju je preporučila prijateljica iz Slovenije koja je kremom oduševljena, a ja sam isto. Poslala sam im mejl pa mi se javila jedna akviziterka.o kakvoj se kremi radi igdje se moze kupiti ?koliko love
Maže se na prsa i leđa kad djeca kašlju, sasvim malo pod nos, ali mislim da nije za male bebe, vrlo je intenzivna (majčina dušica). Najbolje da se konzultiraš s pedijatrom.
Košta 114 kuna, ali tuba je dosta velika.
Lunahor, imas pp, poslala sam ti broj akviziterke od koje smo mi kupili. Bila je ljubazna i nije uopce navaljivala da kupimo druge proizvode.
evo i nas...završili kod pedijatra na zamjeni...bubi je dobio osip...mislim da znam od čega...pojeo kupovni kolač s bakom
osipao se i po tabanima...pedijatrica na zamjeni kaže da nije alergija već osip od vručine...
koje vručine???
u kući nije vruće,,,
i rekla je da mu dam aerius sirup tjedan dana...ali nije alergija???
A evo i našeg novogodišnjeg scenarija :/
Čula sam da otežano kašlje i otišla pedijatru na Hitnu (1.1.). Nađene su blage opstrukcije i pošli smo se doma inhalirati Ventolinom.
Zaspao je i nakon 10 minuta se probudio, ali s laringitičkim napadom!!!! :shock:
Opet natrag na Hitnu, pa na pedijatriju na injekciju i inhalaciju, pa opet doma, a onda smo ustanovili da je skočila i temperatura.
Jučer su se blage opstrukcije nastavile, danas isto, a temp. je išla i do 39.5. Vadili smo krv i crp je pokazao da je u pitanju ipak bakterijska infekcijapa smo od danas na Cedexu.
No ono što me u krvnoj slici iznenadilo jesu hipokromija i mikrocitoza, što su navodno obilježja anemije (podatci s interneta), ali s druge strane broj eritrocita i hemoglobin su mu skroz OK. Ima li tko iskustva s time?
Kila sorry nemre pomoći...![]()
Gago - i mi smo dobili taj aerius za laringitis!!!!
Tako da ni emni baš nije jasno, no predpostavljam da je kao Claritin.
Šaljem vam puse ozdravilice![]()
![]()
.
Lunahor i mmmama -![]()
!!!
A jasiiiiiiii- njezin Toni danas slavi ročkas, pa brojimo sitno do popodne kad se vidimo, no TONIJU SRETAN TREČI ROČKAS!!!!!
,
,
,
!!!
Romi kak misliš za laringitis...?
pa kaj nije to za alergije???
E, pa koliko god i meni zvučalo jako ćudno, tak je.![]()
Mislila sam da su mi stavili krivo uputstvo uz lijek :? , jer taj lijek je samo za napadaje alergija, a nama su ga dali za laringitis i zadnje kada je imao bronhitis - što mi je još ćudnije...
No, ja mu ga nisam na kraju ni dala, nego ga je naša homeopatica izvukla bez ikakvog antibiotika ili sirupa.
No još mi je to lila!![]()
zakaj je cudno, uvijek ide za smirivanje kaslja i claritin, dimidril, i sl. smiri kasalj i dijete..mi ga uvijek dobimo uz kasalj
moze se dati i prije nekog puta, on opcenito je i za blago smirenje pa se i za to moze dati.![]()
ja ću se opet ovdje ubaciti. na topicu o laringitisu mi nitko nije odgovorio (osim ugodnog časkanja sa gago i lunahor), a znam da ovdje ima iskusnih mama.
noćas smo opet bili na hitnoj. napad se razvio iz ničega, samo odjednom krkljanje, hroptanje, gušenje, kašalj. na hitnu otišli i vratili se u roku 45 minuta, standardno dobio solu medrol i micronephrin.
e sad me zanima vaše iskustvo lunahor, momze ili netko drugi. kad su vaši imali laringitis da li je uzročnik bio virus ili bakterija. noćas je doktor rekao da je to virusna upala, a još prvi puta na srebrnjaku su nam rekli da uzročnik može biti i virus i bakterija.
meni se do sada čini da je svaki puta bio virus. u 12-om mjesecu je imao streptokoknu anginu i nije bilo napada.