Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 201 to 250 of 681

Thread: bronhiticari, astmasi, sinusasi -kako je? 2. dio

lunahor's Avatar

viroza... jel trebas mikronefrin ? kupi si pulmikort i mikronefrin za doma i na prvi znak slobodno inhaliraj sama, srezat ces bolest u korijenu i izbjeci inekcije solumedrola.solumedrol ulazi u organizam tj krv no inhalacije ne, tj puno puno manje su stetne jer djeluju lokalno gdje treba.
    pulmikort mozes naruciti preko dolca. ja imam doma i mikronefrin i pulmikort i ak krene dajem odmah sama po preporuci r. i prodje za 2 dana
    mikronefrina imam ak trebas sada za prodat (povoljno jako jer mu je rok do kraja treceg mj) pa ti posaljem ak hoces.

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by lunahor
    viroza... jel trebas mikronefrin ? kupi si pulmikort i mikronefrin za doma i na prvi znak slobodno inhaliraj sama, srezat ces bolest u korijenu i izbjeci inekcije solumedrola.
    kod nas je problem što nema nikakvih znakova, odmah počinje ono teško disanje sa hroptanjem i nakon par minuta kašalj tako da uopće nemam priliku reagirati inhalacijama ili bilo čim drugim. tako je bilo sva tri puta.
    noćas smo najprije dobili inhalacije da se proba izbjeć solumedrol, ali nisu mu baš nešto pomogle tako da je opet dobio injekciju. ovaj puta je "oporavak" trajao malo duže. kad smo došli doma opet mi je počeo čudno disati, onda sam ga stavila na bok i nakon par minuta se smirilo.

ma mene jeza hvata od tog svega. da bar mogu reći da je konkretno bolestan, da kašlje, ima temperaturu... nego ništa, samo mu nos curi.
    pa što ćemo sada kod svaka i najmanje viroze na hitnu :/

lunahor's Avatar

ma necete , budete i vi narasli
    mi smo tako cijelu proslu godinu , onda sam ispalila od hitne i sama kupila lijekove, kad sam ih kupila onda se i smirilo , bit ce da djeluju kad ti dodju u kucu mikronefrin sam iz amerike narcila -6oo tinjak kuna a 10 ih potrosila
    kuc kuc

romi's Avatar

Naš malac je u prošloj godini imao 4 puta laringitis koji je svaki puta počinjao oko 02-03h po noći, sa naglim kašljanjem koje je prelazilo u doslovce davljenje...
    Savki puta smo bježali na hitnu u Vinogradsku na otorinu, gdje su mu dva puta rekli da je virusno, a dva puta nisu znali sigurno, pa je kao bakterijsko. :/
    Na moje pitanje kako znaju - dobila sam odgovor da ako ima temp. (a imao je 38.2) infekcija je virusna, a ako počne kašljati bez temp. dijagnoza je "klasični laringitis".
    Svaki puta je dobio istu terapiju - pregled, pikicu, inhalaciju, te tako dva dana za redom i onda je dobro.

Uz sve to je imao i 4 bronhitisa, sa istom dijagnozom, kad kuri virusno, kad ne prehlada koja prijeđe u bronhitis od siline šlajma koji napuni cijela pluća uz sve mogće inhalacije....

Nabavila sam pulmikort preko lunahor , te za sada stoji na sigurnom. Nije nam trebao, kuc, kuc, kuc.

Sada ću ja pitati - što je mikronefrin? :?

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by romi
    Sada ću ja pitati - što je mikronefrin? :?
    dobiju ga u inhalaciji na hitnoj. mislim da se radi o adrenalinu.

znam da je ovo vrijeme pogoduje laringitisu, ali kad to prestaje, u ožujku? travnju? svibnju? :/ prosvijetlite me pliz.

lunahor's Avatar

u 6 7 i 8 mjesecu nismo nikad imali laringitis , i to su jedini mjeseci kad nisu bile bolesne, ni bronhitis ni laerinigitis.
    mikronefrin je adrenalin recemicni koji se koristi za astmu , bronhitis, i laringitis

klia's Avatar

Ne znam jel pričamo o istom -na našem nalazu piše epinefrin :?

lunahor's Avatar

je isto je. ja doma imam racepinefrin, sve je to isto , to je recemicni adrenalin. drugi proizvodjac .

romi's Avatar

A Dino u prošloj godini u 4.mj bronhitis, u 5.mj. laringitis, i u 6.mj - atipična upala pluća, a nakon tih "radosti" - bili smo ok do 29.9. kao što vidite dan prije ročkasa - završili smo na hitnoj - laringitis i 10 dana poslije bronhitis... te onda po starom - dakle bolesni...

Znaći ostaje - ljeto, ako te to imalo tješi. :/

Ove godine se nadam poboljšanju!

evo nas. M.bolestan 100 na sat. na zinnatu je i kuri već treći dan preko 39.
    sinoć čak 39,9. nisam oka sklopila već tri dana i tri noći. leukociti su 18, a bolest je "preuzeo" od brace koji je imao iste simptome, ali i on s visokim leukocitima i na sumamedu. Čekali smo dva dana s tak visokom temperaturom da vidimo u kaj se bude pretvorilo i na kraju krvna slika i zeleni šmrkeci nas natjerali na antibiotik.
    danas je već puno bolje, pije i jede, al i dalje temperatura divlja.

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by romi
    A Dino u prošloj godini u 4.mj bronhitis, u 5.mj. laringitis, i u 6.mj - atipična upala pluća, a nakon tih "radosti" - bili smo ok do 29.9. kao što vidite dan prije ročkasa - završili smo na hitnoj - laringitis i 10 dana poslije bronhitis... te onda po starom - dakle bolesni...

Znaći ostaje - ljeto, ako te to imalo tješi. :/
    do šestog mjeseca :shock: pa ja ću prolupat ako i kod nas bude tako. mislila sam čim dođu topliji dani da ćemo raskrstiti s tim.

romi's Avatar

Tashunica - i ja se najtoplije nadam da će nas ove godine ta cijela prića zaobići...

Rinama - šaljem puse ozdravilice i vibrice
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- te svim bolesnicima da im ODMAH bude bolje!

tileo02's Avatar

Nema me dugo. U firmi frka. Samo da vas obavjestim da smo se narucili na kontrolu na Srebrnjak 28.01.-ipak kod famoznog nam dragog prim.dr.R. Moramo ionako na kontrolu, a odlucila sam da cu se praviti blesava kao što se i on pravi. Nemam pojma i ništa ne kužim. Nije da ce to lavicu pomoci, ali moram još tu kontrolu obaviti tako (ipak se bojim zbog lijekova koje koristi), dok ne skupim lovu za neki bolji i kvalitetniji pregled. Zakljucila sam da je ipak lova presudna u cijeloj prici, i da možemo do sudnjeg dana obilaziti socijalne doktore. Dok oni rade za placu i prosjace od HZZO boli ih briga za sve astme i bronhitise ovoga svijeta. Nek mi oproste oni koji imaju drugacije mišljenje....
    Inace, lavic trenutno kašlje (malo), ali smo imali period od cak 1.mjesec bez kašlja (jupiiiiiii) i to za vrijeme blagdana kad nije išao u vrtic. Krenuo u vrtic, krenuo i kašalj.

Varda

Pozdrav.
    Znate li nesto o ovim ljekovima: Flixotide, Singulair, Letizen?
    Moja kcer ( 4.g. ) je na terapiji ovim ljekovima vec sedam mjeseci. I priznajem da joj je dobro, a prije toga se dvije godine gusila i gusila i po danu i po noci i vec smo bili na izmaku snaga.Nakon obavljenog testiranja, pristali smo na terapiju ali sada ce uskoro godina dana stalnog ljecenja i pocinjem se brinuti. pedijatrica kaze da dijete moze biti i po 3godine na terapiji. Priznajem da mene to uzasava, tako mali organizam pod tim ljekovima.
    Ima li tko iskustva?

to su ti sve protuupalni lijekovi...mi smo kratko bili na njima...evo nadam se da će se javiti iskusnije mame...

Varda

Protuupalni i lijekovi za alergiju i asmu, s time da je mojoj R. nestao i sav atopicni der. na kozi tj. u pregibima: laktovi, koljena. Od kako je na toj terapiji sve se povuklo, ali ne znam kakva su dugogodisnja iskustva sa uzimanjem, to me brine.
    :? Hvala

lunahor's Avatar

joj joj potonuo nam topic
    kod nas kuc kuc po starom, na jednom smo potisku navecer i bez singulaira.
    odgodili i kontrolu sreb. za kraj veljace.
    tile kako je bilo ?

tileo02's Avatar

Sad u ponedeljak idemo. Već mi je muka. Lavić je trenutno bolestan, a dragi prim dr. opet me oprao na Cybermedu, "obožavam ga", jedva čekam da ga vidim. Mislim da ću se teško suzdržati da mu nešto ne odbrusim. Drž'te fige.

lunahor, uspjeli ste smanjiti terapiju i to u ovoj sezoni!? :D

tileo02, pa kaj se patiš s njim, nije on jedini stručnjak na Srebrnjaku...
    čitam i tu i na cybermedu njegove provale i ne mogu sebi doći koliko može biti bahat i bezobrazan

lunahor's Avatar

mislimo na vas

Tashunica's Avatar

maloprije sam čitala richterove bisere. inhaliranje fiziološkom naziva sistematskim poljoprivrdenim navodnjavanjem

tileo02's Avatar

Ma nije on jedini, ali zaključila sam da, kako god okrenem moram na kontrolu, a btw. nitko od doktora se ne želi previše angažirati za tu malu lovu koju dobivaju (svakako pročitajte na Cybermedu šta o tome kaže dr. R.), što je očiti dokaz da ih boli briga. Tak da mi dođe na isto- bolila briga njega ili nekog drugog. Poanta je u kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti za djecu što mi nemamo i ne možemo dobiti, možda jedino plaćanjem privatno, ali ni u to nisam sigurna.

moja curica je cijelu prošlu jesen, zimu i proljeće ( od 9.mj.2006. do 5.mj.2007.) imala bronhitis a u jednom navratu i upalu pluća, prošli smo desetak doktora i svaki je govorio drukčije, te dajte ventolin, te nedajte, popila je gomilu antibiotika, vodili smo je privatniku na ispumpavanje šlajma, naša pedijatrica joj je čak htjela propisati korikosteroide, nakraju smo poludili i otišli samoinicijativno na Srebrnjak ( to nam nije preporučio niti jedan doktor već poznanici ) i tamo su nas spasili, dali su joj Singulaire u granulama koji popije navečer prije spavanja, on sprečava nakupljanje sluzi u bronhima, od tada nije popila niti jedan antibiotik, ventolin je koristila svega par dana ove zime i to je savršeno, jedino ne znam koliko će ga još dugo koristiti ( ovih dana ćemo na kontrolu pa ćemo vidjet )

lunahor's Avatar

kako je ? mi smo kuc kuc, bez lijekova i dalje, svih. i vecernju dozu flixot. sam joj skinula u subotu, i za sada je ok. iako mazem svako vece prsa sa just kremom, i fakat je od nje odmah krenuo iskasljaj u par dana no noci su za sada ok. nos smo rijesili sinus relifom homeopatskim , a flix. imam u pripremi

Tashunica's Avatar

mi smo bili u subotu na čok-čoku, jer je bio krcat šlajmom i davio se od kašlja. nisam mogla vjerovati koliko toga izvuku van.
    dr je napisala "pluća: auskultatorno pooštren šum disanja", što bi to točno značilo? rekla je da je za sada sve ok, ako bih primijetila bilo kakvu promjenu da dođem nazad :/

do jučer je bilo super, ali je noćas dosta kašljao i nisam znala što mi se točno sprema pa sam cijelu noć bila napeta ko puška, jutros opet ništa.
    nemam pojma od kuda sad taj kašalj, već smo drugi tjedan doma.

luna kakva je to just krema?

lunahor's Avatar

hm tu ju je netko preporucao. ukucaj Just u google , radi se o kremi od majcine dusice za astmu, ikasalj...

kod nas je, čini se, gripa

već tri dana kuri preko 39, jadan i nikakav, ništa ne jede, jedva ga nagovorim da popije
    leukociti 8,7
    i naravno, noćas počeo kašljati i hripati
    jutros ga je pedijatrica poslušala - tipičan wheezing i hroptaji
    ventolin svakih 6h do sutra ujutro, kad moramo opet doći

a nismo ga uzimali točno godinu dana

ma, baš sam jadna i sad mi je krivo ko psu što ga nisam cijepila

lunahor's Avatar

jao uzas imga ja isto nisam cijepila, bas me bilo strah cjepiva. nagodinu mozda i budem..

Strobery Shortcake's Avatar

Ooooo, Imga, baš strašno. Nas je isto zakačila gripa početkom godine, ali smo se izvukli bez gušenja i ventolina. ~~~~~~~ da bude bolje!
    Jutros smo bili na redovnoj kontroli, sve super, terapija ista (2x1potisak Flixotide-a, ujutro i naveče), i pitam kad bi mogli probati smanjivat, kaže doktorica da ćemo čekati ljeto, dok prođe ovaj kritični period.
    Svima vam želim dobro zdravlje, i pratim vas!

vratili se upravo s pulmologije...

ujutro kod pedijatrice počeo kašljati bez ikakvih prekida, samo je uzimao zrak i kašljao
    žena problijedila, napisala uputnicu za bolnicu i doslovno nas bacila van nek požurimo :shock:

opće ne znam kako smo stigli do bolnice
    slikali pluća, vadili krv, radili saturaciju kisikom, crp, leukocite
    luka toliko kašlje da ga nije ni mogla pošteno poslušati, kasnije se smirio na ventolin

al narasla temp. pa počeo drhtati, plakati, i zaspao mi u krilu u čekaonici

uglavnom, ima neku virozu, ali to njima ne izgleda ko gripa, više adenoviroza
    i dalje 4x ventolin i u ponedjeljak na kontrolu

temperatura i dalje preko 39, borimo se ibuprofenom i efferalgan čepićima

ja sam zrela za vrapče

tileo02's Avatar

Bili smo na kontroli. Jednom rijeci - užas!!!
    Lavic je baš u nekoj virozi iako ni u to više nisam sigurna.
    Najdraži dr. iskazao se u punom svjetlu. Na svaku moju napomenu o djetetovom stanju ismijao me u stilu "vi nemate pojma što priacate, a pokušavate sa mnom o necemu pricati, i saopcio mi je nesto u stilu kako nemam pametnijeg posla nego dijete vodim doktoru. Skinuo je lavica sa Seretida, i vratio na Singulair mini.
    Bilo je tu još raznih insinuacija na materijalno stanje pacijenata i sl. s obzirom na ceste odlaske doktru, ali necu to napisati jer forum to ne bi probavio.
    Danas sam bila kod pedice, ona se hvatala za glavu u stilu-pa kako mu može ukinuti lijek, a dijete "svira" pri izdisaju.
    Ja mu još nisam prestala davati Seretide, a ni ona mi nije ništa sugerirala.
    Ovo je definitivno moj zadnji pokušaj odlaska u ovu ustanovu.

Nemam pojma šta dalje.

romi's Avatar

Mi smo se vratili doma, te samo da vam kažem da je noć uoći puta Dino "prosvirao" sa laringitisom, pa sam mu dala pulmicort, pa kod pedice u 21h u petak (privatno Reganica nas je ipak primila), te smo dobili dozvolu za odlazak.
    Naravno da je u sub. malo zakurio 37.5-6. te tako do utorka, te imao izljeve nosa cijeli tjedan, tako da se nas dva nismo nešto proveli na "odmoru"...Šmrc....

Tile02 - da to nije famozni dr.R.? Sa kojim sam ja imala "neponovljivo" iskustvo i osječala se kao totalni idi 8) t mjesec dana nakon toga...

Imga - , javljaj nam kako je mala hrabrica!

Tashunica - šaljem ti ja broj ako se nisi snašla za Just, javi mi na pp.

Ps- Dino kreče u vrtič nakon dva i pol mjeseca doma, pa me sada zanima koliko će biti zdrav nakon što bude u društvu šmrcavih, no ovako ga mogu ćuvati do škole.. 8)

Puse svima

joj cure držte se.
    mi puj puj puj nemamo problema...samo šmrcanje.
    dajem mu plivit c i bolje mu je i sama sam mu doma napravila sirup od meda,limuna i soka od crvenog luka...
    ne kašlje ni najmanje puj puj puj...
    ide u vrtić...
    zbog stalnih osipa uzima aerius ali kažu danije alergija,možda na nešto na što nisu radili pretrage
    stoga smo upućeni dermatologu kojem se u ponedjeljak moramo naručit...
    a ta dr je u sigetu kod nje ide i mm pa ću vidjet s njom da mu napravi alergotest na neke kemikalije na koje je mm alergičan...
    sastave u kozmetici,sapunima,kremama...
    nadam se da će mi uspjeti

lunahor's Avatar

tile ocekivano napravi kako sam ti rekla i promijeni doka ...ne cijeni cijelu bolnicu po r .
    ja sam prezadoovoljna s nasom novom dokicom gore a na r. ne bih trosila rijeci...
    romi jel pulmikort zaustavio napad laringitisa ?
    cure zbilja probajte tu kremicu , super je .

romi's Avatar

Je, je zaustavio je - i to tako dobro da nisam mogla vjerovati! Kašljao je on još tri dana no ni blizu onome u petak..
    zato puse spasilice - !!!!

lunahor's Avatar

:D

Krema Just je zakon. Da sam bar znala prije, vjerujem da bismo izbjegli poneki bronhitis.

Tashunica's Avatar

mi smo noćas imali jednu vrlo čudnu epizodu. nakon dugo vremena sinoć je mirno spavao, a onda oko pola dva koma - kašalj bez prestanka 20-ak minuta. u tih 20 minuta se i tri puta ispovraćao. nakon toga je malo plakao i zaspao bez problema.
    kašalj je bio skroz suh i jednostavno nije mogao stati. bila sam u napasti vaditi ventolin, ali onda je prestao. sad je sve ok, tu i tamo se nakašlje i stvarno mi nije jasno što je to bilo.

evo bubi šmrca,ali mu ne curi nos više...samo mu onako smeta
    ali javlja se povremeni kašalj...onako kao suh ali ne hripav...nadražujući
    i sad mi naravno nemamo nikakvu dijagnozu...jer je na srebrnjaku nismo ni dobili...
    svaka dg nam je bila akutni bronhitis...nespecificiran
    a ja nek si mislim kaj da radim kad ga počne hvatat...
    i kaj je najgore ne znam jel alergija ili prehlada...
    bili kod pedice zbog druge stvari,usput ga pogledala i rekla nije ništa...
    kaj da mu dam...
    aerius koristi zbog osipa...
    pije c vitamin...

lunahor's Avatar

meni l. pocela smrcat pa sam joj pocela davat sinus relife, od tog joj stane nos no sad se od neceg osula oko usta :/
    z. pak oglusila, cak nije ni nis posebno smrkava, jednostavno ne cuje pa joj kapam garasone kapima i svijetlim lampom od zeptera.

strašno...
    ma već mi je muka od toga svega...
    ja na mirovanju,počela se otvarat, a ta njegova dr na srebrnjaku mi se ponekad čini ko Mr.Bean
    njegovi testovi na alergiju su negativni,ali još uvijek ne uklanja sumnju na alergiju...
    pa ti se ubij od muke,šta da radimkad mi kašlje...
    i sad ga slušam,baš ga nešt nadražuje...

lunahor's Avatar

i nasi su gago svi testovi negativni , eozinofili normalni sve 5, no eto zara ima ceste urtikarije a l. se i sada osula oko usta , sto to moze biti ako ne alergija na nesto. :/

mi zato idemo dermatologu koji radi i epikutane testove...
    sinoć sam sve poduzela da ne završimo na ventolinu...
    kad je zaspo,nakapala sam nos Tyzine kaapima,pod nos stavila Mucoplant dr teiss
    ,čelo namazala petrovićevom žutom kremom,stavila dva jastuka pod njega i nakon dva sata cca je sve prestalo...
    nos nam je stvarao probleme...ipak...

lunahor's Avatar

kakvi su to epikutani testovi ??gdje?

romi's Avatar

Mi smo kuc, kuc - super!

Dino je danas krenuo u vrtić nakon 11tj. doma i jako sam se bojala današnjeg dana, no u kratko - počelo je dramatično - i to krivicom MM, koji mu je ne znam zašto, poslije doručka ponudio gumene bombone... Tako da ga malo raspoloži i ohrabri, a on je ustao, jeo, obukao, sve napravio bez problema..I da, kod nas nema mita, pa mi je ovo još dodatno diglo tlak. No, Dino se nakon 15min. žali da mora povračati jer ga boli trbuh, a ja sam bila 100% sigurna da me mulja zbog vrtića, te nakon jedno 5x pokušaja, ispred vrtića se ispovraćao (na travu, ništa po sebi, na sreću)!
    Meni je u tom momentu pao mrak na oći, jer sam nas opet vidjela doma na liječenju...
    No, ćim smo se očitili, rekao mi je "sad mi više ne skaću gumeni bomboni po tibi, sad sam super, idemo"...
    Zvala sam vrtić 3x, otišla tamo u 13h, no on spava ko beba (doma već 4 .mj. ne spava ).
    Uh, znaći nije viroza, nervoza, nego fakat Haribo bonboni koji mu nisu sjeli.
    Da vam ne pričam kak sam imala objašnjavanje MM, rekapitulaciju događaja i ponavljanje gradiva, kao maloj bebi, užas.

No Dino je presretan što ide u vrtić, jedva ćeka da ide sutra - ma nitko sada nije sretniji od mene!
    Puse svima, nadam se da nisam dugaaa

lunahor's Avatar

ma nisi duga srecom da je dobro zavrsilo :D

javljamo se

ima upalu pluća

još su mu uzeli sve briseve, pa ćemo to vidjeti u četvrtak
    sumamed i inhalacije, skidanje temperature (već 8. dan :shock: ) ventolin

pulmologica nam je povećala flixotide na 2x2, ventolin smanjila na 3x1, još tri dana
    pitala sam zašto sa ventolin preporučuje samo 10 dana, rekla mi je da poslije toga više nema terapijski učinak :/

inače je počeo jesti i malo manje plače, ali je još uvijek turbo nemiran i nervozan (i njemu valjda dosta biti zatvoren u 4 zida)

Quote Originally Posted by lunahor
    kakvi su to epikutani testovi ??gdje?
    to su ti oni flasteri po leđima...

lunahor's Avatar

pliz gago mozes mi reci gdje to radite, koja lova je u pitanju, na sto sve testiraju , i jel to sigurnije od ovih pikavih testova ?

tileo02's Avatar

Gago, gdje si, i mene zanimaju ti testovi.

Propustila sam dio o Just kremi. Gdje ju nabavljate ? Pliiiz info.

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast