Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 301 to 350 of 681

Thread: bronhiticari, astmasi, sinusasi -kako je? 2. dio

Njojza's Avatar

Quote Originally Posted by romi
    Njojza - divim vam se, na strpljenju u vezi svih ovih ćajeva i pripravaka, ali me zanima jel dozvoljeno toliko tih ćajeva, meda piti sve u isto vrijeme - da se u tijelu ne stvore kontra reakcije? :/
    Tko vam je određivao terapiju? Homeopati ili svi zajedno?
    Koliko traje tura?(
    terapiju nam je odredio jedan ciko fitoterapeut + homeopatica
    on je cak dao jos par pripravaka ali ja mu nisam smjela dati toliko....i jos stoje na polici ...nadam se da nece trebati
    ja sam samo dodala caj od luka i karamel mlijeko
    sve je provjereno i ne moze nicim stetiti, niti u kombinaciji, niti posebno
    terapija je nama trajala intenzivno oko 15 dana mislim...

sad jos uzima tu maticnu mlijec i med s propolisom a to je svakako dodatak prehrani

sve u svemu nama je pomoglo

lunahor's Avatar

luna nocas kasljala od 19-22 bez prestanka , uzas ,uzas, uzas...

Njojza's Avatar

Quote Originally Posted by lunahor
    luna nocas kasljala od 19-22 bez prestanka , uzas ,uzas, uzas...

nisam sve citala, no zanima me, jeste probali sa homeopatijom?

lunahor's Avatar

ne za astmu, probala sam joj sama dati mijesani pripravak homeopatski za sinuse koji su joj ocito okidac...
    bas sam danas bila kod homeop. prvi put i sad joj trazi lijek za nestabilni mjehur s kojim ima isto problem i na lijekovima je, sad ce joj smisliti neki koliko sam skuzila konstitucijski lijek za mjehur pa cu vidit kako ce ici i za sinuse tj astmu podredno, ona btw misli isto da smo tu gdje jesmo zahvaljuci cijenjenom dr R. koji je inzistirao na hitnom vadjenju krajnika, jer se nakon toga direktno otvorio put do pluca...

da javim samo da smo bili kod one dr dermatolog i ona ne radi epikutane testove djeci kako sam ja mislila ali je rekla da pričekamo malo sa dodatnim testiranjem...i rekla da izbacimo aerius i tražimo neki drugi sirup...
    btw mi opet kašljkucamo i dr je rekla da je i to alergija...
    28.02. idemo na srebrnjak na kontrolu...
    Uglavnom dermatologica nam je dala dg atopijskog dermatitisa...

lunahor's Avatar

gago u koliko sati ste gore? mi u 18,15 , mozda se i vidimo

Default Molim pomoć

Imam jednu malu zamolbu, nećak je alergičan na gluten, šećer, med i još puno toga. Preporučena mu je upotreba sirupa od agave umjesto sladila. Da li netko zna gdje bi se to moglo pronaći?

otocanka's Avatar

Default Re: Molim pomoć

Quote Originally Posted by renka
    Imam jednu malu zamolbu, nećak je alergičan na gluten, šećer, med i još puno toga. Preporučena mu je upotreba sirupa od agave umjesto sladila. Da li netko zna gdje bi se to moglo pronaći?
    U dućanima zdrave hrane - za Zagreb znam da ima u Bio&Bio.

romi's Avatar

Ako nemaju oni, možda Dm, Muller, biljne ljekarne.

gago u koliko sati ste gore? mi u 18,15 , mozda se i vidimo
    oko 12...samo ovaj put neću dugo čekat već ću kucat na vrata...ne mogu stajat sjedit...nišđta...a dr ne prima kad si naručen već kako ko dođe...pa dnevna ima prednost...ma koma...

Evo da se i ja ubacim. Imam pitanje. S obzirom na velike nejasnoće iz prijašnjih testiranja koje smo obavljali kod sinove pedijatrice i u vinogradskoj te nakon dopisivanja sa dr Richterom na cybermedu koji me pozvao na ponovno kompletnu obradu u Srebrnjak odlučila sam stvar uzeti u svoje ruke.
    Sinova pedijatrica mi neda uputnicu jer forsira vinogradsku (neznam koji su joj razlozi) a kad smo bili tamo na alergološkoj obradi izašli smo iz bolnice sa milijardom neodgovorenih pitanja i još zbunjeniji. Vidim da vas ima dosta koje ste bile na Srebrnjaku. Dali mi možete preporučiti dr Richtera (nije baš najugodniji čovjek ali mi je bitna stručnost) ili nekog nekog drugog? Jer imate informaciju koliko bi me to koštalo i dali djete mora biti u bolnici ili se testiranja obavljaju ambulantno?
    Moj mišić ima 6 godina.''
    Molim vas da mi pomognete jer sam stvarno na mukama i želim napokon postaviti stvari na svoje mjesto. ''

lunahor's Avatar

bili na srebrnjaku no s r. izuzetno nezadovljni pa smo presli kod druge dokice a ako si i sama grancini slucaj bolje neidi k njemu jer s njim su koliko vidim samo oni koji imaju cistu situaciju astme zadovoljni, svi ostali ,granicni i dvojbeni su nezadovoljni.. . pregledao nas kao na traci, ne ocekuj odgovore od njega
    moj savjet, otidji jednu nedelju na hitnu ako imate bronhitise i zamoli ih da ti napisu da dodjes na kontrolu i onda si unutra. testiranja se na sreb, rade ambulantno .

Dopisivanje sam počela sa dr R jer mu nalazi u periodu od samo dva mjeseca pokazuju totalno različite rezultate. U 5 mj 2007 sve alergije na hranu, osim kikirikija su izašle (da ne ulazim u detalje) a u 7 mj 2007 kad se ponovljena testiranja u vinogradskoj opet su se pokazale sve alergije na namirnice koje su bile i prije i tu s puno večim vrijednostima. Kad pitam sinovu pedijatricu kako je to moguće odgovara da ovisi u kojem je tijelo trenutnoj poziciji prema alergiji ':/'. U zg su mi totalno ignorirali pitanje i samo rekli da se ne brinem i da nastavim terapiju, Flixotid 50 2x2.

Jedini je dr R za sada reagirao i rekao da je to nemoguće i u njegovom stilu rekao da sam ja to nešto krivo pročitala. Rekao je da mi je dijete u opasnosti kad sam mu prepisala zadnji nalaz. Pa neznam ni sama. Po forumima piše da baš i nema sluha za pacijente, a zdruge strane kad čitam njegove odgovore na cybermedu djeluje mi da zna svoj posao. Inače sam iz Slavonije i kad me je več on pozvao da dodjem na srebrnjak da ne kompliciram i da odem kod njega ':?'

lunahor hvala na odgovoru. Odmah mi je lakše kad znam da mi mišič nemora biti u bolnici.

lunahor's Avatar

cuj kako hoces, procitaj si sve ove nase stranice pa ces vidit i sama
    procitaj i prvi dio ovog topica pa sama odluci

romi's Avatar

Mi samo prijavljujemo, bronhitis je ok, samo nikako da nos prestane curiti, a danas je opet počeo kašljati... ma mislim, nije kašljao 3 dana...
    Još uvjek nemože u vrtić, pa smo danas bili na Jarunu, solirali jer je tako divan dan, no sada ne može zaspati od kašlja, a ja se ježim...

Mi prije nekih tjedan dana završili opet na Srebrnjaku Dijagnoza: bronhitis, bronhiolitis i upala pluća Jaojao ... katastrofa šta mu se sve naslagalo. Ne mogu si oprostit onaj tjedan prije jer je šmrcao i kašljao cijeli tjedan dana, nismo ga vodili doktoru i nadali se da će sve to sam pregurati. Pa uz inhalacije, luk preko noći, ispiranja nosa, ispucali sve metode koje su ranije smirivale to šmrcanje i kašljanje ... uglavnom, ovaj puta nisu upalile. Mi tako čekali, čekali ... a njemu se stanje sve više kompliciralo.
    Prošli smo na kraju bez bolničkog liječenja, iako nas je nadležna doktorica namjeravala ostaviti. RTG nije bio baš sjajan, ali je krvna slika bila dobra, tako da nas je poslala kući. Na kontrolnom pregledu kojeg smo obavili kod nje za tjedan dana sve se bilo očistilo, i stanje stabiliziralo, ali je nalaz - nespecificirana astma. E sad, MM je astmatičar i alergičar, a mali je skroz na njega. Tako da ima dobre predispozicije da skupi jedno i/ili drugo. Uglavnom zakazani smo za alergološka ispitivanja krajem 03, i živo me zanima što će tamo ispasti.

Za one koji koriste homeopatiju te iz nekog razloga ipak dođu do Srebrnjaka - što doktori tamo kažu na korištenje te alternativne metode liječenja ?

romi's Avatar

Nisam ni smjela pitati!!!

Ako si čitala ovaj topic od početka onda znaš da smo mi imali ružnu epizodu sa dr.Richterom, kod kojeg sigurno više nikad neću otići.
    Kod drugih nismo išli jer za sada nije trebalo, kada dobije laringitis ili ga sami inhaliramo ili idemo u Vinogradsku, a za bronhitis idemo kod naše homeopatice.

To ne znaći da ti nesmiješ pitati, dapače - no samo se pazi da ne dođeš kod gore spomenutog dr. je će te nakon takvog pitanje on poslati van, bez šale!

Možda koja curka zna više, sorry kaj ti nemogu više pomoći!

E hvala Romi, čitala sam o vašoj epizodi s dr. R Nas je kod ove epizode s upalom pluća pregledavala dr. J, a naručeni smo kod dr. Ć. Tako da me živo zanima kako ostali dr-i reagiraju na spomen homeopatije.

Da li homeopatija liječi i astmu ?

romi's Avatar

Koliko znam - da!

tileo02's Avatar

Kako su vaši ovih vrucih ,proljetnih dana ? Cujem da vec ima dosta alergena, a vidim i po lavciu koji je ovih dana katastrofa (kaslje, skripi...), a medicinski provjereno više puta nije alergican. (Ha,ha,ha,ha...)
    Dobio je i konjuktivitis.
    Meni se taj Seretide cini bezveze. Lavicu je preslab da mu smiri upalu dišnih puteva, a istovremeno kad mu dam potisak ujutro i navecer, smiri mu kašalj, ali i sprijeci iskašljavanje tako da je to cisto sra...
    S Flixotide 125 nismo imali takvih problema.
    Kad je bio zdrav, bio je zdrav, a kad bi pobrao virozu i tako smo morali koristiti Ventolin.
    Ja luda..., nije alergican a ne može disat otkad je stiglo ovo lijepo vrijeme i probudila se vegetacija. Kad ga sutra odvedem pedijatrici ona ce ga sasvim prirodno tretirati kao alergicara, i spicit ce mu Ventolin, a dragi mi dr. sa Srernjaka o tome ne želi ni cuti, i vratio nas je kuci sa zadnje kontrole, bez narucivanja na novu kontrolu.
    Što se mene tice sa Srebrnjaka smo otpravljeni.

Joj kad sve ovo pričitam totalno sam izluđena. Mome sinu je alergiju prepoznala i vodila njegova pedijatrica i onda smo na naše inzistiranje otišli u vinogradsku. Kako sam pogriješila pogotovo sad kad sam saznala da u srebrnjaku se sve obavlja ambulantno. U vinogradskoj je mišić bio 4 dana (a trebao je tri) u bolnici za jednu pretragu dnevno. Kad smo izašli iz bolnice bio je bolesniji nego kad smo došli. Imao je proljev, ljubičasti podočnjaci do poda, klonuo ma užas.... Primarijus ništa manje naugodna nego dr u srebrnjaku.

Sad sam odlučila otiči u srebrnjak i več se naručila (7.4.). Kad smo naručivali sestra koja se javila poludila je kad sam rekla da mi pedijatrica neda uputnicu. Testiranja se privatno plaćaju 2000 kn i zašto bi to plaćala ako nemoram. Ako neda slobodno da ju prijavim na ministarstvo. Ja se nebi zamjerala jer imam curu od 8 mj a jedina je u gradu.

Mi smo pravi pravcati alergičari. Navodno je alergičan je na kravlje mljeko, kukuruz, gluten i bjeljenjak jajeta a sigurno na kikiriki i sve što raste iz zemlje, bilo trave cvijeće ili drveće. Kažem navodno jer jedan nalaz kaže nema alergije a drugi ima i to sa astronomskim vrijednostima. Zato hoću iči u bolnicu i kod dr koji se samo stime bave obaviti sva testiranja i jednom za svagda da mi kažu šta smije jesti. Prvo testiranje smo radili sa 2,5 godine zbog jakog dermatitisa po cijelom tijelu. Onda je pokazalo one nabrojane alergije. Komplikacije se se desile prošle godine kad je rađena kontrola krvi i tada počinje situacija lud-zbunjen. Njemu je super, čista koža, dobar imunitet.

Sada jedemo sve (osim orašastog voća) jer nam kažu ako nema reakcije samo dajte.:?

lunahor's Avatar

tile, otidji ko sto sam ti rekla kod dr doktorice, bojim ste da ste pretezak slucaj da otpises skroz srebrnjak ili otidjite u klaicevu, tamo je jedna isto odlicna dokica .u dr voskresenski, . mi ok za sada kuc kuc. sutra smo gore.

tileo02's Avatar

Danas smo bili kod naše pedijatrice. Lavic mi je nocas zakurio, ima anginu. Dobio je Zinnat koji povraca, nemam pojma zašto, svaki put joj kažem da ga ne može piti.
    Bit ce sutra veselo kad ga sveki pocne naganjati po kuci, ona je nesposobna i za jednostavnije stvari nego davanje odvratnog sirupa tvrdoglavom djetetu. Mislim da cu morati mijenjati. Kakva su vaša iskustva sa Zinnatom

No ono što sam htjela spomenuti da nas dokica šalje raditi kloride u znoju (dorodošli uklub), nakon što smo 28 puta bili na Srernjaku gdje to nitko nije ni predložio. Ja sam se vec iskomirala, ne smijem ni pomisliti na to....
    No, osim toga, rekla je da se slobodno narucim u neku drugu bolnicu koja ima alergološku ambulantu i ona ce mi dati uputnicu.

romi's Avatar

Puse i vibrice svim malim bolesnicima !!!

Dino kašlje stalno, mogao bi opet biti bronhitis.... Bio je ok 4 dana....

Tile, zinnat je zbilja grozomornog okusa
    ja ga dajem špricom malo po malo, a između dva guca čaja, vode, soka...
    još ga nije povratio, ali je meni bilo muka kad sam ga probala

karlito, ti si vjerojatno bila kod naše doktorice u vin., meni je sve bolja što duže dolazimo
    kad smo bili prvi puta prije skoro 4 godine došlo mi je da je zadavim
    a alergo obradu ste mogli obaviti kroz dnevnu bolnicu, samo ne znam koliko bi vam to bilo izvedivo ako niste iz zgb.

romi, Dini šaljem i ~~~~~~~~~~ da što brže ozdravi

lunahor's Avatar

tile onda se naruci telefonom na kloride i na pregled u pulmo aler. ambulantu kod dr tamare voskresenski, prekrasna dokica za kloride se ceka oko mjesec dana, a nalaz je tek drugi dan gotov. rade ih i na srebrnjaku no tamo ih ne rade dobro, nama je tamo nalaz bio dvojben, a sve zato sto ne rade dobro.
    romi

tileo02's Avatar

Koje su referentne vrijednosti klorida u znoju, tj. koja je normala ?

lunahor's Avatar

moraju biti ispod 40 da bi bile normalne, od 40-60 je medijalan nalaz i to ne smije biti , ne upucuuje na cf odmah no mora se ponavljat jer je iz nekog razloga takav a samo mali broj ima takav nalaz sa cf. iznad 60 je sigurno cf. no , i to valja ponoviti jer sam vidjala slucajeve dok smo bili u obradi da po lokalnim bolnicama gdje je btw i nama bio nalaz 58 , budu nalazi visoki a u klaicevoj normalni. dakle bitno je jako gdje se radi, jer ga u lokalnim bolnicama gotovo nikad ne naprave dobro, nisu strucni za to dovoljno i sestre ga kontaminiraju prstima . zato idi u klaicevu. na srebrnjaku nam je bio isto medijalan.

tileo02's Avatar

Ma krasno, mi idemo u lokalnu bolnicu. Već po razgovoru kod naručivanja mi je jasno da nemaju pojma...
    A dobro vidjet ću.
    Luna, kako ste na kraju došli do Klaićeve, i jesu li vam naknadno radili još kakve testove na cf. Ta dijagnoza vam je potpuno isključena ? Oprosti što gnjavim, ali baš se jadno osjećam.

Inače, cure, jeste čitali moju prepisku sa Dr.R. na Cybermedu ? Pročitajte!
    Stvarno nekad treba biti bezobrazan da bi došao do nekog rezultata.

ej cure mi danas idemo na srebrnjak...još malo...na kontrolu,...kašljemo,kišemo,sviramo...a dr će opet reći da nije ništa...
    jučer se javio osip po licu...crveni flekovi s bjelim mjehurićima...
    koji su se povukli spontano u roku 15 minuta...
    Tile mi smo radili kloride na srebrnjaku i to je brzo gotovo,ne boli...moj bubi je to obavio vrlo doro...nalazi su nam bili 15,7 ja mislim...
    nama su ih radili jer imamo cf u familiji...

javim vam se poslije da vidimo što kaže dr Z

Imga mi smo probali ići dnevnu bolnicu ali nismo uspjeli. Nije bilo uopće upitno to odakle smo jer je i jedan mali iz zg isto morao kao i moj sin biti četiri dana u bolnici. Jer nečije dijete alergično na hranu?? Vidim uglavnom da vaša djeca imaju dišnih problema .

Kao što sam prije napisala prim. kaže dajte sve jesti ako nema reakcije iako krv pokazuje alergiju na određene namirnice. Ja se bojim da to negdje te tinja pa sve dok ne bukne u onom najgorem smislu.

Koje je vaše mišljenje u vezi toga?
    Cure pucajte sa savjetima .

lunahor's Avatar

gle ak bude nalaz ok , prihvati ga kao takvog , ako bude iznad 40 idi u klaicevu.
    kad mi je bio los tj takav srednji nalaz ni vamo ni tamo trazila sam uputnicu za srebrnjak i otisla tamo na test. nalaz opoet srednji , onda me r. poslao u klaicevu i rekao nek idemo tamo ponoviti i kloride a i nek napravimo onaj test iz stolice koji ju isto otkriva. no i taj nam je bio los, a bio je los jer je dan nakon toga dobila rotu i tako... zabavno nam bilo lani u ovo vrijeme
    poslije sam se ja jednostavno narucila u gastro ambulantu za cf i kod dr voskresenski koja isto radi s cf , i tamo presla na sve pretrage koje su poslije bile sve normalne. eto sto ti splet okolnosti napravi od zivota...

moja z. karlito ima urtikarije, i lezala na srebrnjaku - rezultat alergije nema

karlito, to mi je stvarno čudno, jer smo mi u 01/2007 obavili baš sva alergološka testiranja i ostale preglede kroz dnevnu bolnicu. bilo nas je preko nekoliko tog tjedna.

što se tiče alergija na hranu, ne znam što da ti kažem
    testovi često znaju pokazati lažne (pozitivne ili negativne) rezultate
    a ako ti dijete nema nikakvih problema (dišnih, kožnih, probavnih) u periodu od tjedan - dva, ja bih onda ipak više vjerovala djetetovom organizmu nego testu

Svakako otiđite na Srebrnjak, ne možete ništa izgubiti (osim možda živaca ) pa da čuješ što će "dragi" doktor imati za reći.

Evp mi smo jučer bili gore 3h
    Skoro pa smo i tebe Lunahor dočekali...
    Na kraju nas dr primila,,,ne bi nas ni poslušala da je nisam tražila...
    mali kašlje i to jako...ona kaže nije ništa...
    više kod te babuskare stare ne idemo definitivno...
    ne slaže se s dermatologom da dijete ima atopijski dermatitis...
    ne želi raditi test na aditive...
    dala nam dijetu u kojoj dijete ne smije niš pod milim bogom jesti...
    ja sam odlučila trenutno raditi po svom...
    dakle djete normalno hraniti i dalje...ako mu izbije osip...pisat što je jeo taj dan...i tako par puta dok ne vidimo koja se namirnica ponavlja...jer sam više luda od te dr...
    a ak se ovo nastavi kašalj i nos vodim ga otorincu i to na svoje inzistiranje...briga me

Cure jer vi imate osjećaj da se mi svi vrtimo u krug.

Dakle kažu da djete ako ima asmatičan napad da mora biti na nešto alergičan te se taj alergent mora naći. Vaša djeca imaju problema sa disanjem a nitko ništa. Kao da Vi to izmišljate i kao da Vi izmišljate njihove simptome. Dijele ljekove bez konkretnih dijagnoza ili do kraja razgrađenih dijagnoza.
    Tako isto ako je djete na nešto alergično da mora biti asmatičar tj mora imati asmu. Moja dijete od kada se rodilo ima dermatitise po cijeloj koži i znao je povračati kada je uzimao namirnice na koje se kasnije ustanovila alergija. Moram reči kad je pedijatrica nakon mog upornog uvjeravanja napokon napravila alergotest da je on pokazao alergiju na namirnice na koje sam ja sama več vidjela reakciju. Točno mi se sve poklapalo. Popije kakao- povraća. Pojede kokice-povraća. Nikad nikakvi dišni problemi. Pa gdje je tu asma. Hvala bogu nema je
    Pa mislim da smo mi najbolji dr našoj djeci tako da podržavam tezu da mi najbolje pratimo naši djecu i njihove oscijalcije u zdravlju ali naravno da trebamo pomoć dr. .

Doktori slušajte roditelje

lunahor's Avatar

evo i nas sa pregleda. bas sam htjela napisat kako smo dougo cekali, a kad vidim gago necu nis reci. gago ja sam skuzila da ako uzmes termin pred kraj radnog vremena ne cekas dugo. slijedom toga smo mi dosli u 6 i 15 kad smo imali termin a na red dosli u 7 i 15 kod dokice, u medjuvremenu smo radili spirome.
    sve ok. nije bas bila najsretnija sto sam ju skinula sa svega pa je napisala da je mama samoinicijatvino dijete skinula s terapije :/
    uglavnom sigurna je da je u pitanju alergija koja se ne pokazuje jos, pa ponavljamo testiranje na jesen /3x/ jer ima iskustva s tim alerg. koje se pokazu tek nakon 5 -6 godina ..
    veli da jos i osipanje oko usta i trbuh da ukazuje da na nesto ukazuje. uglavnom kontrola u 9 mj s testrianjem a do tada ako dodje do napada , sto ocekujem u 4-6 mj jer je to nase doba napada, da ju vratim na terapiju.

tileo02's Avatar

Luna, pa vi ste prošli pakao.
    Kako ste to sve izdržali ? Šta su ti rekli nakon 3 granična nalaza, da li su vam htjeli uvesti kakvu terapiju ? Što uostalom rade s takvim graničnim slučajevima ?
    Da ne povjerujete, kad sam na Cybermedu napisala da nas je pedijatrica uputila na kloride u znoju, dr. mi mrtav hladan napiše da bi za to trebala ipak doći na Srebrnjak, i da je logično da se takva pretraga napravi :shock: :shock: :shock: :shock: , nakon 10 kontrola na Srebrnjaku kod njega.

Ma za poludit, idem upisat medicinu, tek toliko da mogu razgovarati s tim indolentnim kreaturama koje sjede po ordinacijama.

tile, kak ne kužiš da je on uvijek najpametniji, najstručniji i najbolje obavlja sve pretrage i da nitko drugi nema pojma o čemu priča
    mogla si mu reći da ti je to onda trebao predložiti kad ste se zadnji put vidjeli...

evo i nas sa pregleda. bas sam htjela napisat kako smo dougo cekali, a kad vidim gago necu nis reci. gago ja sam skuzila da ako uzmes termin pred kraj radnog vremena ne cekas dugo. slijedom toga smo mi dosli u 6 i 15 kad smo imali termin a na red dosli u 7 i 15 kod dokice, u medjuvremenu smo radili spirome.
    sve ok. nije bas bila najsretnija sto sam ju skinula sa svega pa je napisala da je mama samoinicijatvino dijete skinula s terapije :/
    uglavnom sigurna je da je u pitanju alergija koja se ne pokazuje jos, pa ponavljamo testiranje na jesen /3x/ jer ima iskustva s tim alerg. koje se pokazu tek nakon 5 -6 godina ..
    veli da jos i osipanje oko usta i trbuh da ukazuje da na nesto ukazuje. uglavnom kontrola u 9 mj s testrianjem a do tada ako dodje do napada , sto ocekujem u 4-6 mj jer je to nase doba napada, da ju vratim na terapiju.
    kod koje si ti ono dr na srebrnjaku?
    kaj vi radite spirometriju?koliko ti dijete ima godina(opet sam zaboravila )

E samo da vam kažem da je dr rekla da je moj bubač potpuno zdrav...
    a u papirima koje smo jučer dobili...onaj povijest bolesti koji piše svaki put kad dođemo...blabla,,,
    Napisala je dg Akutni bronhitis :/

M.je radio spirometriju prvi put sa 5 godina i jedva uspio napuhati.

lunahor's Avatar

5 i pol.
    nis ne rade, ne smije biti granican.
    r. voli istrazivat i cackat po cf ,nekada se time bavio.

Default Re: Molim pomoć

Quote Originally Posted by otocanka

U dućanima zdrave hrane - za Zagreb znam da ima u Bio&Bio.
    Puno hvala, problem je riješen. Sirup je pronađen u bio&bio.

jel neko od vas pokusavao sa izbacivanjem laktoze iz prehrane djece? kak mi zbog autizma kopamo po dijetama natrcala sam na milion izvora koji i astmu i bronhitis i eczema povezuju sa alergijskim reakcijama na odredjenu hranu
    http://parenting.ivillage.com/tp/tpn...,,3vpf,00.html

da budem preciznija, astma i bronhitis su simptomi koji ukazuju na alergiju pa zapravo svim tim sirupima i lijekovima po toj logici lupate po simptomima a ne po uzroku problema

stray, mi k. mlijeko ne pijemo već skoro 2 godine, od mliječnih prerađevina jedino rijetko tvrdi sir ili mrvicu parmezana, malo vrhnja za kuh. u hrani (ali stvarno vrlo rijetko)
    ne mora dijete biti alergično na km, ali je poznato da ono zgušnjava sluz pa je samim tim nepoželjno za astmaše kojima je i tako ta sluz u bronhijima problem
    lijekovima, na žalost, moram lupati po simptomima ako želim da mi dijete normalno diše

lunahor's Avatar

i mi smo izbacili kravlje mlijeko u 10 mj prosle godine, pije samo kozje oko 1 deci na dan
    l. kasljala nocas za poluditi , davala joj ventolin. nisam pametna kaj da radim. dal da ju vratim na flixotide ili da jos cekam. nije prehladjena samo se nocu davi u kaslju . prosli tj je kasljala u virozi i to je proslo ,od utorka bila ok, nocas opet pocela, spazam nema jer smo bili na sreb. prekjucer.

moj mali nema astmu, ni bronhitis

na hrpu clanaka o prehrani astmaticne djece natrcala sam trazeci o prehrani za svojeg klinca i nisam bas citala, samo spominjem kao informaciju za roditelje koji mozda nisu culi

lunahor
    koliko puše na PEFR?
    ako slabo puše, ja bi joj vratila flix. (ali opet ja se uvijek vodim onom: bolje flix nego v.)
    i, moram te pitati, jesu li joj prilagođavali zone sad na zadnjoj kontroli?
    nama su prvo bile prenisko postavljene, onda je sada jedna druga pulmologica kad smo došli na hitnu zbog upale pluća povisila granice - sad mi se čini da nema šanse da on toliko puno puhne
    nama je kontrola za 2 tjedna

koliko od vas je pusilo u trudnoci i koliko se kod vas doma pusi?

gel iz jednokratnih pelena izaziva astmu pa ko jos koristi pokusajte IPT ili platnene

Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast