Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 681

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi -kako je? 2. dio

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam i ni kod nas se ne puši

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nit se pusi , nit sam pusila u trudnoci, tj u kafic nisam usla gdje se pusi ni s njom ni sama dok sam bila trudna.
    misim da to nitko tu ne radi nit je radio.
    imge 110-130 puse... 150 max. a inace joj je max 210, al to je bilo jednom dvaput, prosjek je 150-170. u kaslju, dok je full bez simptoma puse od 170-190 .
    nisu nam nis govorili za granice. a i krivo ju mjere gore. kod nase ped. i u crikvi je ona 115 cm a na srebrnjayku 112.
    jednokratne pelene smo koristili 3 godine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

luna, znači misliš ta se to određuje isključivo prema visini i težini?
    nama je prije postavljeno zelena 150 - 180
    onda smo došli s upalom pluća i tim strašnim napadom kašlja, pa je pulmologica pregledavala naš dnevnik i vidjela naše rezultate
    nije ga ni vagala ni mjerila visinu nego je proglasila nove granice za zelenu zonu 250 - 300
    meni je to sad ogromna razlika za samo tri mjeseca koliko bilježimo
    ne moram ti reći da l. u ovih nekoliko mjeseci nije baš nešto narastao niti je dobio na kilaži

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imga pa gleda se i najbolji rezultat ali i visina. na nasem onom papiru iz astma skole a i svud po netu moras uniijet visinu da vidis koliko se ocekuje za tu visinu + tvoj najbolji rezultat. i ja bih rekla da ti je previsoko odredila. po mom papiru to je rezultat zelene zone za visinu od 140 cm.
    evo tu nekoliko kalkulatora koje koristim i kojih se drzim ; http://www.fairview.org/staywell/cal...AsthmaZoneCalc
    http://www-users.med.cornell.edu/~sp...c/peakflow.htm
    ispadaju nam podjdnako i mislim da su super

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj prvi se drzi najboljeg rezultata pa po njemu racuna, a ovaj drugi onako kako bi za djecu trebalo visina i jacina. drugi mi je bolji

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

lunahor, ti uvijek iz rukava izvučeš najbolje linkove
    nama je inače najbolji rezultat 270 l/min (to je bilo možda dvaput, inače puše oko 250)
    visina 116

po prvom linku zelena je od 216 na dalje
    po drugom 187
    to mi je puno prihvatljivije od onih svemirskih 300 l/min

kako ste vi prebrodoli noć, još uvijek kašlje?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaslje ali manje. idemo danas kod nase lokalne pedice alerg. ,dezurna je , pa cemo vidit sto kaze.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

držim fige

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo isli na kraju. nocas nije ni zakasljala. osip ima i dalje oko usta i sada i na lijevoj ruci. dala joj klaritin i namazala fenistilom pa je malo popustilo pecenje.

koliko vi imate pauzu cure , tj koliko dugo ne dajetet flixotide i singulair.
    mi smo bili na singulairu bas dugo, lani od 1 mj, pa pauza dva mjeseca pa opet do 1 mjeseca, na flix. je bila od 10 mj do 1. i sad znam da ce opet na njemu zavrstiti uskoro pa da bar izdrzimo do kraja mjeseca 3, bez iceg da se organizam malo ocisti..

koliko mj vi niste na nicem godisnje ?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nama od kad je uveden fliksotid 2005.g. nismo prekidali ga uzimati. Neznam ni kada čemo. Kažu da se sa dobivene terapije polako i postepeno mora silaziti. Prvo smanjivati doze pa onda svremenom u potpunosti prekinuti. Tako su mi rekli u vinogradskoj i naša pedijatrica.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

flix nismo prekidali od kad smo ga dobili 01/2007.
    singulair pili samo dva mjeseca (čini mi se travanj i svibanj), doc ga ukinula kad smo bili na moru. Na jesen ga je otorinac zamijenio za nasonex spray, njega uzimamo kontinuirano do sada

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo i nas! Kod nas se nikada nije pušilo, tko hoće ide na balkoš, a ja i MM cijeli život smo nepušaći.
    Dino je tako, tako. Ima nekakve čudne napadaje kašlja. U petak smo bili kod dr. koja sumlja na pojavu alergije... Uglavnom kada se zatrći, tj. trčkara po stanu počinje kašalj, nema razlike u stanu ili vani ali najgore je po noći.
    Nema pravila u koliko sati počinje, a već 12 dana ga iz sna bude napadaji kašlja koji onda traju po sat, sat i pol. Ništa mu ne pomaže, ni topli ćaj, mlijelo, jastuk, sjedenje, zvući kao da se zagrcnuo, pa nemože iskašljati, nema šlajma, mada mu se od kašlja malo otvori nos iz kojeg curka čista tekućina, no par kapi dnevno. Oči ne trlja, no ima malo više krmelja.

Da li po vašem iskustvu to može biti početak alergije?
    Mi smo bili na bockanju u 11.mj. na Srebrnjaku i sve vrijednosti su bile negativne, pa otkuda sada ovo?
    Brinemo se, jel je imao (ma znate već u godinu dana 5 bronhitisa i 4 laringitisa), pa me strah, ako je alergija, od kuda krenuti, opet na Srebrnjak?

Inaće smo do grla u poslu, otvorili smo novu firmu, nesmijem vam više ništa napisati javno da me moderatori ne izbace, no za mjesec dana ću vas pozvati da vidite o ćemu se radi - preko pp-a, nadam se da se to smije. Tako nikome ne smetam, a ni reklamiram.
    Pa imamo 101 brigu na glavi!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

romi,
    naše je iskustvo, nažalost, bilo upravo ovakvo kako pišeš
    kod bilo koje žustrije aktivnost bi počeo kašljati i imao bi neobjašnjive napade kašlja usred noći (najčešče između ponoći i 2 ujutro)
    čekali smo i čekali dok već nije postalo neizdrživo, jednom je izašao u laganu šetnju i povratio od slinog kašlja nakon 10 minuta polakog hoda

Mi smo se tada pokupili na hitnu gdje su ga htjeli ostaviti na promatranju, ali nisam dala. Naručili su nas na alergo pretrage kroz dnevnu bolnicu (Vin.) koje su pokazale alergije. Od tada smo pod terapijom za astmu.
    ne znam što da ti preporučim i savjetujem
    Ako ti treba iskustvo s Vin. i pulmolozima tamo slobodno pitaj na pp.

probajte mu za probu totalno očistiti i nakapati nos neposredno prije spavanja da isključite mogućnost da mu se ipak nije sve od sinusa

Čuvajte se i sretno s biznisom!
    Puse Dini

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj sinak je prvu zimu imao otprilike 4-5 bronhitisa a tako se nastavilo i drugu zimu. Nakon te zime tj na ljeto smo dobili terapiju na temelju krvne slike flix. 1x1. Od tada bronhitisi kao rukom odnešeni.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

romi to ti ide k astmi.
    tako i luna kad kaslje uvijek kaslje tako. no sada opet ne kaslje , jos je uvijek bez iceg kuc kuc pljuc pljuc :D
    tj na pullsatili je sada, probavamo s homeopatijom , trazi joj konstitucijski lijek
    romi i nama je vec dva testiranja neg.
    no nasa dokica sa srebrnjaka -dr gunek veli da moramo jednom godisnje ponavljat jer sve ide k tome da je alergicna na nesto pa cemo ponoviti na jesen, tome u prilog idu i najnoviji osip, tj prvo pred mjesec dana osip oko usta, pa sada i oko usta sitni pristici koji dolaze i odlaze , pa na lijevoj ruci na palcu i unutarnjoj str do lakta skoro, prvo osip koji ju je pekao -ona veli bolio, pa je ostalo ko ofureno crveno, i suho jako, ko da ce se guliti, i sada je takvo, suho, crveno ko lisaj, pa mi se sve cini da je to neurodermitis.
    no dobra je stvar u svemu sto se od neuro. moze dobiti astma a eto mi to nemozemo :D jer ju vec imamo malo crnog humora ...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gago tko je vam postavio dg neurodermitisa ? ja se narucila na pregled kod dermatologa- i narucili me za 2.4 mislim, njoj osip dodje i ode, pitanje dal ce ga biti za mjesec dana :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    gago tko je vam postavio dg neurodermitisa ? ja se narucila na pregled kod dermatologa- i narucili me za 2.4 mislim, njoj osip dodje i ode, pitanje dal ce ga biti za mjesec dana :?
    Najbolje to poslikaj pa odnesi na pregled.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, da zaboravila sam vam reći da Dino već mjesec dana ima perutavu kožu, pogotovo na pregibima gdje se onda crveni, pa ga svrbi, pa se izgrebe do krvi.... Mažem ga bebi uljima svaki dan, kupila sam mu od Mustele Uljnu kupku (i pala u nesvjest koliko košta... :/ ), pa mu je sada malo bolje, više se ne svrbi, no i dalje je "perutav".
    Mislim da je i on na putu za dermatitis... , pa do kad ćemo tako??????
    I nama dr. Metka traži pravi homeopatski lijek, no evo noćas prvi puta u dva tjedna nije kašljao, no sve si mislim da to nije zbog promjene vremena - jer zahladilo je, a onda je svim alergičarima bolje, jel tako :? ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm vidis to mi nije palo na pamet, ali da i mi ne kasljemo hm da i luna se oduvijek na pregibima koljena cesto osipa pa ju to jako svrbi a koze je tu jako perutava i suha
    koliko kosta mustela ? idem sutra u madj. pa cu tamo gledat.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zdravo drage moje
    Moja je malena imala astmatični bronhitis nepoznatog porijekla u vrtićkom i predškolskom dobu.
    Konstantan kašalj (suhi kašalj, pa zreli, pa suhi...) skoro tri godine bez obzira na vrijeme, mjesto, klimu...Imala je tri napada gušenja. Koristila Flixotide i Seretide oko godinu i pol.
    Pored svega stanje se nije popravljalo. Onda sam ja ludački navalila na sve domaće recepte, remedije...
    Da ne dužim - nakon 6 mjeseci kašalj je netragom nestao.
    Čemu zahvaliti: lijekovima, domaćim pripravcima ili nečemu trećem?!
    Uglavnom, zaboravili smo šta znači kašalj, pumpice...što i vama od srca želim.
    Zašto ovo pišem? Toliko sam se puta nakon neprospavanih noći pitala dokle, hoće li ikada ovaj kašalj prestati... I prestalo je
    Svima vama šaljem veeeliki zagrljaj podrške jer razumijem kako je vama i malenima.
    Ako želite, mogu napisati šta sm joj sve davala od biljnih i domaćih pripravaka.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pozdrav tisući glasova
    Slobodno napiši što si davala svojoj malenoj, baš me zanima.

Mi uredno prijavljujemo još jedan (sve skupa peti) napadaj laringitisa od prošle jeseni nakon sve skupa 3 (tri) - brojkom i slovima dana vrtića.
    E sad da li je to virusni laringitis, ili posljedica alergije ... ko će ga znat. Laboratorij u DZ je pun vrtićke djece (a našlo se i onih mlađih), tako da sam svjesna da virusi nemilo kruže i napadaju malene.
    Uglavnom, doma je, na preventivnom antibiotiku za kojeg nismo sretni ni MM, ni ja, ali ne želimo opet ponoviti onu epizodu sa Srebrnjaka koja je nastupila nakon perioda gdje mu NISMO htjeli davati antibiotik.
    Homeopatija nas ne privlači, ali je stvarno postala jedino rješenje koje još nismo isprobali.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Šest mjeseci sam joj davala:
    - ehinacia sa matičnom mliječi ili propolisom (ehinacia se uzima 3 nedelje pa se pravi pauza - u kojoj sam nastavila davati sirup sa matičnom mliječi)
    - med u ogromnim količinama (za dva mjeseca je pojela 4 kg - što je za nju budući da slabo jede bilo oho-ho) sa cimetom 7 dana, sa orasima 7 dana, sa sokom crne rotkve 7 dana pa opet isto
    + neki čaj za bronhitis

Navedeno se smije davati samo ako dijete nije alergično na med i propolis

Svakodnevno:
    - svježe iscjeđen sok od cvekle, mrkve, jabuke, limuna sa medom (1 mala šoljica)
    - svježe pripremljen sok od mrkve (A vitamin) (1 čaša)
    - guščiju mast (kao oblog na prsa ili po kašičicu u jelo)
    - u vodu na radijator pred spavanje - eterično ulje bijelog bora, eukaliptusa i kadulje
    - za nos Aquamaris i samo Aquamaris

Ako se sjetim još nečega napisaću.
    Nadam se da sam nekome pomogla.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pozdravi, la_mama i thousands of voices (koji neobičan nick !)

la_mama, i ja se ježim preventivnih antibiotika
    Luka ih je prošle zime popio 10 kom, sad uvijek idemo vaditi krv, a ako treba i radimo bris što je rezltiralo da smo u godini dana 1x pili sumamed (pneumonia)
    kako to da mu ih je dr. dala bez barem nalaza leukocita?
    držite se, meni osobno napadi laringitisa zvuče stvarno prestrašno, puno gore nego napad astme (na nju sam već navikla, bit će)

ToV, hvala ti na tvom iskustvu, ulijeva mi nadu da će sve ovo jednom biti i nama samo prošlost. Htjela bi se samo nadovezati na:
    Navedeno se smije davati samo ako dijete nije alergično na med i propolis
    ako dijete nije alergično na pelud, svaki med sadrži zrnca peludi i to ne samo od one biljke od koje je med
    (no hard feelings, nadam se )

mi opet nismo dobro, nakon tri dana vrtića, nos je pun i slijeva se
    ništa, guramo o starom...

svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Naravno, no hard feelings

Danas me je krenulo

Ali, zajedno smo jači :D

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

guščiju mast (kao oblog na prsa ili po kašičicu u jelo)
    ovo sam cula, i svi koji su probali kunu se u nju, cak ju i imam, no toliko mi je odurna pomisao na to , da ju dam na zlicu da je to cudo jedno. tak da zasada stoji
    mi smo probali svasta; od meda petrovicevog, preko nonija, putem ehinaceje, pa sve do homeopatije gdje smo sada. propolis , cvjetni prah , revite, i sl. ni ne nabrajam. rotkvu repu isl smo isto probali ... mislim bolje je, no od cega nikad necemo znati. dal je jednostavno organizam jaci veci zreliji ili od ovog neceg... :? nije ni bitno. bitno da je bolje .
    u ljeto cemo opet u crikvu u talasoterapiju na inhalacije, to namjerno u taj kraj ljetujem tamo pa iskoristim ugodno s korisnim. :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

siget -dr jozić rogić...mi idemo na kontrolu opet 04.04.
    i kod nas osip dođe prođe...porazgovarala sam sa dr o tome...opisala cijelu situaciju...dr ga pregledala...
    vidla i kakav tip kože ima...i od toga su mu popucale kapilare po licu...sve mi objasnila i dobili smo preparate zanjegu kože...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

guščiju mast (kao oblog na prsa ili po kašičicu u jelo)
    ovo sam cula, i svi koji su probali kunu se u nju, cak ju i imam, no toliko mi je odurna pomisao na to , da ju dam na zlicu da je to cudo jedno. tak da zasada stoji
    mi smo probali svasta; od meda petrovicevog, preko nonija, putem ehinaceje, pa sve do homeopatije gdje smo sada. propolis , cvjetni prah , revite, i sl. ni ne nabrajam. rotkvu repu isl smo isto probali ... mislim bolje je, no od cega nikad necemo znati. dal je jednostavno organizam jaci veci zreliji ili od ovog neceg... :? nije ni bitno. bitno da je bolje .
    u ljeto cemo opet u crikvu u talasoterapiju na inhalacije, to namjerno u taj kraj ljetujem tamo pa iskoristim ugodno s korisnim. :D
    a di ja mogu kupiti guščju mast*** :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam guščiju mast krila u komadić hljeba i topila u toplom mlijeku.
    I morala sam pola Bosne prevrnuti da nađem teglicu. Prije rata smo je (za brata) uzimali u Gunji i Orašju.
    A sad :?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo da se javim u žurbi - lunahor Mustela 170kn!!!!

thousands of islands - super, hvala na informacijama.

I ja sam ćula za tu guščju mast, te su ljudi prezadovoljni sa njom, no i ja se još držim za slamku, te mu to ne dajem, no mislim da ću uskoro popustiti...
    Puse

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam cula da bi to bilo igdje za kupiti. moras naci nekog tko drzi guske pa kada imaju kolinje da ti daju il prodaju. al to ce ti svako dat kad kazes za sto trebas . ja sam tako dobila od jedne zene s posla kad joj je sestra lklala poslala mi teglicu. no nisam se jos odvazila dati. zlo mi je i pisat cuj mazat po prsima bi mogla, al kazu da treba bas jest.
    nego bijah kod ped. i salje nas dermatologu u pone. uputna dg. DA susp. sto bi bilo isto sto i AD ili ti neurodermitis, vidit cemo sto ce reci dermatolog. inace to joj je u fazi da je suho jako i pred pucanjem... ne mazem nicim, pribavljam kozmetiku, sutra idem u madjarsku pa cu kupiti mustelu, kupku dm od nocurka sam uzela isto ( i za sebe i za nju jer i ja imam isti problem na rukama ) ...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lunahor da mi nismo u nekom rodu?
    Jest da su blizu tebe moji rođaci...
    I ja imam samo po rukama neurodermitis i to od kad sam rodila, nikad prije nisam imala problema sa kožom, a sada - užas!
    Isprobala sam sve moguće kreme, losione, kupke, te mi jedino pomažu kostikosteridi. Znam da je loše no kaj ću!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D ko zna romi, a i na istoj smo valnoj duzini
    da ni ja nisam nasla kremu osim elocoma koja mi je ok, no sa stresom je povezano definitivno -kod mene mislim.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    la_mama, i ja se ježim preventivnih antibiotika
    Luka ih je prošle zime popio 10 kom, sad uvijek idemo vaditi krv, a ako treba i radimo bris što je rezltiralo da smo u godini dana 1x pili sumamed (pneumonia)
    kako to da mu ih je dr. dala bez barem nalaza leukocita?
    držite se, meni osobno napadi laringitisa zvuče stvarno prestrašno, puno gore nego napad astme (na nju sam već navikla, bit će)

mi opet nismo dobro, nakon tri dana vrtića, nos je pun i slijeva se
    ništa, guramo o starom...

svima
    Slažem se s tobom, i ped. je potvrdila da mu za sada ne treba antibiotik. Predzadnji napad laringitisa nije pio antibiotik, čak ni kada su mu ga ORL-ovci s Merkura prepisali - ped. se tome usprotivila. Međutim, zbog zadnjeg slučaja, kad mu se taj bronhitis/bronhiolitis/upala pluća vrlo brzo spustili na pluća i razvili jaku upalu, ipak je preporučila, da se ne ponovi isti slučaj. Sve skupa, nije popio do sada puno antibiotika (bar kad gledam koliko ga piju njegovi vršnjaci u vrtiću), baš zbog tih čestih laringitičnih napada koji su virusnog porijekla, pa antibiotik ni ne pomaže - to me nekako tješi. Ali mi svejedno padne mrak na oči kad vidim taj recept

Imga, držim fige da se nosić ne razvije u nešto gadnije ...

ToV, kako to da niste za nos koristili korjen bijelog sljeza (i ped. ga preporučaju) ? Zašto Aquamaris ? Nije provokacija, samo me zanima, kad ste već uzimali prirodne pripravke za kašalj, zašto ne i za nosić ... ?

Mi smo inače u fazi oporavka, i to ide jako dobro. Ipak ćemo pričekati s vrtićem sve do 19.03, kad smo zakazani za alergološka ispitivanja, nek se maleni oporavi. Volila bih znati da li su ovi česti laringitični napadi posljedica virusa, alergije, astme, ili svega skupa pomalo.

Ma čudno mi je kako to da ga ne hvataju upale uha, angine, crijevne viroze, ili bilo kakve druge viroze, jer sve to kruži u vrtiću. Nije da se žalim, dapače. Ali stvarno svaka bolest koju je imao ide ko amen na to malo grlo. :?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lunahor Elocom - također - jedina krema koju na kraju koristim .

Cure, pusa svima prehlađenima i bolesnima !!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jesmo, koristili smo i danas koristimo korijen bijelog sljeza i kamilicu sa mrvom soli za nosić za prehladice sa kratkotrajnim začepljenjem nosa.
    Ali, ne znam, tada mi je nekako bolje legao Aquamaris, čini mi se da joj je morska vode bolje "ispirala" nos a i maloj je bilo interesantnije špricati ga sama sebi, nego da je ja davim štapićima i kapaljkom.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Romi, ne bih te plasila ali ja sada pusem na hladno.
    Naime, mi smo AD tretirati Mustelinom stelatopijom, pa sam presla na Exomedinu A-dermu (slicna je stelatopiji ali je jeftinija, probaj to) i na kraju zavrsili na Elocolmu i Protpic kremi (kortikosteroidi).

U nekoliko navrata u zadnjih 3-4 mjeseca kako nam je data dijagnoza alegijske astme cula sam da je dobro kada se stvari izbacuju preko koze (dermatitis, perutanje) a u sluscaju njihove supresije (kortikosteroidnim kremana) prvo gdje se 'sele' tj. izbijaju su pluca (dakle, astma).

tako da bih ja pokusala sa raznim kremama koje nisu na hormonskoj osnovi. koliko se sjecam, tvoj Dino nema dijagnosticiranu astmu?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne, nema. On je po dr.Richteru - skroz zravo dijete, koje je malo boležljivo i to je to.

No on je u deset mjeseci imao - 5 bronhitisa, 5 laringitisa, jednu atipičnu upalu pluća i sada je pčelo sa kožom i tim napadajima kašlja. Viroze uopće ne računam...
    U 11.mj. smo zadnje bili na Srebrnjaku, te su mu tamo radili one prick (sorry ako sam krivo napisala) testove na alergene iz zraka - i svi su bili negativni. Nisu ga htjeli testirati na hranu.
    Tako da sada ne znam kamo i kome da prvo idemo? :?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

romi osnovat cemo klub odbjeglih pacijenata dr r. poslat cu ti pp kam da ides na s. kod koga. ja sam prezadovoljna

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno bronhitičari ,astmasi

pozdrav svim upornim mamama!
    nisam bila na rodi duže vrijeme ali to je sada druga priča...i evo prva stvar na ovaj topić .letimično sam pročitala sve ono propušteno.
    lunahor- luka mi je na flixotidu 125 već punih 5 godina naravno uz ventolin po potrebi i medrol....kaj da kažem...!!!???
    romi- pisala sam već o tome krenulo je sa neurodermitisom od 1 mjeseca života,suha i perutava koža na pregibima laktovi,šake,koljena do krvi samo je pomogla krema elcom.od 6 mjeseca pa do 2 god i 4 mj.imao je 9 upala uha,3 angine i prvi spazam odnosno prvi napad astme to smo tek ustanovili kad su mu je dijagnosticirali.vadio je 3 mandulu jer je to navodno bio uzrok i istina upale uha su prestale no krenulo je sa učestalim posjetima dnevnoj bolnici bronhitisi,laringitisi,napadi kašlja između ponoći i 4 ujutro i ivijek bi završili na srebrnjaku....i to je trajalo dok nismo dobili dijagnozu alergijske asthme na gotovo svo drveće,trave,korov,grinju nikotin....znači stalno mu nešto smeta.čak smo bili na lošinju i tamo je trebao ventolin.no da ne duljim on je sada dečko od 10 godina kontrolira se na srebrnjaku kod dr.Raosa a kad njega nema dr.Kovač ako sam baš te sreće da ih nema svakako izbjegavam dr.Z jer.....naurodarmitis se skroz povukao , zna reagirat sa jakim urtikarijama na šakama i stopalima ali to riješi claritin ili sandoz .okrenuli smo se i homeopatiji naravno ne izostavljajući propisane ljekove i sve to sporo ide ali ja vjerujem da će sa pubertetom sve to postepeno jenjavati a ima i ona druga opcija da i ostane asmatićar no dobro je što je ipak naućio s tim živjeti i ta njegova bolest koju mi nazivamo problemom
    ne stvara mu baš veliki problem.

pozdrav još jednom svim mamama i onim budućim, a posebno sa ovog topića

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lunahor - Odmah se upisujem u klub - šalji pristupnicu ,

MartinaL&M - ma kužim i ja kao totalni laik da je sve to povezano, samo ne mogu mu nikako postaviti ni jednu dijagnozu, svi nas uvjeravaju da je zdrav, pa smo si malo zbunjeni i da ne kažem glu i....
    Osjećam se kao da želim da mi je djete bolesno (bože sačuvaj), a ne mogu mu ni pomoći kad ne znam šta mu je!
    Stalno liječimo akutne napadaje, a o glavnom uzoroku se šuti, tj. imam osječaj da nas šikaniraju jer Dini još uvijek "nije tako loše"..
    Nesretna sam!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem romi

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moram vam reći anegdotu - danas se spremamo van, te ja pitam Dinu - šta misliš kamo idemo?
    A on će sav veseli - kod doktora u bolnicu?

Išli smo u kod bake i dede...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj sin se patio 3 godine sa strašnim dermatitisom. To ga je jako svrbilo i radio je žive rane po tijelu. Na svakoj snimci kamerom u tom periodu on se češe do iznemoglosti, sve mi dođe da se rasplačem kad to gledam. Počeli smo upotrebljavati kolekciju Eucerin. Isto je malo skuplja uglavnom svaki proizvod negdje oko 100 kn. Nama je najvažniji losion i da naglasim crvena kolekcija. Ja imam problematično lice i počela sam upotrebljavati zelenu i lice mi se preporodilo. Savjete sam dobila totalno neovisno, ja od dermatologa a sin od pedijatrice.

Odlučila sam odgoditi odlazak u srebrnjak pošto možemo tamo doči na red tek 07.04. a na redovnu kontrolu u vinog. smo naručeni 29.04. Odlučila sam tamo dobiti odgovore koji me zanimaju i želim nalaze čim budu gotovi. Ako neuspijem put pod noge u srebrnjak. Vi koji idete u vinogradsku jer isto dobijete nalaze kad dodjete na kontrolu ili....?

Imate superička doktora spremnog na odgovore na forumu talasoterapije Crikvenica.

Romi probaj mu postaviti par pitanja jer dr stvarno simpa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate superička doktora spremnog na odgovore na forumu talasoterapije Crikvenica.

proradio je aktivno forum ? dr buljevic mozda ?tamo su super doktroi u crikvi,mislim. oba pedijatra su super :D

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je pojavio se dr buljevic , to je nas dok iz crikve super je i u zivo , sve objasni , odlican je. on nam je postavio dg astme i pojasnio puno stvari :D
    hvala za info

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja me pedijatrica uvjerava da u Crikvenicu sin može iči samo na terapije ako leži u bolnici. Evo on mi je rekao da možemo biti negdje privatno u apartmanu a sinaka dovoditi ambulantno na terapije. :D

Jer netko ide na taj način u Crikvenicu i jer znate nekakvi povoljni smještaj ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

karlito ,pa mi smo vec dva put tako lani bili :D ja idem na ljetovanje u selce i svako jutro ju vozim u 9 do 10 na inhalacije i vjezbe disanja, s njom sam cijelo vrijeme svugdje. narucim se teelefonom na nacin da kazem kada dolazim na ljetovanje i uvijek tada kako meni pase dobijem termin. sve to smo ponofviti i u jesen prvi put nas je pregledala dok. zvonarek a drugi put dr buljevic , oboje su super.
    tj svi su tamo super.
    usput sam jesenas i sebi uzela uputnicu za sinuse pa sam i ja isla i na inhalacije, samo bilo bi dobro ici bar dva tj. no to si nemrem nikako organizirat. u blizini talasoterapije imas jeftinog smjestaja a mozes i kod njih biti i uzet sobu. u 9 mj su sobe ,bile po 100 njak kn u okolici bolnice bas.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lunahor jer nisi trebala iči na komisiju ili to treba samo kad ideš na terapiju da ti dijete boravi u bolnici? Jer ti za ambulantno treba samo uputnica sa zaokruženim ambulantno i termin? Ja bi išla negdje oko 5-6 mj dok mi traje porodiljno (do 11.6.).

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sama rezerviras termin telefonom, dodjes pedijatrici i kazes da trebas uputicu za ambulantno lijecenje, crikva, talasoterapija i to je sve
    nikakva komisija, nista drugo ti ne treba :D

JOVANIMAMA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Evo, ja vam se pridruzujem na zalost. Sofija ima nepune tri godine, od prošle godine otprilike u ovo doba je dobila bronhitis, i od tada do prije 15 dana nije imala bronhitis, ali se borimo se sa stalnim kašljem. Danas sam dobila rezultate alergo-testa alergija na grnje i bjelanjak.
    Recite mi cure, obzirom da u stanu imam vunene tepihe, da li se u njima mogu nastaniti grinje treba li ih mijenjati.

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •