Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Figurice od gipsa - problem

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Postoje silikonske mase koje koriste zubari za izradu odljeva zuba. Izvrsne su, dvokomponentne, suše u roku od par minuta. ..divan kalup! Ne trga se, fleksibilan je. Jedina je mana što koštajuuuu.....Ak imate nekog poznatog zubara probajte nabaviti od njega malo.
    Uf,to mi je problem...Ništa drugog koje se lakše nabavlja?Ja bi da je to dok se stisne više gumeno,tak da dok nogicu uronimo,da ju bez problema izvadimo.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno kalupi

dosta informacija za kalupe,hvala probat ću,a što se tiće gipsa,uvijek sam koristila obićni,ako želite da jeu boji dodajte tempere ili dipl boja za krečenje malo duže se suši ali je ok,kupljeni kalupi su najjeftinije rješenje,ja ih kupujem u Pecuhu hobi artt rgovinici prekoputa Scale.nema čega nema,koristim i modle za kolače,kutije) donji dio od bombonjera,sve što mi može koristiti,a povoljno je tj,pri ruci,kartoni od jaja,čepovi..kad ulijete gips u kalup bitno je da kalup protresete da svimjehurići izađu,ako je problem izvući figuricu kada lijevaš gips u sredinu stavi šibicu ne do dna ,već kad malo počne tvrditi,kad se stvrdne šibica ti pomaže da ivučeš figuricu bez oštečenja,tako sam si ja to izumila i šljaka......a jesi li probala sa tijestom raditi figure,prekrasno je čak i slike bojaš tjesto i lakiraš kasnijekad je suho.Chemaco imaš ideja pogledj

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno ufff

što me pati ovaj laptop,računalo mi je zauzeto a tipkovnica mi izgleda otkazuje poslušnost,,,soorrryyyy :/

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Recite mi pliiiz, ja bih radila neke figurice od gline, imam iz Chemaca modlice nešto kao zvijezda, djed mraz i sl. Kupila sam KERA plast, glinu za modeliranje. To nije to, jel da? Sad kad vas čitam, očito je da sam krivo kupila. :/
    Posljednje uređivanje od Jelka : 11.12.2010. at 23:33

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Recite mi pliiiz, ja bih radila neke figurice od gline, imam iz Chemaca modlice nešto kao zvijezda, djed mraz i sl. Kupila sam KERA plast, glinu za modeliranje. To nije to, jel da? Sad kad vas čitam, očito je da sam krivo kupila. :/
    Jelka, ne kužim. Radila bi od gline ili od gipsa. Jer keraplast ne možeš "ugurati" u kalupe za gips, to ti je kao glina. Možeš ih rezati kalupima za kolače.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ili napraviš glave od keraplasta za ovo: http://alemonsqueezyhome.blogspot.co...-tutorial.html

Prekrasna ideja! Pada mi napamet na tak način napraviti cijelu Obitelj!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •