ina33 prvotno napisa
Evo mojih prolaznih vremena na tri kombinacije: gonal, menopur i komb. gonal i menopur, a tisuću faktora je još u igri - za prvu stimulaicju prekasan početak jer je bila cista plus premalo ampula, za drugu fulan način oplodnje (IVF, a ne ICSI), sve je to svaki put bilo učenje i dovelo je do binga, barem tako volim razmišljati:
1. IVF 10/2005 (VV), u mojoj 35.-toj godini, FSH 6 – stimulacija Gonalima F, prvo 2 pa ubrzo odmah 3 ampule, nešto smo kasnije započeli zbog ciste na jajniku, punkcija 18 dc. Dobiveno 6 stanica, oplodile se 3. ET 2 embrija 3. dana 21 dc, 1 FET, bez trudnoće;
- 2. IVF-RESCUE ICSI 5/2006 (VV), u mojoj 36.-toj godini, FSH 6 – stimulacija Menopurima, počeli odmah s 3 ampule, punkcija 16 dc. Dobili smo 13 stanica, oplodilo se 9 (rescue ICSI!), transferirano 7 embrija unutar 1 ET-a i 1 FET-a, bez trudnoće.
- 3 IVF-ICSI 1/2007 (Maribor), u mojoj 37.-toj godini, FSH 6 – stimulacija prvih pet dana 3 ampule Gonala, nakon toga 4 ampule Merionala, punkcija 17 dc. Dobili smo 9 stanica, 7 embrija, 5 transferiranih, 1 ET, 1 FET, trudnoća iz FET-a .