Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: proljev

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno proljev

moje dijete, 20 mjeseci, ima treci dan proljev. prvi dan je povracao i sad nakon tog tri dana proljeva.. dal bi bila kakva viroza il odem na hitnu s njim

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zvuči kao viroza. Jel ima temperaturu? Kakva je stolica- ima li primjesa gnoja, krvi ili sluzi? Hoće jesti, piti, kakvog je raspoloženja? Koliko ima stolica dnevno? Nabaci malo detalja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da viroza je. bila sam s nijm kod doktorice, poslala nas je na zarazu, dobio je infuziju. vadili su mu krv i nalazi su na srecu super. tako da je doktorica potvrdila virozu. sad ga moramo drzati malo na djeti..

s tim da je dojio kod doktorice na zarazi i njezina izjava je bila da ne vidi svrhu dojenja tako velikog djeteta :? :?
    a bas zbog dojenja nije bil nesto previse dehidrirao..

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

predlazem u ovakvim situacijama odmah odlazak doktoru tj na hitnu u zaraznu...ja sam se prosli tjedan opekla kaj sam par sati razmisljala...moglo je biti velikoga zla...drage moje vodite djecu kod ucestalih proljeva i povracanja doktoru,nemojte ih sami lijeciti...moj malisan je bio punih 6 dana na infuziji..strasno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo da se nadovežem na ovu temu da ne otvaram novu. Naime, mi muku mučimo s proljevima već 4 mjeseca, naručili se na gastro ali tek u 1. mjesecu. No, dobro. Ali, sad je situacija malo drugačija. Sad već ima proljev 6 dan bez prestanka. Na dijeti je, dajem Prolife i Rehidromix, pije i jede normalno, ne odbija ništa. Čak više traži piti, što je OK. I doji isto. Bili jučer na Zaraznoj, zlu ne trebalo. Skoro ih poslala u PM, jer nisu ništa napravili. Sve znam i sama: dijeta, Rehidromix plus Prolife, ako zakuri, doći. Donijeti 3 stolice na analizu (da ne kažem da smo ih nosili već 200 puta i nikad ništa, ali dobro) i to je sve. Dobro, ali dokad tolerirat taj proljev? Koliko dugo može trajati viroza? Jedan dan ima proljev 2 puta, a jedan 8 puta, pa sad nek si ja mislim. Stolice su smrdljive, s komadićima neprerađene hrane, a vodu upije pelena, pa se sve to nekako razleti uz prasak po peleni i procuri van. Jesam slikovito opisala, ha? Samo me zanima dokad da to toleriram i kom da se obratim? Naša pedica preporučila Zaraznu i infuziju, a oni ga pošalju doma da je sve OK. Ubi bože, doktora!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tin je imao proljevaste stolice jedno mjesec i pol. Na kraju alergo i gastro obrade ispalo je da se radi o blagoj alergiji na kravlje mlijeko. Celijakija, hvala Bogu nije bila (a toga sam se najviše bojala). Nakon rekonstrukcije cijele priče, uz nalaze koje smo dobili, kod nas je okidač bilo željezo koje je pio i koje mu je oštetilo sluznicu, u kombinaciji s nekakvim crijevnim virusom. Alergija na kravlje mlijeko je zapravo bio slučajan nalaz i nije puno utjecao na priču.
    Gastro-obrada će vam vjerujem neke stvari razriješiti, a do tada pazi da dovoljno pije, daj mu hranu koja više zatvara, ukini ili bar smanji mliječne proizvode, možeš davati i Prolife (iako nama nije činio neku razliku).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo sa proljevom i povraćanjem muku mučili skoro mjesec ipo dana. Par dana bi bilo ok a onda ponovo i to najčešće po noći. Napravili smo sve pretrage i sve je upućivalo na virozu ali ja sam bila luda od straha i panike jer nikako nije prestajalo.
    Pazili bi na prehranu ,pili Prolife itd, itd ali ništa.
    Od svih doktora koje smo posjetili svi su davali drugačije terapije i imali suprotna mišljenja što je mene izluđivalo. Pedijatrica je govorila stroga dijeta i čekati da prođe, doktor na zaraznoj je odmahivao rukom i govorio da mu dam da jede što hoće i da nikakva dijeta ne dolazi u obzir. Sa zarazne su me dva puta slali kući jer ništa ne treba a do kuće bi njemu sve do cipela bilo mokro.
    I naravno mene su gledali ko ludaču koja od muhe pravi slona.
    Jednu večer kada mi je ležao na rukama potpuno bez snage i u mlazu povratio cijelo kupatilo, odvela sam na zaraznu i rekla da ne idem doma dok mu nešto ne daju.
    Dobio je bocu infuzije i to je bila prva noć da je normalno spavao.
    Dolazili smo tri dana za redom po još dvije boce i nakon toga se preporodio.
    Sada se pitam jeli bilo potrebno toliko izmučiti djete pa tek onda nešto poduzeti i znam da bi sada u startu drugačije reagirala.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hermina, poslala sam ti pm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •