Ovo znamo da se događa, ali najčešće zato što nas se zove izvan termina u kojem dežuramo ili zato što razgovaramo sa drugom mamom, a ti imaš signal slobodne linije i nejavljanja.
Obrazložit ću i prvo i drugo:
Kada je telefon kod mene, uključen je cijeli dan iz nekih drugih razloga i počne zvoniti već od 9 (a dežurna sam od 15 h).
Ja se tada jednostavno ne mogu javiti. Shvaćam da netko ima problem i u 9 ujutro, ali i ja sam na poslu, ili vozim dijete u jaslice, ili sam na blagajni u dućanu, kod doktora...
Mi ne sjedimo u nekom uredu i odgovaramo na pozive, nego imamo SOS mobitel na koji se javljamo za vrijeme našega radnoga vremena, slobodnoga vremena... života.
Ponekad je toliko poziva da se ne stigne niti udahnuti, ponekad zamolim mamu da pričeka dok popijem gutljaj vode jer jedva govorim od prethodnog poziva.
Neki pozivi traju 6 minuta, ali neki i više od pola sata.
Dok ja razgovaram sa nekim, ako me ti zoveš, imaš zvuk zvonjenja, kao da je linija slobodna, a nitko se ne javlja. A zapravo je zauzeta.
I ne volim te insinuacije da ja okolo šetam i ne javljam se jer mi se ne da. Da mi se ne da, ne bih radila to što radim. Nitko me ne tjera.