-
Neće na tutu
Evo, da vas pitam. Moja beba ima 17 mjeseci i počela sam ga odvikavat od pelena( samo kaku). Naime, on meni uvijek signalizira kada će kakati, ili kada se pokako. U početku je to bilo ok, Kada bi on meni prstićem pokazao dolje da će kakati, ja brzo po kahlicu i njega sjednem i par puta se tako pokakao.Onda smo išli baciti drekec u WC i mahali papa.Kahlica je svirajuće pa je isvirala kada drekec padne. No, kako ide u jaslice, tamo ga nisu stavljali na tutu, jer su rekle tete da je prerano. Ja sam radila, pa ga je muž nekada poslije jaslica čuvao, a on to ne zna raditi( napravio samo jednom -stavio ga ali se nije pokakao-lažna uzbuna). Tako smo izgubili neki slijed i sada isto pokazuje prstićem kada kaka ali neće više na kahlicu nikako!Plače i opire se. A šta ću, onda neka se pokaka u pelenu što i čini, tako da ne znam kako sada dalje?? Zna li netko
razlog zašto neće na tutu???
-
zbunjen je
i Nera je bila, a ona se već odvikla od pelena kad je krenula u jaslice, kako ne zna govoriti, ne zna reči da treba tutu
ispisali smo je iz jaslica
nemoj ga siliti na ništa,
Nera sad neće tutu nego samo na WC školjku
imala je faze kad nije htjela ići na tutu , (dok smo se odvikavali)
trebaš popričati s tetom, neka mu omogući odlazak na tutu za kakanje
-
pokušaj se prebaciti na wc. ako uspije, daj nauči muža isti postupak! pa nije to božje slovo.
-
ma to ti je samo faza, ne treba forsirati. evo, npr. moj ti se sin prošli mjesec SAM, bez pritiska sa strane, nagovaranja i ne zna čega sve ne što za čim roditelji posežu da bi dijete odvikli od pelena, skinuo iz pelena. Hoću reći, počeo je sam tražiti kahlicu. Najednom, pelena je ostala suha cijeli dan. U tih par dana imao je fazu kada nije htio na kahlicu nego samo na WC, pa opet na kahlicu a ne na WC itd. Sve će ti to doći na svoje. Mislim da ti je dijete još premalo za to, makar je svako dijete priča za sebe?! ja ga ne bih traumatizirala s kahlicom jer će doći dan kada će sam tražiti. Moj ti sin sada 2 godine i 4 mjeseca i bez pelene i bez ikakvih traumi!!!!
-
ja isto ne bih ništa forsirala. kao što lexy kaže, svako dijete je različito i zaista je individualno kad će se koje skinut iz pelena. u početku nije htjela ni gledati nonu pa smo to odgodili za mjesec, dva i uspjela je.
bila je 2 g tad
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma