Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: soor ili nešto drugo???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    gđica

Početno soor ili nešto drugo???

Dosta sam čitala o sooru i nekako mi se čini da bi to moglo biti ono što me muči, ali me zbunjuje što se uglavnom povezuje sa prvim mjesecima dojenja, a moja gđica ima već 11 mjeseci, pa ne znam da li je to upće moguće i da li je tko imao takvo iskustvo.
    Inače bolne su mi bradavice kad povuče, crvene, čak na mjestima i kao male ranice i kao da se ljušte (bijele naslage okolo njih). Ona je dobila dole i oko guze osip, baš kao prištići.
    Ako nije soor šta bi moglo biti? Ranice od zubića, a osip nevezano s tim? Ne vjerujem, jer mi se preko dana bradavice ne oporave, odnosno navečer opet isto boli na početku podoja.
    Kako je gđica stara 11 mj i ja radim, dojimo samo navečer i oko 5-6 ujutro, ali nam je to toliko bitno da ne želim da zbog ovog prestane. Već smo skoro sve prošle: i grozne ragade, i blister i nebrojeno skokova u rastu i bolesti moje i njene i sve smo pobijedile, bila bi jako tužna da ovo ne uspijemo .

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tipični simptomi za soor
    mazati rojazal il daktarin gelom i sise i bebi u usta pa i guzu
    link o sooru:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

ne brini!! možeš i prehranu malkice reducirat. manje slatkog, više jogurta, bio aktiva i sl..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne povezuje se s prvim mjesecima, moze se dogoditi bilo kad. Evo, ja sam upravo pri kraju terapije, a Lana ima 17 mjeseci.

Pogledaj ovaj link sto je zmaj stavila i probaj s terapijom ako se nalazis u tome. Mazes bebi usta prema uputama, a sebi istim tim sredstvom bradavice svaki put nakon podoja (prvo ih operi od ostataka mlijeka). Grudnjak i donju majicu iskuhavaj 1 put dnevno.

gđica

Početno

Cure, hvala puno. Jucer sam kupila Rojazol gel i zapocela terapiju, bar sto se mene tice. No, sto se nje tice opet imam problem. Kako joj dati Rojazol nakon podoja kad zaspi na cici i doji drugi put opet u polusnu oko 6 ujutro? Ili da ga dam 4 puta tokom dana kad ionako ne doji, a po noci ju pustim (ali to je onda jako dugi period, a ostane joj u ustima sigurno mlijeka - baš kao stvoreno za te gljivetine)?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja imam isto pitanje. Uspavljujemo se na cici i kako da joj posle podoja stavim gel.... nemoguća misija ?!
    Jel može kad se probudi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemam pojma...savjetnice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nije moguće bebi namazati usnu šupljinu u snu (jeste li probale), onda poslije nekog podoja.
    uvijek se teži ka optimalnom rješenju, ali ako ne ide... ne ide.

dakle, ako tijekom dana postoji neko vrijeme za koje znate da će biti duže nedojeće... onda tada.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U snu nema šanse, jako lako spava. Al naći ćemo načina preko dana...

Mene bradavice peckaju i jako su osetljive na dodir i nekako svetlije rozikaste već 6-7 dana. Bili smo kod pedijatra dva puta (zbog toga i zbog zapušenog nosa) i oba puta je rekla da nije soor jer beba nema bele naslage. Moju primedbu o bradavicama je izignorisala.
    Nađa zaista nema ništa, ali zadnjih nekoliko dana dosta slabo sisa (pazim da nos bude čist-znači može da diše), prekida podoj i nervozna je. Juče mi je apotekarka rekla da su za tako malu bebu (6 meseci) Nystatin kapi i ja sam joj sinoć namazala usta kao i moje cice. Ali to je tako očajno gorko, ona je toliko plakala i posle nije htela da otvori usta, kad smo pošle na spavanje nije htela ni cicu (morala sam da je isperem) i stalno je pravila gadnu facu.
    Kad sam već ovo uzela na svoju ruku mogu li i nešto drugo? Vidim da se pominje Rojazol i Daktarin gel, kod nas ima Daktanol gel, predpostavljam da je to isto. Smem li to da joj namažem?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da ne bude zabune peckaju me i između i za vreme podoja. Položaj nam je OK, do sada nismo imali nikakvih problema, ni ragada. Zadnjih dana pazim i na noćno sisanje (mislila sam da se krivo prišteka dok spavam) ali sve je OK.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

uzmi daktarin
    postupak znas?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znam

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može samo jedno pitanjce...može li se soor javiti samo na jednoj dojci?
    Već neko vrijeme dio lijeve bradavice mi se crveni i ljuska. Jedno vrijeme sam imala na bradavici sitnu ragadu. I površina dojke me zna svrbjeti par puta tijekom dana. Ne osjećam nikakve bolove. Sin nema naslage u ustima.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tomita može samo na jednoj. Često se desi da baš tamo gdje je ragada gljivice napadnu :/
    Možeš otići napraviti bris pa ćeš znati radi li se o gljivicama.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala Sun!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Podižem temu jer mislim da mi beba ima soor, a i mene peku i bole bradavice. Bebi nije bijel jezik nego nepce i ide prema desnima. Nisam uspjela provjeriti s mokrom gazom jer mi ne da. Kod pedijatrice smo naručeni 13. i ne da mi se čekati do tada da provjerim s njom. Može li biti problema ako nije soor, a ja mažem daktarinom?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne može, na tvom mjestu ja bih odmah kretnula s terapijom protiv soora.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vmartina, to ujedno može biti i razlog onog drugog problema
    evo ovdje tekst s portala o sooru.
    Bilo bi dobro da liječnik pedijatar pogleda, ali nema nekih nuspojava pa ako beba pokazuje simptome možeš pitati i magistru u ljekarni da ti da neki od lijekova (rojazol, daktarin, nistatin kapi).
    Kad jednom započneš s terapijom moraš ju provoditi neka dva tjedna, bez obzira što se simptomi znaju povući već nakon par dana.
    Trebala bi izbaciti slatko, jesti jogurt s lgg kulturom, iskuhavati sve što beba stavlja u usta svakodnevno (dudice..). Bradavice isto mazati nakon podoja kao i bebinu usnu šupljinu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uzela sam daktaroin i krećem u akciju! Hvala !

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uspjela sam joj ugurati gel prstom, malo je ispljuvala van, ostalo pomljackala. Dajem četvrtinu žličice i sebi mažem bradavice pa ćemo vidjeti. Jel trebam sebi ispirati bradavice prije sljedećeg hranjenja?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne trebas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •