I. dio
Dakle, znam da se o tome već pisalo, ali stvarno sam ostala zbunjena i ne znam što da radim! Naime, za trudnoću sam saznala 29.10., a kako sam već imala jednu kiretažu (srčeko nije kucalo, ali i to je pitanje i druga tema), odmah sam otrčala giniću (dr. Rački), napravio mi ultrazvuk 05.11. (srčeko kuca!, ali marš na bolovanje, pušemo na hladno), onda opet na kontroli 12.11. (opet sve u redu), pa 22.11. (došla sam zbog smeđe flekice kojoj je vjerojatno uzrok 4 dana mučenja s prehladom, puhanje nosa i kašljanje) i dao mi utriće 3x1 i rekao da oko 06.12. napravim ultrazvuk u Petrovoj i onda opet 18.12. dođem kod njega! Dakle, 5 UZV u mjesec i pol!
Nazvala sam Petrovu, nemaju mjesta do 24.01., pa onda Sveti duh, a sestra koja se javila mi kaže: "Već ste bili ultrazvučno pregledani???(...) 3 puta??? Pa koji je to doktor???!!! (...) I još kao rizična trudnoća???!!! Dođite 24.12.!Vaše prezime?"
Ipak sam se naručila 06.12. kod dr. Harni (privatno) na ultrazvuk jer ne želim naljutit soc. ginića ali stvarno sumnjam da je potrebno toliko ultrazvuka jer uopće ne smatram da mi je trudnoća toliko rizična.
U prvoj trudnoći je ustvrdio da sam trudna 7+2 po ZM, a po UZV 6/7 tj., nije vidio srčanu akciju i rekao da je sigurno došlo do prestanka rada prije 5 dana (iako uopće ne zna da li je srčane akcije bilo!!!! i nije mu palo na pamet da možda provjeri trudnoću po ovulaciji, što bi dakle bilo 5 tj.) i odmah naložio evakuaciju. Ja sam se naravno, mlada i neinformirana, uplašila i predala se (nisam još znala za Rodu). Sve više vjerujem da smo možda ipak trebali pričekati i da je sve bilo nepotrebno! Ali, šta je, tu je. Barem je kiretaža prošla bezbolno, pod općom, bez krvarenja i bolova ("Pa naravno kad sam vam ja to radio", kaže dr. Starčević).
Pitanje je sljedeće:
Da li je ovo uopće toliko rizična trudnoća da iziskuje toliko ultrazvučnih pregleda (nemam ama baš nikakve tegobe! i mirujem)?

II. dio
Utriće mi je prepisao 3x1 od 21.11. do 18.12. i da ćemo onda postupno smanjivati. Ja sam pročitala da se oni mogu uzimati do 12. tjedna. Dakle, kada dožem kod njega na pregled 18.12. bit ću (opet po ZM) oko 13 tj.
Pitanje glasi:
Kako je moguće da ću u 13. tj. i dalje uzimati utriće?

Sorry šta sam zagnjavila, ali nisam uopće pametna, da li da ga i dalje slušam ili da ga stjeram u i počnem se kontrolirat, npr. kod nekog na Svetom duhu (to mi je druga opcija za porod, ako ne uspije VŽ, iako "spadam" u Petrovu, ali to me previše podsjeća na nemili događaj pa radije ne bi).