Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: gdje kupiti hobotnicu - zivu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno gdje kupiti hobotnicu - zivu

i koliki akvarij za nju treba

izazovi jednog djeda mraza

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

majkomila. bojim se nigdje. al možda ako idem za zg mogu nagovorit mog D da ulovi jednu. sam ne znam kak bi preživila :/

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sigurni ste da to želite?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hobotnica ne može preživjeti u zarobljeništvu.
    A i ako može, sumnjam da je to u akvariju manjem od 10.000 litara.
    Zaboravite tu ideju... onak', prijateljski savjet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u dbk akvariju nema valjda ni 200 litara

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kak joj mislite dofurat morsku vodu???????

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ivarice, ti se šališ? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa
    e, tu ideja pada

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme želje
    Onda je naš deda Mraz super prošao sa kornjačom

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj koalica prvotno napisa
    e, tu ideja pada
    Fakat

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

o bože, što me čeka :shock:

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo ti se čini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Samo ti se čini.
    i ja mislim
    treba mi 30 kofa od 5 litara da napunim mali dječji bazen niti do pola

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledaj da je metar puta metar puta metar - 1000 litara, pa petina od toga ti je 200

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Morska voda se ne 'fura' nego se radi. Postoji posebna sol koja se miješa s običnom vodom u posebnim omjerima kako bi se dobila 'morska voda'.
    Mnogi akvaristi imaju doma tzv. morske akvarije, dakle akvarije s koraljima, ribicama tipa Nemo i sličnim.

Previše posla i za vrlo, vrlo iskusnog akvaristu i ne vjerujem da si to želite. Djeci pogotovo.

Hobotnica strpana u 200 litara SIGURNO nije sretna hobotnica. Ja doma imam 200 litara i to je za hobotnicu NIŠTA.

Ponavljam: hobotnica ne može živjeti u zarobljeništvu. Barem ne onom tipa: "joj, ja doma imam akvarij".

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa mogla bi živjeti jedno ... 10 dana
    a onda na salatu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo akvarij od 400 L i apsolutno sam sigurna da bi hobotnici (a one rastu) i u tome bilo vrlo brzo skučeno.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikome tko je vidio hobotnicu u svom pravom okruženju ne bi palo na pamet strpat je u akvarij, pa bio on i veličine bazena.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koji guba topic!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vidra, neki jasu konje, neki jedu konjetinu, a neki plate torbu od koze ponija 15000 kuna

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja isto jedem hobotnicu i to slasno, ali je ne bih držala u akvariju.
    bolje smrt nego ropstvo 8) umno ću ja

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci Ivaru - kod mene pun frižider. Ako mu nije previše gadljivo, zovem vas na jednu slasno pečenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajte vi meni recite sto da ja njemu ponudim u taj akvarij

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

guštera

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pirane?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa mogla bi živjeti jedno ... 10 dana
    a onda na salatu
    sada će te utepati ljubitelji hobotnica kao što su i mene skoro miroljubivi konjoljupci

ili je politički korektno jesti hobotnicu ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kupi mi iguanu... nema dlaka, odvratnjikava je i cool ( valjda )

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

biljke
    a onda mu reci da ih moze i uzgaati za prodaju i zaradit si dzeparac 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde maria tamo mukici davaj lekcije
    treba nam nesto sto stane u trideset kvadrata kraj nas zivih i za sto ne trebam dizat kredit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde maria tamo mukici davaj lekcije
    treba nam nesto sto stane u trideset kvadrata kraj nas zivih i za sto ne trebam dizat kredit
    al smo nafitiljeni

nisam znala da ste u 30 kvadrata

a jel treba plivati, gmizati ili kaj ?
    ili samo ne smije biti pas ili mačka?

ili općnito živina s dlakama ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    biljke
    a onda mu reci da ih moze i uzgaati za prodaju i zaradit si dzeparac 8)
    kakve biljke
    tctctc

a i ne znam da je bas neki osmogodisnjak narucio od DM fikus

maria, ne znam, dosad nije htio kucne ljubimce i sad hoce hobu
    a jel moze neka lignja u 50 litara

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima u klc neki ribnjak kraj tiskare i u njemu žive ogromne zlatne ribetine

dođi pod okriljem noći ,samo skreneš s autoputa lijevo, dođeš pred najokićeniji parking

i voila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nece ribe, ribice niti ribetine
    jedan nas frend mu vec dvije godine hoce pokloniti akvarij s ribama ili kornjacama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme

jadna ti, a zmije ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mozda jos ima tu onaj moj topik kad sam cuvala frendicine ribe dok su oni bili po amerikama, ne bi ni ja to

po cijele dane sam gledala g.na kako im plivaju za njima

sad kad apisem da mi se riga, njih 5 ce mi cestitati da sam trudna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kad pišeš dvosmislene postove

evo ja neću

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a zmije ?
    neee, nece on nista neobicno, ne kuzis, on hoce nesto obicno poput obicne hobe

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da probate uzgojiti žabu iz punoglavca, to je dosta zabavna zanimacija? Mi smo probali, nije nam doduše uspjelo...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meduza

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa
    a da probate uzgojiti žabu iz punoglavca, to je dosta zabavna zanimacija? Mi smo probali, nije nam doduše uspjelo...
    pa ne moze DM donijeti punoglavca :/
    trebao bi barem zabu

jel ima za kupiti zaba?
    i meduza?

prvo da to provjerim pa da mu onda nudim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš si razmišljam, trebalo bi uzgojiti neke bonsai hobotnice koje bi stale u mali bazen... Hm... Možda nabaviti bebu hobotnicu i izvaditi joj hipofizu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Baš si razmišljam, trebalo bi uzgojiti neke bonsai hobotnice koje bi stale u mali bazen... Hm... Možda nabaviti bebu hobotnicu i izvaditi joj hipofizu?

to sigurno ne bi bila sretna hobotnica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

to sigurno ne bi bila sretna hobotnica
    Ali bi Ivar bio sretan. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, cure moje, ne mogu vjerovat, ovaj mi je "najrokerskijih" topic dosad - malo moram na ideju hobotnica u akvariju (ipak san ja jedna splitska dotepenka, morat ću, nećete se valjda ljutit, prenijet ideju mužu od sestre, roniocu, da se zabavi), malo na dijete i njegove želje, a malo na kreativnim idejama - bonsai hobotnice - i crnom humoru. Nemam pametan prijedlog što u akvarij, ja sam konzerva i "baždarena" na curice koje bi se zadovoljile vjerojatno .... ukrasnim ribicama. Možda neke crne, opasno izgledajuće, zadovolje potrebu, ili neke sa "specijalnim efektima", one neke afričke? E, u to se pak ne razumin.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa
    pa ne moze DM donijeti punoglavca :/
    trebao bi barem zabu

jel ima za kupiti zaba?
    Ajme, odmah sam se sjetila epizode Ally McBeal sa žabom iz WC školjke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja sam mislila da smo mi nadrapali jer je sebastian narucio 5 rijez=cnih racica koji narastu samo do 3 cm (vec 2 dana pripremamo akvarij, za sad smo na taj novi minijaturni akvarij zdrobili oko 250 eura, a jos treba kupit biljke i racice

zasto mu ne kupis nekog reptila? zmije su prilicmo fascinantne (jedino sto imaj na umu da ces doma sama gojit miseve kojima ces tu zmijicu hraniti). pogle si malo na forumu http://www.akvarij.net/forum/forum_p...TID=26657&PN=2

mi imamo 2 terarija sa geckoima i jedna je zacudjujuce druzeljubiva za reptila, voli se maziti, voli se dirati

imas za kupit mravinjake u staklenom terariju pa mozes vidit kako zive i funkcioniraju

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Mi imamo akvarij od 400 L
    Joooj krasno

To nam je u planu uskoro.
    Jel imaš možda neke slike?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista od meduza za nas u zagrebu

Većina ljudi počinje svoje prve korake u akvaristici sa takozvanim kugla akvarijima i zlatnim ribicama.Nažalost takvi akvariji su više mučenje za ribice nego zadovoljavanje bilo kakvih osnovnih/minimalnih uvijeta potrebnim ribicama za preživljavanje.Moj savjet bi bio da se ribice stave u prave akvarije odgovarajuće veličine i filtracije a u staklene kugle ukrasno cvijeće ili biljke.

Međutim za ljude koji žive blizu mora postoji još jedno riješenje šta napraviti sa staklenom kuglom.U zadnje vrijeme suočeni smo sa najezdom medusa koje za kupače,ronioce i ribare nisu baš neka ugodna pojava ali za nas akvariste odlična prilika da pokušamo nešto novo.Same meduse su prekrasne životinje koje hipnotiziraju sa svojim gracioznim pokretima i izgledom,kao neka bića sa druge planete.

Meduse se vrlo rijetko drže u akvariju zbog velikih i u većini slučajeva nepremostivih prepreka koje zahtijevaju da bi preživile.Da bi se napravio veliki akvarij sa filtracijom za meduse treba puno novaca i to je najvjerojatnije razlog zbog čega su popularne najviše u Japanu gdje postoje dućani koji su se specijalizirali samo za akvarije sa medusama i u kojima se može nabaviti veliki broj vrsta.Problem kod držanja medusa je što one zahtijevaju okrugle akvarije,kao i ostala većina pelagijskih organizama vrlo loše se snalaze u klasičnim kockastim akvarijima,u biti ne snalaze se uopće.Vrlo brzo se zabiju u jedan ugao akvarija i onda beskonačno plivaju na tom mijestu dok ne uginu.Zato za njih treba obavezno imati okrugle akvarije gdje mogu bez problema konstantno plivati a da se ne zaglave.Drugi problem kod njih je što su to životinje koje su u prirodi većinom nošene strujom,zato ih i ima toliko puno u uvalama i lukama gdje ih donese struja i ne mogu se izvući van te većinom nastradaju nasukane na obali.U akvariju strujanje je jako bitno za filtraciju jer čistu vodu dovodi iz filtera a prljavu odvodi u filter,za meduse to znači da je samo pitanje vremena kad će završiti ulovljena na ulazu filtera te vrlo brzo uginuti zbog oštećenja nastalim tim postupkom.Kreiranje cirkulacije i filtracije za medusa akvarije je komplicirano i skupo te se nećemo time ni baviti.

Ali postoji jeftino riješenje za ljude koji žive blizu mora i voljni su žrtvovati malo svog vremena da bi zadovoljili njihove osnovne potrebe.Treba nam staklena kugla akvarij kapaciteta minimum 10 litara (cijena takvih akvarija je u prosijeku oko 100 kn),jedna 10 litarska kanta sa poklopcem za transport mora ,mala fina mrežica za lov riba koju ćemo koristiti za lov planktona te pipeta za hranjenje meduse(u slučajevima kad za hranjenje ne koristimo plankton).I naravno mala medusa ne veća od kojih 10 cm,najbolja vrsta a i vrsta koju je najlakše naći je Pelagia noctiluca koja je i najčešća vrsta koja se pojavljuje u tisućama primjeraka ovih dana u lukama i uvalama.

Vrlo je bitno kad lovimo medusu da je ne lovima sa mrežicama i oštrim tvrdim predmetima nego sa kanticom je jednostavno pokupimo iz mora zajedno sa par litara mora,meduse su vrlo osjetljive i lov sa tvrdim predmetima im uzrokuje oštećenja tkiva i unutarnjih organa od kojih brzo ugibaju.Također treba izabrati samo zdrave primjerke koje uspiješno plivaju,zdravi primjerci se vrlo brzo uoče po čistoj prozirnoj boji bez ikakvih oštećenja tkiva te pravilnim plivanjem.

Ulovljenu medusu stavimo u kuglu(u koju smo naravno prethodno usipali more koje smo također uzeli sa mijesta gdje smo ulovili medusu) te sjednemo i počnemo uživati u lijepom i jednostavnom akvariju za kojeg bi japanci potrošili tisuće $$.Sa malo ideja i igrom svijetlosti može se dobiti slika koja će u večernjim satima oduzimati dah svakome tko se nađe u blizini akvarija.Postavljanje izvora sijetlosti(obične stolne lampe) je priča za sebe,pošto staklena kugla distorzira i razbija svijetlo na sve strane kombiniranjem pravca svijetlosti možete dobiti svakakve varijacije,lampu možete postaviti iznad akvarija,sa strane da svijetlost "siječe" sredinu kugle ili da je stavite ispod kugle(prethodno naravno morate probušiti rupu u stalku),još kad umijesto obične žute sijalice stavite plavu sijalicu ugodaj je savršen.Najbolje svjetiljke za tu namijenu su tkz reflektorke koje imaju koncetriran mlaz svijetlosti.

Meduse je najbolje hraniti sa planktonom ulovljenim u kasnim večernjim satima blizu obale sa finom mrežicom.Prednost hranjenja medusa sa planktonom je što je to živa hrana koja ne prlja vodu dok je živa a usput kretanje planktona po akvariju te način na koji ga medusa lovi i hrani se sa njime je ugođaj sam za sebe.Meduse se također može hraniti sa smrvljenom hranom za morske ribe ili smiksanim komadićima morskih plodova(komadići škampa ili lignja su najbolji),velika mana tog načina hranjenja je što se na taj način voda vrlo brzo zaprlja i u roku od par sati bi je trebalo promijeniti inače će medusa uginuti.Zaprljanje akvarija vrlo brzo uočite po medusinom ponašanju,kad se sa krakovima počne "lijepiti" za dno ili stijenke akvarija to je znak da more treba pod hitno promijeniti.Zdrava medusa pliva konstantno i bez problema po akvariju.Medusu je dovoljno hraniti jednom dnevno ili jednom u 2 dana ako se koristi mrtva hrana a ako se koristi živa hrana tj plankton onda dok ga ne pojede tj kad populacija planktona u akvariju opadne.Vrlo brzo se po ponašanju meduse može ustanoviti da li ima hrane u akvariju ili ne.

Izmjenu mora u akvariju treba vršiti dosta često,svakih 24 sata ako se hrani sa mrtvom hranom ili svakih par dana ako je se hrani sa živim planktonom. To je nažalost problem za ljude koji žive u kontinentalnim krajevima i za njih je nemoguće imati tu vrstu akvarija,korištenje umjetnog mora bi bilo preskupo na dugi rok i pitanje je kako meduse podnose sintetičko more koje je dosta agresivno za organizme dok se ne stabilizira,pogotovo kod 100 % izmjena vode.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

morski konjic?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •