ne znam je li netko vec predlozio terarij?
začetnica teme ima viši čin od tebe, a ja sam joj jako simpatičnams. ivy prvotno napisa
![]()
ivarice ,a puževi ?
Čuvječe, Imga, koji ludi linkImga prvotno napisa
![]()
To je bila i moja prva pomisaorinama prvotno napisa
![]()
ajte onda vas dvije lijepo na puževe!maria71 prvotno napisa
![]()
:shock: nadam se da ste nakon ovog odustali od hobotniceivarica prvotno napisa
jao, uzasa nad uzasima..... :shock:Ailish prvotno napisa
zamisli da to pobjegne i razmili se po kuci.:shock:
a da ti ivarice njemu poklonis godisnju kartu za zooloski vrt, ili uclanjenje u neku prirodoslovno-izvidacko-istrazivacku skupinu, suradnju sa nekakvim zooloskim odjelom matematicko-prirodoslovnog fakulteta (ili kako se vec zove).... ili slicno?
Big Sister nas prati svukud.ms. ivy prvotno napisa
Evo ja stavljam zip na svoja usta, blokadu na mozak i hitam tipkovnicu kroz prozor.
Znam!branka1 prvotno napisa
![]()
Odvaljujem svaki put na njihove 'opise' proizvoda.
i uvijek nađem super stvari za 'odrasle' rođendane
Ivariceee, kupi djetetu Antfarm!
Kad ga ja već sebi nemrem kupiti...![]()
ovo s mravima je baš fora!
da, ali jesu li mravi u tome sretni? Vode li ispunjen zivot? Pitaju li se o tome sto ima iza onih plavih zidova?Sun prvotno napisa
To mene brine. A sigurno i ajvicu!
pa po ovom opisu jesu jer vode lagodan život. A mislim da ih možeš uzeti, malo proučavati pa pustiti nazad u vrt.. To mi od svih ovih ideja izgleda kao naj animal friendly, a da jedan dječak ipak uživa u proučavanju životinjica!
i onda pustioš mrave na već okupiran "mravlji teren" i izazoveš diplomatski incident i ratSun prvotno napisa
![]()
maria71 prvotno napisa
nema tako sitnih slova pod kojima se ovo moze sakriti
djizs
nijedne sekunde se ne osjecam lose zbog ove teme na forumu, ajvi,
ne znam sto je problem s njom?
tko kaže da je tema problem? problem je kad zaprijeti da će skrenuti s kursa.
ma meni je više čudno zakaj se kupuje, bolje je iznajmljivati tog guštera (nakon što potamani sve žohare kod vlasnika) umjesto dezinsekcijeseni prvotno napisa
![]()
ja sam uvijek na ispravnom kursu, kao što mi avatar pokazuje![]()
a papigica ?
Mene samo zanima kaj će ivar na kraju dobiti![]()
Pratim vas![]()
vjerujem da sam čitala kako il hobotnica il neki bliži rod može živjeti u zatočeništvu relativno lako
morsska voda se pravi
moji su ljetos uhvatili više kom hobotnica
i
pojeli![]()
Hrčak?
Košta 50 kn, a možeš ga i nabaviti besplatno jer ih ljudi često poklanjaju. Ne traži puno mjesta, hrana i stelja su jeftine i malo se troše i možeš ga držati u terariju ili kavezu.
šta ni mravi? meni to baš zvučalo fora, vidjeti malo kako kopaju 8)
ali da, nemre se to mjerit s jednom hobom..
Mi smo imali puževe (slatkovodne) u akvariju s malo bilja. Bili su super dok ih Miha nije ubio tako što je ubacio komadić glinamola unutra. Ja prvi tren nisam ni skužila što se dogodilo. Voda se zamutila, puževi popadali po dnu :/
Tek kasnije sam skužila da fali jedna Petrina figurica od glinamola.
![]()
Kupi mo one aliene u epruveti. A žabica ima u pet centru. Meni je mrak onaj mali krokač, isto ga ima tamo, zaboravila samkako se zove.
Čuj, Ivarica, daj ti njemu kupi u ribarnici jednu sasvim svježu hobotnicu (ili muzgavca) pa je zajedno istražujte: krake, pipke, usta, oči, kožu... a onda uzmi nož i rasopori je od usta do vrha "glave", razdvoji, i pogledajte zajedno unutarnje organe: rožnati "kljun", vrećicu s crnilom, škrge, probavilo, fino se vide i gangliji,... to bi trebalo zadovoljiti njegovu znatiželju. Ozbiljno, ne šalim se!![]()
A možda mu se zgadi pa je više neće htjeti ni živu ni mrtvu. :/
da, mos mislit mene mesarke
ja sam jednom stavila cekinovu cijelu kokoš pod toplu vodu i kunem se da je ozivila
otad....
Znam! Nabavi mu hidru! Slatkovodne su, nisu veće od 2 cm, a jako su grabežljive - uhvate račića duplo većeg od sebe. Zgodno se razmnožavaju - na tijelu im se pojavi mali pup iz kojeg onda naraste nova hidra i odvoji se od "mame". Tu je slika. Ova na slici već ima jednu bebu hidru s lijeve strane, a nasuprot je novi pup.
ako su izmislili smanjene hobe, jesu li izmislili i veelike hidre?
ljubimac od 4 mm bi mi bio taman po mjeri stana ali ako moram i mikroskop kupovat....
zanimljiva ideja, zanimljiva.
Budu odrasle oko 1 - 2 cm (centi, ne mili). Dobro se vide golim okom, a još bolje povećalom, onim običnim, školskim!
Daklem, moj prijedlog: hydra + povećalo. Zar to nije sjajan poklon?
Da, još nešto, za njih ti je dovoljna staklena teglica, a ako baš hoćete akvarij, onda je neki mali, mali sasvim dovoljan.
Ako hoćete kornjaću, imam jednu od 4 godine, lijepa je ali malo usamljena...Brunda prvotno napisa
![]()
:shock:ivarica prvotno napisa
a kosa mi se digla do 1. kata
ma nije ozivila nego kad je stavis pod toplu vodu, pa se ona zagrije na 37..... nakon 15 godina vegetarijanstva nije trebalo da pocne kokodakat
A da mu poklonite piranje? Imao ih je naš frend u akvarijuivarica prvotno napisa
![]()
(nema ničeg zabavnijeg od dječjih želja)
Uz ovakve želje, mikroskop ćeš ionako morati kupovati za koju godinu, pa se bolje unaprijed pripremitiivarica prvotno napisa
![]()
Ne hvala. Sva sreća pa su i želje pomalo o'šle na drugu stranu 8)ana.m prvotno napisa
A štakor? S jedne strane je dovoljno egzotičan i gadan da bude neobično i kul, a s druge strane stvarno budu simpatični, dragi i umiljati. A i prilično su inteligentni (jedino su tvrdoglavi).
Nakon današnjeg pokusa ne mogu zamisliti da bi netko poželio štakora za kućnog ljubimcaaqua prvotno napisa
![]()
Istina je, kad su mali, vrlo su slatki. Ali ta faza kratko traje (možda mjesec dana). Vrlo brzo postaju debele štakorčine.
Moja najiskrenija preporuka je: nemoj.
(A inteligentni jesu, to je istina. I imaju veliki hipokampus -)
meni se štakori toliko gade, da nikada nisam kužila ljude koji nešto slično imaju za ljubimca.