Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Molim savjet i pomoć

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Molim savjet i pomoć

P. ima 7700g i 71 cm. Do sada smo se vozili u Peg-Perego AS, 0-13kg, koju smo visinski prerasli. Glavica mu već prelazi rub (dobro da sam skužila ).

Sad smo u nedoumici koju AS kupiti?

Čitam da kombinirane AS na testovima ne prolaze tako dobro kao ove iz pojedinačnih grupa, a nekako mi se čini da bi nama baš kombinirana bila najbolje rješenje.
    Jer, nismo još blizu sjedenja, a o dizanju da i ne govorim.

Ustvari, možda su neke AS od 0-13 kg duže od ove naše pa bi nam onda takva jedna pasala?

Moram priznati da se ne snalazim baš u vrstama, proizvođačima i raznim kraticama pa vas molim za savjet- koju izabrati?

Koja bi AS od 0-13kg bila dovoljno duga za našu visinu;
    ili ako je i kombinirana dobra, kojeg proizvođača da kupimo?

Hvala unaprijed!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Napisah ti cijeli post i slučajno izbrisala

Uglavnom,po visini i težini tvoga djeteta čini mi se gotovo nemoguće da je prerastao 0+,ali ako si ga ti namjestila na pravilan kut i guzu mu stavila na pravo mjesto u sjedalici i prešao je rub(ili ima manje od 2 cm do ruba) onda je prerastao.
    U svakom slučaju, za grupu I niste spremni,ni pod razno,ni kilažom,a i dijete bi se trebalo dizat na noge,dok tvoj bebac još ni ne sjedi.
    Naravno da je onda jedino rješenje kombinirka koje obično imaju lošije rezultate na testovima,al to je puno manje bitno od toga jeli ona adekvatna za tvoje dijete(visinom,težinom,smjerom na koji se namještaju..).Tvoje se dijete mora još duuuugo vozit "naopako"
    O markama neznam mnogo....ima ovdje topica o tome:
    npr.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32596

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krumpiricu hvala ti .

Pogledala sam topic o kombiniranima i AS BC Iseos Safe Side mi se čini skroz ok. Jedino cijena...

A sad, naravno da se za sigurnost vlastitog djeteta ne treba cjenkati ali ne znam hoćemo li biti u mogućnosti kupiti baš tu, tako da bi mi dobro došla informacija (za svaki slučaj), dali postoji AS 0-13kg koja je toliko dugačka da se mogu voziti djeca do recimo cca 75cm visine?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka je u Peg P sjedio do malo iza prvog rođendana imao je oko 10 kg i 84 cm možda ipak da pokušaš bebu namjestiti malo bolje šteta je kupovat kombiniranu ako nemoraš

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

potpisujem krumpiric
    ta sjedalica mu ne bi trebala biti premala
    da li mu skineš jaknu prije nego što ga staviš u sjedalicu?
    provjeri također da možda sjedalica nema neki dodatni jastučić koji se uklanja kad dijete raste.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve smo već isprobali i stvarno ju je već prerasao. To je ona sjedalica "jaje" i čak smo se i u kolicima vozili u njoj. Nema dodatnih jastučića koje bi eventualno mogli maknuti.
    Definitivno nam treba nešto veće ali sad sam u nedoumici dali da još ova dva-tri mjeseca, dok se lijepo ne posjedne i počne dizati, posudimo od nekoga AS 0-13kg koja bi bila veća od ove naše, pa nakon toga kupimo sigurniju i provjereniju AS 9-18kg.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa to bi bilo super,kad bi pronašli kvalitetnu i adekvatnu sjedalicu za posudbu, iz grupe 0+ za to vrijeme(a ne se krpali dotad :/ ).
    Mislim da ih većina može smjestiti većinu djece do godine dana.
    Moj M je deeebelo viši od prosjeka i vozio se dotad.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo imali RÖMER BABY-SAFE ISOFIX plus i e. se dugo vozila u njoj. Sigurno 16 mjeseci. A nije baš tak sitna . Graco sjedalica npr. mi je djelovala manja.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pp primo viaggio je sjedalica sa jako niskim naslonom, a iz skupine je 0+, znaci do 13kg...nazalost jako puno ljudi je imalo problema sa time, nazalost
    mi smo napokon natukli 9kg za skupinu I, a sa 71 cm nam je glava vec bila skoro do ruba, furali smo je do nekih 75cm
    nikako se ne moze smjestiti dijete nize da mu glava ne prelazi rub
    navodno su ove nove sip drugacije

npr. chiccova grupa 0+ je njemu imala dobrih 10 cm lufta do ruba

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Molim pomoć pa da ne otvaram novi topic..imamo Mitsubishi colt i sad kad smo kupili AS (MC) za nadolazeću bebu. Primijetili smo da stražnje sjedalo ima pojas međutim nema dio u koji se pojas utakne (na sredini sjedala) :shock: Auto je proizveden 98` i jednostavno ne mogu vjerovati da tog dijela nema, dok pojas - ima!
    Naravno da ćemo ga dati ugraditi, zanima me samo koliko to košta ? I kako je pobogu uopće proizvođač predvidio tako bitnu stvar..ili naš auto možda ima tvorničku grešku?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da nije slučajno upao između siceva? Vidi li se iz gepeka?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne, uopće ga nema!

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana b možda je upao negdje ispod sjedaće površine? Malo je čudno da ga baš nema. Obično se treba ruka dobro uvući da se otkrije.

Nama su konačno ugradili isofix - odmah sm,o anručili za dvije sjedalice i superička je.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemojte se smijati ali..poslala sam MM po treći put u auto i ja stvarno ne znam gdje su mu bile oči prva dva puta Naravno da ima, i to između siceva ali skroz su ugurani ispod njih, morao ih je dobro gurnuti i razmaknuti. Imamo čak 4 kuke i još 1 ekstra pojas
    Eto, da nismo sad riješili dilemu, nastala bi frka pri izlaku iz rodilišta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto, sve se super riješilo.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Novi problem iskrsao.. Beba stiže za par dana i išli smo malo uvježbati postavljanje AS u auto.Ispostavilo se da je pojas prekratak!! Sve radimo po pravilima ali pojas na zadnjem sjedištu iza vozača jednostavno ne doseže do kuke za čitav pedalj..
    Onaj iza suvozačevog sica je još kraći!
    AS je MC cabriofix bez baze.
    Što da radimo? Koliko košta zamjena pojaseva i da li se mora obaviti u ovlaštenom salonu?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ivana mislim da je bolje pojas zamijeniti u ovlaštenom servisu, samo je neminovno da će te oderati Jedino možda da TM proba na auto-otpadu u Zaprešiću, tamo bi možda dobio pojas za max 100 kn, a ljudi koji tamo rade mogu ga uputiti. U svakom slučaju trebalo bi se raspitati prije odlaska u ovlašteni servis.
    MM tamo idi didi po dijelove za terenca koji mu služi samo za lov.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Novi problem iskrsao.. Beba stiže za par dana i išli smo malo uvježbati postavljanje AS u auto.Ispostavilo se da je pojas prekratak!! Sve radimo po pravilima ali pojas na zadnjem sjedištu iza vozača jednostavno ne doseže do kuke za čitav pedalj..
    Što da radimo? Koliko košta zamjena pojaseva i da li se mora obaviti u ovlaštenom salonu?
    hm, ovako je izgledalo i na našem starom autu (stara opel astra) i onda sam otkrila da se ipak može pojas "produžiti"
    gornji dio pojasa se mogao spustiti bliže sjedalu, tamo gdje je pričvršćen za sam auto (na novom se to ne može jer pojas nam dolazi već skroz nisko na samom sjedalu, ali sad nam to nije ni bitno jer je pojas dovoljno dug)
    donji dio pojasa (onaj na kojem je kopča) se mogao "šetati" 6-7 cm i kad smo ga primakli skroz do sjedalice i zasjeli u nju, zakopčali smo :D
    probaj podići zadnje sjedalo i pomaknuti taj donji dio pojasa maksimalno prema mjestu na kojem će biti sjedalica (a možda se taj donji dio i zafrkao ispod sjedala, to ga isto može skratiti) i kad spuštaš sjedalo nazad, dobro izravnaj i zategni i taj dio pojasa na mjestu na kojem želiš da ostane - ovo možemo raditi i u novom autu

druga stvar koja bi možda mogla pomoći je da probate učvrstiti sjedalicu S BAZOM (ako možete od nekog posuditi), možda bi dobili potrebne cm

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    ivana, kopiram sa drugog topica, pokusajte ovako:

Kad montirate sjedalicu malo ju podignite u zrak, onak okomito da mozes pojas lakse oko nje obmotati onda utakni pojas u vez i tada sjedalicu izravnaj. Primis za onaj dio gdje su noge i vuces ju prema gore a vrh sjedalice prema dolje dok ne dobijes zelleni kut.

Tada provjeris jel se sjedalica mice i ako je potrebno jos malo zategnes pojas, tako da sjedalicu utisnes (koljenog, rukom) u sjedalo vozila i zategnes pojas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •