Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Početak raspada veze/braka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Meni je ovo zaista tužno.
    A još tužnije je što bar jednom mjesečno jednu ovakvu novu priču ovdje pročitam. Kombinacija male bebe i druge žene.......
    A vi svi koji se čudite, zar vam ne dođe da se malo priupitate zašto je to tako?

Jesu li svi oni (M) stvarno takvi gadovi ili ima još nešto u cijeloj toj priči?

Da, da, znam da ste svi svetice i da nitko od vas nije kriv za ništa, ali ide mi na onu stvar kako lako blatite iste one osobe koje ste same odabrale za roditelja svoje djece...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jako duboko i krajnje realno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    A još tužnije je što bar jednom mjesečno jednu ovakvu novu priču ovdje pročitam. Kombinacija male bebe i druge žene.......
    A vi svi koji se čudite, zar vam ne dođe da se malo priupitate zašto je to tako?

Da, da, znam da ste svi svetice i da nitko od vas nije kriv za ništa, ali ide mi na onu stvar kako lako blatite iste one osobe koje ste same odabrale za roditelja svoje djece...
    Citiranjem mojih riječi si me apsolutno nepravedno i bez ikakvog pokrića i temelja optužio za nešto što nisam izjavila i samim time utrpao u pogrešnu kategoriju te na taj način uvrijedio.

I ne.. ne čudim se.. samo (mi) je tužno kad se brak raspadne u samom začetku života malog bića. Tebi nije?

Pripazi malo, našao si pogrešnu osobu za ispoljavanje frustracije prema diskriminaciji muškaraca. Ja je ne volim koliko ni ti, niti svakoj drugoj normalnoj (muškoj, ženskoj) osobi.

No, eto, ti si upravo meni napravio ono za što si nas sve optužio da radimo. Generalizirao i lijepio iste etikete na bazi spola.

Duguješ mi ispriku.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Duguješ mi ispriku.
    Nema uopće problema - oprosti. To što sam citirao tebe je bilo vezano za učestalost odlazaka muževa... i ja isto malo-malo pa pročitam kako se rastaju novopečeni roditelji...

Nisam te citirao jer smatram da ti pljuješ po muškom rodu... sori, moj komentar se odnosio na sve one koji sustavno već mjesecima pljuju po muškima na Jednoroditeljskim, kao da su svi đubrad i kao da su muški jedini i isključivi krivci za raspad veze....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ok. Oprošteno. Vjeruj mi, isto me toliko to smeta i molim muža da se registrira da ojača mušku stranu , ali njemu se ne da. :/

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj ko TNT,na ovim temama začas eksplodra

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

puno puta na ovom pdf-u nešto napišem ali nikada ne pošaljem, stvarno ne znam zašto
    moj otac je stvarno takav gad

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da izabrali smo ih, no zasto siu se promijenili u gadove ?? i ne nismo svetice a niti ludjakinje koje su svjesno izabrale gadove,ali blago nama kada postoje savrsene zene i njihovi savrseni muzevi kojima mi nesavrsene zene koje smo nesposobne izabrati nesto drugo sem gadova,idemo na neku stvar

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jassi,ne radi se o tome,ako si mislila na moj komentar,on se odnosio isključivo na brak mojih roditelja u kojem jedna osoba pati,a druga je tiranin.

Izvini ako sam te ičim uvrijedila

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jok ti mene,nego komentar kako imamo nesto protiv osoba koje smo izabrali za oceve svoje djece........
    cuj nitko nije izabrao nekoga za oca ili majku svoga djeteta ocekujuci da ce se taj netko promjeniti i napustiti iste bilo muz ili zena!!!!!!!!!!!!!!!!

ma poludim na takve komentare,kao da su svi sami roditelji presretni sto se to desilo. ne nismo,ali smo naucili zivjeti s time i znamo razloge i imamo pravo biti ljuti zbog istih.

draga ne ide tebe....samo sam tu kratkog fitilja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

no sad dalje kad sam se raspalila, ne pljuje se sustavno po muskom rodu. slucajno je tu populacija zena u vecini ........a ostavili su ih muzevi

da li se pitamo zasto se to desava??

da pitamo se itekako?? zasto tih 20 dkg mesa raspameti vecinu muzeva kad se rodi dijete i onda oni ostavljaju familiju jer -NISU SPREMNI!"!!!!! ili JER SU ZENE NERVOZNE NAKON PORODA ili kao u slucaju moje frendice nakon 7 god idealne veze micek je otisaoJER JE RODILA I POSVETILA SE DJETETU I NJEGA MALO ZAPOSTAVILA A ON ZELI PUNU PAZNJU KAO PRIJE!!!!!

isprike muskom rodu odmah,ne generaliziram ali ovakvi subjekti su mi.........bolje da ne kazem jer ce mi lupiti cenzuru

isto ide one divne majke koje su sposobne ostaviti svoju djecu i sl

opce ne znam zakaj sam se dal anavuci na diskusiju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto puknem jer nitko nije dosad napisao kako se neka žena promjenila, kako je postala gadura, kako je potpuno(!) zaboravila da osim djeteta i dalje ima muža... kako je počela lagat, muljat, srat, pravit se blesava oko svega... kako je psihički zlostavljala muža dok ovaj jadan nije popizdio i digo ruke od svega...

Ili vi mislite da toga nema?

Kao što već napisah, jeste li se ikad zapitale zašto su vam muževi odjednom počeli biti "gadovi"?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

white_musk

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja je mama na prvoj bračnoj noći dobila i prvi šamar, prije ju nikada nije tukao niti pokazao nikakvu agresiju

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e da ja sam imala 4 godine kada su se rastali i svega što se sjećam sušamari i kada je dolazio s posla bi ga ja molila da danas ne tuće mamu (ima još x ružnih stvari kojih se sjećam ali neću dužit), a i dan danas tvrdi da muškarac ima pravo udarit ženu

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Bosni se kaže:

dok te mami medom te hrani,a kad te namami i hljeb ti zabrani

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

daj molim te opet mi kuha u glavi-no sad bi te netko mogao pitati-pa kako je to tvoja mama odabrala

ma draga onaj ko ne pozna takve situacije ne zna o cemu je rijec

kiss tebi i sto si odrasla s mamom i zao mi je sto se sjecas samara....uf

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa
    e da ja sam imala 4 godine kada su se rastali i svega što se sjećam sušamari i kada je dolazio s posla bi ga ja molila da danas ne tuće mamu (ima još x ružnih stvari kojih se sjećam ali neću dužit), a i dan danas tvrdi da muškarac ima pravo udarit ženu
    nalazim se laganno i zato bježim s ovog topica, samo što naša priča ima tužan epilog(brak još traje)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja je mama na prvoj bračnoj noći dobila i prvi šamar, prije ju nikada nije tukao niti pokazao nikakvu agresiju
    uz dužno poštovanje prema osobi koju ne poznam, malo mi nevjerojatno da tvoja mama nije mogla ništa naslutit... ili su se upoznali tu večer kad su se i vjenčali? koliko dugo su bili zajedno prije vjenčanja?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo još ovo,
    ja sam na svoju užasno ljuta,jer se moj otac upravo bio razveo i ta bivša žena je pobjegla glavom bez obzira i ona OPET!

kod nas sam bila ja ta koja je šibana do besvjesti

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

uz dužno poštovanje prema osobi koju ne poznam, malo mi nevjerojatno da tvoja mama nije mogla ništa naslutit... ili su se upoznali tu večer kad su se i vjenčali? koliko dugo su bili zajedno prije vjenčanja?
    ovo neću komentirat
    svima
    wm šta da ti kažem točno znam kako ti je
    ja imam traumu šetnje pokraj mora, stalno mislim da će me netko gurnut u more (a dalmatinka sam) jer kada sam bila jako mala stari me je u jednoj lučici digao preko zida kao da će me bacit u more, naučila sam plivat tek sa 10 godina, pred jedno godinu dana ja to pričam mami, a ona se prvo raplakala a onad mi je šokirano rekla da ne može vjerovat da se ja toga sjećam jer tada nisam imala ni godinu dana
    malo sam otišla OT, gibam odavde

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

koliko dugo mora netko biti s nekim da vidi kakav je??

moja prijeteljiva je bila 4-5 god-srednja skola,nosio ju na dlanu,svi smo mislili kako gledamo bajuk. ozenili se i ona je vec bila trudna, za nase prve posjete je popil asamar jer je nesto krivo rekla, i nije vise bilo izlazaka i druzenja........o cemu razgovaramo....da se to ne vidi odmah...pa ne vidi se u 99% slucajeva.
    moda drag afrendica je uspijela s dvije trudnoce zavrsiti fax u roku,no njeni izlasci su bili fax,ducan,klinci. danas ju vidim-doticni je po zatvorima,klinci veliki,ona nikad radila,izgleda kao sjena i sto je najgore jos ga voli jer nezna za nista drugo!!!!!! nije imala sanse...ma u biti ne zelim se raspravljati kad vidim da postoje sveznajuci

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

uz dužno poštovanje prema osobi koju ne poznam, malo mi nevjerojatno da tvoja mama nije mogla ništa naslutit... ili su se upoznali tu večer kad su se i vjenčali? koliko dugo su bili zajedno prije vjenčanja?[/quote]

uz duzno postovanje a odakle toliko poznavanje ljudske svijesti i psihe tako da ove navedene zene ispadaju tako neobrazovane i ispricavam se njima na izrazu-glupe??????????

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

odoh i ja-

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šta sad, bježite? Ne vidim odgovore na moja pitanja... i dalje vidim samo pljuvanje po "gadovima"....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

daj molim te ako se tako vrijedas kaj to znaci-vidis sponu ili sto...odlazimo jer nemamo realnog sugovornika. ako se tu dolazi iskazivati i demonstrirati ko je jaci,pametniji etc...samo nastavi mi cemo citati i upijati sve

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pljuvat po gadovima se može, naravno, to je nekim forumašicama postao smisao života....

ma, to sve govori o njima... ne bih ni ja htio živjeti s takvim babama... skoro pa me uopće ne čudi što su im se muževi pokupili i ošli (ajd, dobro, sad malo idem u krajnost, al hebga, kad me vučeš za jezik)...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sram te bilo

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sipaš so na živu ranu ženama kojima i bez toga nije nimalo lako

mislim zašto?

ma ustvari ne zanima me,samo nema opravdanja za psih-fiz. maltretiranje djece(pogotovo kad se supružnici "svete" jedno drugom preko dječijih leđa.
    Možda je žena birala, ali dijete nije biralo roditelje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    sram te bilo
    uopće me nije sram... čega bi me trebalo biti sram? Bolje to napiši svim onim forumašicama koje opravdanje za ponašanje svojih bivših muževa pokušavaju naći u tome da su oni jednostavno - gadovi, bez ulaženja malo dublje u problematiku...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da se razumijemo, nikakvo fizičko maltretiranje ne podnosim niti podržavam! Ni prema djeci ni prema supružniku/ci.

Vi se skrenule malo na tu stranu, ja pričam o odlascima od žena i djece i o obilježavanju takvih muškaraca... kao, oni su gadovi jer im je nešto puklo u glavi, samo od sebe, ničim izazvano...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure svaka vam čast, same s malim bebama stvarno ste zaslužile medalju
    i znam da vam je teško i da se pitate zašto se to desilo, ali vjerujte vama i vašoj djeci je bolje tako zaslužile ste svu sreću

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    sram te bilo
    uopće me nije sram... čega bi me trebalo biti sram? Bolje to napiši svim onim forumašicama koje opravdanje za ponašanje svojih bivših muževa pokušavaju naći u tome da su oni jednostavno - gadovi, bez ulaženja malo dublje u problematiku...
    moj prvi muž upravo se razveo od svoje 4 žene i da MOOVER u pravu si ,nas četri nismo bile ok a on jeste..

da nije bilo žalosno bilo bi smiješno.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1. Čemu ovolika fotka bez riječi teksta?

2. Laky, nisam nigdje napisao da nema gadova... ali reagiram na generaliziranje i djeljenje svakakvih savjeta ovdje na jednoroditeljskim... to što su neki muškarci gadovi, ne znači da su svi.

I nitko od vas nije napisao "da, Mooveru, može biti da u pojedinim slučajevima i žena bude kriva za nastalu situaciju..." :/ i to je ono što me smeta i na što reagiram...

(jer znam da ima i svakakvih žena, što vi valjda ne želite priznati...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam napisala da se moji komentari odnose i na takve zene

slika govori i bez rijeci

evelin_i

Početno re

poslala sam pm moderatorici jer ne mogu izbrisati post ni editirati ga da smanjim sliku...

zapravo, nemam pojma kako to funkcionira na ovom forumu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I nitko od vas nije napisao "da, Mooveru, može biti da u pojedinim slučajevima i žena bude kriva za nastalu situaciju..." :/ i to je ono što me smeta i na što reagiram...

(jer znam da ima i svakakvih žena, što vi valjda ne želite priznati...

Da, Mooveru, ima i svakakvih žena.
    Ali, eto, ovdje nalazimo na postobe i topice koje pokreću "drukčije" žene, žene koje su ostavljene s malom djecom u rukama ili još u trbuhu.

Pokreću ga žene čiji partneri odlaze sa svojim ljubavnicama, izbjegavaju obveze, ne misle na svoju djecu, na svoju roditeljsku ulogu.

Pokreću ga žene koje još jednim dijelom vole tog istog "gada" koji je samo zalupio vratima i koje se trude ovdje naći potporu da mogu krenuti dalje, biti vesele majke svom djetetu, pružiti mu budućnost, dati mu svoje vrijeme i ljubav. Sve ono na što je dotični samo odmahnuo rukom.

Da sad posta neki muškarac kojeg je žena ostavila s djetetom, došlo bi do zgražavanja, komentiranja tipa "kako majka može ostaviti dijete", a da ne govorim kako bi ista bila nazivana pogrdnim imenima. Bila bi k*, gadura, želi samo ovo ili ono...

I naišla sam osobno na nekoliko takvih. Muška populacija koja je odgovarala samo je dodatno podbadala, pjevajući glasno D.obalu i "popularnu" pjesmu o ženama.

Reagiranja bi bila dosta slična. Ali što ćeš, na takav jedan "muški" post, dolazi barem 50 "ženskih". Zbog čega je to tako-ne ulazim u to.

Naravno, nisu svi gadovi. Prođeš drugim dijelom foruma i čitaš o roditeljima koji skupa s djecom idu na odmore, pišu zadaće, pjevaju pjesme, maze se u krevetu, tate skidaju temperaturu, kuhaju čaj itd.

Ali eto, na ovom dijelu su oni kojima se to ne događa, kojima se događaju puno lošije i teže stvari. I da, reći ću za takvog muškarca da je gad, ne muški gad, nego samo gad.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

2. Laky, nisam nigdje napisao da nema gadova... ali reagiram na generaliziranje i djeljenje svakakvih savjeta ovdje na jednoroditeljskim... to što su neki muškarci gadovi, ne znači da su svi.
    ovo cu prvo potpisati i to debelo potpisati

al moram da nadovezem da se meni cini da si ti ipak ovdje napravio generaliziranje

Kao što već napisah, jeste li se ikad zapitale zašto su vam muževi odjednom počeli biti "gadovi"?

i to bas svih zena koje su pisale o svojim problemima na ovom pdf i bile ostavljene od muzeva :/
    nadam se da nije tako i da sam te samo krivo razumjela

a najiskrenije mislim da ovakva rasprava kakva je nastala netreba nimalo the bee koja je otvorila ovaj topic

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    i to bas svih zena koje su pisale o svojim problemima na ovom pdf i bile ostavljene od muzeva :/
    nadam se da nije tako i da sam te samo krivo razumjela
    Nisi krivo razumjela. Pitanje je bilo upućeno svim ostavljenim forumašicama... svatko bi se trebao zapitati... Vjerujem da će većina forumašica s pravom zaključiti da su ostavljene jer su im muževi gadovi, ali vjerujem da ima i onih koji će možda skužiti da su i dijelom same krive za to...

Ma, ne razumijete vi muški mozak... niti mi razumijemo ženski...

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    a najiskrenije mislim da ovakva rasprava kakva je nastala netreba nimalo the bee koja je otvorila ovaj topic
    A što mogu kad moderatorice neće odvojiti ovaj dio rasprave, i meni je bzvz da se rasprava vodi na ovoj temi...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi krivo razumjela. Pitanje je bilo upućeno svim ostavljenim forumašicama... svatko bi se trebao zapitati... Vjerujem da će većina forumašica s pravom zaključiti da su ostavljene jer su im muževi gadovi, ali vjerujem da ima i onih koji će možda skužiti da su i dijelom same krive za to...

Ma, ne razumijete vi muški mozak... niti mi razumijemo ženski... Grin
    Evo ja ću biti jedna od onih koja će priznati da je krivica sigurno i moja.

Ali nije ok ostaviti ženu nakon 12 godina upravo u 6. mjesecu trudnoće.

zašto? Evo primjera:

48 sati nakon što sam rodila, došla sam doma iz rodilišta i tu noć mi je stariji sin zakurio na 39 (angina). Cijelu noć sam naizmjence dojila, pa trčala uplakanom bolesnom djetetu u drugu sobu, pa opet dojila bebu staru 2 dana.... i tako u krug... - to je samo jedna sličica iz mog života prije mjesec i nešto dana.

Neću reći za svog muža da je gad.

Sad smo čak i u dobrim odnosima. nemam namjeru trovatii svoj život negativnim emocijama. Moja djeca trebaju sretnu mamu i sretnog tatu.

Ali da se ponio kao gad prema mani - to sam rekla i njemu kad smo nedavno razgovarali. Ako se on nije naljutio, zašto se ti ljutiš?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Odvojila sam temu od topica kojeg je otvorila the bee pa nastavite na ovom topicu.

Forumašice sa ovog pdf-a su često ponijele same veliki teret samačkog života s djetetom/djecom i smanjenim financijama, što nije lako, bez obzira kad je veza/brak pošla nizbrdo, i tko je tome doprinio više. Zato molim sve sudionike rasprave da ne upadaju u zamke generaliziranja, radi kojih se na pet postova ispričavaju i objašnjavaju da nisu mislili na sve/svih/sve situacije i sl.

ivaiva

Početno

Kada se veza/brak raspadne krivi su oboje,neko vise neko manje.
    Nista se ne desava preko noci,uvek postoje naznake da veza/brak ne funkcionisu.
    Druga stvar je kasd se na sve te naznake zatvaraju oci i ispada
    da je sve puklo preko noci i on/ona ispada gad/kucka.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ću se malo upetljati mada nemam osobnog iskustva...
    Neki muškarci (a i žene-nisu sve svetice) su poprilično neodogovorni. Tj. naučili su živjeti ili uz maminu suknju, nikada im ništa nije falilo, za sve se brinula mama, nije čak ni dozvolila da njen sinčić/kčerkica bilo što radi.
    Onda se zaljube ko tupani i misle kak je cijeli svijet sad njihov i krenu u brak-neki svojom voljom, neki jer su im partnerice ostale trudne (i naravno neke žene iz istog razloga uđu u brak) i onda krene život u dvoje. Možda više nije sve kako je bilo kod mamice, možda nije sve šareno i ne znaju se nositi s problemčićima, s partnerom su 24h i vide i one stvari koje prije nisu vidjeli (na ljetovanjima-zimovanjima-vikendima su stvari u tih istih 24h ipak ponešto drugačije), a onda dođe dijete koje im život okrene za 360 stupnjeva i totalno su izgubljeni, ne vide se u tome a preslabi su da stisnu zube i "prihvate se posla" pa se linijom manjeg otpora okrenu i odu ili nađu ispušni ventil u obliku utegnute namiguše koja dovodi također do razlaza. To su nesigurne osobe, koje su život vjerojatno zamišljale drugačije, koje brak, djecu i obavezu ne doživljavaju ozbiljno koliko bi morali ozbiljno shvaćati...Mislim da sam malo pogodila srž problema.

A osobe koje prevare su za mene gadovi-gadure kako god hoćete.
    Ja stvarno ne kužim čemu to?
    Ako nekog voliš, zaljubljen si-drugačije u vezi a drugačije u braku, potpisao si (ili možda nisi službeno potpisao), čemu šalabajzanje okolo. Mislim da tu stvar niklada neću moći shvatiti. Nisiu dovoljno zaljubljen tj. ne voliš dovoljno svog partnera. Ali brate mili kad si ušao u brak znao si kaj je to, kad si napravio dijete znaš koju odgovornost to nosi. Pokaži da si muško i malo zakopčaj šlic. E, pa neki muškarci samo misle da su muškarci, misle da su muškarci ako puno jelte-da sad ne prostačim....Budi muško pa svoje obveze i odgovornosti snosi do kraja!
    A pravi muškarac je onaj koji je uz svoju ženu i djecu i onda kad je najteže i kad se nagomilaju problemi i kad im se život okrene za 360 stupnjeva. Samo nažalost u ovom našem trulom svijetu te prave muškarce obično nazivaju-papučarima!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo još 'potkurim', ali zato jer me stvarno zanima: često čitam o djeci s posebnim potrebama, jeste li primijetili koliko majki te djece je SAMOHRANO? Pa gdje (i zašto?) su nestali očevi te djece s posebnim potrebama? A nisam dosad naišla niti na jednog samohranog oca djeteta s posebnim potrebama.

Moja prijateljica je dijete rastavljenih roditelja, s njenom mamom ima četvero djece, s novom ženom još dvoje, ALI TAJ SE ČOVJEK BRINE ZA SVAKO SVOJE DIJETE! Od pronalaska smještaja u mjestu studiranja, slanja novca, hrane, zajedničkih boravaka, jedno dijete je došlo u sukob sa zakonom - on je našao odvjetnika, potezao veze... I iako je on njenu mamu ostavio radi druge žene, od njih dvije ja nisam o njemu čula ružnu riječ. I mislim da ponašanje muža/oca NAKON razlaza ima veeelikog utjecaja na to hoće li se njega okarakterizirati kao gada ili ne. Griješiti je ljudski, ali jesi li čovjek ili gad pokažeš poslije kroz to kako se sa svojim greškama i njihovim posljedicama nosiš.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: re

Citiraj evelin_i prvotno napisa
    poslala sam pm moderatorici jer ne mogu izbrisati post ni editirati ga da smanjim sliku...

zapravo, nemam pojma kako to funkcionira na ovom forumu
    stavila si link
    i to je skroz oke - ne trebaju moderatori u to intervenirat

ali mogla si napisati nesto tj. razlog zbog cega je stravljas
    ja sam pogledala sliku i ne znam stvarno sto si njome zeljela poruciti - slika ko slika - slatka curica i njezina ljepa mama, tata je mozda iza fotoaparata

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da treba razdvojiti raspad veze/braka koji ima veze samo s dvoje odraslih ljudi i krivnja je na obje strane od uobičajene prakse da muškarac odlazi i prebacuje ogromnu količinu posla (ako ne i sav posao) na ženina leđa s tim da puno muškaraca ne želi sudjelovati više ni u financiranju djece (statistike dovoljno govore koliko je nenaplaćene alimentacije)

pa baš bi voljela vidjeti recimo Moovera (kad se toliko nalazi pogođen) ostavljenog samog da se bakće s djecom sitnog zuba, ono, recimo dvoje male djece, mora ići na posao da prehrani sebe i njih, nema možda riješeno stambeno pitanje, treba djecu razvesti po jaslicama, otrčati na posao, otrčati s posla pokupiti ih, skuhati, spremiti, voditi ih doktoru, biti s njima doma kad su bolesni itd..itd..stres SVAKODNEVNOG života s djecom..mislim da pitanje ovdje tko je kriv za raspad braka i nije toliko bitan koliko potreba da taj drugi roditelj POMOGNE onom prvom

i oprosti Moover, ali tu se muškarci pokazuju kao slabija karika

i za takvo ponašanje se može reći da je netko bezobrazan, neodgovoran, komotan i na kraju gad..mene ne zanima zašto se netko posvađao i razišao, ali me uvijek ponovo frapira kako muškarci lagodno odšetaju i prepuste sve ženi

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se uvik sitim jedne priče koju sam pročitala (koliko je istinita ne ulazim u to), ali mi njen sadržaj i dan danas zvoni u ušima, a odnosi se baš na to kako eto "glupo" žensko ne zna nanjušit idiota, zlostavljača.

a priča ide (u skraćenoj verziji):
    upoznalo se dvoje, zaljubilo???, on opsjednut samom njenom pojavom. tetoši je, voli, zvizde joj skida s neba, ma anđeo u muškom izdanju. i hodaju pune 3 godine (e ovaj podatak je i mene šokirao kad sam došla do kraja priče), a on ne može bit bolji nego je. ženska ne viruje sama sebi da je našla takvog pažljivog i divnog muškarca. i naravno pristane se udat za njega.
    prve bračne noći on je toliko natuče da nije mogla doć sebi, a sve fino poprati riječima: "sad si moja, zaboravi šta je bilo prije. odsad meni pripadaš!".

i ko je sad tu lud i blesav? ko nije znao nanjušit zlostavljača poremećenog uma koji je bio spreman 3 godine glumit idealnog muškarca i strpljivo čekat da se stavi potpis na vjenčani list pa da pokaže svoje pravo lice.
    mene je ovo šokiralo. :shock:
    i da, odabrala ga je misleći kako se udaje za čovika kakvim se on predstavlja pune te tri godine. i vjerujem kako ni u najluđim snovima nije slutila ovakav ishod svoje ljubavi.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima nas svakakvih
    nitko od nas nije idealan i za svaku razmiricu, ma koliko sitna ona bila - potrebno je dvoje

Moover - pokusaj se nekako, dok citas ove price, stavit u kozu tih zena koje zapravo ne mogu vjerovati da su ti muskarci tako olako sve brige prepustili njima i otisli... iz tog osjecaja nevjerice obicno proizlaze negativni osjecaji i ruzne rijeci za osobu koja je (iz ovog ili onog razloga) otisla... ja to ne opravdavam, ali razumijem jer sam i sama prosla cijelu skalu osjecaja prema bivsem muzu... od apsolutnog gadjenja prema njemu do blazene ravnodusnosti.. ali kao i kod svake emocionalne ozljede tako i kod raskida veze u koju su ukljucena jos i djeca treba proci neko vrijeme da bi rane zacijelile, a najlakse je osudjivati kad smo najranjiviji i kad je jos sve svjeze

ja bi danas o mom bisem mogla napisat nekoliko posve razlicitih postova od onih koje sam pisala prije godinu ili dvije
    ali vise uopce ili vrlo rijetko pisem o njemu
    jer me to vise toliko ne opterecuje - mogu slobodno reci da sam se oslobodila vecine tog tereta, ali samo zato jer je proslo dovoljno vremena

i sigurno si primjetio - na ovom forumu ima zena koje pisu ljepe stvari o svojim bivsim partnerima, koji su skupa s njima nastavili nositi terete roditeljskih odgovornosti - zato jer takvi takodjer postoje

ali to se izgubi i uvijek nekako iskacu ti negativni postovi jer ljudi uvijek lakse primjete kad netko o nekome govori nesto negativno -

ocu rec - nemoj se uzrujavati - ovo je prostor na kojem mozemo "glasno" reci da smo povrijedjene nekom tko ce nas razumjeti jer je prosao slicno, a u tom govoru tj. izricanju tj. pokusajima racionalizacije svih tih dogadjaja ponekad padne i koja teska rijec, ali i to je ljudski

da imam vremena surfala bi nekim vise muskim forumima i sigurna sam da bi tamo naisla ne vrlo slicna generalizranja koja bi me sigurno zasmetala kao sto tebe ovdje smetaju ova

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    pa baš bi voljela vidjeti recimo Moovera (kad se toliko nalazi pogođen) ostavljenog samog da se bakće s djecom sitnog zuba
    Zašto misliš da već nisam ostavljen sam da se bakćem s djetetom s posebnim potrebama? :?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •