Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 91 od 91

Tema: Početak raspada veze/braka

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moover, ako je ovo for argument's sake, totalno je neprimjereno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj sofke prvotno napisa
    pa baš bi voljela vidjeti recimo Moovera (kad se toliko nalazi pogođen) ostavljenog samog da se bakće s djecom sitnog zuba
    Zašto misliš da već nisam ostavljen sam da se bakćem s djetetom s posebnim potrebama? :?
    zato kaj te znamo na forumu, stalno se hvalis kako imas super zenu

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Moover, ako je ovo for argument's sake, totalno je neprimjereno.
    a sofkina želja ti je primjerena? :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re

Ma generaliziranje brakova stvarno ne ide..razumijem i ovog Moover-a, jer ima muskaraca koji su zaista izvukli deblji kraj u nekom braku, koji zaista vole svoju djecu i maximalno se trude, ali je zena naopaka i sve ode helac.
    Ali neko rece, cini mi se nick Sandra, da se ova tema fokusira na zene-majke, ostavljene na cjedilu u kriticnim periodima zivota, na zene koje su trpile zlostavljanja, na djecu koja su sve to prozivljavala..a procentualno je daleko veci broj ovih zena, nego muskaraca.
    Potpuno je razumljivo da sve ove zene, nisu imale naznaka o mentalnom sklopu muskarca s kojim su usle u brak, jer emocije zaklanjaju analiticno razmisljanje, pa i na neke eventualne znakove koje zena mozda i prepozna na nekom podsvjesnom primitivno instinktivnom nivou, nadje opravdanje da ih zanemari. Vrlo kompleksne situacije..

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moover, ja u potpunosti razumijem što ti želiš reći.

I slažem se s tobom.

Ali ne znam razumiješ li ti lančanu reakciju koja se dogodi kad neka žena ovdje na forumu objavi da ju je muž ostavio.

Onda sve koje se jave žele da se ona bolje osjeća tako što će početi blatiti njezinog odbjeglog muža, bez da uopće imaju ikakva dublja saznanja o razlozima zbog kojih se taj "bijeg" dogodio.

Naime, ovdje se čuje samo jedna strana, ostavljena, ona kojoj nije jasno zbog čega, pa se i sama čudi jer nikakvih znakova nije bilo. Što je izrazito nevjerojatno.

Nikad ne dobijemo drugu stranu priče, njegove razloge. On je eto obično derle koje se ne zna nositi s novonastalom situacijom, njemu je sve previše...

Još nikad nisam pročitala da je žena rekla "i ja sam donekle kriva" jer jest kriva. Krivnja je uvijek podijeljena.

I da me se ne shvati krivo, iz ovog izuzimam psihičko/fizičko zlostavljanje u braku. A to nije niti bila tema ovog topica.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja da želim da tebe (kog ni ne poznam i ne znam nikaj o tebi) ostavi žena?

ma nee, samo sam htjela da se probaš zamisliti u ulozi one strane koja ostaje s puno više obaveza na leđima..a vidim da tu ima i primjera žena koje su rodile same, a doma imaju još i malo dijete..uopće ne ulazim u prirodu nečije veze i ko je tu bio veći gad jer mi je to uopće i degutantno za slušat (tog sam se naslušala, i to nikad nije objektivno, nit to slušam nit dijelim savjete nit me zanima)..ali da je drugarski nekog uvaljat s dvoje/troje djece i onda odšetat i baš ne pomagati..e, to je drugi par rukavica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Reći ću samo jednu stvar, a to je da ona ili onaj koji nije doživio nešto takvo nemože u potpunosti znati kako je to i zato je zabadava tražiti polovicu krivice i u onome partneru koji ostaje sam sa djecom, a dok onaj drugi traži bolji život za sebe.
    Ne slažem se da se odgovornost za raspad braka mora podjeliti po pola svakome.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a i to što kažeš, nije brak pecivo pa da se podijeli na pola, pola krivnje meni, pola tebi

da MM lijepo ode i da se poprilično ne trudi oko djeteta kad već ne živi s njim (a to poprilično ne podrazumijeva vikend, nego svaki dan-da ga vodi ili odvodi iz vrtića, pokoji dan on skuha, vodi na aktivnosti , on također ostane koji put na bolovanju i sl.) ja bi smatrala da je on najobičnija guz**a pa nek se nađe uvrijeđen ko hoće

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja nisam rekla da se dijeli "popola", nego sam rekla da nije samo jedna osoba krivac, nego da odgovornost i krivnju za raspad braka imaju oba partnera.
    Ne nužno podjednako.

Ne, nego sigurno se on probudio jedno jutro i rekao "svega mi je dosta, okrećem novu stranicu, a sve što je dosad bilo nek se zaboravi". eto, tako mu puhnulo.

ako takvih i ima, onda su takvi bili i prije braka i roditeljskih obveza.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

po meni se jedan brak ne može raspasti priko noći niti je jedna osoba isključivi i sami krivac. nešto je u tom braku moralo zapalit fitilj da brak dogori: je li to muž, je li to žena, je li to muževa/ženina nezainteresiranost, je li muž bio nasilan ili nije, je li žena ispunjavala svoje bračne "dužnosti" ili nije......milijun razloga.
    a zašto dođe do pucanja braka ipak znaju samo te dvije osobe koje su bile u braku.

meni je osobno uvik teško slušat i prisjetit se kako je mm-a i njegovog brata ostavila majka, prije toga našla ljubavnika (za kojeg se kasnije i udala) i da nikad više nije vidila svoja dva sina. pobogu pa rodila ih je, odgajala i kad su stasali u momke ona ih ostavi. i mm često zna kazat kako se osjećao kao otpilana grana.
    dok je na drugu stranu otac taj koji je ostao uz njih i mogu kazat odgojio ih da budu ljudi kakvi su danas, svakako mu na ponos i čast.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A koja bi to bila krivnja žene, majke kojom bi prouzročila raspad braka?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    A koja bi to bila krivnja žene, majke kojom bi prouzročila raspad braka?
    čitaj malo bolje gornji post.
    eto ti krivnje majke.
    ili pronalazak ljubavnika i ostavljanje djece nije krivnja majke :? :?
    možda je i ljubavnik kriv :?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ima i žena svakakvih, ali morate priznat da je ipak malo više muškaraca diglu ruku na ženu, da ipak oni češće pronalaze mlađe ljubavnice, da su ipak oni česšće psihički zlostavljaći....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Netko tko ne prolazi kroz razvod niti ne sluti što se sve razvod sa sobom nosi.
    Tek kada ste u tome:
    •ili shvatite koliko nisko može pasti netko za koga bi ste još prije kratko vremena ruku dali u vatru da će biti maksimalno korektan i u takvoj situaciji
    •ili vas iznenadi korektnost na koji niti ne pomišljate da je spreman.
    Kao i sve drugo, vrlo je nezahvalno komentirati tuđu percepciju stvari dok se i sami ne nađete u „istim cipelama“.
    Sit gladnome ne vjeruje.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    po meni se jedan brak ne može raspasti priko noći niti je jedna osoba isključivi i sami krivac. nešto je u tom braku moralo zapalit fitilj da brak dogori: je li to muž, je li to žena, je li to muževa/ženina nezainteresiranost, je li muž bio nasilan ili nije, je li žena ispunjavala svoje bračne "dužnosti" ili nije......milijun razloga.
    a zašto dođe do pucanja braka ipak znaju samo te dvije osobe koje su bile u braku.

meni je osobno uvik teško slušat i prisjetit se kako je mm-a i njegovog brata ostavila majka, prije toga našla ljubavnika (za kojeg se kasnije i udala) i da nikad više nije vidila svoja dva sina. pobogu pa rodila ih je, odgajala i kad su stasali u momke ona ih ostavi. i mm često zna kazat kako se osjećao kao otpilana grana.
    dok je na drugu stranu otac taj koji je ostao uz njih i mogu kazat odgojio ih da budu ljudi kakvi su danas, svakako mu na ponos i čast.

potpisujem TM i djever su stvarno osobe za 10

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mogu i preformulirati svoje pitanje:
    A koja bi to bila krivnja muškarca, tate-roditelja, kojom bi prouzročio raspad braka?
    Jer i dalje mislim da ne mora znaćiti da je zbog problema u vezi podjednaka odgovornost na jednom i drugom partneru. Negdje nažalost jednostavno nema pomoći, a sve samo zbog jedne strane priće.
    Zar je jedna mama kriva što nema volje za sex navećer, nakon teškog, iscrpljujućeg dana, dok je njen "dragi" većinu dana držao sve četiri u zraku, pa eto ona se ne želi keksati, pa on ima dobro opravdanje otić taj keks tražit dalje. Ili je možda krivnja jednog oca koji nakon 12 satnog radnog vremena dođe doma, a njegova ga draga koja eto nejde na posao zato jer je baš tlaka ustajati se ama baš svako jutro, fino zbog "zanemarivanja žene" napušta i ostavlja sa djetetom od godinu dana. Želim reći da ponekad ma koliko se mi trudili, netko ima drugaćiju percepciju života i nekako mu nejde baš sve savršeno "po planu" i može toliko lako okrenut leđa i otić bez da se osvrće. Tako da sav naš trud i davanje cijelog sebe nema baš nikakve svrhe i u tom slućaju svakako je "gad" ili "koza" onaj koji se nemože prilagoditi situaciji u kojoj se našao/našla. Nitko od nas nije savršen, ali ako imaš imalo soli u glavi, moraš znati da ako nešto danas izgleda "crno", potrudi se da sutra postane "bijelo", a ne se zavrtiti na peti i šmugnut što dalje ostavljajući za sobom samo maglu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa

potpisujem TM i djever su stvarno osobe za 10
    hvala draga
    stvarno jesu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa

Evo ja ću biti jedna od onih koja će priznati da je krivica sigurno i moja.

....

Neću reći za svog muža da je gad.

Sad smo čak i u dobrim odnosima. nemam namjeru trovatii svoj život negativnim emocijama. Moja djeca trebaju sretnu mamu i sretnog tatu.

Ali da se ponio kao gad prema mani - to sam rekla i njemu kad smo nedavno razgovarali. Ako se on nije naljutio, zašto se ti ljutiš?
    isto...

i 'krivica' je obostrana ali daleko van pola-pola balansa...

no pitanje krivnje je meni uvijek zanimljivo...
    obicno tjeranje pravde - tko ko je kriv nikamo ne vodi...
    recimo, ja bi radje da sam ja puuuno vise kriva za raspad nase veze - jer bi imala vise materijala za rad i popravak iste tada kad je trebalo...

lakse mi je raditi na sebi nego ispravljati krive drine ili pak gutati nesto sto kratkorocno a kamoli dugorocno - ne zelim...

uspjesnost veze nije u njezinom formalnom (ne)postojanju...
    nasa se nastavlja na jednom drugom nivou...
    boljem i laksem za nas i luku...

(ja bi glavom bez obzira odjurila iz mnogih 'uspjesnih' veza koje vidim :bljuc: - ali bi i vjerojatno ostala u nekima koje vidim da se raspadaju oko mene...
    bunila bi se na masu stvari na koje primjecujem da se zene ne bune a ne bi se bunila na neke stvari koje cujem da se bune...
    jednostavno - JA nisam u tim vezama i mogu samo primjecivati... jedini stvarni kriterij veze je meni da su svi sudionici vecinu vremena - zadovoljni (i po mogucnosti ekstaticno sretni ) ... od te vecine vremena mogu biti i tek 2 sata dnevno zajedno fizicki... ili kao u nekim 'uspjesnim' vezama cak i puno manje... :shock:
    po tom kriteriju moj bivsi i ja smo u relativno uspjesnoj vezi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Ne, nego sigurno se on probudio jedno jutro i rekao "svega mi je dosta, okrećem novu stranicu, a sve što je dosad bilo nek se zaboravi". eto, tako mu puhnulo.

ako takvih i ima, onda su takvi bili i prije braka i roditeljskih obveza.
    Potpisujem sladjanuf.
    Ne vjerujem da ima promjena koje se dogadjaju preko noci.
    Vjerujem da ima mnogo stvari koje netko nije htio vidjeti i o njima misliti, pa ih poslije naziva promjenama...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, žene/muškarci se mogu ponijeti ovako ili onako.
    Ženama može postati teško odjednom se naići u ulozi majke. Besane noći, mnoštvo pitanja, (ne)znanje oko rješavanja istih...
    Muškarci se mogu osjećati kao 3. kotač, ne znati kako pomoći, željeti nešto što ne mogu instant dobiti...

Ali, dvoje ljudi, koji su u tome skupa, znat će tome stati na kraj. Neki uz više buke, neki uz manje ili ni trunke.

I kad se ostavlja, bilo to M ili Ž, ostavlja se zbog nečega. Možda je to razlog kojeg nismo htjeli vidjeti, možda je to strah, možda je osjećaj bespomoćnosti, možda je to osjećaj koji nas je dugo vrijeme pratio ali nismo htjeli priznati njegovu pristnost.

Dvoje ljudi kad se upušta u vezu, upušta u doživotnu pustolovinu s djetetom, moraju se znati, moraju znati samog sebe.

Ali, često brzamo, često se prepuštamo onom osjećaju od samog početka. Često negiramo vlastite i tuđe mane nadajući se da će jenuti, nestati.

No, isto tako često postoje oni koji su ušli u zajedništvo sa čistim papirima. Oni koji su se usuglasili oko vlastitih želja i mogućnosti. Oni koji su stavljali ljubav i zajednništvo ispred svega. Oni koji su si međusobno obećali truditi oko NJIH, njihove budućnosti, budućeg ili sadašnjeg djeteta.

Ali, nekad, nešto nekoga odvuče sa strane. Bila to druga osoba, financije, zbunjenost, strah, neprihvaćanje...

I nakon toga, jedina stvar koju osoba može napraviti je živjeti dalje, truditi se za nastavak života. Svakako da je teže kad moraš mijenjati čitavu sliku, kad moraš pokušati zaboraviti na ono što ste nekad dijelili.
    Nije ovo stvar između muškaraca i žena, bitka tko je bolji a tko je gori.
    Jednostavno bitka čovjeka da ide dalje, pruži svoj djeci ono najbolje, pa čak i ako to podrazumijeva pražnjenje kroz mnoštvo negativnih riječi o svom partneru. Jer, na kraju dana, želiš osjetiti da si nešto postigao, da si neko dobro napravio. Pa čak i ako si se morao isprazniti na nekom topicu i reći da je on/a gad jer je otišla/o.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moover posijao sjeme smutnje i nestao. da mu se nije zena naljutila sto je otvorio ovakav topik? :/

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda je pročitala topic pa ga ostavila da se sam bakće s djetetom
    ajde moover, pa ćemo svi reći da je gadura
    šala, šala

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

smatram da su ovakve vrste sale sasvim nepotrebne

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mislim da je ovaj topik otisao tamo gdje ne bi smio i da nem asmisao

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, odustao sam, jer ne vidim više smisao rasprave na forumu na kojem obitavaju 4-5 muških (od kojih se nitko osim mene nije javio) i 5500 žena...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Da, odustao sam, jer ne vidim više smisao rasprave na forumu na kojem obitavaju 4-5 muških (od kojih se nitko osim mene nije javio) i 5500 žena...
    Možda se i u tom podatku krije rješenje zagonetke kome je uglavnom više stalo do djece i roditeljstva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Možda se i u tom podatku krije rješenje zagonetke kome je uglavnom više stalo do djece i roditeljstva.
    Možeš to gledati i tako.

Ja to gledam ovako: žene su te koje boli ona stvar za djecu i dok se muževi brinu za istu, žene vrijeme troše na napucavanje postova na roda forumu...

Ajd bok, odoh s ove teme (postat ću samo ako me se prozove)... nema smisla, ovo već prelazi u međusobno vrijeđanje i podjebavanje...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma dajte, ne pretjerujte...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Ma dajte, ne pretjerujte...
    potpisujem, to što MM ne ide po forumima (nikakvim) ne znači da mu nije stalo do djece i roditeljstva :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako je kroz filter prošlo podj......nje ?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

podjebavanje
    fakat

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali MMooveru, uopće mi nije bila namjera provocirati (a prostačila pogotovo nisam). I ja se pitam zašto je na forumu tako puno žena, a tako malo muškaraca. Nemam puno iskustva u forumašenju ali mi se čini da na većini foruma odnos više izjednačen.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zato jer vecina zena dodje na forum u tijeku trudnoce ili zbog problema s dojenjem. a onda se tu navuku i ostanu. obrazac druzenja koji tu nalaze je slicniji onome kako zene u real life funkcioniraju, poput neke grupe za podrsku. mozda je stvarno blizi 'zenskom mozgu', ali to sigurno ne znaci da muskarce ne zanima odgoj i roditeljstvo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a zakaj, istina. I ja sam se tako navukla, samo nisam razmišljala o tome. MM-u ne pada na pamet forumašiti po Rodi, a najdivniji je tata i muž na svijetu.
    Žao mi je što se MMoover naljutio.

No dobro, meni vikend počinje i žurim po svoje dijete u vrtić

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mm je super roditelj, ali on ne voli forume

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj fali salama. ionako su se ovakve rasprave vodile vec milion puta. zakljucak je uglavnom isti-svaki je slucaj poseban, i nema generalnog pravila koje bi se dalo primjeniti na raspad veze/braka. sto ljudi, sto cudi, pa tako i sto veza, sto ishoda.

jedino ne kuzim zakaj se moover tako naljutio. ali to vjerojatno nije moja stvar.

peace. haug.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

jedino ne kuzim zakaj se moover tako naljutio.
    isto. tko je vrijeđao Moovera?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nije ga niko direktno vrijedjao,ali neukusne sale u koje se uplice njegova zena su preko svake mjere i potpuno ga razumijem kad kaze da je preslo u ono sta pocinje sa podj... a nebi smjelo proci kroz filter iako je proslo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma moover i ja smo stari drugari, a meni se cini da su sale s njegovom zenom potpuno benigne.

nisam ni mislila da se naljutio zbog tih sala, nego me cudi sto ga je naljutilo da je uopce otvorio ovaj topik, a razumljivo je da je otisao posto je jedini frajer pa mu se vise ne da biti sam protiv svih (iako mu je to bio naslov topika kojim se predstavio svekolkom forumskom pucanstvu )

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MMover ti si meni genijalan lik. Umirem
    Dođeš na ok, roditeljski forum, gdje su uglavnom majke (gle čuda) i onda tu ideš istjerivati neku pravdu i nerazumijevanje. Kaj nikad nisi čuo da su žene s venere a muškarci s marsa
    O čemu bi babe pričale nego se jadale jedna drugoj o muževima, svekrvama, i pričale o dječici. Naravno da ti to ne razumiješ, jer to su ženske spike. I nemaš se ti tu šta mješati kad ne razumiješ. Bolje odeš na neki drugi forum i pričaš s dečkima o nogometu ili se uključiš na neke druge pdf gdje se priča o dječici. A ti uporno se nađeš uvrijeđen i spuštaš kajlu gdje god stigneš. Pitam se čemu ti to... I ti očito nemaš pametnijeg posla nego kucati tu po forumu umjesto igrati se s dječicom i ženicom, kao i mi babe.

A što se teme tiće, stvari nikad nisu crno-bijele, nego sive, to valjda svak normalan zna. A da ima više muškaraca (očeva) gadova to je istina, jbga, to je činjenica, i što ti MMover imaš protiv te činjenice o kojoj mi ovdje razgovaramo? Ok, ti želiš reći da ti nisi takav, ali svejedno je činjenica da večina je. MM je divan lik, jest da je s Marsa ali se još uvijek kužimo, ali koliko god da je divan i muž i otac, on je nekad umoran pa ne može ovo ili ono, za razliku od mene koja i kad sam umorna ne mogu si to dozvolit, to mi je luksuz, i pored muža. To ti je MMover ta razlika, koju ti ne kužiš, jer si s Marsa

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •