Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Do kojeg tjedna ste/cete raditi?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj sam radila do par sati prije odlaska u rodiliste. Osjecala sam se dobro, radim u svojoj firmi pa mi je to bilo normalno. Sad sam sigurna da sam bila u krivu.
    Ovaj put idem 28 dana ranije na porodiljni i tada mislim skroz otkaciti posao i obaveze i posvetiti se u potpunosti sebi, bebi, obitelji, ... Vec sada sam dosta smanjila tempo i u biti pripremam firmu i ekipu na moj odlazak.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam morala otici vrlo rano zbog povracanja, tamo oko 9. tj. pa sam onda jos morala strogo mirovati do... ca. 15 tj. onda sam odradila mjesec dana, pa otisla na komplikacije. u biti doktorica mi je rekla "pa necete valjda raditi?!" i sad ja nisam kontala zasto... jel tu neki rizik ili je ona tako prijateljski raspolozena...? ali odgovaralo mi je, jer sam imala nekih obaveza koje sam trebala rjesavati. trebala. ali nisam. i sad sam ljuta jer sam tako lijena, a vrijeme leti. mislim da bi mogla raditi, osjecam se dobro, al od silnog nerada se vec osjecam ko da sam malo oglupavila ne valja previse sjedit kod kuce.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    Čini mi se da sam malo neobičan slučaj. Ja se mislim vratiti na posao za koji dan nakon 3 mjeseca a sad sam 24+3. Prošle su me mučnine, povraćanja, vrtoglavice, bolovi u zdjelici.... ma sva sam bila nikakva. Sad se osjećam super i jednostavno mi je postalo dosadno doma. Volim svoj posao i nedostaje mi. A i dobila sam neke ideje za poboljšanje posla dok sam bila doma ( možda fizički nisam bila za ništa ali siva tvar radi ) pa bi ih voljela izložiti i razraditi prije nego što susretnem svojunovuljubav :D
    Svaka cast sto ti siva tvar radi jer obicno kazu da smo mi trudnice "blago retardirane" tj. da ne koristimo puni kapacitet mozga!
    Ja u sali vec samu sebe zovem "retardirana" jer stvarno znam imati dobrih provala...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sonata netko je rekao negdje na ovom forumu da ' je sva krv u maternici ' ništa ne ostaje za glavu
    Moram priznati da nisam u formi kao inače ali nije mi ni totalni mrak. Zato bi prije upotrijebila politički korektan izraz za ' blago retardirana' - ja kažem da sam sada nekako posebna

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ZIMA sonata netko je rekao negdje na ovom forumu da ' je sva krv u maternici ' ništa ne ostaje za glavu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prva T do 28. tjedna, druga do 26. Mislim da stvar ovisi o radnom mjestu i okolini. Stres i stajanje definitivno su razlog za ostanak doma, kod mene to nije bio slučaj samo što su mi svi dojadili s pitanjima: Šta još radiš??? kao da je trudnoća bolest, pa stalno odgovori dobro sam, želim to itd. Mislim da su kod nas komplikacije često produkt nezadovoljstva na poslu, loše radne okoline i maltretiranja poslodavaca, a ne sam tijek trudnoće.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam u prvoj do 6,5 mjeseci, sad mislim mali dulje, do kraja 7 mj.
    Onda gibam, radim pod stresom, i bit ću opet oooogrooommnnnaaa

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Radila do kraja 5. tjedna
    Prva trudnoca mi je zavrsila ranim spontanim, tako da su me ovaj puta odmah stavili na bolovanje, kao mjesec-dva dok ne prodje najkriticniji period. No ni poslije toga, iako je sve bilo ok, me nitko nije tjerao natrag na posao, a ja lijencina volim bit doma ... I ne mislim se vracat na posao sve dok mi dijete ne napuni godinu dana :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam curke na porodiljnom,u 38-om tjednu ali kao da i nisam jer radim u svojoj firmi pa ako želim da se išta napravi kako treba moram stalno biti kao žandar ili sam jednostavno opterećena da bez mene ništa ne ide... :/ Takva sam bil i u prvoj trudnoći..ponekad mi se čini da ću

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    sonata netko je rekao negdje na ovom forumu da ' je sva krv u maternici ' ništa ne ostaje za glavu
    Moram priznati da nisam u formi kao inače ali nije mi ni totalni mrak. Zato bi prije upotrijebila politički korektan izraz za ' blago retardirana' - ja kažem da sam sada nekako posebna

ikao u stvari bas i nije smijesno. sad citam, za 28. tj. "normalno je ako ste postali zaboravni". da zaboravna! a sta je s glupa?!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ZIMA, vidis to je dobar izraz - posebna! Mislim da cu se i ja preorijentirati na taj izraz :D

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj koki prvotno napisa
    Prva T do 28. tjedna, druga do 26. Mislim da stvar ovisi o radnom mjestu i okolini. Stres i stajanje definitivno su razlog za ostanak doma, kod mene to nije bio slučaj samo što su mi svi dojadili s pitanjima: Šta još radiš??? kao da je trudnoća bolest, pa stalno odgovori dobro sam, želim to itd. Mislim da su kod nas komplikacije često produkt nezadovoljstva na poslu, loše radne okoline i maltretiranja poslodavaca, a ne sam tijek trudnoće.
    Mene to isto zivcira, sto se neki toliko cude sto radim? Kao ono, ispadne kao da ne cuvam bebu. Ja opet smatram da ako je trudnoca uredna, a za sada je, da sam ja psihicki zadovoljnija dok radim a onda je i bebi bolje! Lijepo je kad te netko pohvali sto radis i trudis se ostati u formi ali kad se iscudjavaju, to me zivcira!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

31. tjedan...točnije sutra radim zadnji dan i onda 22 dana GO, pa porodiljni

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

34 tj. jos radim..hm..od jucer mi je trebao bit porodiljni, al moram nesto pozavrsavat pa cu krenut na porodiljni

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

..ja ja imam ups and downs.....s odlukom kad otići.
    Posao mi je toliko stresan (banka) da mi dođe da sutra pod hitno odem na čuvanje, jer ovako ćemo prolupati ili ja ili siroto djete (sigurna sam da mi je prva kćer bila toliko nervozno dojenče radi moje stresne trudnoće) , a s druge strane šta ću doma??!! jesti i dosađivat se ( a da o smanjenoj plaći i ne pričam)
    Probat ću izdržati koliko mogu, samo zbog love i da doma ne papam.....
    ..samo što kod mene nemaju milosti prema trudnicama...dapače!!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za sebe ne mogu reći da imam "ups and downs" s tom odlukom... Na poslu mi nije bajno (radim u pošti) i već sam u prvoj trudnoći ostala doma nakon 3. mjeseca... Sad radim jos idući tjedan, pa godišnji i odoh... Veselim se tome ko malo dijete... :D :D Uopće me ne brine kaj ću s viškom slobodnog vremena jer ga zapravo i nemam, sve radim laganini, bez nervoze... Osjećam se puno smirenije, mogu se puno više posvetiti prvom djetetu a to mi je najvažnije...

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja u 21 tj idem na komplikacije... imam nesvršenog posla a i dosta mi je već gubljenja živaca...

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam 3. mj i idem za 2 tjedna na god pa na cuvanje.
    Nemam koncentraciju kao prije i mislim da treba uzivati.

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam 3. mj i idem za 2 tjedna na god pa na cuvanje.
    Nemam koncentraciju kao prije i mislim da treba uzivati.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zbog uvjeta rada odmah išla na bolovanje čim sam saznala da sam trudna i nije mi žao.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja redovno studiram i kako mi je zadnja godina dosta strucna i zahtjevna odlazim na vecinu predavanja...al ovih dana sam skuzila da mi je ful tesko i nekak mi vec i tijelo i bebica signaliziraju da malo usporim. sad sam 33+4 i do prije par dana sam jos super funkcionirala i bila leteca al sad vidim da tako vise nece ici... 8)
    malo mi je bad mm-a gnjaviti da me vozi na fax i to al vec mi je bad stajati po tramvajima i guzvama i vrucinama dok mi noge naoticu i leđa toliko bol da ne mogu ni sjedit ni stajat...
    mislim da cu zamoliti prof da mi daju potpise ranije (iako su mi s neki vec grozili da mi nece dati)... pa cemo bebac i ja fino lagano dalje, malo duze spavati i odmarati vise...
    mislim da je 34tj. dovoljno da krenemo na "porodiljni"

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Isti dan kad mi je ginic potvrdio da sam 6 tj. trudna, otvorila sam bolovanje tj. komplikacije i odonda me nema na poslu, sad je vec prosla godina i 4 mj. i uopce mi nije zao niti mi fali posao. Sefica mi je, da moram to tako reci, obicna koza koja ni malo ne stedi trudnice. Pa eto joj sad!

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    ja redovno studiram i kako mi je zadnja godina dosta strucna i zahtjevna odlazim na vecinu predavanja...al ovih dana sam skuzila da mi je ful tesko i nekak mi vec i tijelo i bebica signaliziraju da malo usporim. sad sam 33+4 i do prije par dana sam jos super funkcionirala i bila leteca al sad vidim da tako vise nece ici... 8)
    malo mi je bad mm-a gnjaviti da me vozi na fax i to al vec mi je bad stajati po tramvajima i guzvama i vrucinama dok mi noge naoticu i leđa toliko bol da ne mogu ni sjedit ni stajat...
    mislim da cu zamoliti prof da mi daju potpise ranije (iako su mi s neki vec grozili da mi nece dati)... pa cemo bebac i ja fino lagano dalje, malo duze spavati i odmarati vise...
    da, profaci su fakat grozni nekad - znam jednu curu koja je tjedan nakon poroda trcala na ispit...nimalo ne popustaju...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Poka prvotno napisa
    Citiraj mici85 prvotno napisa
    da, profaci su fakat grozni nekad - znam jednu curu koja je tjedan nakon poroda trcala na ispit...nimalo ne popustaju...
    sva sreca da su vecina stvarno ok.
    najjace mi je to sto je prema meni zlocesta jedna profesorica koja ima 3 djece. mislim da bi bar ona trebala imati razumijevanja.
    al bar ce mi mali biti neki genijalac ... ide na predavanja iz nuklearne, fizike cvrstog stanja, uci elementarne cestice...

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam danas ušla u 27.tjedan, a prestajem sutra raditi.

Razlog: velike vrućine, auto bez klime i vozim se doma u 15 h, 100 km svaki dan

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas sam odlucila da mi je sutra officially zadnji dan na faxu. doktor mi je danas naredio da se malo primirim i pocnem mirovat (sad sam 34+1) pa sam odlucila vise se ne gnjaviti po toj vrucini i javnom prijevozu. sutra cu jos odrzati jedan seminar, ostaviti potvrdu o mirovanju i index kod teta u referade i postati apsolvent...

joj jedva cekam... :D

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je već pun kufer svega (vrućine, posla, nemam koncentraciju, ne zanimaju me ničije spike , tak sam lijena) a sad sam u 16tj.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •