-
Vodena beba iz Rijeke
od početka trudnoće smo planirali porod u vodi. nismo bili skroz sigurni (termin je 4.12; kada krenuti, što ako pukne vodenjak, ako počnu trudovi, kako stići u Rijeku iz Zg...). u svakom slučaju milijun pitanja, no ipak je sve ipak ispalo kako treba.
Dan nakon termina krenuli smo za Opatiju. Rezervirali smo sobu u hotelu (u kojem srećom primaju i pse jer je i on dio naše happy family). Prvi dan - ništa, drugi dan - ništa. Dva dana šetnjica, uživanja.... Treći dan - redovan pregled u KBC Rijeka i kaže doktor, otvoreni ste - ostajete.
Stigli smo u bolnicu oko podne. Cjelokupno "riječko" iskustvo moram ocijeniti s čistom peticom. Predrađaona - izuzetno ljubazno osoblje koje se brine je li muzika ok, je li me treba izmasirati i sl. Naravno, uredna, čista i novoofarbana soba sa loptom za pilates - što više mogu poželjeti?
Nakon nekoliko sati predrađaone i blagih trudova, oni prestaju pa me premještaju na odjel. Odbijam drip te čekamo trudove. Dolaze oko 18 sati. Moj muž još uvijek nije sa mnom, premještaju me u rađaonu, ali i on stiže oko 19 sati. U rađaoni - čistoj, prostranoj sobi gdje se nalazi krevet, lopta i kada je opuštena atmosfera. Na krevetu nisam bila ni sekunde, ali smo zato na lopti preživjeli jake trudove do 23 sata i onda se prebacujemo u kadu. U kadi smo bili do 01:45 kada se rodila moja mala mišica (sva čista i mirisna
. Zadnjih pola sata je bilo stvarno gadno (mučili smo se s glavicom), ali i to je prošlo.
Moj muž je bio sa mnom i to mi je uvelike olakšalo cijeli porod (kade nemaju hvataljke pa kada su trudovi na 30 sekundi, dobro je da vas ima tko držati, inače bi moglo biti i ozljeda). Po rođenju odmah su mi Tesicu stavili na prsa, a tata ju je prvi put obukao (bio je strašno uzbuđen).
Nakon cca 2 sata donijeli su mi je u sobu i bile smo cijelo vrijeme zajedno (osim redovnog liječničkog pregleda).
Osoblje je bilo izvrsno (pružile su veliku pomoć kod dojenja iako je bilo problema na početku).
I evo nas, 11 mjeseci nakon poroda - bol je prošla, Tesu i dalje dojim i mogu samo toplo preporučiti porod u vodi i riječko rodilište.
-
-
Bravo, Mihica! Čestitam!
Trebala si prije svog poroda pročitati moju priču.
Vjerojatno onda ne bi jurila u Rijeku. 8)
-
Da, osim što si rodila prije mene... :/
-
izgleda da smo imali sreću
-
Čula sam da je Riječko rodilište super,sad si ti još samo to potvrdila :D
Oduševila si me s ovim da si vodila psa sa vama,menije muž mog doveo ispred bolnice u posjet pa sam ja u spavačici i ogrtaču četvrti dan(ostala zbog kčerine žutice duže) izašla izljubit se s njim.
Možeš mislit poglede ljudi okolo :/
-
-
-
-
njokica, ne brini. ionako najnovija razmišljanja i iskustva pokazuju kako prisustvo tate na porodu može čak usporiti porod (jer normalan muž za vrijeme poroda brine za svoju ženu čime luči adrenalin, koji koči naš oksitocin koji je presudan za porod u onom obliku kako je priroda zamislila - ukratko objašnjenje).
tim više ako se on nećka oko toga da bude prisutan, vjerojatno bi tvoje tijelo i bolje reagiralo ako je on stvarno vani ispred vrata. a može komotno ući k vama čim beba ugleda novi svijet i iskusiti te prve magične trenutke s vama.
rijeku također preporučam od
-
čestitam
-
Bravo. :D :D
I mi smo tako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-