Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: gladan, a ne doji dugo

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno gladan, a ne doji dugo

imam bebicu od 16 dana i sve većih problema s dojenjem. danju je sve još kako tako, problemi počinju noću. tad su podoji učestali gotovo da se i ne prekidaju cijelu noć jer maleni stalno traži i pokazuje da je gladan, međutim kad ga stavim na dojku povuče par puta i nakon toga ili zaspi ili se igra. ako zaspi to traje 10-ak minuta i opet plač i sve ispočetka. od kad smo došli iz rodilišta nismo spavali noću. e da, dojim preko šešrića jer su mi bradavice premale, tj. nisu dovoljno ispupčene. redovito polušavamo i bez šeširića pa se nadam da ćemo ih se riješiti.
    pomagajte jer više ne zanm što da radim!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

koliko ima popisanih i pokakanih pelena dnevno?
    koristi li bocicu ili dudu varalicu?
    pije li vodu, caj, adaptirano mlijeko?

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

po danu kod gotovo svakog podoja se i pokaka, noću bar 2 puta. stolica je žutkasta, tekuća.
    2 puta je nadohranjen na bočicu adaptiranim (trenuci noćnog očaja), na pije vodu ni čaj.
    dudu varalicu smo mu ito par puta dali (također noćni očaj), ali ju uglavnom pljucne nakon par minuta.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo da te podržim
    i meni tj nama je bilo isto..noć koma...i ja sam iz očaja 2put dala bocu jer mi je med sestra rekla da nemam dovoljno mlijeka prek noći...koja laž ...
    ja sam si nekak kasnije sračunala da je on u onih 10dana u rodilištu navikao na bocu, jer su im uz dojenje davali boce...pa bi valjda spavao cijelu noć do jutarnjeg podoja, jer se adapt mlijeko teže probavlja...
    uz to taman smo bili na početku skoka u razvoju, pa je i zbog toga drečao...
    al, sve u svemu, prešli prek tog...ne znam koliko je točno trajalo...čini se ko vječnost, al nije predugo...
    možda sve ukupno misec dana rad uspostavljanja ponude i potražnje - dojenja...
    i moj je imao najnormalinije stolice i popišane pelene...dokle god je to u redu, ne moraš brinuti da gladuje
    pusa
    i puuuuno strpljenja

moj je na svako kme dobio sisu...ito se pokazalo dobrim

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma najviše me izluđuje to što dobije cicu na prvi kme, povuče par puta i gotovo. i za par minuta ponovo kme. i tako cijelu noć. nočas smo i on i ja plakali istovremeno.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vrcki i mi smo prolazili isto... povukao bi par puta i zaspao (sigurno im je tako najljepše zaspati)... zvala sam ga moj mali ljenjivac ali nakon nekoliko neprospavanih noći to više nije bilo fora...
    naše rješenje je bilo: buditi ga! štipkala sam ga za obraziće, navlačila za uši (naravno, sve to jaaako nježno ali dovoljno da se probudi taman toliko da vuče), pričala mu na uho, ljubila ručice.... jednom rječju svašta...
    možda će ti biti teško ali dok to ne prođe ga probaj dojiti sjedećki ( a ne u krevetu) tako da ga lakše "kontroliraš"... kad napokon procijeniš da je pojeo dovoljno onda ga spusti u krevetac ili karj sebe u krevet (kako već spavate)....
    može biti i to da je sad već i navikao spavati s "cicom u zubima", i to možeš riješiti samo polako i strpljivo...
    P ima skoro 4 mjeseca a do unazad par tjedana sam i ja tako, dizala se da bi ga nahranila pa tek onda nazad u krpe... i na kraju, riječ utjehe, sve će to proći

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je grozno bilo onak neispavana, taman zaspem a one kmeeeeeeee, pa opet sisa, pa malo, pa zaspe...meni 20min da zaspem, taman zsapem, on kmeeee
    izluđivalo me...tila sam ga zadavit i sebe...koma...
    ma grozno...svi ti govore ko lipo je bit mama i o tam nekakvim majčinskim čarima...a ja si mislim aha kako da ne...
    al, jednostavno prođe...
    i da i ja sam ga znala dirat i poticat da jede... a obzirom da je bljuckao, prekidali smo podoje, pa podrigivanje (po danu, noću mi se nije dalo), pa opet podoj....
    proć će...ti se odmaraj, jedi, i imaj nekog uza se s kim se moš opustit da nisi uvika samo oko bebača...mislim, moj je bio non stop na meni, al da sam bila pametnija, bar bi si pozvala nekog, pa dok on jede i jede, ja bi pričala...
    e i jesam, tipkala sam na ovom forumu dok bi mi on jeo il spavao u krilu

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma svi mi govore da je to faza, proći će, al se ja pitam i divim svim mamama koje su to izdržale, kako?
    po danu još ajde, ali noću me uhvati takvo beznađe, koma. mm je super, ali pokušavam ga pustiti da se naspava jer radi. osim toga on ga ne može podojiti (nažalost )

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zamisli da si na nekom super tulumu...tri dana partijanja
    il ti i muž prije bebe na nekom 7o dnevnom odmoru...samo ti i on...skupa u sobi...
    nema odmora, zar ne??

eto tak i ovo
    ti i beba party brejkeri 8)

i molim te shvati: što se više živciraš to gore...
    za mene je to bilo dg astme... valjda zato što sam pukla i moralo se negdje ispoljit...i ispoljilo se....na pluća

za 2tj će ti bit drugačije

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vrcki, kaj da ti kažem, neg znam kak ti je . Moj rekord teško da ćeš oborit, uz 1000 dnevnih podoja i par noćnih od 7h, bukvalno bez prestanka...aa, pa si ti misli

Moj savjet: diži tog svog muža, ja svog isto prvo nisam dirala dok se nisam srušila od iscrpljenosti. On možda ide ujutro na posao, al kaj ti ne ostaješ na još težem poslu? Meni se sjedit uredu naspram konstantog dojenja, presvlačenja i nunanja čini ko prava bajka. Ne da potcjenjujem rad u uredu, al opet.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

udavdave nadam se da ni neću pokušavati rušiti tvoj rekord.
    ma dignem ja njega na kraju pred jutro kad sam luda, pa prije posla odnuna turu, a ja drijemnem sat vremena. jutros od očaja nisam ni mogla spavati neg sam plakala pa je nas dvoje morao smirivati.
    a koliko dugo je to kod tebe trajalo?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...i ja sam plakala...
    da samo plakala.....

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prijavljujem još jednu neprospavanu noć. zaspali smo u 7h. sve isto, povuče par puta i onda se igra ko da ima dudicu. ili zaspi i budim ga na cici da još koji put povuče, ali nema šanse probuditi ga, ali čim ga spustim kraj sebe na krevet - plač! mozak mi govori da je to samo faza koja će proći, ali si ne mogu zamisliti da stvarno i je tako i kad će više proći!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi probala spavati s njim na sebi? meni je tako uspjelo vise puta, odgulili bi fini komad spavanjca.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tako smo u 7h konačno zaspali. ja ležeći na leđima, a on na meni, isto na leđima. poslije sam se pitala kak mi to prije nije palo na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, tocno tako je i nama uspijevalo.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joj, curke hvala na podršci! nekako lakše čekam noć.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i Nera nije htjela drukčije spavati kad smo došli iz rodilišta, samo na meni
    uskoro se smirila, privatila okolinu i normalno spavala u krevetiču

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto mi se još uvijek mućimo s dojenjem. pomak na bolje je što smo počeli spavati dio noći pa je sve nakako lakše prolaziti po danu. kad je odmoran lijepo cica, a što se više umara tj. kako dan prolazi on se sve više igra, a manje vuče. navečer se to pretvara u deranje od gladi, ali istovremeno povuče 2-3 puta i gotovo. počelasam se izdajati pa ga navečer nahranim sa izdojenimmlijeko i onda fino zaspi. samo sad nam je čini se počeo skok u razvoju pa ja nemam dovoljno za izdojiti nakon što se on nahrani. valjda će i to skoro proći. imate li koji savjet kako ćim prije "proizvesti"više mlijeka?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne skidaj ga sa sise.

btw, bebe navecer znaju biti nervozne. tako da ne mora biti da je samo gladan.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nema razloga da se izdajas ako dojenje dobro funkcionira
    ako ne posise dovoljno navecer, nadoknadit ce u toku noci, prati popisane i pokakane pelene da budes sigurna da ipak dovoljno pije

bitno je da se ti prilagodis njegovom ritmu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je beba stara 6 dana i isto zaspi pri dojenju. Malo posisa a onda zaspi i nema šanse da ju probudim. Sad je počela spavati i po dva sata bez prestanka i malo duže sisa. Stolica je žuta i ima je pri svakom podoju. Da li treba izdajati i onda dati to mlijeko jer se bojim da se dosta ne najede. AI ne znam koje dojku da nudim nakon kaj zaspi na prvoj a niju ju svu ispraznila. Da li će ju još više ulijeniti dojenje na flašicu izdojenog mlijeka?
    Molim brzi odgovor!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako ima stolicu pri svakom podoju vjerojatno sasvim dosta jede. nemoj izdajati, a pogotovo nemoj davati bocicu. zasto ti se cini da je gladna? ako zaspe na sisi valjda si je pojela koliko joj treba.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vrcki, šaljem ti veliki podrške!
    drži se, to smo skoro sve prošle.
    savjet moje mame: spavaj kada spava beba. pusti malo kućne poslove i ručak i odmori se.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ako ima 3 pokakane pelene u 24 sata, sve je OK i ne trebas brinuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •