-
gladan, a ne doji dugo
imam bebicu od 16 dana i sve većih problema s dojenjem. danju je sve još kako tako, problemi počinju noću. tad su podoji učestali gotovo da se i ne prekidaju cijelu noć jer maleni stalno traži i pokazuje da je gladan, međutim kad ga stavim na dojku povuče par puta i nakon toga ili zaspi ili se igra. ako zaspi to traje 10-ak minuta i opet plač i sve ispočetka. od kad smo došli iz rodilišta nismo spavali noću. e da, dojim preko šešrića jer su mi bradavice premale, tj. nisu dovoljno ispupčene. redovito polušavamo i bez šeširića pa se nadam da ćemo ih se riješiti.
pomagajte jer više ne zanm što da radim!
-
koliko ima popisanih i pokakanih pelena dnevno?
koristi li bocicu ili dudu varalicu?
pije li vodu, caj, adaptirano mlijeko?
-
po danu kod gotovo svakog podoja se i pokaka, noću bar 2 puta. stolica je žutkasta, tekuća.
2 puta je nadohranjen na bočicu adaptiranim (trenuci noćnog očaja), na pije vodu ni čaj.
dudu varalicu smo mu ito par puta dali (također noćni očaj), ali ju uglavnom pljucne nakon par minuta.
-
samo da te podržim
i meni tj nama je bilo isto..noć koma...i ja sam iz očaja 2put dala bocu jer mi je med sestra rekla da nemam dovoljno mlijeka prek noći...koja laž
...
ja sam si nekak kasnije sračunala da je on u onih 10dana u rodilištu navikao na bocu, jer su im uz dojenje davali boce...pa bi valjda spavao cijelu noć do jutarnjeg podoja, jer se adapt mlijeko teže probavlja...
uz to taman smo bili na početku skoka u razvoju, pa je i zbog toga drečao...
al, sve u svemu, prešli prek tog...ne znam koliko je točno trajalo...čini se ko vječnost, al nije predugo...
možda sve ukupno misec dana rad uspostavljanja ponude i potražnje - dojenja...
i moj je imao najnormalinije stolice i popišane pelene...dokle god je to u redu, ne moraš brinuti da gladuje
pusa
i puuuuno strpljenja
moj je na svako kme dobio sisu...ito se pokazalo dobrim
-
ma najviše me izluđuje to što dobije cicu na prvi kme, povuče par puta i gotovo. i za par minuta ponovo kme. i tako cijelu noć. nočas smo i on i ja plakali istovremeno.
-
-
meni je grozno bilo onak neispavana, taman zaspem a one kmeeeeeeee, pa opet sisa, pa malo, pa zaspe...meni 20min da zaspem, taman zsapem, on kmeeee
izluđivalo me...tila sam ga zadavit i sebe...koma...
ma grozno...svi ti govore ko lipo je bit mama i o tam nekakvim majčinskim čarima...a ja si mislim aha kako da ne...
al, jednostavno prođe...
i da i ja sam ga znala dirat i poticat da jede... a obzirom da je bljuckao, prekidali smo podoje, pa podrigivanje (po danu, noću mi se nije dalo), pa opet podoj....
proć će...ti se odmaraj, jedi, i imaj nekog uza se s kim se moš opustit da nisi uvika samo oko bebača...mislim, moj je bio non stop na meni, al da sam bila pametnija, bar bi si pozvala nekog, pa dok on jede i jede, ja bi pričala...
e i jesam, tipkala sam na ovom forumu dok bi mi on jeo il spavao u krilu
-
ma svi mi govore da je to faza, proći će, al se ja pitam i divim svim mamama koje su to izdržale, kako?
po danu još ajde, ali noću me uhvati takvo beznađe, koma. mm je super, ali pokušavam ga pustiti da se naspava jer radi. osim toga on ga ne može podojiti (nažalost
)
-
-
-
udavdave nadam se da ni neću pokušavati rušiti tvoj rekord.
ma dignem ja njega na kraju pred jutro kad sam luda, pa prije posla odnuna turu, a ja drijemnem sat vremena. jutros od očaja nisam ni mogla spavati neg sam plakala pa je nas dvoje morao smirivati.
a koliko dugo je to kod tebe trajalo?
-
...i ja sam plakala...
da samo plakala.....
-
prijavljujem još jednu neprospavanu noć. zaspali smo u 7h. sve isto, povuče par puta i onda se igra ko da ima dudicu. ili zaspi i budim ga na cici da još koji put povuče, ali nema šanse probuditi ga, ali čim ga spustim kraj sebe na krevet - plač! mozak mi govori da je to samo faza koja će proći, ali si ne mogu zamisliti da stvarno i je tako i kad će više proći!
-
Osoblje foruma
jesi probala spavati s njim na sebi? meni je tako uspjelo vise puta, odgulili bi fini komad spavanjca.
-
tako smo u 7h konačno zaspali. ja ležeći na leđima, a on na meni, isto na leđima. poslije sam se pitala kak mi to prije nije palo na pamet.
-
-
joj, curke hvala na podršci! nekako lakše čekam noć.
-
i Nera nije htjela drukčije spavati kad smo došli iz rodilišta, samo na meni
uskoro se smirila, privatila okolinu i normalno spavala u krevetiču
-
eto mi se još uvijek mućimo s dojenjem. pomak na bolje je što smo počeli spavati dio noći pa je sve nakako lakše prolaziti po danu. kad je odmoran lijepo cica, a što se više umara tj. kako dan prolazi on se sve više igra, a manje vuče. navečer se to pretvara u deranje od gladi, ali istovremeno povuče 2-3 puta i gotovo. počelasam se izdajati pa ga navečer nahranim sa izdojenimmlijeko i onda fino zaspi. samo sad nam je čini se počeo skok u razvoju pa ja nemam dovoljno za izdojiti nakon što se on nahrani. valjda će i to skoro proći. imate li koji savjet kako ćim prije "proizvesti"više mlijeka?
-
-
nema razloga da se izdajas ako dojenje dobro funkcionira
ako ne posise dovoljno navecer, nadoknadit ce u toku noci, prati popisane i pokakane pelene da budes sigurna da ipak dovoljno pije
bitno je da se ti prilagodis njegovom ritmu
-
Moja je beba stara 6 dana i isto zaspi pri dojenju. Malo posisa a onda zaspi i nema šanse da ju probudim. Sad je počela spavati i po dva sata bez prestanka i malo duže sisa. Stolica je žuta i ima je pri svakom podoju. Da li treba izdajati i onda dati to mlijeko jer se bojim da se dosta ne najede. AI ne znam koje dojku da nudim nakon kaj zaspi na prvoj a niju ju svu ispraznila. Da li će ju još više ulijeniti dojenje na flašicu izdojenog mlijeka?
Molim brzi odgovor!
-
Osoblje foruma
ako ima stolicu pri svakom podoju vjerojatno sasvim dosta jede. nemoj izdajati, a pogotovo nemoj davati bocicu. zasto ti se cini da je gladna? ako zaspe na sisi valjda si je pojela koliko joj treba.
-
-
ako ima 3 pokakane pelene u 24 sata, sve je OK i ne trebas brinuti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma