-
zumbulmama prvotno napisa
Recept molim...
ovo ti je recept za "odrasle mesoždere" (pišem bazični, a ti ga možeš doraditi):
staviš kuhati neki fini sušeni buncek ili sušena rebrica (muški više vole buncek, ima više za jesti nego za glodati
), dodaš koji list lovora i par zrna bibera, soli po potrebi i naravno grah koji je bio dan ranije namočen, a ako nisi najspretnija kuharica, onda izostaviš grah i kupiš u konzervi onaj crveni veliki (nemoj priznati da je iz konzerve i svi će se čuditi kako malo napuhava). Znači, u prvoj varijanti se meso kuha s grahom, pa otprilike pol h prije završetka jela dodaš onu finu kiselu repu i onaj sok iz repe (ili zelja ako kuhaš sa zeljem) i na kraju dodaš zapršku (to pretpostavljam znaš raditi). U drugoj varijanti kuhaš meso dok postane mekano, dodaš repu pol h prije kraja, zapršku i na sam kraj grah iz konzerve (ocijediš, staviš, ne treba se više kuhati).
Po želji i ukusu neki dodaju mrkvice, pastrnjaka -on mi je super kad radim grah i ričet, peršina i sl. Vegetu ne stavljam, nemam potrebe.
I napravi količinu bar za dva dana, jer je drugi dan još ukusnije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma