Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: kakanje u dalj

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno kakanje u dalj

naime, moj dvomjesečni sinko od rođenja kaka u dalj. da pojasnim- kod prematanja prdne, a onda izleti mlaz rijetkog drekića do 2 m u dalj. tako da sam razvila posebnu vještinu-hvatanje kakice. već sam iskusna hvatačica drekića
    ped kaže da je kakica iako rijetka, normalna. dečko je na prsima i lijepo napreduje. osim što mm ili ja moramo obaviti set predradnji kod svakog prematanja. nasreću tepih kod bake je zuto zelenog uzorka da se detalji kojima je pridonio moj sinko ni ne primijete
    a piški u vis ili u dalj. također kod prematanja. ima li koja mama sličnih iskustava?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svi kakaju u dalj kad su tako maleni .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

O, da, nas je stolic za prematanje uza zid, tako da sad imamo fresku na zidu. Kakanje u dalj više ne prakticira, prošlo ga je, ali još uvijek se voli popiškiti kad mu skinem pelenu, i to uglavnom kad ga presvlačim na našem krevetu. Nema veze, za koju godinu kupujemo novi madrac.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Svi kakaju u dalj kad su tako maleni .
    moje su posebno voljele tako kakati kad ih premata baka (moja mama)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: kakanje u dalj

Citiraj zrinquita prvotno napisa
    naime, moj dvomjesečni sinko od rođenja kaka u dalj. da pojasnim- kod prematanja prdne, a onda izleti mlaz rijetkog drekića do 2 m u dalj. tako da sam razvila posebnu vještinu-hvatanje kakice. već sam iskusna hvatačica drekića
    a piški u vis ili u dalj. također kod prematanja. ima li koja mama sličnih iskustava?

i moj isto tako kaka, ali uglavnom se dobro "ispuse" pa sa kakicom izadje zrak i obrnuto sad ma malo vise od dva miseca i isto ga samo dojim. a najveci mu je gust popiskit se kad ga skinemo :D i jos se smije i gusta. muskicima tako reagira mjehur na promjenu temperature, kad im skines pelenu bude im hladnije pa se popiske

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nemam takvog iskustva, ali naslov mi je uljepšao dan

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidis, dijete zna kad se treba olaksati

ako ti svaki put piski i kaki kad skines pelenu, mozda da probas s bezpelenastvom? kasnije je lakse, a bome je i jeftinije..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, zaboravila sam-i bit ce ti lakse hvatati kakicu u svakom slucaju

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

O, da, nas je stolic za prematanje uza zid, tako da sad imamo fresku na zidu.
    potpisujem
    sada je veika curica, ovo je radila kad je bila mala, sa par mjeseci. sad prakticira kakanje u kadicu kad se kupa

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oooooo, moji nema koga nisu pogodili - mamu, tatu, uju, patronažnu sestru....
    Ali mi smo imali nekakvu podlogu za prematanje koja je s gornje strane bila polukrugla, a s donje je imala jedan dodatak s dva džepa, valjda za pelene, oko 25 cm dugačak, pa bi kod svakog prematanja prije nego bi im digli nogice (i guzu na gotovs) i postavili se na ciljnu liniju, dignuli taj dio sebi na trbuh. I mogu reći da nas je puuno puta spasilo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O da, poznato nam je to...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

projectile poo 8)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naš zid je pokakan na 2 mjesta, a dobila je i slika po repu koja visi pored prematalice - srećom nije ulje na platnu . Drago mi je da ovo čitam, mislila sam da smo mi rijedak slučaj jer koga god pitam, nitko nema iskustva s takvim farbanjem zidova.

Datum pristupanja
    Nov 2005

već sam iskusna hvatačica drekića
    Hehe, obuci fertun...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imali smo i mi tu fazu.
    razlog je bio zrak koje bi se najela jer je hlapljivo dojila. rjesenje je bilo u podrigivanju. i usavrsavanju tehnike dojenja.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    imali smo i mi tu fazu.
    razlog je bio zrak koje bi se najela jer je hlapljivo dojila. rjesenje je bilo u podrigivanju. i usavrsavanju tehnike dojenja.
    e mene muci ovaj dio sa dojenjem, meni se cini da mi super dojimo ali to je moja procjena i uopce neznam jel to dobro, idem po onom principu da ako se dijete najelo i ne zeli vise da je dobro a poze su nam nekad, kad drzi siku to je bas ono skolski, vidim mu jezik, ma tocno osiejecam kad dobro doji a kad ne pa ga namjestim kako treba i podignem ga da podrigne ali opet ostane pun zraka tj. svaka tri sata prije mijenjanja ima 15ak min prduckanja, toliko da ne mogu virovat da mu je toliko zraka ostalo u njemu kod dojenja. jel stvarno stos u dojenju tj nacinu dojenja? sta si ti radila da izbjegnes taj zrak.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea je hlapljivo jela a ja sam imala abnormalno jaki let down. kakanje u dalj nije nista nasprem "spricanja" u dalj.

s vremenom je ona naucila nositi se sa tako jakim LD, manje je hlapljivo jela i podrigivali smo se. za vrijeme podoja, nakon odoja....

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

poznata mi je ova priča, ja sam jedanput završila pokakana od glave do pete...doslovno, jedino mi je lice bilo pošteđeno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam se susrela s time, al sam se nasmijala od srca, naslov topica je super

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

naravno da nosim fertun. to sredstvo za zastitu na radu se kod nas obavezno stavlja.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od početka je kakao kod doktorice i sestre - zbog pupka u prvim tjednima. Doma nisam brojala, ali sam jednom bila u 5min popišana, pokakana i pobljuvana!

Sad se mogu tome

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imala sam iskustva s jednim i drugim.
    Prvo kakanje me uvik uhvatilo nesremnu, ali posli sam se ispraksirala...

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Malo da dignem ovu temu iz prašine i prijavim se za ovu olimpijsku disciplinu.

Imam sisavca od mjesec i tjedan. Od prvog dana smo isključivo na ciki i cicimo na zahtjev. U prvih mjesec dana dobio je 1220 g.
    Ja imam jak let down (nešto jači u lijevoj) i od kad se to javilo kakica više nije zlato žuta već zelenkasta što je pretpostavljam posljedica zraka u crijevima. Ne bljuckamo previše ali zato prdimo i podrigujemo sve u šesnaest (ima li neka disciplina i za to?). U zadnje vrijeme sve češće stenje. to ponekad počne u 4 ujutro i traje negdje do 10. Nije kontinuirano već ima i pauze. U to vrijeme on i kaka i obično ima 3-4 pokakane pelene (plus još barem 2 u ostatak dana).

Zbog LD pokušali smo ciciti na način da ja ležim na leđima a on na meni (rezultat bolne bradavice i blister), zatim sam pokušala izdojiti nešto mlijeka prije podoja no ni to nije dalo nikakvo poboljšanje jer u toku istog podoja imam više naleta mlijeka.
    Sada prakticiram isključivo dojenje u ležećem položaju (da mu višak mlijeka izađe iz usta), pokušavam prekinuti podoj ako je prebrz da dođe do zraka, prekidam podoj da bi podrignuo i onda nastavljamo (nekad dobijem loš efekt pa jer se "razljuti" i ponovo počne vući ko lud).

E sad pitanja:
    Radim li što krivo?
    Što još mogu napraviti kod dojenja kad imam tako jak LD?
    Mogu li očekivati da će se LD smanjiti i kad to obično bude?
    Hoće li se i kada moj sisavac naviknuti na jak LD ako se on ne smanji?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Oooooo, moji nema koga nisu pogodili - mamu, tatu, uju, patronažnu sestru....
    Ali mi smo imali nekakvu podlogu za prematanje koja je s gornje strane bila polukrugla, a s donje je imala jedan dodatak s dva džepa, valjda za pelene, oko 25 cm dugačak, pa bi kod svakog prematanja prije nego bi im digli nogice (i guzu na gotovs) i postavili se na ciljnu liniju, dignuli taj dio sebi na trbuh. I mogu reći da nas je puuno puta spasilo.
    Ha,ha.Mi smo takodje imali tu prematalicu sa dzepovima, ali su dzepovi uglavnim sluzili za sakupljanje pis-pisa i mekane kakice...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tia, kod nas ista situacija, i sisavac od isto mjesec i tjedan
    jak let down, puno prdi, stanjanje od 4 pa nadalje :/ sve poznato
    juce mi se jedna pelena ucinila zelenkastom, danas opet, ali samo jedna u nizu kakica. sad me to brine... nadam se da ce nam netko odgovoriti.

inace sam se tako lijepo nasmijala prethodnim postovima

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i mi se prijavljujemo u klub eksplozivnih guza
    kad skinem bruni pelenu bježim u zaklon ...sredio nam i vrata od kupaone i zid pored prematalice, špricanje na sve strane.
    a zna se i popiškiti sebi drito na glavu; nigdje niti jedna kap sa strane ne padne, nego sve ravno u facu. a on ništa...šuti

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajme, sta me ceka!!! A mi smo u fazi obnove cijelog stana prije rodjenja prvog bebaca. Kako mi se cini, mozda bolje da ostavim ove zastitne folije po namjestaju koje smo stavili kad smo krecili ( ili da okrecimo jos jednom ali ovaj puta uljanom bojom )

Datum pristupanja
    Sep 2007

ped kaže da je kakica iako rijetka, normalna. dečko je na prsima i lijepo napreduje. osim što mm ili ja moramo obaviti set predradnji kod svakog prematanja. nasreću tepih kod bake je zuto zelenog uzorka da se detalji kojima je pridonio moj sinko ni ne primijete
    prijavi ga za olimpijadu

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

danas smo imali dosta dug napadaj stenjanja od 4 sata pa do 16. Nakon jutarnje šetnje se uspio dobro isprditi pa je jedno vrijeme bilo super. Toliko sam danas oko toga brinula da sam odmah po obavljanom poslu poslal mm poruku i sad me nagovara da ju podijelim s vama da se i vi malo smijete.

"E pa tata obavili smo to u 16 i 20 i to u stilu.
    Prvo sam čekao da mama obuče majcu i da više ne hoda u cicobranu po kući ...
    zatim sam čekao da opere pod i da se pod osuši, a mama opere i krpu za pod ...
    onda sam čekao da me skine iz pelene ...
    zatim sam uljudno čekao onako razmotane pelene neko vrijeme i ...
    taman kad je htjela mama promijeniti pelenu ja sam to napravio ...
    pokakao sam se za svjetski rekord ...
    pri tom sam se i popiškio jer je red...
    i mami sam označio majcu, trenerku, šlape i naravno pod...
    prematalica i bodić se podrazumijevaju."

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rijesite se kakanca u dalj lako, pitajte me kako

Tia, u tvom konkretnom slucaju, kad prematas klinca digni ga i stavi nad wc ili lavabo, pa ce kakica otici tamo gdje bi inace isla--u kanalizaciju. nis ne kosta, a malac ce ti se fino isprazniti bez da moras cistiti sebe, nega i cijelu sobu

ili, ako ti se ovo bas vise svidja, nastavi kao dosada..

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mikka znam da si veliki zagovaratelj bezpelenaša no reci mi u današnjem slučaju što sam trebala držati miška iznad wc od četiri ujutro kad se počeo boriti sa zrakom u crijevima pa do 4 popodne?

Samo iz znatiželje kako držati klinca od mjesec dana iznad wc dok obavlja i držat mu glavicu dane lamata njome ?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne, mislila sam da ga stavis samo kod presvlacenja. ili kad pocne stenjati ga stavis, pa ako nece--nece. onda mu opet obuces pelenu. eventualno probas jos koji put.

beba se drzi tako da je ledima naslonjena na tvoj trbuh. ako glava malo visi na stranu ili prema napred nije bed--glavno da ne visi prema natrag, a to ne moze jer ti podupires svojim trbuhom/grudima. ruke podvuces pod koljena kao da beba sjedi i to je to.

ne moras drzati bebu po cijeli dan tako, ali mozda bi ti se isplatilo da koji put preko dana probas, jer se njima lakse tako isprazniti nego u pelenu. aha, jos jedna opaska--nakon budenja, vjerojatnost da ce se popisati i pokakati je skoro 100%, isto tako u tijeku ili nakon dojenja.

to je mojoj maloj pomoglo, a ti ako to se neda, naravno nemoj. ovo je vise bio dobronamjerni savjet mamama koje hvataju kakicu po kuci

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam imala samo jedan slučaj kakanja u dalj. Inače rijetko kaki kad mu skinem pelenu a piški uvijek. I drago mi je što sam pročitala da je sve to - normalno jer sam stvarno ostala :? kad sam odjednom imala kakicu do pol sobe. Da mi je netko slikao facu Kada sam zvala MM da dođe vidjeti što je naše malo čudo napravilo pitao me zašto sam ga nosila po sobi dok je kakio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •