Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: 600g u mjesec dana +uspavana beba

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno 600g u mjesec dana +uspavana beba

ako ne spada ovdje tema,nemojte zamjeriti.
    ne znam je li ovo uopce problem,no meni to zvuci nekako malo u mjesec dana,posebno jer je u prvih mj. dana dobila 1200g i narasla 4 cm,a ovaj mjesec 600g i 2.5 cm?i dalje izgleda bucmasto.iskljucivo je dojena beba.
    ne znam jel ima veze,ali ona stalno spava.znam da je to ok za bebu koja se rodi,ali ona danas ima 2 mj.sada mi je odspavala 4 sata u komasdu,morala sam je buditui.pocikala je 5min i sad opet spava.da je budim,opet bi cikala 5 min.uglavnom cika 10 min,ne sjecam, se kada je zadnji put cikala duze..
    plus to je vec duze prehladjena i nikako da jojh prodje.nije imala temperaturu.nije bas nervozna oko toga.

hvala cure

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja malena sad puni 6 tjedan. Od rođenja doji samo po deset minuta. Nekad samo pet kao i kod vas. I puno spava. Doji svaka 3-4 sata. jedino zadnja dva dana malo češće pa pretpostavljam da je skok.
    I dobila je 1700gr prvi mjesec..

Ocu reci, iz iskustva starijeg djeteta koji je bio 24/7 na cici , stalno sam se bojala da ne jede dovoljno, i da bi je trebala buditi al onda mi se činilo da je mirna i zadovoljna pa nisam . I dobro je napredovala. rekla bih, takve je naravi.. Za razliku od dragog mi sinceka..

Mislim da ne trebaš brinuti., 600gr je čist ok. Ako ima dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena, djeluje zadovoljno, nije nervozna kao što i sama kažeš, uživaj.. Sve se može preokrenut u jednoj noći pa možda postane dugodojilica i počne bit stalno budna...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da ti kazem, tvoja curka je dobila u 2 mjeseca koliko moj mali u 4, tako da se slobodno mozes opustiti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva je rođena sa 3830g i 51cm iz bolnice izašla sa 3750.
    Prvi mjesec je dobila 1600g i 9 cm
    Drugi mjesec 600 g i 1 cm
    Treći mjesec 450 g i 3 cm.
    Preko dana jako slabo spava i dosta je aktivna, puno sisa po noći.
    Kad se sve zbroji dobila je 2650 g u 3 mjeseca i 13 cm što ja mislim da je super i uopće ne brinem. Meni je velika, taman bucmasta i zadovoljna beba.
    Nemaš mjesta za brigu, sve je to za 5.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko ima pokakanih i popišanih pelena dnevno?

normalno je da što je beba starije ima više iskustva u sisanju pa se početničko vrijeme iod 30-ak min smanji i na 5 min

600g je ok, minimum svih minimuma je 450g

koliko dugo je bolesna?

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    koliko ima pokakanih i popišanih pelena dnevno?

normalno je da što je beba starije ima više iskustva u sisanju pa se početničko vrijeme iod 30-ak min smanji i na 5 min

600g je ok, minimum svih minimuma je 450g

koliko dugo je bolesna?
    nije kakala 2 dana pa se pokakala,al odonda je danas 4 dana kako opet nije kakala.piski niormalno,rekla bih.imamo pampers.jedno 7-8 puta na dan sigurno.nisam se zabrinjavala radi kakanja posto sam citala da bebe na cici mogu a da ne kakaju jedno 7 dana.jedino mi se cini da se muci,dosta prducka i place.

smrca vec jedno 10 dana,ako ne i vise.perem fizioloskom,nije od neke pomoci.temperaturu nema.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kakica je oblina?

ima grčeve? želudac je muči , a kad se poprdi onda joj je lakše? meni ti to zvuči ka grčevi, ako jesu pomaže topli oblog na želudac, lagana masaža vrhovima prstiju , raditi male krugove , i pomicati se u smjeru kazaljke na satu 3-4 prsta od pupka, kupila sam i neku mast za bebe za masažu
    i sab simplex kapi
    Nera je imala grčeve i pomagalo bi joj da je polegnem na trbuh (ne predugo i pod nadzorom) , onda bi se lakše poprdila ili čak podrignula

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kakica je oblina?

ima grčeve? želudac je muči , a kad se poprdi onda joj je lakše? meni ti to zvuči ka grčevi, ako jesu pomaže topli oblog na želudac, lagana masaža vrhovima prstiju , raditi male krugove , i pomicati se u smjeru kazaljke na satu 3-4 prsta od pupka, kupila sam i neku mast za bebe za masažu
    i sab simplex kapi
    Nera je imala grčeve i pomagalo bi joj da je polegnem na trbuh (ne predugo i pod nadzorom) , onda bi se lakše poprdila ili čak podrignula
    ima grcice,ali ne one prave kolike kakve je imala moja prva kci.nije kakala od srijede i stalno prducka ali nista.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jenny prvotno napisa
    kakica je oblina?

i sab simplex kapi
    ima grcice,ali ne one prave kolike kakve je imala moja prva kci.nije kakala od srijede i stalno prducka ali nista.
    i kakica joj je bila obilna nakon 2 dana nekakanja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda je sve ok
    ima svoj ritam

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm..danas je osmi dan nekakanja..toliko se muci da sam joj prije 2 sata dala pola onog glicerinskog cepica za kakanje i jos uvijek se muci i nista!!!nije mi jasni kako ju cepic nije protjerao?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

masaža trbuha?
    jedi nešto šta otvara, npr. šljive
    možda pomogne, kod Nere je djelovalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove