Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Mame Pušačice-raport!

LunaMo

Početno Mame Pušačice-raport!

Slusam trudnjace i one manje ili vise, bivse ili sadasnje.. kolko ste pusile i dal ste pusile u trudnoci!? Kak se bebe ponasaju? Kak nakon poroda?

Posljedice? Ima ih ili nema?

Naime, uhvatila me faza pusenja...

Kad sam vani u bircu(a to je rijetko) ili k nama doma dodje netko, onda znam ukrasti dim ili dva. Danas me tak safatalo da sam popusila pol cigarete, pa za 3 sta drugu polovicu!

Inace, samo da velim... Prestala sam pusiti kad sam bila trudna svega 4 tjedna, i do pred mjesec dana nije mi ni padalo na pamet da zapalim...

Helppppppppppppppppppppppp!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije trudnoce sam pusila kutiju dnevno, kada sam skuzila da sam trudna, odmah prestala. Cigareta me vukla cak i nakon poroda, dakle nekih skoro godinu dana, ali sam odlucila da mi je zdravlje djeteta ipak na prvom mjestu. Mozda ce se pojaviti i mame koje ce reci da su pusile i da bebama nije nista, no vjerujem da se posljedice na djecio cije su mame pusile u trudnoci ili za vrijeme dojenja mogu pojaviti i puno kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, ja sam bila strastveni pusac (oko kutiju dnevno). Kada sam otkrila da sam trudna, prestala sam pusiti, ali sam bila toliko isfrustrirana, nervozna i jednom rjecju - luda, da sam odlucila zapaliti. Imala sam uzasnu zelju za cigaretama (nazalost, nisu mi se zgadile kao mnogima) i tako sam se pocela intenzivno raspitivati na sve strane i kod strucnjaka i kod mama koje su pusile, prosla sam cijeli internet i nasla dosta informacija.
    U svakom slucaju, pusenje je stetno, kako za tebe, tako i za bebu, to svi znamo. Ali....ako imas jaku potrebu i ako si zbog toga jako nervozna, bolje je zapaliti koju cigaretu, nego muciti sebe i bebu sa takvim stresom.
    Ono sto sam ja pronasla je da do 5 cigareta dnevno ne moze nikako naskoditi bebici, gornji limit je 10 cigareta, a sve iznad toga moze prouzrokovati vise manje poznate posljedice (manja porodjajna tezina, respiratorni problemi i sl.).
    Ja sam si uvela limit od 5 cigareta i pusila sam samo poslije jela (kavu nisam pila).
    Koliko pusis i kako to utjece na bebino zdravlje, moze se vidjeti i iz posteljice. Mene je moja ginekologica odmah skuzila po bijelim naslagama kalcija na posteljici, ali je bila u dobrom stanju i naslage su bile minimalne, tako da se nije zabrinula.
    Nikola je super napredovao, uvijek su mu mjere bile 2-3 tjedna vece od mjera po terminu, rodio se sa prosjecnom tezinom: 5550 gr, 52 cm, nije nikad imao respiratornih problema i opcenito je zdrav, snazan i odlicno je napredovao.
    Eto, to ti je moje iskustvo, vjerojatno ce ti vecina njih savjetovati da ne pusis, ali posto si trazila iskustva pusacica, ja sam jedna od njih. :wink:

Početno

Ja sam smanjila pušenje u trudnoći na nekih 6/7 cigareta dnevno, a nakon poroda pokušavam ostat na tome...iako ponekad znam puknut i zdimit cijelu kutiju...kad me naživciraju svi redom...

Uglavnom, Karlo se rodio s 3,400g, dojim ga isključivo, u dva i pol mjeseca koliko je s nama je udvostručio je porođajnu težinu...što se toga tiče, bolje je dojiti i ako pušiš nego nastavit pušit a davat bebi adaptirano...

Pedijatra sam baš zbog svog pušenja zamolila da obrati više pažnje na Karlovo disanje i pluća...za sad je sve u redu. U stanu se samo kod mog tate u sobi i u kupaoni smije zapalit jer u tim sobama Karlo ne boravi uopće...a kad sam vani negdje s njim pušim normalno.

Trenutno razmišljam o tome da prestanem, ali to ćemo još vidit...kako linaleo veli...ako ću ja zbog prestanka pušenja postat čudovište koje će grist sve oko sebe...pa radije onda nastavim pušit umjesto da na djetetu ostavim psihološke posljedice od mog deranja...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sano jedan detalj: ubrala sam negdje svojedobno da se tijelo pušača čisti još mjesecima nakon što je posve prestao pušiti, dakle ako prestaneš prije mjesec dana, u tvom tijelu još ima zaliha raznoraznih otrova! :shock:

LunaMo

Početno

Fala na iskustvima i informacijama. Ja sam za sada jos uvijek na tome da svakih (recimo jednom tjedno) povucem nekih 3 dima, i to mislim da nije uopce nista stetno. (obzirom da sam se nagutala podosta smradova od autobusa na stanicama itd...-ovo mi se ne cini nista strasnim onda). Ovo sa ciscenjem nakon prestanka znam, kasljala sam ko slon sigurno mjesec i pol do dva nakon prestanka, no sama mi se cigareta zgadila kao sto sam i izgubila osjet za slano, slatko i kiselo. Hrpu stvari sam jednostavno kusala bez uspjeha, a to nema veze sa pusenjem(jel toliki bas freak za cigaretom nisam bila), tak da je za to bila razlog-trudnoca!
    Sad se stabiliziram polagano, pa me valjda i cigareta tu i tamo privuce.

Inace sam bila neki nedefinirani pusac. Znala sam po 6 mjeseci pusiti kutiju-kutiju i pol dnevno (kako kada), pa me puklo ili sam se prepusila i prestala na par mjeseci. Pa onda opet ispocetka. Mozda sad ovo bude za dulji period. Uglavnom, sretna sam sto sam jedna od onih kojima se zgadila, a da mi se nije, natjerala bi samu sebe da je se odreknem-barem godinu i pol dokle nosim malog Zvrka i prva faza dojenja.

Thanx jos jednom svima!

p.s. MM isto koristi to mjestasce za pusionu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prestala sa pusenjem kad sam ostala trudna, tj. negde u drugom mesecu totalno. Mada nisam bila bas neki strastveni pusac jer sam znala zapaliti po 5-6 cigara dnevno i to mi je bila mera. E onda sam presla u fazu da su mi uzasno smrdele i na sve redom pusace oko mene sam gundjala ( pogotovo na MM ).
    E a u zadnjih par dana su pocele da mi mirisu :shock: i rekla sam MM da se ne zeza nego da ih i on ostavi jer bi nam to jako skup sport bio da oboje pusimo (kutija je 4,50 eura :shock: ).
    A to su i meni govorili u trudnoci da ako sam stvarno nervozna i ako mi jako dodje da zapalim cigaru, da je to bolje nego da se nerviram i tako uticem i na bebu.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prestala pusiti kad sam vidjela plusic na testu....a pusila sam preko kutije dnevno i bila sam jedna od onih kojima su cigarete bile vaznije od hrane ..

zbog sebe se nikad ne bi bila odlucila na prestanak, ali jednostavno ne mogu moje pusenje nametati bebici koja ne moze birati...sigurno da je stetno

iako mi je gin. jednom rekao da nema smisla prestati pusiti tek u trudnoci, jer je tijelo puno otrova koji ce takoder negativno utjecati na bebu te da bi se odluka o prestanku treba donjeti mjesecima prije trudnoce"

toliko nisam bila savjesna ali ovo cu izgurati do kraja trudnoce i dojenja, nadam se, i to zelim i svima Vama

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vidim ovdje slučaj poput moga, pa ću vam opisati....
    Bila sam dugogodišnji turbo strastveni pušač (1.5-2 kutije) i u trudnoći isto nije bilo šanse prestati skroz jer bi hodala okolo ko tempirana bomba, pa sam se isto dogovorila s doktoricom o limitu od oko pet komada na dan,,,i to je super funkcioniralo i trudnoća je bila školski uredna....

A onda se rodila Leo :D :D :D

I od trenutka kad sam je primila u ruke mi nije palo na pamet zapaliti :D :D :D
    Evo, već sam dva mjeseca "čista" :wink: i objašnjavam to ovako:
    pošto ja nikad nisam bila baš maštovito biće, meni je Leo u trudnoći bila, priznajem, prevelika apstrakcija i jednostavno je nisam mogla zamisliti kako pati zbog cigareta.....ali, kad sam je onako malu, meku i mirisnu donijela doma, percepcija sebe kao pušača mi je postala užasna - nije više bilo šanse da joj sa žutim i smrdljivim rukama stavljam cicu u usta i da joj tepam kužnim dahom....

I tako ja prestala pušit bez ikakvih apstinencijskih kriza i od srca želim i svima vama koji pokušavate da uspijete :D :D :D

LunaMo

Početno

kloklo svaka cast, prava savjesna mama!

Katrin

Početno

Kloklo.baš si me ugodno iznenadila svojim razmišljanjem,jer se ista stvar desila i meni.U svim trudnoćama sam pomalo dimila,u ovoj zadnjoj najmanje ,možda jedna ili dvije u tjednu i to samo kad mi dođe neki od pušača u posjetu,a takvih je sve manje,ili kad sam baš nervozna do krajnjih granica,a i to je rijetko
    ALI...u svi trudnoćama mi se dogodilo da kad smo donijeli bebicu doma,ne da sam prestala nego sam svima zabranila da pomisle na cigaretu u našoj kući.Što kaže Kloklo valjda sam tek tad bila potpuno svjesna tog malog bića,a i činilo mi se da sam prije ja filtrirala dim u svojim plućima,bar sam se tako branila kad bi me pukla grižnja savjesti :wink:

Početno

jesam pušila jako puno , ali sam znala kad zatrudnim da ću prestati i tako je i bilo , a pored sebe imam predivnog čoeka koji je prestao pušiti istog
    dana kad i ja ... to mi je velika podrška, ne zbog toga što bi me vuklo da zapalim već zbog mirisa a najviše mi smeta kad dođem sa vana gdje se pušilo pa se moja odjeća osjeti na dim pogotovo dok je bilo hladno...

a jako dobro samo i profitirali čisto bezveze smo napravili kasicu i počeli ubacivati kovanice i da da već možemo ići kupiti kolica, krevetić, ormarić, a robicu, pelene ,kremice i bočice sam već kupila...
    na stranu sve ali iskreno toliko mi je jaka volja i savjest mislim da sam nekim slučajem pušila u trudnoći i da se sutra beba rodi sa nekom ( nedaj Bože) anamalijom ne bih si oprostila i mogla živjet s tim saznanjem da sam to mogla spriječit...

pozdrav i pusa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za rubriku Vjerovali ili ne (ali je stvarno!)

Tajnica kod mene na poslu je nepušačica (bila i ostala)...osim u dvije trudnoće, toliko ju je privlačilo da je odjednom počela pušiti i to skoro pola kutije na dan...i s danom rođenja bi prestala...i druga trudnmoća opet...puši li, puši...rodi dijete i ništa... :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pušila po kutiju dnevno prije trudnoće. Prestala jer mi je toliko smrdilo, ne samo cigareta, već i kava. Mislim da više neću ponovno pušiti.

Početno

Mada znam sve posljedice pušenja , ja sam dimila u svim trudnoćama.Sve je prošlo ok.No, otkad se rodila Magdalena, više ne pušimo u sobi.Nadam s eda možda jednom i prestanemo :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LunaMo- dok ne zaboravim-i ja bi takve smajliće što ih ti imaš- daj reci gdje se skrivaju i kako ih nabaviti,
    a što se pušenja tiče bolje ga se kaniti ako možeš.Eto MM ima peludne alergije, na lijekovima, šmrče, kiše, kašlje-gnjavi nas sve mjesecima u proljeće;sveki pušila dok ga je nosila i kroz cijelo njegovo djetinjstvo.Alergije mu se pojavile tek u pubertetu.Pa sad tko će riskirati nek izvoli.i ja sam ponekad znala zapaliti dok nisam ostala trudna, a onda mi se počelo gaditi i prestala sam.Nikom ne dam ni primirisati s cigarom u naš stan.Tijekom trudnoće sam stalno ponavljala-Deset minuta užitka da zamjenim s možebiti kakvom bolesti moga djeteta?Dok je u meni ja ga ne smijem ugrožavati jer se ne može braniti!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    LunaMo- dok ne zaboravim-i ja bi takve smajliće što ih ti imaš- daj reci gdje se skrivaju i kako ih nabaviti...
    Mogu ti i ja reći - http://www.smiliemania.de

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lex,hvala ti puno.Stvarno ih je more i fora su!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pušim već 15-ak godina oko 1-1,5 kutiju dnevno.U prvoj trudnoći tri mjeseca prije smanjila na par cigareta dnevno i od početka trudnoće potpuno prestala.Poslije dojenja od nekih 9-10 mjeseci ponovo postala pušač.I sad se priča ponavlja,mislim htjela bih da se ponavlja,ali mi puno teže ide.Naime opet sam smanjila pušenje na 3 cigarete dnevno,ali ovaj put tek od početka trudnoće...iskreno mene jako peče savjest i od danas neću potegnuti ni dim (ali tako sam rekla i jučer ).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam pušila kutiju dnevno, ali kad sam odlučila imati dijete prestala sam sa pušenjem, jer nema veće motivacije od toga. Tako da sam prestala pušiti otprilike 6 mj. prije začeća. Ne mogu reći da nije bilo teško, ali nekako sam uspjela. Sad kad sam rodila dobijem užasnu želju za cigaretom, ali dojim pa se suzdržavam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Ja sam pušila kutiju dnevno, ali kad sam odlučila imati dijete prestala sam sa pušenjem, jer nema veće motivacije od toga. Tako da sam prestala pušiti otprilike 6 mj. prije začeća. Ne mogu reći da nije bilo teško, ali nekako sam uspjela. Sad kad sam rodila dobijem užasnu želju za cigaretom, ali dojim pa se suzdržavam.
    ...pravo zboriš spooky...pročitah jučer tvoj post i rekoh sebi "evo ovako je to trebalo izgledati i u mom slučaju, a ne tamo nekakavo smanjivanje"...nažalost nisam prestala prije,pa da se pročistim,ali eto jučer i danas ni jedan dim nisam potegla tako da se u glavi osjećam čisto ok,savjest mirna,jer sebe uvjeravam da se potpuna cirkulacija između nas dvoje tek za par dana treba dogoditi...još se ja i stignem pročistiti (koje je ovo zavaravanje)...a i nema šanse da zapalim do kraja trudnoće (za poslije neznam)...

Neznam da li sam ja prikladna osoba za davanje savjeta,ali evo-za mene je najbolja taktika ta da uzmete malo slobodnog prostora i vremena i pokušate si predočiti šta se dešava u organizmu kad udahnete taj dim sa 4000 različitih sastojaka (...nikotin je mačji kašalj,meni recimo gadno zvuči...arsen,olovo...)...a nešto od toga sigurno uđe u bebača...i zamislite,konstantno ulazi,a da ga nitko ništa nije ni pitao..........
    I naravno,veća moć apstrakcije je upravo proporcionalna brzini bacanja cigarete u wc školjku :wink:

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U prvoj trudnoći sam pušila i cigareta mi je tako pasala da bi ih valjda gutala. Ipak sam malo smanjila. Ivan je imao 3080g pri porodu. U drugoj trudnoći sam prestala pušiti i Marija je imala 3000g, pa vjerujem da to nije bitno utjecalo na težinu pri porodu. Ipak moj savjet je prestanite pušiti jer je ipak to otrov, kako i za vas tako i za vaše još nerođeno djete. Ako baš ne ide prestanak bar smanjite koliko god možete.

Btw. JA sam svaki dan prožvakala barem tri paketića Orbita. I dan danas mi je ostala ta navika. Sada sam smanjila na paketić dnevno :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E draga apricot uspijela si me preplašiti,ali ne zbog radi eventualnog pušenja u trudnoći već zbog genetike (skroz sam zaboravila da imam u bližoj obitelji rascjep usne)...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Neka, neka...
    BU!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima jos zanimljivih istrazivanja na harnicinom portalu:
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme1.asp?id=177

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad sam vidjela avatar - Orka je krasna...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Neka, neka...
    BU!
    ...e ali ja više ni dima ne dimim-bravo ja,kad nitko drugi neće da me pohvali -vrag je strah

Ovo tvoje djetešce prava ljepotica,ma preslatka je!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestala sma pušiti čim sam saznala da sam trudna i nije mi uopće bilo teško , a dosta dugo sam pušila prije toga. ah, za naše bebe ništa nam ne smije biti teško.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno pusiti ili ne..

Za mene je cigareta bila razlog ustajanja ujutru,razlog zivljenja i postojanja..jedina utjeha kad mi je sve crno...sva moja sreca i luxuz koji sam sebi priustila...
    Sve dok nisam ostvarila dugo zeljenu trudnocu...bile su to muke i razmisljanja i velike borbe same sa sobom..sanjala sam da pusim cigaretu dugu kao bandera i uzareni vrh joj vidim tamo daleko i ispustam ogromne kolutove dima koji se nikak nedaju ispirit iz pluca..Opsjednuta!Hvatala sam nosom mirise dima nekog ko pusi u mojoj blizini..
    .....i onda mi se odjednom pojavila animirana slikica moje bebe u trbuhu kako tiho kasljuca i gusi se svaki put kad ja udahnem dim cigarete.
    Mozete se smijati do mile volje...ali je meni to dalo snage i iako sam na pocetku trudnoce znam da necu zapalit ni jednu...jer bi to znacilo moju sebicnost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

divno gloria. nadam se da će sve mame pušačice ovo pročitati!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

:D :D Bravo!!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: pusiti ili ne..

Citiraj gloria prvotno napisa
    Za mene je cigareta bila razlog ustajanja ujutru,razlog zivljenja i postojanja..jedina utjeha kad mi je sve crno...sva moja sreca i luxuz koji sam sebi priustila...
    Sve dok nisam ostvarila dugo zeljenu trudnocu...bile su to muke i razmisljanja i velike borbe same sa sobom..sanjala sam da pusim cigaretu dugu kao bandera i uzareni vrh joj vidim tamo daleko i ispustam ogromne kolutove dima koji se nikak nedaju ispirit iz pluca..Opsjednuta!Hvatala sam nosom mirise dima nekog ko pusi u mojoj blizini..
    .....i onda mi se odjednom pojavila animirana slikica moje bebe u trbuhu kako tiho kasljuca i gusi se svaki put kad ja udahnem dim cigarete.
    Mozete se smijati do mile volje...ali je meni to dalo snage i iako sam na pocetku trudnoce znam da necu zapalit ni jednu...jer bi to znacilo moju sebicnost.
    Evo da potvrdim..ja jos uvijek nepusim..A moja Gloria ima vec vise od 4 mj.Mogu li se nazvat nepusacom iako mi dim zna zamirisat u prolazu..??

Početno

Mene je sramota da priznam ali i dalje ne uspevam da ostavim pusenje. U pocetku sam jako jako smanjila, ali od kada je dr potvrdio da je konacno sve u redu meni se mnogo vise pusi. A cini mi se sto vise osecam grizu savseti sve vise mi se trazi. Grzozna sam i hvata me velika frka od svega ali jednostavno ne znam kako.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da smo na potpomognutoj ili na prije začeća (gdje sam se ja uglavnom vrtjela) imale sličnu temu.

Dakle, ja sam pušila oko 2 kutije dnevno (zapravo kupovala više nego zbilja popušila, ono ''izgorjele'' u popeljari) i osjećala se slično kao gloria.

Prije ivf-a sam smanjila na par dnevno (samo uz kavu kojom sam se inače zalijevala i mogla je popit u ponoć pa zaspat kao beba)...
    Odkad smo vidjeli plusić, nije mi pala na pamet! Moram priznat da mi i dalje miriši, ponekad se ulovim kako šnjofam MM-ov dim (ne smije pušit u kući) koji iz balkona prođe kroz prozor...

Iako smo planirali polako prestat pušit u životu (MM puši svega par cigareta dnevno), ja sam stalno govorila da mi nedostaje motiv.
    Izgleda da je bilo tako. Ne znam jesam li ja zbilja ispala tako pametna ili su mi pri tom pomogli i hormoni. U svakom slučaju - sretna sam i ponosna na sebe!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su se ako brzo zgadile i cigarete i kava. Po tome sam i skužila da sam trudna. I cijelo vrijeme trudnoće sam mogla piti samo gazirano. Od negaziranog bi mi se povraćalo, pogotovo od vode.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja vec odavno ne pusim. Medjutim, kako imam trudnocu iza trudnoce, te se cuvam od svega na ovome svijetu, imam zelju kada se porodim da ljusnem jedan spricer i ispusim dvije cigarete. Onako, za svoju dusu, i to na terasi, dok vjetric lagano pirka.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Snorki a sto nebi 2 spricera i jednu cigaretu!hehe
    ja nesmijem sebu dozvolit takvo iskusenje jer cu se navuc!to je sigurno!
    a dimila sam 14 god kutiju dnevno lucky strike pa ti vidi...zbog bebe je i MM prestao dimit..ponosna sam na njega vise nego na sebe!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja ti ne volim alkohol, ali imam ceif za jednim spricerom. Ne znam sto?
    A cigare sam ostavila zbog trudnoca, iako nisam nikad bila neki ekstra pusac. Sad volim reci- "Kad se porodim zapalim cigaru, ugradim spiralu! (hi, hi, hiii)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Sad volim reci- "Kad se porodim zapalim cigaru, ugradim spiralu! (hi, hi, hiii)
    jooooj, snorki, nisi normalna... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako pusite u osim sto u trudnoci trujete i te klince i po porodu ce imati apstinentske krize jer ce im nedostajati nikotin dajete im sasvim dobre izglede za razne rakcine, alergije i brdo raznih drugih bolestina

ako i nakon poroda nastavite pusiti, pogotovo u njihovoj blizini onda im dodatno na dnevnoj bazi ugrozavate zdravlje.

znam za slucaj decka koj sad vec ide u skolu a mamica i tatica vise od njega vole cigarete pa decko od 10 godina ima kronicni bronhitis, smrdi ko pepeljara i ima pravi pusacki kasalj. na nastavi toliko kaslje da ostali klinci lude jer zbog njegovog gusenja ne mogu pratiti nastavu

osobno znam par (2) mama pusilica i na zalost svi klinci su im vec sad na pumpicama za astmu. obje su mi susjede iz zagreba, njih dvije i 4 klinca, najstarije dijete je 4 godine. mali veseli astmasi...

pusenje vam jos uz sve otezava da ostanete u drugom stanju

za one koij se zele rijesiti pokusajte uz pomoc terapije (http://www.moravek.net) ili eventualno hipnoze. ja ne pusim prek 15 godina i takodjer nisam mogla sama prestati

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Sano jedan detalj: ubrala sam negdje svojedobno da se tijelo pušača čisti još mjesecima nakon što je posve prestao pušiti, dakle ako prestaneš prije mjesec dana, u tvom tijelu još ima zaliha raznoraznih otrova! :shock:
    Potpuno si u pravu! Tačnije, pušenje treba ostaviti oko 6 MESECI pre nego što se uopšte zatrudni. Toliko bi trebalo organizmu da se očisti, pa možda i više.
    Smanjila sam pušenje za vreme trudnoće ali je kod mene došlo do druge vrste problema, odnosno štete još pre trudnoće. Do tog zaključka sam došla sama tek pošto sam rodila devojčicu tešku 2250 gr! Sve vreme mi je lekar govorio da totalno izbacim cigarete ukoliko ne želim da rodim mršavu bebu ali mi nije išlo.
    Na kraju se ispostavilo da se moja materična arterija nije prilagodila trudnoći, i da je posteljica, a sa njom i beba, jednostavno slabo hranjena.
    Ono što inače dovodi do začepljenja arterija je masna hrana, pušenje, stres itd. Sigurna sam da su kod mene cigarete uzročnik.
    Eto kako pušenje deluje na bebu koja još nije ni začeta.
    Mnogo sam ljuta na sebe, ali stvarno nisam ni slutila da do te mere mogu da se upropastim a time ugrozim i buduću bebu.

Početno

P.S.
    Od kada je ne dojim (a pokušavala sa dojenjem mesec dana jer nikako nije htela), pušim opet. Stoka! Medjutim, sad kad je rodjena i kad je gledam, nikako ne dopuštam da dodje u dodir sa dimom od cigarete i žestoko se trudim da je sačuvam i nadoknadim štetu koju sam joj nanela!!! Kad samo zamislim šta je moglo da joj se desi zbog slabog dotoka kiseonika dodje mi da crknem. Hvala Bogu, za sada smo dobro, a ko joj pridje s cigaretom, ubijam!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam prije trudnoce pusila oko kutije i kad sam ostala trudna, srezala sam do maximum 4 cigarete. Nisam mogla prestati.
    Jedan mi je doktor rekao da je gore da kriziram i zivciram se nego da zapalim koju AL NE PUNO !!
    Citava trudnoca je prosla skolski, imala sam takodjer puuunooo stresova da sam se znala pitati dal li ce sve biti u redu sa mojom bebom ???

Rodila sam skroz zdravog sina sa 4670gr. 56cm.

Zelim samo reci onim novopecenim trudnicama koje stvarno nemogu da bace taj otrov, nek smanje na minimum i dooobroo se zdravo hraniti.

Znam ja da ima mama koje su cim su saznale da su trudne, odmah bacile cigar i vise nisu ni pusile al ima nas i koje nismo al kad se vec nemoze rijesiti tog poroka, onda se treba posvetiti vise nego zdravoj i redovnoj prehrani.

Početno DA SE I JA UKLJUČIM!!!

Eto da se i ja uključim!Prva trudnoća mi je bila jako stresna jer su mi prije nje umrle baka,majka i djed!Odselila sam se iz kuće,uređenje stana i još brdo,brdo toga negativnog!!!Uglavnom niti jedan dan mira!!!Pušila sam najslabije cigarete,pokušavala smanjiti,ali je sve to skupa završavalo bijesnim napadajima koji su mogli ugroziti bebu!Nastavila sam,a pred kraj mi se cigarete nisu baš toliko pušile pa sam tu i tamo zapalila!Gušio me veliki trbuh!!!No postporođajna depresija koja me je satrala i trajala jako dugo natjerala me na ponovno pušenje!Moja svekrva mi je svaki puta kada je došla natuknula kako dijete možda ima grčeve zbog moga pušenja!Stvorio se pritisak i ja sam nakon samo mjesec dana prestala dojiti!!!Prešli smo na Comformil(famozna formula protiv grčeva),a dijete nastavilo imati grčeve još 5x gore!No povratka nije bilo jer sam pila Bromergon(za ablaktaciju)pa se naravno nisam usudila ponovno jer se mlijeko već počelo pretvarati u vodu!Da sam barem tada imala nekoga poput vas da se savjetujem!!!Sada planiram drugu trudnoću!Nekoliko puta sam već pokušavala prestati s pušenjem!Sada trenutno žvačem one Nikorete,a kad ih ne žvačem pušim do 5 kom najslabijih cigareta dnevno!!!Nekad jednostavno ne mogu bez cigarete(npr PMS),dok drude dane mogu preživjeti i sa dvije Nikorete(iako ne znam ni koliko su one baš zdrave)?!Strah me je ako zatrudnim napadaja trudničkih hormona koji će mi uzrokovati nervozu!!!JOOOJ!!!Što se tiče moga djeteta sve je bilo super:Apgar 10/10,3750 g,50cm,nikakvih smetnji!!!

Početno DA SE I JA UKLJUČIM!!!

Eto da se i ja uključim!Prva trudnoća mi je bila jako stresna jer su mi prije nje umrle baka,majka i djed!Odselila sam se iz kuće,uređenje stana i još brdo,brdo toga negativnog!!!Uglavnom niti jedan dan mira!!!Pušila sam najslabije cigarete,pokušavala smanjiti,ali je sve to skupa završavalo bijesnim napadajima koji su mogli ugroziti bebu!Nastavila sam,a pred kraj mi se cigarete nisu baš toliko pušile pa sam tu i tamo zapalila!Gušio me veliki trbuh!!!No postporođajna depresija koja me je satrala i trajala jako dugo natjerala me na ponovno pušenje!Moja svekrva mi je svaki puta kada je došla natuknula kako dijete možda ima grčeve zbog moga pušenja!Stvorio se pritisak i ja sam nakon samo mjesec dana prestala dojiti!!!Prešli smo na Comformil(famozna formula protiv grčeva),a dijete nastavilo imati grčeve još 5x gore!No povratka nije bilo jer sam pila Bromergon(za ablaktaciju)pa se naravno nisam usudila ponovno jer se mlijeko već počelo pretvarati u vodu!Da sam barem tada imala nekoga poput vas da se savjetujem!!!Sada planiram drugu trudnoću!Nekoliko puta sam već pokušavala prestati s pušenjem!Sada trenutno žvačem one Nikorete,a kad ih ne žvačem pušim do 5 kom najslabijih cigareta dnevno!!!Nekad jednostavno ne mogu bez cigarete(npr PMS),dok drude dane mogu preživjeti i sa dvije Nikorete(iako ne znam ni koliko su one baš zdrave)?!Strah me je ako zatrudnim napadaja trudničkih hormona koji će mi uzrokovati nervozu!!!JOOOJ!!!Što se tiče moga djeteta sve je bilo super:Apgar 10/10,3750 g,50cm,nikakvih smetnji!!! [img][/img]

Početno I ja sam pušila!!!

I ja sam u svojoj prvoj trudnoći pušila!Svaki pokušaj prestanka je bio toliko traumatičan da sam se bojala da se nešto ne desi bebi!Imala sam jako stresnu trudnoću jer sam ostala trudna nakon nekoliko smrtnih slučajeva u obitelji:baka,majka,djed...Pa vjenčanje,selidba,uređenje stana i još mnogo toga negativnog!Beba je bila super apgar 10/10,3750g,50 cm.No pala sam u postporođajnu depresiju na granici ludila!Naravno pušila sam,ali samo nakon podoja!Sve to bilo je popraćeno negativnim reakcijame nekih ljudi iz moje okoline koji su bebine grčeve pripisali mojem pušenju pa sam nakon mjesec dana psihičke torture počela piti Bromergon(za prestanak dojenja),a bebi davala famozni Comformil(protiv grčeva)!Dijete je naravno nastavilo sa još gorim grčevima!!!Sada planiram drugu trudnoću!Pušim zaista vrlo malo do 5 kom dnevno i to samo u PMS-u!Ostale dane u mjesecu ne pušim već žvačem po dvije Nikorete dnevno(pitanje je koliko su i one zdrave???)Željela bih u drugoj trudnoći ne pušiti,ali se već unaprijed bojim nervoze zbog navale trudničkih hormona,a inače sam još od prvog poroda sklona depresiji tu i tamo!!!JOOJ!!!No što je tu je,ako neću moći izdržati zapalit ću tu i tamo koju!Bolje i to nego luditi i dobiti grčeve ko zadnji put!!!

Početno ETO!!!!

SAD IMATE TRI GOTOVO IDENTIČNA POSTA OD MENE,A JA SE ČUDILA KAKO SE TO LJUDIMA DOGODI!!!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba mi hitno jedna trudnica ili mama koja je prestala pusiti u trudnoci ili smanjila pusiti zbog trudnoce za prilog RTLu na tu temu. molim vas da mi se javite ili na mail ili na PP ili na rodin telefon 091 5863717.
    mozda vase iskustvo ohrabri jos neku trudnicu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •