Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Mame Pušačice-raport!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam prije prve trudnoće bila strastveni pušač, kad sam zatrudnila smanjila sam na 5 cigareta Ultra light, ispod toga jednostavno nisam mogla. Ali ono što me najviše začudilo je to kad sam završila u 7 tj. u bolnici radi krvarenja, koliko je samo trudnica pušilo. U mojoj sobi nas je bilo 5, od toga samo jedna nije pušila a ona je i inače bila nepušačica. Naša soba (naš balkon) je bila pušiona i skoro sve trudnice s odjela su se tu skupljale i dimile i to poprilično. Stekla sam dojam da niti jedna trudnica koja je pušila prije trudnoće nije prestala, nego samo smanjila, neka manje, neka više :? .

Početno H

GFJGF

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam isto strastveni pušač, dnevna doza kutija marlboro light a nekad i više. pitala sam svog ginekologa dal bi trebala prestati prije trudnoće a on je rekao da do 10 cigareta dnevno ne utječe na plod.
    rekla sam da ću prestati kad ostanem trudna, al nije to tako lako, imam grižnju savjesti al želja je očito jača od nje. sad sam smanjila do 10 cigareta, a nadam se da će mi se zgaditi uskoro, jer očito nisam karakter da prestanem potpuno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prije obje svoje trudnoće bila sam strastveni pušač, ali mislim da je to u trudnoći samo pitanje sebičnosti.... i volje da se ugodi nekom drugom, dakle malom biću u sebi, a ne samoj sebi.
    Tako da je sve to vrlo individualno, ali ne znači ni da osuđujem. Samo iznosim činjenice, nije bitno što doktor kaže da 10 cigareta ne smeta plodu, nego je bitno da se samoj ženi gadi uvlačiti u sebe i u nerođeno dijete dim.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prije trudnoće sam pušila 10-tak :/ dnevno,a kad sam doznala isti sekund sam prestala i više nisam i neću zapalitii . Ne kažem nikad u životu,ali sigurno do rođenja,pa za vrijeme dojenja ,poslije mi vjerojatno više i neće pasti na pamet.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cure nemojte pušiti! ja sam u prvoj trudnoći pušila i sad se kajem. Moj stariji sin je alergičar i ima alergijsku astmu. Nisam sigurna da je to zbog mog pušenja, ali crv sumnje nikad ti ne da mira. Prije ove druge trudnoće sam prestala pušiti. I baš kao što vam internet pomaže sada, kad ste trudne pomoći će vam i u prestanku pušenja. Ja sam zapravo prestala bez problema. Super recept je :umjesto što sjednete i popušite cigaretu počistite nešto u kući. Začas ćete imati mirišljav stan, a na cigaretu nećete misliti. Nije lako , ali isplati se radi vaših beba. Sada ne mogu zamisliti da svojoj bebi pušem svoj smrdljivi dah, jer kak to smrdi! Užas!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne pušim, probala jesam u srednoj školi, shvatila da je to odvratno i to je to. Ni MM ne puši i kod nas u stanu se ne puši...Moram priznati da ne znam i ne mogu zamisliti kak je to odvikavati se od cigareta ili bilo koje ovisnosti, ali isto tako moram priznati da se šokiram kad vidim trudnicu koja puši ili ženu koja ima malu bebu da puši. Ni ja nikoga ne osuđujem, ali trudnoća i pušenje... ! A i kad je dijete malo (pa i veliko) a mama puši, kak to negdje dijetetu smrdi...!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure nemojte se ljutit, ali to je tako strašno neodgovorno prema vašoj djeci i nema izgovora koji tu mogu pomoći. Granica od 10 cigareta? A ne 9 ili 11? Baš bih voljela vidjeti te argumente i to istraživanje (i tko ga je financirao). Ili, ako nisam prestala pušiti 6 mjeseci prije trudnoće, sad mi se ne isplati. Ma daj! Savršen primjer samozavaravanja. Pa onda, pušiti u stanu u kojem to malo biće živi, ma to je tako grozno i opasno. Rizici su ogromni, znanstveno dokazani, i bolesti se na žalost ne događaju uvijek drugima. Mislite li da je djetetu vaš stres od prestanka pušenja u trudnoći (možda bi se rodila malo aktivnija beba) veće zlo od vašeg nikotina u trudnoći (uz sve boleštine koje od toga može dobiti)?
    Sori ako sam malo oštra (kažu da su bivši pušači najgori, ja sam pušila oko kutije dnevno i prestala puno prije trudnoće i posve nevezano uz to), ali meni je to stvarno grozno i prestrašno i mislim da nema izgovora. Naprosto mislite više na sebe nego na svoju djecu, i svoje potrebe stavljate ispred njihovih.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo moje priče o drugom prestanku pušenja. :/

U prvoj trudnoći odmah sam prestala bez problema i nisam pušila negdje do 2. godine djetetove, tada je sve počelo... prvo jedna dnevno pa dvije pa tri i zadržala sam se na pet dnevno i to na poslu uz kavu.
    MM nije mogao doći sebi, kako nakon 2,5 godine možeš pušiti...još uvijek dojiš...
    no, ja sam si sve posložila - pušim samo kad sam na poslu tada ne dojim... ma, glupost!
    pekla me savjest ali nedovoljno jer nisam prestala

Sada sam ponovo trudna i odmah sam prestala, sretna sam zbog toga.

No, nikako mi nije jasno zašto sam trebala prvo vidjeti taj plusić da bih prestala jer sam ga mjesecima očekivala?!!
    Bila sam trudna već pet tjedana kad sam prestala ...no eto tješim se da sam ponovo uspjela

Nadam se ovaj puta zauvjek.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni isto ponekad zamiriši, ali mi ne pada na pamet zapalit. Samo zamislim koji bi neopisivi smrad unjela u svoj životni prostor, u kožu, tepihe, zastore..A najviše mi pomaže savjet mog tate koji je rekao kad sam prestala da je najgore zapalit prvu. Ako zapališ prvu, odmah odi kupit cijelu kutiju. I meni stvarno tako i je, zato mi ne pada na pamet ni dim, a kamoli cigareta.
    Inače, imam frenda koji ima teoriju da postoje ljudi koji su pušači i ljudi koji su nepušači. Pušači (a ja bi bila baš u toj kategoriji), makar i prestali pušit godinama, razmišljaju o cigareti, miriši im i ne mogu pušit malo nego ili puše puno ili ni malo, a nepušači mogu pušit samo vikendom, ili samo jednu mjesečno i da zapravo nisu ovisni i ne misle na cigaretu kad ju nemaju.
    Ja nisam zapalila ima 8 godina, a pušila sam bar kutiju dnevno od 14te godine

Ivana123

Početno

Draga moja,
    ja sam bila pusacica do kutije dnevno prije trudnoce. Kad sam saznala da sam trudna smanjila sam na 3 cigarete dnevno, ujutro bi mi cigareta jednostavno smrdila isto se dogodilo i navecer. Spletom okolnosti, pala sam na poslu, dogodilo mi se prsnuce vodenjaka sa 24 tjedna i zavrsila sam u bolnici na strogom mirovanju, bez tusiranja (samo vlazne maramice). Prestala sam pusiti jer nisam smjela iz kreveta. I nisam pusila dok sam ga dojila 3. tjedna i onda mi vrag nije dao mira i opet pusim do 10. cigareta dnevno. Htjela bi ti reci da pusenje nema veze s grcevima, moj maleni ih ima vec tri mjeseca a ja ne dojim. Presli smo na conformil ali nista nije pomoglo. Vratili se na (kršitelj koda) i sab simplex. Grcevi moraju proci i tu nista ne pomaze...Matej ima sad 3 mjeseca i jos se borimo s njima, mada su poceli jenjavati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada sam u drugoj trudnoći ,pri kraju sam četvrtog mjeseca.Pušim oko 2-3 cigarete dnevno,mada ima dana kada ne zapalim niti jednu.U prvoj trudnoći nisam pušila,mada sam bila strastveni pušač ,kutija i po do dvije dnevno.U prvoj trudnoći sam osudjivala sve trudnice koje puše,jela sam isključivo zdravu hranu,pazila na obroke i rodila sam zdravu bebu-3540,50 duga moja Tea.No,sa tri mjeseca dobila je neurodermitis s kojim se borim i danas a ona ima 15 mj.Inače,zanijela sam je nakon 7 godina liječenja neplodnosti,sasvim prirodno,kao i ovo drugo.U trudnoćis am imala strašnih problema i stresova i jedva sam dočekala da navršim devet mjeseci.Sad sa ovom trudnoćom sve je nekako drugačije .OPuštena sam i znam da nije dobro da pušim,ali pušim .Doduše,prva tri mjeseca nisam pušila zbog mučnina ali sad sebi dozvolim koji dim dnevno i to kao "fućkam" samo da me želja mine!!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •