leptirica prvotno napisa
Srecom, prvo sam dijete rodila u Sloveniji. Tamo sam dobila dijete na podoj istog trena kad sam ga rodila, ostavili su ga uz mene i sljedecih 2 sata, dok sam se odmarala u radjaoni, tako da moze pomalo sistati. Nikakav (kršitelj koda) ne dolazi u obzir, cak ni na zahtjev majki, vec sestre strpljivo i ustrajno pokazuju kako se doji, izdaja, namjestaju dijete na grudi... "Mastitis? Pa to nisam vidjela vec nekoliko godina!" rekla mi je babica u Postojni. Svaki dan nekoliko puta sestre donose mast za bolne bradavice vec pripremljene na flasteru, kako bi se majke lakse i bezbolnije priviknule na dojenje, te pokazuju i upucuju kako ocistiti bradavicu svaki put za dojenje. U tu svrhu svaka pacjentica dobije cijeli paket vate za ciscenje bradavica (i paket ulozaka, i jednokratne gacice za svaki dan boravka u bolnici, i ima wc papira, i papira za brisanje ruku i papira za obloziti wc skoljku i sapuna.... - govorim o drzavnoj bolnici) Sve ovo nisam ni ocekivala u Merkuru, ali me iznenadilo (ja naivna) kad nismo dobivale nikakvu tekucinu (poznato je da prvih dana treba piti puno tekucine radi stvaranja mlijeka). U Postojni, u sobi s babinjacama - dojiljama - vrc sa toplim cajem mora biti stalno pun + 2 puta dnevno dobije se po casa toplog mlijeka (na zahtjev i vise).
Ako vam ovo zvuci ko SF, mozete ga pronaci samo 100-ak km zapadnije.