Results 1 to 15 of 15

Thread: ne mogu se izdojiti

Default ne mogu se izdojiti

Neki dan sam se pokušala izdojiti jer sam morala ići na sprovod ali nije išlo, svega par kapi. Imam (kršitelj koda)-ovu izdajalicu. Mlijeka imam jer T. isključivo dojim i on super napreduje. Kako uskoro krećemo sa dohranom muči me kako ću mu raditi kašice sa mlijekom a ne mogu se izdojiti.

Može neki savjet? :?

vještičica's Avatar

Kašice radi na vodi, ne trebaš se izdajati, ni meni nije išlo više od par kapi

A one sa žitaricama?

vještičica's Avatar

Isto na vodi.
    Pa nećeš valjda kupovati ad. kod svog mlijeka :?
    Ne sekiraj se, neće biti ni bljutavo ni bezukusno. Bebe bolje od nas osjete okuse hrane

lucij@'s Avatar

Sve možeš raditi na vodi, bez obzira što na kutiji piše da se rade s mlijekom. Ja kupujem žitarice u Bio-bio dućanu i na njima baš i piše da se rade s vodom. Ni meni baš nije išlo s izdajalicom, probaj se izdojiti ručno.

zmaj's Avatar

identično i kod mene

Eto, 100% moj slučaj, još kad u kuharicama vidiš 220ml majčinog mlijeka, a tebi za 20ml treba cijela vječnost. Moja curka ima 8 mjeseci i otkrivamo svakakve kombinacije: rižine pahuljice ili prosene koje su za početak dohrane bi zamutila sa kompotićem od jabuke, ili na vodi pa smiksala sa voćem bilo svježim ili iz kupovne kašice (jabuka ili kruška). Možeš joj i skuhati palentu (žgance) i samo malo svoga mlijeka da zamiriše Isto tako i sa povrćem, a na kraju svakog takvog obroka dam joj prsi mi tako dobije i mlijeka. Ako doji na zahtjev nema straha da će mu biti malo mlijeka.

(maša)'s Avatar

ja radim kao i Bepina...ako nečemu fali malo tekućine izdojim nekih 10-20 ml...sve ostalo radim na vodi u kojoj se npr kuhalo povrće...

meni je kod izdajanja (koje sam prakticirala par puta) pomagalo gledanje slika bebica ...mljeko odma krenulo...

Elinor's Avatar

Ja imam mlijeka ko u priči, al nikad mi nije pasala (kršitelj koda)ova izdajalica :? . Jednostavno ne mogu napraviti vakuum kako spada. Možda nešto krivo radim ili imam defektnu izdajalicu; rukama ide ko blesavo i šprica na sve strane. Morat ću hvatati u zdjelicu za dohranu. Ali, ionako je hrana jedino cica, a dohrana valjda može biti i bez toliko mlijeka. Ili?

Osoblje foruma mikka's Avatar

majcino mlijeko se ionako ne kuha, koliko znam. zitarice su ok na vodi, pogotovo s vocem, mmmm .

ja nisam nikad mogla izdojiti vise od bijednih 40ak ml iz obje cice.

Koliko si dugo pokusavala? Meni nekad treba i nekoliko minuta dok konacno pocne izlaziti (imam (kršitelj koda)ovu mehanicku).

Honey's Avatar

Ima nas ohoho koje nikad nismo radile kašice s mlijekom. Ima žitarica, povrća, voća za papati, a mlijeko direkt s izvora

Ja sam koristila Adventovu izdajalicu i za nju imam samo riječi hvale.
    Prvih mjesec dana sam se izdajala za svaki obrok jer K. nije mogla sisati a nakon toga je ojačala i sve je krenulo normalnim tokom, vukla je sama a ja sam si do tad izdajanjem navukla toliko mlijeka da sam imala i sebi za kavu

Probaj pritisnuti izdajalicu na sisu (ja sam je čvrsto držala cijelo vrijeme izdajanja) tako da je cijeli tanjurić prislonjen jer ako ti se stalno pomiče zrak ulazi unutra i izdajanje je nemoguće. Znam da sam u početku pumpala brže (dok ne stvoriš vakum) a onda pumpaš što sporije.
    Probaj, sretno!

Ispravak, ne Adventovu (ja sam sva u adventu ), nego (kršitelj koda)ovu.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Honey
    Ima nas ohoho koje nikad nismo radile kašice s mlijekom. Ima žitarica, povrća, voća za papati, a mlijeko direkt s izvora
    a ako te brine od kud tekucina- iz povrca

kasnije sam uvela rizino mlijeko za npr. griz.