-
Porodiljna naknada nakon 5 mjeseci rada
Molim za savjet:
Termin poroda mi je 31/05/2008. Prije par tjedana sam pocela raditi na projektu. Kako ce mi se obracunavati porod. naknada, ako cu imati isplacene place od 12/2007 do 45 dana prije poroda (odnosno 4/2008).
Placa mi je 50% veca od onih 4250Kn, pa me zanima imat cu li ja pravo na porodiljnu naknadu u iznosu cijele place ili cu dobiti neki minimalni iznos zbog tih samo 5 mjeseci radnog staza.
I kako tocno se obracunava taj prosjek zadnjih 6 mjeseci, ako imam samo 5 mjeseci rada.
Zanima me takoder, moze li se desiti da hzzo bude smatralo ovo zaposlenje fiktivnim i da ne dobijem nikakvu naknadu? Iako stvarno nisam se zaposlila zbog trudnoce, nego bas je dosla prava stvar u pravo vrijeme. Ali cula sam, da hzzo zna zeznuti po ovom pitanju.
Isto - kakva prava imam na naknadu, ako (ne daj Boze) moram na bolovanje ranije?
Hvala NAJljepsa na odgovoru.
-
Mislim da je već bilo pitanja i odgovora na tu temu, pogledaj stare topice na Pravna pitanja. Inače je praksa da se prvo pogleda da li već ima sličan topic, ili postavi pitanje ne nekom sa sličnom temom, da se ne dupliraju (kada budeš imala više "staža" poloviti ćeš ovakve sitnice).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma