Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Nazivi materijala za marame

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Nazivi materijala za marame

Htela bih da sasijem maramu,skupo mi je da je kupim preko neta,ali ne znam koji materijal da kupim tj. da trazim kad udjem u radnju,a da ne moram da im objasnjavam-mekan,dijagonalno tkan.......?
    Za sada sam saznala samo za tanki keper,da je takvog tkanja.....ima li jos koji?Dajte ime,please!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mene isto zanima. Ja sašila jednu od tankog pamuka, ali sad kad je Nađa blizu 10kg možda bih trebala da razmislim o nekom jačem materijalu :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ništa, ajmo nas dve pod ruku pa u potragu za materijalom

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neće nitko da kaže? I mene zanima.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam za marame, ali ja kad kupujem za sivanje Mei Tai nosiljke onda trazim keper bez elastina, da je bas jak i cvrst, debeli materijal.
    Vidjela sam jednom maramu sasivenu od debelog rastezljivog pamuka, bila je zimska, i jako efektna, mama je bila zadovoljna...tako da mislim da mozda i ne mora biti keper... :?
    Javit ce se sigurno mame koje su sivale marame, pa reci koju vise o tome

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Probala ja sa obicnim nerastezljivim,ne-dijagonalno(ako se mogu tako izraziti) tkanim pamucnim materijalom-i moze.Ipak,savet iskusnih je vise nego dragocen,jer verujem da ima dobrog razloga zasto marama mora da bude dijagonalno tkana.....valjda se guza bolje smesti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A vidiš ja sam to drugačije shvatila. Ja sam shvatila da marama ako je rastegljiva onda mora da bude materijal rastegljiv po dijagonali. Ali moguće da je ovo potpuna nebuloza, potražiću kasnije izvor svog neznanja
    Uglavnom meni bi trebalo nešto malko rastegljivo, ima li nekoga sa elastičnom maramom da nam malo opiše materijal???
    Dolisa da li bih mogla MT da šijem od traper platna (teksasa)?

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moze ako je nerastezljiv , i da bas nije onaj tanki, tanki jeans.
    Za ovu maramu o kojoj govorim, bila je od rebrastog debelog pamuka, i poendlana. Ne sjecam se bas detalja, jer je bilo poodavno, pa ne mogu vise pomoci

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nosila sam danas Piku neko duze vreme u gore marami od gore navedenog materijala,i ipak nije to to.....niti se lepo oblikuje preko mene,niti preko njenog tela.
    Ali sam zato danas pronasla super keper,prugasto zut,i jedva cekam da ga kupim!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovdje ima zumirana slika materijela od kojega su Didymos marame pa možda pomogne.
    http://www.didymos.de/

onda idi na material/gewebe pa onda na gewebekunde

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    ...jer verujem da ima dobrog razloga zasto marama mora da bude dijagonalno tkana.....valjda se guza bolje smesti
    I guza i kompletno tijelo, bolje se i ravnomjernije rasporedi marama preko ramena i ledja "nosaca", ne vise nikakvi rubovi labavo. Marama od podesne tkanine je udobna za dugotrajna nosenja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    ...jer verujem da ima dobrog razloga zasto marama mora da bude dijagonalno tkana.....valjda se guza bolje smesti
    I guza i kompletno tijelo, bolje se i ravnomjernije rasporedi marama preko ramena i ledja "nosaca", ne vise nikakvi rubovi labavo. Marama od podesne tkanine je udobna za dugotrajna nosenja.
    Ovo debelo potpisujem. Imala sam maramu od nekog običnog materijala i leđa su bolelaaaaa. A onda je MarikaPika pronašla genijalan materijal i evo danas sam u toj marami nosila 2.5h svoje čudo od 11kg.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To znači da bi trebalo krojiti dijagonalno?
    Ja i frendica se baš spremamo kupiti komad materijala pa da ga razrežemo po dužini i napravimo dvije ili tri marame (ovisno kolika je širina materijala). Tako bi nas jedna marama mogla doći samo oko 100kn. Ali ako je tako ne bi mogle rezati po dužini nego dijagonalno???

Možda bi onda još od ostataka mogle napraviti slingove.
    Da li se negdje mogu posebno kupiti ringovi?
    Premda moglo bi i bez njih, samo kraća marama pa da se veže s pomičnim čvorom i prebaci preko ramena.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

odgovorite brzo jer idemo u kupnju sutra

Da li ima materijala koji su već tkani dijagonalno? Kakav je taj keper?

Baš računam: ako imam tkaninu dugu 5m i široku 1,40, pa ako taj kvadrat režem dijagonalno neće biti tkanje dijagonalno nego samo malo ukoso. A ako je širina 2,60 malo sam bliže dijagonali ali još uvijek ne sasvim. Kako da to riješim?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

izgleda da ću odgovoriti sama sebi... na kraju sam pitala tetu šivalicu Tabitu, i doznala sam slijedeće: keper je pamučna tkanina koja je tkana dijagonalno, može biti s elastinom ili bez, ali ako je s elastinom ne možete nositi bebu težu od 9kg. Treba paziti da nije predebeo i prekrut. Ako se ne može nešto takvo naći, trebala bi biti dobra i obična pamučna tkanina jer pamuk se inače razvlači dijagonalno. U svakom slučaju kad se bira tkanina treba je pokušati razvući u više smjerova, i ako se ne razvlači po dužini i širini a razvlači se po dijagonali, onda bi trebao biti dobar. Bitno je da je materijal pamuk, i da je mekan i ne predebeo.
    To bi bilo to, sutra ću to probati u praksi...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

thnx, dobila sam još par ideja s ovih topica... možda bih mogla kupiti materijal za malo jače bijele plahte pa ga pofarbati.
    bila sam s frendicom u shopingu ali je izbor bio zbilja slab, kad smo oduzele sve materijale koji su bili predebeli, prerastezljivi, pretanki i preružni ostala su dva koja su tako-tako.
    Sutra nastavljamo traženje.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a jel može flanel?? :?
    upravo se vratila iz kupovine materijala...i kad sam prodavačici rekla za šta mi treba, ponudila mi žuticu i flanel....iako sam bila sumnjičava prema flanelu..ipak sam ga uzela i sad me frka da sam pogriješila :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam. Ja sam našla neki materijal od kojeg se inače rade radna odijela (valjda za čistačice i slično), ljubičast, to mi je bila ok boja pa sam uzela nešto manje da napravim sling. Sad naručujem ringove. Nije koso tkan pa se nisam usudila uzeti za maramu, ali je zapravo tako jeftin da sam i mogla.
    Flanel je ono od čega se rade košulje? Sad kad si kupila najbolje da isprobaš, pa javi
    NAšla sam i neki koso tkani keper koji bi mogao biti i za maramu, samo izgleda malo krut premda ne predebeo. Ali pretpostavljam da će malo omekšati nakon pranja. Možda uzmem i to.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

flanel je obično materijal za plahte...a valjda se i košulje prave od njeg....ko bi ga znao :?
    u svakom slučaju isprobat ću pa javim

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam gledala i materijal za plahte i čini mi se da bi mogao biti ok. A dovoljno je jeftin da si možeš priuštiti pogrešku. Ono ljubičasto što sam kupila je isto dosta slično materijalu za plahte. Žuticu ne bih uzela, radila sam s time za neke dekoracije i jako se lako kida, malo zarežeš i potegneš, kida se jedva malo teže od papira.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ...pa ga pofarbati.
    ...
    Pri odabiru boje uzmi u obzir da beba/dijete zna staviti tkaninu u usta, dakle pazi na kvalitetu i sastav boje (ako uopce postoje netoksicne).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ...pa ga pofarbati.
    ...
    Pri odabiru boje uzmi u obzir da beba/dijete zna staviti tkaninu u usta, dakle pazi na kvalitetu i sastav boje (ako uopce postoje netoksicne).
    Da, o tom sam isto razmišljala, bilo bi u svakom slučaju potrebno par puta dobro oprati dok ne prestane puštati boju. Moje dijete neprestano žvače maramu kad je nosim.

Inače prekombinovala sam se s onim što sam mislila da je keper, ispada da ima 30% poliestera a ostalo je pamuk. Dijagonalno je tkano. Da li to dolazi u obzir? Ako kupim 5m doći će me oko 200kn pa ne bih riskirala.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ja sam totalna beda - ne znam na koju sam foru mislila proć jeftinije ako ne znam šivati- prvo materijal platila 150 kn, a porubljivanje 170!!!!!! i da stvar bude bolja- ne valja mi taj materijal, ne može se ni zategnut kako treba .
    Još ja gledala na stranici babyshopa na sniženju marama 200 kn. Ma reko, kupit ću materijal i proći ću jeftinije... :/
    dođe mi da se zadavim

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

improvizirana rješenja obično u konačnici ispadnu skuplja :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja šivam improvizirani sling, javit ću vam kako će to izgledati.
    Inače - ako mi materijal bude dobar za sling, znači li to i da će biti dobar za maramu? A ful je jeftin dobro još i ringovi... ma neću propasti (bar znam šivati - donekle)

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pomikaki, mislim da moras biti oprezna s tim da li ce ti materijal biti dobar za maramu. Ja za sling mogu koristiti deblji materijal bez veceg problema (ovisi kolike prstenove imas), koji za maramu nikako ne bi bio dobar. Meni marama od debljeg materijala nikako ne pase. Od jedne takve sam napravila mei tai jer mi nikako nije odgovarala - a bila je keper.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

materijal je skroz tanak, za ljeto, kao plahta ali dosta čvrst. A bio je na popustu 50%, platila sam 2,5m oko 37 kn. Samo ako je još na popustu, mogla bih probati pa što bilo. Ako ne, kupit ću možda rodinu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prijavljujem da sam napravila sling, završen je ovaj vikend i skroz je dobar! Posebno sam ponosna na onaj dio oko ringova, napravila sam na falde (to mi je prvi put da sam sašila nešto s faldama i pokušavala sam ih složiti više puta dok nisam otkrila način kako da dobro izgledaju). Ima četverostruki šav da se ne bi otparalo. Mana je jedino što se materijal relativno lako gužva. Ali to mi je i tako za po kući i za kraće relacije. Za ozbiljne šetnje mi je bolje nešto što ide na oba ramena.

Jučer sam s djetetom u slingu brala šparuge i dojila istovremeno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •