i mi smo i u spiderman fazi...i isto kao i Andrej, osim lika Spidermana, ne znamo ništa više...
Ajme, baš su u copy / paste fazi...
i mi smo i u spiderman fazi...i isto kao i Andrej, osim lika Spidermana, ne znamo ništa više...
Ajme, baš su u copy / paste fazi...
utjecaj starijih i vršnjaka iz vrtića. ne skrivam oduševljenje.![]()
sanja, ova priča sa čudovištima je stvarno koma, kakvih sve "pametnih" roditelja ima...![]()
vid je skužio spidermana još pred godinu dana, jer mu je netko poklonio nekakvu figuricu, a i u našoj ulici je i "land of magic" koji je spiderman baza. uglavnom, on ga doživljava kao pozitivca - spiderman je dobri striček koji može letiti i raditi veliku mrežu po kojoj se onda može svugdje popeti, i brani ljude i djecu od zlikovaca![]()
ja uvijek za sve te super heroje ispričam da su dobri i da štite ljude, ali on ne gleda te crtiće - a srećom ga niti ne zanimaju baš toliko da bi gledao..
videk je u nekoj ultrapozitivnoj fazi; sve se možemo dogovoriti oko svega, mazimo se od jutra do sutra, a krenuli su i neki pozitivni aspekti odlaženja u vrtić - posprema sobu ničim izazvan - kompletno, sve do zadnje igračkice. nije nikad niti bio nešto jako neuredan, ali ovo je sad takvo picajzlanje na vlastitu inicijativu da mi ne možemo vjerovati.
i u svemu želi biti samostalan - oblačenje, svlačenje, pranje zuba, ma sve. tete ga stalno hvale, da je dobričak i da se uvijek lijepo ponaša i sudjeluje u svim aktivnostima, sve jede, i onda još nakon jela odnese prazni tanjurek na ona kolica...![]()
vid![]()
i ja okrećem na pozitivu, ali prvo moraš neutralizirati negativu kojom su mu napunili glavu u vrtiću.
ovo sa urlikanjem usred noći i ružnim snovima se kod nas događalo jako puno puta; vid k tome i tu i tamo mjesečari tak da znam o čemu pišete.
klinci burno proživljavaju sve oko sebe, i svašta se mota po tim glavicama kad zaspu.
uglavnom, videk je bio i ostao osebujan i nemiran spavač...
zato se nadam da će ovaj drugi mališa barem spavati po noći ko klada![]()
uf, da znaš kakve je on vrtićke spike imao prije božića, baš sam bila sva nesretna - susreo se tamo sa nekim za njega novim i fascinirajućim oblicima ponašanja par klinaca /agresija uglavnom, pljuvanje i sl./, i to počeo upražnjavati doma, uz komentar da je to njemu "fora".ms. ivy prvotno napisa
ali nakon nekog vremena i našeg svakodnevnog razglabanja na temu takvog /neprihvatljivog i ružnog/ ponašanja, on je skužio da je to bezveze, a ne "fora". i pronašao je među djecom svoj kružok; igra se on sa svima, ali preferira mirnije klince, ovi malo "žešći" ga više ne očaravaju, pogotovo ne u smislu da bi imitirao njihovo ponašanje.
svaku večer u krevetu brbljamo na temu vrtića; što je radio, s kim se igrao, što je bilo zanimljivo, što dosadno...pa mi ispriča sve i svašta, i često bude jako smiješno![]()
pa da, mora u glavici obraditi sve te novosti.![]()
a večernji razgovori su mi tako slatki.![]()
I mi se pridružujemo čudnovatim predmetima i čudovištima koji se pojavljuju po noći. Sto posto sam sigurna da je to pokupila iz vrtića. Ima tamo par klinaca koji imaju razne pričice i totalno su ratoborni i psuju na sve strane.
Jedva čekam da ozdravim pa da mogu na jedan opsežniji razgovor sa tetama u vrtiću...
Totalno me isfrustrira način na koji neki odgajaju djecu....U Ž A S
![]()
Halooooocuregdjeste?
Ja sam na poslu. Konačno sam prizdravila. Moje curice imaju problema sa hunjavicom i nadam se da će ostati samo na tome...
Danas su u vrtiću, a jučer i prekjučer su bile s menom doma. Baš sam se ponovno izguštala u njima. Nas tri same cijeli dan![]()
Baš mi sad nedostaju...
Pusa svima
nemam ništa dobro i pametno za napisati
opet temperatura, i idemo vadit krv i ....
nemam snage više
i mi smo bolesni preko 7 dana...imali smo virozu na virozu (ima je još) ..još je doma i ostaje do daljnjega...
Maria, javi se što je bilo kod doca.
, bubanci moji...nadam se da će uskoro kraj ovim boleštinama
Cure, naše su senilne glavice zaboravile pčelicu Niku i njen 4. rođendan!!! :shock:![]()
Nika, najstarija zepedeićko, sretan ti rođendani neka ti mama skoro dođe s malim smotuljkom!
![]()
Najprije veeelika pusa Niki za što sretniji rođendan i puno prekrasnog igranja s bebačem!![]()
![]()
Bolesnicima ogromna ozdravilica!![]()
Kod nas Florić i mm šmrcaju, ali nadam se da se neće razboljeti.
AAAAAAAAAAAaa!!!!!čokolada prvotno napisa
![]()
Nika, sretan ti rođendan!!!!!!!!![]()
![]()
Pčelice, daj se javi...jesi još uvijek doma?
gnojna angina![]()
idem se samoubit na okrutan način![]()
sretan rođendan, ljepotice![]()
kak smo mogle zaboraviti![]()
maria71 prvotno napisa
virusna ili bakterijska?
i....nemoj se samoubit![]()
zinatt smo dobili, bakterije
fuj
eh da veli da zinnat ima oduran okus, ali ga je svejedno popio....
nika draga, sretan ti četvrti od srca
![]()
maria71, nek ih zinatt što prije potamani.
i opet smo nekim čudom spasili gornje jedinice od sigurnog ispadanja :/ . iskreno, kad je lada jučer tresnula na trenutak sam pomislila da bi možda bilo najbolje da ih je nepovratno razbila nego da svako toliko prolazi istu traumu. krvi na sve strane, rasječena usnica, jedinice se klimaju sve u 16...aaaaah
Marko i Ladaevo virtualni zagrljaj da sve bude ok.
Fiona je upravo otišla na maskenbal na Cvjetni s bakom i didom. Htjeli smo ići zajedno, no Florić je sinoć zakurila, pa smo morali ostati s njom kod kuće. Mucica mala, cijelu noć je plakala i cicala, i tako u krug.![]()
Nadam se da se vi zdravi dobro provodite na maskenbalima. Pusa svima!![]()
nika, i ovdje sretan rođendan!![]()
lovro![]()
marko![]()
ladai
ustašcima
mi planiramo sutra do samobora ako ne bude kišurina. šmrkavitis smo ovaj tjedan liječili kod bake, nadam se da nas sad čeka nekoliko mirnih tjedana u vrtiću.
pusa bolesnicima i vrtirepki ladiod CRVENOG NINJE:
http://tinypic.com/view.php?pic=4r72xh&s=3
evo još jedne fotke opasnog ninje:
http://tinypic.com/view.php?pic=2l3q0w&s=3
a evo mog pomagača u kuhinji:
http://tinypic.com/view.php?pic=25rmowh&s=3
p.s.
Vid je jučer s tatom bio u Muzeju grada Zagreba gdje su svi bili kostimirani /vitezovi, gospođe, pisari, ban Jelačić.../.
Vid je za tu priliku nabacio ručnik/plašt na glavu, zgrabio svoj drveni mač i odjurio u okršaj s vitezovima.
Nakon pobjede nad pravim, velikim vitezovima /imam fotku, ali mi ju ne da uploadati/, smlatio je par krafni i vratio se doma s tragovima čokolade i pekmeza po faci![]()
i andrej je danas bio vitez, ali u samoboru. očaran djecom na pozornici, a ja očarana krafnama.u gužvi smo izgubili i mač, srećom zaliha je skoro nepresušna...
još uvijek moram pronaći batmana u odgovarajućoj veličini za vrtićko maškaranje.
vid-kuhar![]()
Čoksa i Ančicu smo preskočili jel tako???
![]()
![]()
Ajmo se uozbiljit! Vidim da su nas ovu četvrti ročkasi zatekli nespremne.
marko je ok, ja sam strgana od desetodnevne boleštine i posla
mm je ostao doma jer on, za razliku od mene, ne mora odrađivati to što nije bio na poslu......
i sad da mi još netko na forumu nešto kaže o prosvjetnim radnicima i duuuuugim odmorima, ozlijedit ću tu osobu na posebno okrutan način![]()
a i odradila sam nešto za školu što rade u prosjeku 4 do 5 osoba plus pomagači i ljuta sam i frustrirana do neba....
jer mi nitko nije rekao ni kurtoazno hvala,.....
Ajoj, ima tu svega...
Prvo, Niki i Ančici sretan ročkas!![]()
Drugo, dječica su preprenapredna...moj naklon Fioni i Pii na crtežima!
Maria,, i nemoj se ubiti - sigurna sam da je Markić već danas bolje!
Ostali bubanci! Trudnice -
!
Mi na dvotjednom bolovanju.
Prvo Marka uhvatila viroza, a onda mene poprilična upala mjehura...
Jutros - koma i još uvijek mi knedla u grlu!
Nije išao u vrtić, ostao s bakom i dedom, ali je urlao za mnom, hvatao mi se za noge - ma strašno!
Šta će tek biti sutra u vrtiću -!
Inače, još uvijek nas drži neka nemoguća faza.
Doduše, imali smo 'samo' nekoliko 'situacija' ova dva tjedna, ali to pljuvanje, psovanje, 'marš' kad god netko kihne - majko mila!
Čitati voli, ali prepriča u jednoj rečenici!
Pamti dobro, stalno pretresa neke 'događaje', ali pjesmu otpjevati - nema šanse!
Crtati - neće, molim ga, mitim - ništa!
U vrtiću - crta!
I tako...valjda će nam okrenuti nabolje!
Pusa svima!!!
Ančice, čestitam još jednom.![]()
Nika se zahvaljuje na čestitkama.
Evo mene na poslu, došla odraditi zaostatke. Doma mi komp nešto šteka, tako da se nisam stigla puno javljati. A i nisam bila baš u elementu.
Prošli tjedan sam bila na pregledu u Petrovoj i Ivaniševićka mi je rekla da u biti nemam previu. Sad, je li se ona počela dizati, ili su ova trojica od prije pogriješila, ili je ona pogriješila - još ćemo vidjeti.
Držite fige da sve bude OK. Istina, i dalje mi ostaje preuska zdjelica, ali ipak malo lakše dišem, barem (za sada) neću morati u bolnicu.
Nemam sad vremena za iščitavanje, samo ću vam poslati jednu veliku pusu.![]()
Pčelice, :D
Baš mi je drago što nećeš morati u bolnicu
Pčelice, neka si ti doma..na slobodi...![]()
Anek, ta smjehuljica Vid me uvijek oduševi svojim čarobnim osmijehom.![]()
Maria, ~~~~~~~~ da Marko ful ozdravi i da se ti ne samoubiješ od posla (jel'da da je dobar glagol?)
Lado, čuvaj zube.A ti, mama, ako opadnu nemoj zaboraviti i obavijestiti Zubić Vilu.
![]()
Vitez Andrej, nadam se da si uživao i za frenda Lovru.![]()
Mi smo, naime doma. Lovro nije jučer išao nigdje, jer se tek riješio temperature, a da smo i htjeli nismo mogli, jer sam ja UKOČENA! (fakfakfak)Tata šljaka...
Uglavnom, ovaj tjedan smo doma na jačanju imuniteta. Kad sam u subotu pitala malca u što se želi maskirati, on mi je odgovorio: "U ništa. Ja samo želim biti zvončar!!!"![]()
Ančica, sretan ti rođendan!![]()
Maria, nadam se da će Marko brzo ozdraviti.
mamma san, drago mi je da je Lovro bolje i držim fige da mu se imunitet ekspresno popravi. Tebi idu ozdravilice da se otkočiš.![]()
Anek, sličke su divne, pogotovo Vid kuhar.
Pčelica, drago mi je da je sad sve ok i držim fige da što duže ostaneš kod kuće. Zbog uske zdjelice ćeš ponovno na carski? Kako to ide, čeka se termin ili je unaprijed dogovoren? Kako god bilo, mislim na tebe.![]()
miloc, žao mi je što se tako mučite i nadam se da će Marko sutra ostati u vrtiću bez suzica.
Ajvi, ajde stavi koju sličku viteza Andreja.
Pinocchio, kako je Ladin zubić danas?
Kod nas je glavni događaj vikenda bio maskenbal na Cvjetnom. Nisam joj htjela unaprijed reći da će nastupiti Klinci s Ribnjaka, jer joj nisam htjela pokvariti iznenađenje - uglavnom, oduševila se kad ih je vidjela na pozornici, a još je veći gušt bio kad se i sama popela gore. Konačno sam uploadala slike, pa ću složiti album da nas malo pogledate.
Pusa svima!![]()
Svima![]()
Marko je danas istraživao tko se to "poserio " u zahodu jer da smrdi kao u kanalizaciji....![]()
Bile smo na istom mjestu i ne vidjesmo seSanja prvotno napisa
.
Puse i od nas.
Pčelice![]()
Sanja, nisam niti pitala kako je Flora? :/
Tweety, ajd se javi malo..![]()
Čoksa, Pčelo, kako su curke proslavile rođendane? Ima li koja fotkica?![]()
Miloc, nadam se da će limač sutra bezbolno prihvatiti nastavak vrtićke odiseje.![]()
Marko - istraživač...odvalila sam.![]()
Puse svima.
Mi smo se maškaravali samo u vrtiću, jedva sam našla kostim buba mare u kvartovskom DM-u, zapravo tamo sam kupila ticala i krila, a od nekog mišjeg kostima uzela sam odijelce - crveno-crno, pa mi je pasalo![]()
. Ako ne naraste previše, dogodine će biti miš...
Žene drage, kako vaša dječica jedu? Ne mislim na količinu nego na "bonton"...kod nas je to strašno, A. sjedni s pola guzice na stolcu, stalno se diže, sjeda, premješta, koji put sjedne na koljena...a dok jede (ako išta jede, ali to je druga priča
) hrane ima u radijusu metra i pol! Najčešće brljavi vilicom po tanjuru, eksperimentira koliko se hrana može približiti rubu da ne ispadne van (naravno da ispadne odmah!), pa onda vidi u, ne znam, gulašu neki sastojak nepoznatog porijekla, pa ga vadi prstima van, pa prinoseći žlicu ustima promaši "ceo fudbal"..., pa ugleda ciklu u posudici i nema strpljenja da joj je dodam nego grabi preko cijelog stola, a naravno da onda lakat umoči u juhu....mislim ono, katastrofa.
Uglavnom gleda kako bi se što prije digla od stola, a najbolje bi bilo kad ništa ne bi ni morala jesti. Prvo što napravi kad sjedne određivanje je "koliko je to - pola" (jer će kakti pojesti samo pola), pa onda uzme žlicu i dijeli duboki tanjur juhe na pola 8) , pa onda pola pirea i mesa mora van.....
![]()
Roćkas bio proširenoobiteljski virozni komornjak.
jede se za stolom ,ako nije pojedeno u roku od pola sata, sklanja se
jede se priborom za jelo
hrana nije za igranje
tako je kod nas, ali već znate kakva sam ja po nekim pitanjima
Tweety, Fiona je bila s bakom i didom, a mi smo ostali kod kuće s Florom.
mamma san, hvala, danas je već bolje (kuc-kuc), samo još šmrca i upravo je bila u jednosatnoj šetnji-virusoubojici. 8)
Čokolada, Fiona jede relativno ok što se tiče ponašanja za stolom, jedino se zna vrpoljiti na stolici i mijenjati poze, malo sjedi, malo kleči i tako u krug, no to mi nije neki veći problem. Problem je u tome što svakim danom jede sve manje namirnica, izbacila je iz prehrane čak i one koje je donedavno obožavala. :/
Maria, istraživač neugodnih mirisa me oborio s nogu.![]()
ovak isto i kod nas; po tom pitanju je stvarno uzoranmaria71 prvotno napisa
![]()
maria, i videk je jako zainteresiran za kanalizaciju; baš mi je neki dan priopćio "da bi on jaako želio otići u kanalizaciju /?!/, i da mu je tata obećao da će ga voditi kad malo zatopli!!
a onda najbolje slijedi:
"...mama, tata i ja ćemo stati u školjku, a ti lijepo pusti vodu..."
koja teleportacija!
ma u kanalizaciji žive ninje kornjače, a i gledao je onaj crtić "pusti vodu da miševi odu", pa eto....![]()
Kak si to napisala, netko će reći da se nismo čule godinama moja Ines.mamma san prvotno napisa
Za dvajst minuta krećem za sesvete pa te zvrcnem.
Što se hrane tiče, poluuudim kad se počne gnijezditi dizati, spuštati brljati.
Jednom opomenem, drugi put pitam koliko puta ja ponavljam (on odgovori da samo jednom, ali nastavlja sa majmunarijama).....nakon toga zaurlam.
Nije mi do bontona ni ikakvih kerefeka, nego jer svaki put majmuniranje rezultira ubodom/lupanjem glavom u nešto/ ugrizom samog sebe za jezik/...nastavite niz.
Neki dan je poželio jesti u dnevnom, jer je bio Tom i Jerry. Stavim ja kruh i šalicu na tanjur i između njih nož i sirni namaz. I tako on skakuće, mota mi se pod nogama, ja sjednem na kauč, on umjesto da sjedne ide skočiti pored mene, posklizne se i nabije na nož. Mislila sam da se nabio u oko. Sam Bog je upetljao ruke u slučaj pa je ubod bio 3mm, od oka i sa tupim nožem.
Stvarno volim što je zvrkast, uvijek spreman na majmunarije i veseljak, ali poludim kad ponavljam da nije vrijeme za gluposti a on ne staje.
Na popisu ozljeda zbog glupiranja je:
-udarac u glavu jučer u CC1 dok se skrivao među robom u dućanu
-dok sam ulazila u banku, zaletio se između mene i vrata, stisnula sam ga nogom na rub od vrata-imao masnicu na sljepoočnici
-jedno prekrasno nedjeljno jutro pretvorilo se u krvavo zbog ručice iz koje je šiktala krv- sve zbog blesavog namjernog bacanja u travu
Prolivene juhe i ostala čišćenja zbog sjedenja na pola guze i nogice koja se omakne u nezgodnom trenutku ne brojim..muka mi je samo od samoozljeđivanja.
Urlanje je za sad učinkovita metoda. Ponekad pomaže i samo pitanje, moram li se zaderati da bi me poslušao![]()
nego jer.....krasno se izražavam![]()
kosa mi se diže na glavi od igranja s hranom. :shock: za jednogodišnjaka normalno, za dvogodišnjaka podloga za učenje kako se jede, za trogodišnjaka no way.
kad jedemo svi zajedno problema nema, jedemo i razgovaramo. kad se počne igrati, zamolim ga da a) nastavi jesti ako je gladan ili b) makne se od stola ako više nije gladan. nemam ništa protiv večere ili doručka uz crtić za malim stolom, ali: hrani je mjesto u tanjuru ili u ustima. u foteljici nema naginjanja natrag i balansiranja žlice do usta, mrvljenja po podu i slično. kad počne izvoditi to je znak da više nije gladan, u tom slučaju ne mora pojesti ni mrvice više ali ne dopuštam igranje. to je prilagođeno njemu, naravno - on jede bez cirkusa dok je gladan. prije bi na pola tanjura stao, počeo razmještati hranu po tanjuru pa nakon par minuta nastavio i pojeo do kraja - to mi je bilo ok. sve što se slučajno prolije i prospe je također ok, ali skakanje po kauču tako da jastuk završi u zdjelici cornflakesa ne ulazi u tu kategoriju.
hranu treba poštivati 8)
srećom imam dijete koje se u pravilu slaže s tim![]()
Lovro jede za stolom. No ubrzo mu dosadi...pa bi dovršio klopu gledajući crtić. Uglavnom je i pojede.
Za stolom izvrdava. Ali ipak nešto smaže...no to je uvijek tako kad smo svi troje za stolom. Kad smo 1 na 1...onda je mir.
S tim da se ja više ne uzrujavam oko klope (nećete vjerovati, ali istina je)..ali zato MM ispali....
![]()
Nego, Tweety je potegnula pitanje...Urlate li ponekad?Da li se radi o kratkotrajnom urlikanju ili dugotrajnom urliku?
![]()
Ja prvo lijepo objasnim..pa još jednom...pa još jednom...i onda ..no dam sve od sebe. :/
Mi ne jedemo nigdje izvan kuhinje, to je pravilo kojeg se svi držimo.
No, Flora me izluđuje. Znam da ne spada na ovaj topic, ali moram vam se malo požaliti... Fiona je uvijek jako lijepo jela, i u smislu što jede i kako. Slatkiše, sokove i slične stvari je upoznala relativno kasno, za razliku od Flore, koja je već sad ljubiteljica čokolade (naravno, dajem joj u minimalnim količinama), sokova i sl., a to je sve došlo u paketu s Fionom. Međutim, Flora je problematična po oba pitanja, i po tome što jede i kako. Najčešće neće ništa osim cice ili stane pod policu na kojoj su slatkiši, pa gleda u zrak i cvili.Osim toga, baca hranu, prolijeva ju, brljavi, gurne cijelu šakicu u jogurt, pa mahne rukom i tako iz dana u dan. Nema metode koju nismo probali, no ona je tvrdoglava i ne da se. :/ Jedino još nisam počela urlati na nju, a nekako se nadam da to toga neće ni doći, no samo prekjučer je u jednom danu uspjela proliti vodu, sok i jogurt po kuhinji (u tri različite prilike), tijekom nekoliko obroka razbacati hranu i proliti vodu na tepih u dječjoj sobi. Fakat više ne znam što bih napravila. :/